Fix: Programmet kunne ikke starte riktig 0xc0000005

Windows 10 er en av de mest etterlengtede versjonene av Windows av Microsoft. Selv om Windows 8 skapte en ny trend i verden av Desktop OS, hadde det noen problemer innen design og ytelse som var hovedfokus for Microsoft i Windows 10. Windows 10 Final Build ble avslørt 29. juli 2015 for Desktop as samt smarttelefoner.

Det inkluderte mange endringer ved å ta hensyn til feilene i Windows 8. Faktisk er det en avansert versjon av Windows, men det er fortsatt en rekke konsekvenser som oppstår hver dag med forskjellige brukere.

En stor del av disse konsekvensene er feilene som kommer ut når du prøver å gjøre en bestemt oppgave. En rekke mennesker har kommet gjennom en feilmelding mens de prøvde å åpne annen programvare og nettlesere i Windows 10. Denne feilen kommer med en feilmelding som sier at applikasjonen ikke kunne starte riktig (0xc0000005). Klikk OK for å lukke programmet . Denne feilen oppstår vanligvis med nettlesere, men den er ikke begrenset til disse. Ethvert program inne i Windows kan slutte å svare på grunn av denne feilen. Så det må løses for å få tilbake den viktige programvaren til å fungere.

11/12/2016: Brukere rapporterte at metodene som er oppført nedenfor, også vil fungere på Windows 7.

Årsak bak Windows 10-feil 0xc0000005:

Det er en rekke kjente årsaker som forårsaker at denne feilen forstyrrer driften av forskjellige programvare i Windows 10. En av grunnene som anses som en hovedårsak er et tredjeparts antivirusprogram som forårsaker konflikter med kjørbare filer og påvirker driften. På den annen side kan registre bli ødelagt på grunn av skadelig programvare og virus som forårsaker at programmene oppfører seg unormalt. Noen ganger kan dårlige maskinvaredrivere også være den skyldige som forårsaker denne feilen.

Løsninger for å fikse Windows 10-feil 0xc0000005:

Basert på årsakene nevnt ovenfor er løsningene enkle. Så gå gjennom følgende metoder for å bli kvitt denne frustrerende feilmeldingen.

Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne og gjenopprette korrupte og manglende filer herfra , når du er ferdig, fortsett med løsningene nedenfor. Det er viktig å sikre at alle systemfiler er intakte og ikke korrupte før du fortsetter med løsningene nedenfor.

Metode nr. 1: Å fikse antivirusprogrammet

Antivirusprogrammer kan påvirke de kjørbare filene til en rekke programmer. Så for å løse dette problemet, må du deaktivere antivirusprogrammet fra tredjepart for å sjekke om det var synderen eller ikke. Vær oppmerksom på at deaktivering av antivirusprogrammer kan føre til alvorlige trusler mot datamaskinen din når du er koblet til internett.

Du kan også stole på Windows egen sikkerhetsprogramvare, dvs. Windows Defender . Den har samme funksjonalitet som andre antivirusprogrammer. Du kan deaktivere antivirus ved å navigere til Innstillinger og slå av skjoldet.

0xc0000005-1

Etter at den er deaktivert, må du se etter feilen igjen. Hvis det fortsatt vedvarer, går du til neste metode.

Metode nr.2: Fikse registre

Den registret er den sentrale databasen for Windows som stadig blir brukt av PCen for å hjelpe den lest mange forskjellige filer og innstillinger som den trenger for å kjøre. Register kan bli ødelagt på grunn av skade på enkelte filer som kreves for å stable alt på plass. Derfor anbefaler de fleste eksperter at du sørger for å sikkerhetskopiere registret og oppbevare denne sikkerhetskopien på en konvensjonell USB-pinne, slik at du kanskje kan gjenopplive registret i forrige tilstand i tilfelle korrupsjon. Men hvis du ikke sikkerhetskopierte registret ditt, følg disse trinnene for å fikse registre for å løse feilen 0xc0000005 .

1. Last ned programvare for registerrensere fra denne lenken .

2. Etter at den er lastet ned, installerer du den med de anbefalte innstillingene. Åpne programvaren etter at installasjonsprosessen er ferdig.

3. I grensesnittet klikker du på Register- fanen i venstre rute og klikker på knappen merket som Skann etter problemer . Det begynner å søke etter feil i registeret, og når søket er ferdig, aktiveres en knapp Fix Selected Issue . Klikk på den knappen så blir alt løst.

0xc0000005-2

Metode nr.3: Å fikse feil drivere

Drivere er programvarene som hjelper datamaskinen til å kommunisere med maskinvare som er koblet til den. Så når de blir skadet, har maskinvaren en tendens til å forårsake feil . Å fikse disse defekte dykkerne kan hjelpe deg på en rekke måter. Følg trinnene nedenfor.

