Fix: VIDEO_TDR_FAILURE (ATIKMPAG.SYS) I WINDOWS 8.1 / 10

Video_tdr_failure (atikmpag.sys) er en blåskjermfeil utløst av en feil, inkompatibel eller korrupt grafikkdriver. Brukere møter denne feilen etter at systemet har blitt oppgradert eller etter at driverne er oppdatert. Det som er bra er at denne BSOD gir deg filnavnet som utløser BSOD, som påpeker hvor problemet har sitt utspring. Uansett, det er et raskt google-søk som forteller hvor det har sitt utspring. Denne artikkelen er imidlertid relatert til atikmpag.sys som er en AMD-driver.

Denne feilen starter vanligvis hvis Windows kjører en automatisk oppdatering, eller hvis du har oppdatert grafikkdriverne manuelt, eller hvis du nettopp har oppgradert til Windows 8 eller 10 fra en tidligere versjon. I alle tilfeller er det driveren, og dette vil vi feilsøke i denne guiden.

Hvis du ikke klarer å logge på Windows på grunn av denne feilen, eller hvis feilen kontinuerlig avbryter mens du er pålogget, er det best å starte opp i sikker modus der en grunnleggende grafisk driver med minimal belastning lastes inn. Du kan se trinn for oppstart av vinduer i sikker modus (her) og Windows 8 (her).

Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne etter korrupte filer herfra , hvis filer blir funnet å være korrupte og mangler å reparere dem, og deretter sjekke om det løser problemet, hvis ikke, fortsett deretter med løsningene nedenfor.

Bruk en eldre versjon av AMD-drivere

De siste driverne er ikke alltid den beste veien å gå. I dette tilfellet kan de være årsaken til denne feilen. Men vi kan bruke en eldre versjon av AMD-driveren som ikke forårsaket dette problemet.

 1. For å gjøre det, hold nede Windows-tasten og trykk på R . Skriv inn devmgmt.msc og trykk Enter .VIDEO_TDR_FAILURE-1
 2. Dobbeltklikk Skjermkort og høyreklikk på AMD-skjermadapteren . Klikk på Oppdater driverprogramvare . Klikk på Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare .VIDEO_TDR_FAILURE-2
 3. Klikk deretter La meg velge fra en liste over enhetsdrivere på datamaskinen min .VIDEO_TDR_FAILURE-4
 4. Under Model velger du en eldre versjon av AMD-driveren. Versjonsdatoen vil bli skrevet mot dem alle. Klikk deretter på Neste . Start systemet på nytt og sjekk om problemet vedvarer. Deretter må vi deaktivere Microsoft fra å oppdatere det automatisk igjen.
 5. For Windows 10 - Last ned Microsofts oppdatering Hider fra denne lenken. Kjør den. For Windows 8 / 8.1, gå til Kontrollpanel -> Windows-oppdateringer -> Valgfrie / ventende oppdateringer -> Høyreklikk og velg Skjul .
 6. Fjern merket for driverne for AMD-kortet som skal installeres. Start på nytt og test. Hvis feilen fremdeles oppstår, fortsett med å erstatte atikmpag.sys

Bytt ut ATIKMPAG.SYS

I denne løsningen vil vi erstatte den aktuelle filen atikmpag.sys med en ny. Hvis du i feilen får filen atikmdag.sys, og deretter bare erstatte alle filene som heter atikmpag nedenfor med atikmdag.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R . I kjøredialogen skriver du inn
  C: \ Windows \ System32
 2. Finn filen som heter atikmpag.sys og gi den nytt navn til atikmpag.sys.bak .
 3. Hold deretter Windows-tasten og trykk på R igjen. I kjøredialogen skriver du C: \ og klikker OK.
 4. Se etter en mappe som heter ATI. I ATI vil det være en fil som heter atikmpag.sy_ der. Du kan søke i den ved å skrive navnet i søkeboksen.
 5. Når du har funnet den, kopierer du filen til skrivebordet .
 6. Hold Windows-tasten og trykk på X . Klikk på ledetekst (administrator) .
 7. I det svarte vinduet skriver du chdir desktop og trykker Enter .
 8. Skriv nå
  expand.exe atikmdag.sy_ atikmdag.sys 

  ELLER

  utvide -r atikmdag.sy_ atikmdag.sys 
 9. Trykk Enter . Når kommandoen er fullført, kopierer du den nyopprettede atikmdag.sys fra skrivebordet og limer den inn i C: \ Windows \ System32.
 10. Start systemet på nytt for å sjekke om problemet vises nå.
 11. Hvis dette fortsatt ikke fungerer, så prøv metoden en gang til etter å ha gjort en ren installasjon. For å gjøre en ren installasjon, må du først avinstallere de eksisterende driverne fullstendig ved å bruke DDU-verktøyet herfra

Metode 4: Oppdater integrerte grafikk- og AMD-drivere

Med ankomsten av Windows 8.1 / 10 fødte mange problemer med det. Drivere er de mest avgjørende og berørte. AMD GPU kan forårsake dette problemet alene, eller sammen med den integrerte GPUen på hovedkortet. Integrert GPU er en grafikkbehandlingsenhet som er innebygd på hovedkortet.

