Hvordan sjekke datamaskinens DPI for mus

Mus har ofte spesifikasjonen av DPI (Dots per Second) trykt på etikettene, hvis denne beregningen brukes til å måle følsomheten til en mus. For noen forbrukere, jo høyere DPI, desto bedre opplevelse får de når de bruker den.

DPI betyr primært hvor mange prikker (eller virtuelle piksler) som kan oppdages og leses av musen når den brukes. Det er en av standardene som brukes til å måle og markedsføre mus ut til publikum. Det kan sammenlignes med bilens turtall. En bil som kjører med 4000 o / min betyr at motoren vil være raskere sammenlignet med en bil som for tiden er i 2000 o / min.

Hva er forskjellen mellom DPI og CPI?

CPI refererer til teller per tomme, og det forteller hvor mange virtuelle piksler musesensoren kan plukke opp med den innebygde sensoren. Mange forvirrer begge beregningene, men de betyr egentlig det samme . Det er bare et spørsmål om preferanse. Noen produsenter kan velge å måle musen sin ved hjelp av DPI, mens noen bruker CPI.

Hvordan sjekker jeg DPI / CPI fra musen min?

Det er ingen spesifikke applikasjoner eller innstillinger i Windows-operativsystemet som lar deg se nøyaktig antall på hva musens DPI eller CPI er. Beregningen spesifiseres vanligvis i dokumentasjonen eller spesifikasjonene til musemodellen din. Det er to måter du i det vesentlige kan måle musens DPI / CPI på.

Metode 1: Kontroll av spesifikasjon

Den mest nøyaktige metoden for å sjekke musens CPI / DPI er å slå opp spesifikasjonen og se beregningen dokumentert av produsenten selv. DPI / CPI trenger nøyaktig måling som kan beregnes av deg (som i den andre metoden), men det vil ikke være nøyaktig.

Så naviger til produsentens nettsted og slå opp musemodellen. Når produktsiden er åpnet, må du finne delen der all informasjon er lagret. Som på bildet ovenfor er KPI for Bloody J95 5000 (justerbar). Det vil trolig være foran tagoppløsningen .

Metode 2: Måling av DPI / KPI

Hvis du ikke finner spesifikasjonen online for musemodellen din, kan du prøve å måle DPI / CPI manuelt. Denne metoden vil ikke være nøyaktig, så du må ta gjennomsnitt. Videre vil vi også deaktivere en bestemt innstilling i Windows OS som manipulerer CPI / DPI på musen din slik at vi kan få nøyaktige målinger. Du trenger en linjal, et hvitt papir og en markør.

  1. Trykk på Windows + S, skriv " musinnstillinger " i dialogboksen og åpne applikasjonen.
  1. Klikk nå på Ytterligere musinnstillinger øverst til venstre på skjermen.
  1. Nå velger pekeralternativer og kryssene alternativet Forbedre pekeren presisjon .
  1. Nå tar du ut et papir og måler rundt 2-3 inches og merker det riktig med et marked. Naviger til DPI Analyzer-nettstedet og hold markøren til
  2. plasserer du musen i utgangspunktet og bringe den til startpunktet på papiret.
  1. Nå i en rett linje, ta med musen fra startpunktet til sluttpunktet. Når du er ferdig, noter DPI som vist på nettstedet.

  1. Nå må du gjenta prosessen 5 eller 6 ganger og registrere avlesningene. Når du er ferdig, ta gjennomsnittet. Hvis du for eksempel gjentok prosessen 6 ganger, legg til alle verdiene og del dem med 6. Dette vil være DPI for musen din.

Som vi nevnte tidligere, kan det hende at denne metoden ikke gir nøyaktige målinger, så det er bedre enn du ser etter produsentens spesifikasjoner.

Hva er min nåværende DPI for en justerbar DPI-mus?

Hvis du har en avansert mus som lar deg endre DPI-innstillingene, kan du finne gjeldende DPI ved hjelp av programvaren. Bedrifter som Bloody eller Razer har dedikert programvare som lar brukerne kontrollere DPI på musen og skjermen i sanntid.

Som du kan se på bildet ovenfor, er DPI satt til det maksimale som du enkelt kan endre ved hjelp av CPI-alternativene.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det