1. Åpne Enhetsbehandling ved å trykke på Win + X og velge den fra listen.

2. Rull nedover i Enhetsbehandling for å se om det er noen maskinvare med gult merke. Hvis det er det, høyreklikker du der og velger Oppdater driverprogramvare . Hvis du nylig har installert drivere, må du installere disse driverne på nytt.

0xc0000005-3

3. I vinduet som vises etter, klikker du på Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare for å la den søke og installere drivere automatisk. I tilfelle hvis du har lastet ned driverne manuelt, klikker du på alternativet nedenfor for å bla gjennom og installere dem. Etter at prosessen er ferdig, må du se etter feilen.

0xc0000005-4

Metode nr. 4: Løs BCD

Denne metoden skal utføres av brukerne på egen risiko. Dette virket for noen og gjorde ikke for noen. Du må også aktivere Windows på nytt etter at du har utført trinnene i denne veiledningen.

 1. Hold Windows-tasten og Press X . Velg ledetekst (administrator)
 2. Skriv “ bcdedit” og trykk ENTER. Hvis Windows Boot Loader Path er xOsload.exe, må du fjerne noen filer og reparere BCD. Du kan se dette i PATH-feltet etter at du har utført kommandoenbcdedit”.
 3. Når du er ferdig, utfører du følgende kommandoer nedenfor, noen kan returnere ikke funnet, men ignorere feilene og fortsett til siste. Forsikre deg om at du trykker på ENTER-tasten etter hver kommando.
Del D: \ Windows \ System32 \ xOsload.exe Del D: \ Windows \ System32 \ xNtKrnl.exe Del D: \ Windows \ System32 \ Drivere \ oem-drv64.sys attributt c: \ boot \ bcd -h -r -s ren c: \ boot \ bcd bcd.old bootrec / rebuildbcd

Metode 5: Se etter Windows-oppdateringer

Windows-oppdateringer inneholder ofte reparasjoner for noen feil og feil, men de er også beryktede for å gi vei til nye problemer på folks datamaskiner. Imidlertid vil vi i dette trinnet se etter oppdateringer for operativsystemet ditt fordi Microsoft ofte oppdaterer eventuelle problemer som kommer fra oppdateringene. For å gjøre det, følg guiden nedenfor.

 1. Trykk på "Windows ' + " I "for å åpne Windows-innstillinger.
 2. I innstillingene klikker du på alternativet “Oppdateringer og sikkerhet” og velger alternativet “Windows Update” fra venstre side .
 3. På neste skjermbilde klikker du på alternativet "Se etter oppdateringer" , og det vil automatisk be Windows om å se etter tilgjengelige oppdateringer.
 4. Etter at oppdateringskontrollen er fullført, klikker du på "Last ned" -knappen for å utløse nedlasting og installasjon av nye oppdateringer på datamaskinen.
 5. Etter at disse oppdateringene er installert, må du sjekke om det har løst problemet på datamaskinen din.

Metode 6: Gjenopprette datamaskin

Hvis du nettopp har begynt å få dette problemet, kan det hende at det blir utløst på grunn av en feil driverinstallasjon eller til og med på grunn av et useriøst program som du kanskje har installert på datamaskinen din nylig. Derfor, i dette trinnet, vil vi tilbakestille datamaskinens tilstand til en tidligere dato, og forhåpentligvis bør dette få problemet løst hvis det skyldtes de ovennevnte årsakene. For å gjøre dette:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn "rstrui" og trykk "Enter" for å åpne gjenopprettingsadministrasjonsvinduet.Kjør dialog: rstrui
 3. Klikk på "Neste" og merk av for "Vis flere gjenopprettingspunkter" .
 4. Velg et gjenopprettingspunkt fra listen som er før datoen da problemet oppstod.
 5. Klikk på "Neste" igjen og følg instruksjonene på skjermen for å tilbakestille alt tilbake til den valgte datoen.
 6. Etter at gjenopprettingen er fullført, sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Metode 7: Aktiver brannmur

Det er mulig i noen tilfeller at feilen blir utløst fordi applikasjonen er mistenkelig eller i det minste hvis den er merket mistenkelig og Windows-brannmuren ikke kjører på datamaskinen din for å validere denne mistenkelige. Derfor vil vi i dette trinnet sørge for at Windows-brannmuren er aktivert for å bli kvitt denne feilen. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn "Kontrollpanel" og trykk "Enter" for å starte det klassiske kontrollpanelgrensesnittet.
 3. I kontrollpanelet klikker du på “Vis etter:” og velger “Store ikoner” -knappen.
 4. Når du har valgt dette, klikker du på "Windows Defender Firewall" for å starte brannmuren og velger deretter "Slå Windows Defender Firewall på eller av".
 5. Sørg for å sjekke "Slå på Windows Defender-brannmur" for begge tilgjengelige alternativene for å slå brannmuren på.
 6. Etter at du har valgt dette, lagre endringene og lukk ut av vinduet.
 7. Når du har gjort det, må du sjekke om problemet fortsatt vedvarer.