 1. Først må vi avinstallere de installerte driverne. Etter logging i, hold nede Windows-tasten og trykk på R . Skriv devmgmt.msc og trykk Enter adaptere i venstre rute.
 2. Dobbeltklikk på Skjermkort.
 3. Høyreklikkskjermkortdriveren din med navnet.
 4. Høyreklikk på adapteren din og klikk Avinstaller .
 5. Merk av for Slett driverprogramvaren for denne enheten, og klikk OK.
 6. Gjenta prosessen hvis du har mer enn to skjermkort installert.
 7. Hvis du har installert AMD Catalyst ™ Control Center , må du fjerne det også. Hold Windows -tasten og trykk på R . Skriv appwiz.cpl i kjøredialogen og trykk Enter .
 8. Finn AMD Catalyst ™ Control Center i programlisten . Høyreklikk på den og klikk Avinstaller . Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne den.
 9. For å få de nyeste Intel Integrated-driverne for systemet ditt, kan du bruke deres automatiserte verktøy for å se etter de siste driveroppdateringene. Last ned verktøyet herfra. Kjør den.
 10. Følg instruksjonene på skjermen for å installere verktøyet. Etter installasjonen, klikk på Start-knappen for å starte verktøyet.
 11. Klikk Start skanning . Det begynner å søke etter driverne.
 12. Etter skanning vil den vise deg alle de utdaterte eller avinstallerte driverne. Klikk på Installer for å begynne å laste ned dem. Når du er lastet ned, klikker du på Installer for å begynne å installere dem.
 13. Etter at du har installert en, kan det være nødvendig å starte den på nytt .
 14. For å manuelt oppdatere driverne, må du først vite modellnavnet på systemet ditt. For å gjøre det, hold nede Windows-tasten og trykk på R . Skriv msinfo32 og trykk Enter . Modellen din vil være ved siden av Systemmodell og notere også systemtypen som enten vil være x64 for 64 bit og x86 for 32 bit.
 15. En gang på websiden, naviger til modellens side ved å spesifisere systemmodellen og laste ned og installere grafikk- / videodrivere for operativsystemet ditt (Windows 10).
 16. Klikk her for å laste ned AMD auto detect tool. Last ned filen og kjør den.
 17. Det vil automatisk oppdage AMD-maskinvaren for operativsystemet ditt. Følg instruksjonene på skjermen for å laste ned og installere driverne.
 18. For å hente de nyeste driverne manuelt, gå til //support.amd.com/en-us/download.
 19. Bla ned til Velg driveren manuelt .
 20. I trinn 1 velger du Desktop-grafikk hvis du bruker et skrivebord og Notebook-grafikk hvis du bruker en bærbar datamaskin.
 21. Velg GPU-serien og den eksakte modellnavnet i henholdsvis trinn 2 og 3.
 22. Velg Windows 10 64 bit eller 32 bit i henhold til det du bemerket tidligere i trinn 2. Klikk deretter på Vis resultater .

Metode 5: Nedgradere til 120 Hz

Hertz er et mål på skjermens oppdateringsfrekvens. Noen ganger, selv om skjermen støtter 144 Hz, kan den møte problemer mens den kjører på den oppdateringsfrekvensen. Derfor er det alltid en god ide å prøve å nedgradere oppdateringsfrekvensen til 120 Hz og sjekke om problemet vedvarer. For å gjøre det:

 1. Høyre - klikk hvor som helst på skrivebordet og velgVis innstillinger “.
 2. Klikk på “ Avanserte skjerminnstillinger ” alternativet.
 3. VelgVis Adapter Properties for skjerm 1 ” og klikk på “ Monitor ” kategorien i popup.
 4. Klikk på " Skjermoppdateringsfrekvens " -rullegardinmenyen og velg " 120Hz " fra den.
 5. Klikk på " Apply " og deretter på " OK ".

I resultatene, bla ned og klikk Last ned mot Catalyst Software Suite for å begynne å laste ned driverne og administrasjonsprogramvaren. Når den er lastet ned, kjører du filen og følger instruksjonene på skjermen for å installere dem.

Metode 6: Endre Bios Boot Mode til UEFI

I noen tilfeller kan det hende du har valgt feil oppstartsmodus fra Bios som skyldes dette problemet på datamaskinen din. Start derfor datamaskinen på nytt, og avhengig av produsent av kortet, trykk “DEL” eller “F12” -tasten for å starte opp i Bios, en gang i Bios, endre Boot-modus til UEFI og lagre endringene. Gå ut av Bios etter å ha lagret endringene, og sjekk om det løser problemet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det