Korriger: Datamaskinen gjenkjenner ikke hodetelefoner

Noen brukere har rapportert at de har problemer med å koble hodetelefonene sine til datamaskinene sine. Mesteparten av tiden rapporteres dette spesifikke problemet på bærbare datamaskiner, men noen brukere har angivelig også opplevd det på stasjonære datamaskiner med dedikerte lydkort.

Dette problemet er ikke spesifikt for noen Windows-versjoner og rapporteres ofte på Windows 7, Windows 8 og Windows 10.

Merk: Før du går gjennom metodene nedenfor, må du sørge for å installere dedikerte lyddrivere som hovedkortet ditt trenger. Hvis du har et dedikert lydkort, må du installere de riktige driverne for det. I tilfelle du støter på dette problemet på en bærbar datamaskin, kan du gå til produsentens nedlastingsnettsted og laste ned alle lyddrivere som anbefales for din spesielle modell.

Hvis Windows-versjonen ikke gjenkjenner hodetelefonene (hodetelefonene) når du kobler dem til, vil følgende rettelser mest sannsynlig hjelpe. Nedenfor har du en samling metoder som brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse problemet. Følg hver av følgende metoder i rekkefølge til du støter på en løsning som løser problemet i din spesielle situasjon.

Metode 1: Deaktiver deteksjon av frontkontaktjekk (hvis aktuelt)

Noen brukere har oppdaget at dette problemet oppstår på grunn av måten Realtek-programvaren administrerer panelkontaktene på. Ved å deaktivere hodetelefonens jackoppdagelse fra frontpanelkontakten, har noen brukere klart å få hodetelefonene sine gjenkjent. Dette virker som en isolert Realtek-programvarefeil og kan ikke forekomme i alle versjoner.

Merk: Denne metoden gjelder ikke hvis du ikke bruker Realtek HD Audio Manager til å administrere lydstrømmene dine.

Her er en rask guide for hvordan du deaktiverer gjenkjenning av hodetelefonkontakter fra Realtek-programvaren:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run- boks. Skriv deretter " kontroll " i Kjør- boksen og trykk Enter for å åpne Kontrollpanel .

 2. I Kontrollpanel velger du Maskinvare og lyd og deretter klikker du på Realtek HD Audio Manager.

 3. Klikk på Avanserte innstillinger for enhet og velg Separer alle inngangskontakter som uavhengige inngangsenheter, og trykk deretter OK for å lagre endringene.

  Merk: Hvis du har en eldre versjon av Realtek HD Audio Manager, går du til Connector- innstillinger og aktiver avkrysningsruten knyttet til Deaktiver deteksjon av frontpanelkontakt.

 4. Når endringen er utført, lukker du “ Realtek HD Audio Manager” og starter datamaskinen på nytt. Ved neste oppstart, se om problemet er løst. Hvis PCen fremdeles ikke klarer å oppdage hodetelefonene / hodetelefonene dine, fortsett med metode 2 .

Metode 2: Aktiver modus for flere strømmer (hvis aktuelt)

Mesteparten av tiden er dette spesielle problemet forårsaket av en Realtek HD Audio Manager- innstilling. Noen brukere har rapportert at hodetelefonene deres ble oppdaget så snart de aktiverte Multi-stream-modus i Realtek HD Audio Manager-innstillingene.

Merk: Denne metoden gjelder bare hvis du bruker en Realtek Audio-driver.

Her er en rask guide for aktivering av multi-stream-modus:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run- boks. Skriv deretter “ kontroll ” og trykk Enter for å åpne kontrollpanelet.

 2. Inne i Kontrollpanel , klikk på Maskinvare og lyd og deretter på Realtek HD Audio Manager .

 3. Klikk deretter på Enhetsavanserte innstillinger øverst til høyre og aktiver Multi-stream-modus. Trykk OK for å lagre endringene.
 4. Start datamaskinen på nytt og se om problemet løses ved neste oppstart. Hvis headsettet fremdeles ikke blir gjenkjent av PCen, kan du gå ned til metoden nedenfor.