Metode 8: Kjør SFC Scan

I noen situasjoner kan det hende du har installert en dårlig driver på datamaskinen eller på et tidspunkt, på grunn av lagringsfeil, kan det hende at noen systemfiler eller drivere har blitt ødelagt. Derfor vil vi i dette trinnet kjøre en fullstendig systemgjennomgang for å identifisere drivere som mangler signaturer eller for å fikse eventuelle avvik i systemfilene. For det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn "cmd" og trykk deretter "Shift" + "Ctrl" + "Enter" for å gi administratortillatelser. Kjør kommandoprompt
 3. Skriv inn følgende kommando i ledeteksten og trykk “Enter” for å utføre den.
  sfc / scannow
 4. Let the computer scan for any broken or corrupted items and it should automatically replace them with working ones.
 5. Check to see if doing so fixes the error message.

Method 9: Disabling Data Execution Prevention

Data Execution Prevention is a program that prevents certain programs or executables from being able to run on your computer because it suspects that they might be viruses. Due to this prevention, sometimes, as a false alarm, legit applications might also face issues while trying to run on your computer. Therefore, in this step, we will be disabling this setting from the system configuration panel. For that:

 1. Press ‘Windows’ + “R’ to open the Run prompt.
 2. Type in “Control Panel” and press “Enter” to launch the classical control panel interface.
 3. Inside the Control Panel, click on the “View By:” icon and then select the “Large Icons” option.
 4. After selecting Large Icons, select the “System” option.
 5. Click on the “Advanced System Settings” option on the left side of the screen.
 6. In the advanced System Settings, click on the “Advanced” tab from the top.
 7. In the advanced tab, click on the “Settings” option under the “Performance” heading.Velg Innstillinger
 8. On the next window that opens up, click on the “Data Execution Prevention” tab, and then select the “Turnon DEP for all programs except thoseI Select” option.
 9. After that, click on the “Add” option and point to the executable of the application that you are facing issues with.
 10. This way, that application will no longer come under the jurisdiction of the DEP program.
 11. Check to see if doing so has fixed the issue.

If the above process is unable to fix the issue, it might be because the executable isn’t the only one being affected by the DEP program. Sometimes the DEP might actually be preventing a herd of executables from being run on the computer and to counter this we will be disabling DEP completely.

Disabling DEP completely cannot be done through any Windows setting and it needs to be done manually through the command prompt. Remember to take this step as a last resort because this can in some cases makes your computer more vulnerable to viruses and malware attacks. In order to disable DEP through the command prompt:

 1. Press “Windows” + “R’ to open the Run prompt.
 2. Inside the Run prompt, type in “cmd” and then press “Shift” + “Ctrl” + “Enter” to launch in admin mode.
 3. Inside the command prompt, type in the following command and press “Enter” to execute it on your computer.
  bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff
 4. Once the command has been executed, run the application that you want to and check to see if the error message still persists.

Method 10: Disable Firewall and Windows Defender

In some situations, the executable that you want to run on the computer might actually be blocked by the Firewall and it would not be able to make contact with its servers this way. Therefore, we will have to allow the executable in our Firewall for both public and private networks which should get it working if the Firewall is preventing it.

In addition to that, sometimes the Windows Defender might prevent the application from running on your computer because its local files might be suspicious and not properly signed. This can be due to a false alarm as well so we will be disabling the Windows Defender for the application as well by adding an exclusion. In order to do that:

 1. Press “Windows” + “R” to launch the Run prompt.
 2. Type in “ControlPanel” and press “Enter” to launch the classical control panel interface.
 3. Click on the “View by:” button, select “Large Icons” and then click on the Windows Defender Firewall option.
 4. Select the “Allow an app orfeature through the Firewall” button on the left pane and then click on the “Change Settings” button and accept the prompt.Klikk på Tillat en app eller funksjon gjennom Windows Defender-brannmur
 5. From here, make sure that you check both the “Public” and the “Private” options for the application and its entries.
 6. Save your changes and exit out of the window.
 7. After that, press “Windows” + “I” to launch the settings and click on the “Updateand Security” option.
 8. From the left pane, click on the “Windows Security” button and then click on the “Virus and Threat Protection” button.
 9. Select the “Manage Settings” button under the Virus and Threat Protection Settings heading.
 10. Scroll down and click on the “Add or Remove Exclusions” button in the next window.
 11. Click on the “Add an Exclusion” option and select “Folder’ from the File type.
 12. Make sure to specify the application’s folder with which the issue is occurring and exit out of this window after saving your changes
 13. Check and see if doing so has fixed the error message.