Metode 3: Oppdatering til de nyeste lyddriverne

Noen berørte brukere har klart å løse problemet og få PC-en til å gjenkjenne hodetelefonene sine ved å oppdatere til de nyeste tilgjengelige lyddriverne.

Datamaskinen din kan kanskje ikke gjenkjenne hodetelefonene dine fordi Windows ikke bruker de riktige lyddriverne eller driverne der de er ødelagt etter en dårlig installasjon - skjer ofte når brukere oppdaterer fra en eldre versjon til Windows 10.

Den raskeste måten å inspisere om PC-en bruker de riktige lyddriverne, er via Enhetsbehandling. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling.

 2. Inne i Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen Lyd, video og spillkontroller og ser om headsettet ditt er oppført her. Hvis den er oppført, høyreklikker du på den og velger Oppdater driver . Klikk deretter Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare og se om det er en ny versjon tilgjengelig.

  Merk: Hvis du klarer å installere en ny driverversjon, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart. Hvis headsettet ikke er synlig inne i lyd-, video- og spillkontrollmenyen, fortsett med trinn 3.

 3. Se om noen av oppføringene i Enhetsbehandling har gult utropstegn i ikonet. Mest sannsynlig kan de bli funnet ved å utvide rullegardinmenyen Ukjente enheter .
 4. Hvis du finner noen enheter oppført under Ukjente enheter , høyreklikker du på dem og velger Oppdater driver . Hvis oppdateringskomponenten ikke klarer å finne en driver, dobbeltklikker du på oppføringen og går til kategorien Detaljer .
 5. Bruk rullegardinmenyen til å velge Enhetsforekomst , og kopier deretter verdien og lim den inn i et online søk. Du bør da få et klart bilde av hvilken driver du trenger å installere.

 6. Installer driveren som ikke blir gjenkjent, og start datamaskinen på nytt. Ved neste omstart, se om problemet er løst.

Metode 4: Endre standard lydformat

Det er mulig at lydformatet du har konfigurert på datamaskinen din ikke fungerer som det skal med hodetelefonene. Derfor, i dette trinnet, vil vi endre standard lydformat som brukes av datamaskinen og sjekke om det løser dette problemet med hodetelefonene. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn "Kontroll" og trykk "Enter" for å starte kontrollpanelet.
 3. Klikk på "Maskinvare og lyd" og velg deretter "Lyd" -knappen.
 4. Klikk på "Avspilling" -fanen og dobbeltklikk deretter på "Standard avspillingsenhet" som brukes av datamaskinen din.
 5. Klikk på alternativet "Standardformat" og velg deretter et annet alternativ fra listen.
 6. Velg "Apply" og klikk deretter på "OK".
 7. Sjekk nå om hodetelefonene dine gjenkjennes av datamaskinen din.

Metode 5: Endre driver

Det er mulig at driveren du bruker på datamaskinen din forhindrer riktig oppdagelse av hodetelefonene dine. Derfor vil vi i dette trinnet konfigurere datamaskinen til å bruke standard lyddriver som brukes av Windows i stedet for den du har installert på datamaskinen. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “devmgmt.msc” og trykk “Enter” for å starte enhetsbehandling.
 3. I enhetsadministrasjonsvinduet utvider du alternativet "Lyd-, video- og spillkontrollere" og høyreklikker på lyddriveren som datamaskinen din bruker.
 4. Velg "Oppdater driver" -knappen, og klikk deretter på "Nettleser datamaskinen min for driverprogramvare" .Nettleser for driveren manuelt
 5. På neste skjermbilde klikker du på " La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere " -knappen og velger deretter "High Definition Audio Device" -alternativet.
 6. Klikk på "Neste" og bekreft instruksjonene på neste skjerm.
 7. Kontroller om problemet vedvarer etter installasjon av disse driverne.

Metode 6: Velge riktig enhet

Et vanlig problem med Realtek Audio Drivers er at du noen ganger trenger å peke på enheten du nettopp har koblet til datamaskinen for at den skal oppdage den riktig. Derfor vil vi i dette trinnet definere denne enheten fra Realtek Control Center. For det:

 1. Høyreklikk på høyttalerikonet i systemstatusfeltet og velg “Sound Manager”.
 2. Dette skal nå åpne Realtek Sound Manager, hvis den ikke gjør det, søk etter den i søkefeltet på oppgavelinjen.
 3. I Realtek Audio Manager klikker du på "Small Yellow Folder" på høyre side av vinduet og merker av for " Enable auto pop dialog ".
 4. Husk å lagre endringene hvis du har valgt dette alternativet.
 5. Koble nå 3,5 mm-kabelen du bruker til å koble hodetelefonene til datamaskinen, og sørg for å koble fra USB-kabelen hvis hodetelefonene bruker USB-tilkoblingsmodus.
 6. En dialog bør dukke opp der du blir spurt "Hvilken enhet plugget du inn", denne dialogen skal inneholde en rullegardinmeny og du må velge "Hodetelefoner" fra den.
 7. Når du har valgt hodetelefoner, må du sjekke om problemet fortsatt vedvarer.

Metode 7: Skann etter maskinvareendringer

Noen ganger må du starte driverne dine på nytt for at hodetelefonene skal fungere skikkelig hvis de har blitt glitched ut. Derfor, i dette trinnet, navigerer vi til enhetsbehandleren og avinstallerer deretter hver forekomst av Realtek Audio Drivers. Etter det vil vi skanne etter maskinvareendringer for å installere dem automatisk. For det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “Devmgmt.msc” og trykk “Enter”.
 3. I enhetsbehandleren utvider du alternativet "Lyd-, video- og spillkontrollere" og høyreklikker på "Lyddriverne" du bruker for øyeblikket.
 4. Velg alternativet "Avinstaller enhet" og følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere denne driveren fra datamaskinen.
 5. Utvid også alternativet “ Lydinnganger og -utganger ” og avinstaller alle enhetene derfra på samme måte.
 6. Trykk nå på "Windows" + "R" for å åpne Kjør-meldingen igjen og skriv inn "Kontroll".
 7. Trykk “Enter” for å starte kontrollpanelet og klikk på alternativet “Avinstaller et program” .
 8. I app-listen høyreklikker du på “Realtek Audio Drivers” -alternativet og velger “Avinstaller” -knappen.
 9. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere driveren fra datamaskinen.
 10. Hvis du når som helst har lastet ned denne driveren til datamaskinen din, må du sørge for å slette den helt.
 11. Start nå enhetsbehandleren igjen og klikk på "Skann etter maskinvareendringer" øverst i vinduet.
 12. Driverne blir nå automatisk erstattet.
 13. Sjekk om hodetelefonene nå gjenkjennes.

Metode 8: Utsette automatiske oppgraderinger

Dette trinnet er viktig for de menneskene hvis hodetelefoner / høyttalere ikke blir oppdaget etter at en driver ble oppdatert. Derfor, i dette trinnet, vil vi først nedgradere til en tidligere versjon av driverne, og deretter vil vi forhindre at Windows oppdaterer driverne. For det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “Devmgmt.msc” og trykk “Enter”.
 3. I enhetsbehandleren utvider du alternativet "Lyd-, video- og spillkontrollere" og høyreklikker på "Lyddriverne" du bruker for øyeblikket.
 4. Velg "Egenskaper", og klikk deretter på "Driver" -fanen og velg "Tilbakestill driver" .
 5. Følg instruksjonene på skjermen for å tilbakestille driveroppdateringene.
 6. Deretter laster du ned denne feilsøkingsprogrammet på datamaskinen din for å forhindre at Windows oppdaterer visse drivere automatisk.
 7. Kjør feilsøkingsprogrammet og følg instruksjonene på skjermen for å forhindre alle fremtidige oppdateringer.
 8. Sjekk om problemet er løst ved å gjøre dette.

Metode 9: Deaktiver eksklusiv kontroll

I noen tilfeller kan det hende at applikasjoner tar eksklusiv kontroll over sjåføren din, og hodetelefonene blir kanskje ikke gjenkjent. Derfor vil vi i dette trinnet konfigurere driverinnstillingene på nytt for å forhindre at applikasjoner kan ta eksklusiv kontroll over enheten. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn "Kontroll" for å starte kontrollpanelet og klikk på "Maskinvare og lyd" .
 3. Klikk på "Sound" -knappen og deretter på "Playback" -fanen.
 4. Dobbeltklikk på avspillingsenheten din, og klikk deretter på "Avansert" -fanen.
 5. Fjern merket for " Tillat at applikasjoner tar eksklusiv kontroll over denne enheten " og velg "Bruk" .Eksklusiv kontroll for avspillingsenhet
 6. Klikk på “OK” for å lukke ut av vinduet.
 7. Sjekk om det har løst problemet med hodetelefonene dine hvis du gjør det.

Metode 10: Skjule Cortana fra oppgavelinjen

Noen mennesker har løst dette problemet ved å skjule Cortana fra oppgavelinjen, og andre ved å deaktivere det midlertidig. Derfor vil vi i dette trinnet konfigurere om noen Windows-innstillinger for først å skjule Cortana fra oppgavelinjen, og hvis det ikke fungerer, vil vi prøve å deaktivere Cortana helt. For det:

 1. Høyreklikk på et tomt område på oppgavelinjen fra skrivebordet.
 2. Fjern merket for "Vis Cortana-knapp" -knappen og sjekk om Cortana-knappen nå er forsvunnet.
 3. Sjekk om problemet er løst.
 4. Hvis problemet ikke er løst, kan du deaktivere Cortana helt herfra.
 5. Sjekk og se om deaktivering av Cortana løser problemet med datamaskinen din.

Metode 11: Kjøre feilsøkingsprogrammet

Det er mulig at hodetelefonene ikke blir gjenkjent fordi lyden på datamaskinen din har blitt feil på grunn av en driverfeil. Derfor, i dette trinnet, kjører vi Windows feilsøkingsprogram fra innstillingene for å sjekke og fikse eventuelle lydrelaterte problemer automatisk. For det:

 1. Trykk “Windows” + “I” for å åpne innstillingene.
 2. Klikk på "Oppdater og sikkerhet" og velg deretter "Feilsøk" -knappen fra venstre rute.
 3. Klikk på "Spille av lyd" fra listen og velg deretter "Kjør feilsøkingsprogrammet" -knappen.
 4. Vent til feilsøkingsprogrammet fortsetter, og klikk deretter på enheten du vil feilsøke.
 5. Følg instruksjonene på skjermen for å feilsøke alle problemene med datamaskinens lyd og sjekke om hodetelefonene nå gjenkjennes.

Metode 12: Velge hodesett

Noen mennesker sto overfor dette problemet med hodetelefonene der enten mikrofonen eller hodetelefonene ikke ble oppdaget på Realtek-drivere. Derfor vil vi i dette trinnet velge hodesett i stedet for hodetelefoner for å la datamaskinen kunne gjenkjenne både mikrofonen din og hodetelefonene dine sammen. For det:

 1. Høyreklikk på høyttalerikonet i systemstatusfeltet og velg “Sound Manager”.
 2. Dette skal nå åpne Realtek Sound Manager, hvis den ikke gjør det, søk etter den i søkefeltet på oppgavelinjen.
 3. I Realtek Audio Manager klikker du på "Small Yellow Folder" på høyre side av vinduet og merker av for " Enable auto pop dialog ".
 4. Husk å lagre endringene hvis du måtte endre valget for at det skal tre i kraft.
 5. Fjern 3,5 mm-kabelen du brukte for å koble hodetelefonene til datamaskinen, eller fjern USB-kabelen du kanskje brukte for hodetelefontilkoblingen.
 6. Koble kabelen til datamaskinen din igjen, og du vil se popup- vinduet "Hvilken enhet har du plugget inn" , denne dialogen skal inneholde en rullegardinmeny og du må velge "Hodesett" fra den.
 7. Når du har valgt hodesettalternativet, må du kontrollere om problemet fremdeles oppstår.

Metode 13: Endre Realtek-innstillinger

I noen tilfeller er hodetelefonene dine kanskje ikke riktig konfigurert inne i Realtek Audio Manager på grunn av at den ikke blir gjenkjent av datamaskinen. Derfor, i dette trinnet, vil vi endre noen Realtek-innstillinger som lar oss sette hodetelefonene våre opp som stereo i stedet for 7.1, men for dette må vi først endre det til sistnevnte. For å gjøre det:

 1. Høyreklikk på “Speaker” -ikonet i systemstatusfeltet, og velg deretter alternativet “Realtek Audio Manager” , eller du kan også åpne Realtek Audio Manager ved å søke med Windows Search i oppgavelinjen.
 2. Etter at du har startet Realtek Audio Manager, klikker du på “Høyttalere” -ikonet og velger deretter rullegardinmenyen “Høyttalerkonfigurasjon” .
 3. Velg “ 7.1 surrounds ” fra listen og lagre innstillingene dine.
 4. Uten å lukke Realtek Audio Manager, koble hodetelefonene fra datamaskinen ved å fjerne 3,5 mm kablene fra lydkontakten.
 5. Vent litt og koble kabelen til datamaskinen på nytt.
 6. Denne gangen velger du "Stereo" fra rullegardinmenyen for høyttalerkonfigurasjonen og lagrer endringene.
 7. Kontroller om det løser hodetelefonene som ikke gjenkjennes, på datamaskinen din.

Metode 14: Avinstaller Realtek-drivere og rengjør registeret

Hvis du ikke har klart å løse dette problemet på datamaskinen din så langt, bør du prøve å kvitte deg med Realtek-driverne som er installert på datamaskinen. For å gjøre dette, må vi avinstallere driverne fullstendig, fjerne registeret for eventuelle rester, og deretter installere driverne fra en ny kilde. For å gjøre dette:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “Devmgmt.msc” og trykk “Enter”.
 3. I enhetsbehandleren utvider du alternativet "Lyd-, video- og spillkontrollere" og høyreklikker på "Lyddriverne" du bruker for øyeblikket.
 4. Velg alternativet "Avinstaller enhet" og følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere denne driveren fra datamaskinen.
 5. Trykk nå på "Windows" + "R" for å åpne Kjør-meldingen igjen og skriv inn "Kontroll".
 6. Trykk “Enter” for å starte kontrollpanelet og klikk på alternativet “Avinstaller et program” .
 7. I app-listen høyreklikker du på “Realtek Audio Drivers” -alternativet og velger “Avinstaller” -knappen.
 8. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere driveren fra datamaskinen.
 9. Nå som Realtek-driverne er avinstallert fra datamaskinen vår, kan vi gå videre mot å rense registeret.
 10. Last ned CC Cleaner herfra og kjør verktøyet for å rense registret for eventuelle rester.
 11. Etter at du også har tømt registeret, klikker du på alternativet " Skann etter problemer " inne i CC Cleaner og følger instruksjonene på skjermen for å løse eventuelle problemer.
 12. Start deretter datamaskinen på nytt og last ned noen annen driver fra systemprodusentens nettsted hvis Windows ikke automatisk installerer en.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det