Method 11: Reinstall Firefox

If you are getting this error while trying to launch Firefox, it might be occurring because the applications haven’t been installed properly on your computer. Therefore, in this step, we will be launching the app management window and uninstalling Firefox after which we will reinstall it completely by downloading it from the Firefox website. For that:

 1. Press “Windows” + “R” to open the Run prompt.
 2. Type in “appwiz.cpl” and press “Enter” to open the app management window.
 3. In the app management window, scroll down and right-click on the “Firefox” application.
 4. Select “Uninstall” from the list and then follow the on-screen instructions to remove the software from your computer.
 5. Repeat this step for all instances and bundled applications of the software installed on your computer.
 6. Make sure to disable any third-party antiviruses at this point to make sure that the software is installed smoothly.
 7. Head on over to the Mozilla website and click on the download button.
 8. Click on the downloaded executable and install it on your computer following the on-screen instructions.
 9. Check to see if doing so has fixed the error message on your computer.

Method 12: Scanning for Malware

It is possible in some cases that the computer has acquired malware that is preventing the user from being able to run all the system functions on their computer. Therefore, in this step, we will be using the default Windows Defender to scan our computer thoroughly for any viruses or malware that might’ve found its way on our computer. For that:

 1. Press the “Windows” + “I” keys simultaneously on your PC to open the Settings tab.
 2. Navigate to the Update& Security option and then click on the “Windows Security” button on the left tab.
 3. After that, click on the “Open Windows Security” and select the “Virus and Threat Protection” option.
 4. After that, click on the “Scan Options” button below the “Quick Scan” window.
 5. Click on the “Full Scan” option and then hit the button of “Scan Now”.
 6. Wait for a few seconds while this process gets completed and then finally check if the error gets resolved now.

Microsoft Security Scanner is an additional tool that you can use to test the system for any further viruses and malware because sometimes the default tool isn’t able to perform the scan properly. Therefore, in this step, if the issue still hasn’t been resolved, we will be using the Microsoft Security Scanner to further make sure for any issues.

 1. Launch your browser and download the Microsoft Security Scanner from here.
 2. After downloading the executable, run it on your computer and let it install.
 3. Accept the License Agreement terms and click on “Next”.
 4. Select “Full Scan” and click on “Next”.
 5. After you opt for a full scan, the software will start scanning your entire computer to look for any malware or viruses that might’ve disguised themselves as normal executables or applications.
 6. After this scan has been finished, check to see if the error message still persists.

Method 13: Install Missing Drivers

It is possible in some situations that your device is missing certain drivers due to which this particular issue is being triggered on your computer. Therefore, we will be checking for any missing drivers and then we will check to see if the error is fixed. In order to do this, follow the guide below.

 1. Download Driver Easy on your computer.Last ned driveren enkelt
 2. Run the downloaded executable and install the software on your computer.
 3. Run the check and see if there are any missing drivers on your computer.
 4. Install these missing drivers and then install them either manually or automatically using the Software.
 5. After installing all the missing drivers, check to see if the issue still persists.

Method 14: Reconfigure Registry

It is possible that in some cases, you haven’t properly configured all the registry settings or that you unknowingly configured something incorrectly. Therefore, in this step, we will be reconfiguring our Registry to fix a certain key that sometimes, if misconfigured, causes this particular error on Windows. In order to do this, follow the guide below.

 1. Press “Windows” + “R” to open the Run prompt.
 2. Type in “regedit” and press “enter” to launch the registry editor.
 3. Inside the registry editor, navigate to the following location.
  HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows\AppInit_Dlls
 4. Double click on the “LoadAppInit_DLLs” entry on the right side of the screen.
 5. Change the value of this registry from “1” to “0”.
 6. Save your changes and exit the registry editor.
 7. Check to see if doing so has fixed the error.

Method 15: Update Disk Drivers

In some cases, the Disk Drivers that are being used to control your Storage and other Disks installed on the computer might have been outdated due to which the error is being triggered. Therefore, in this step, we will first be opening the Device Management Window and from there, we will be updating these drivers. In order to do so, follow the steps mentioned below.

 1. Press “Windows’ + “R” to open the Run prompt.
 2. Type in “Devmgmt.msc” and press “Enter” to launch the device management window.
 3. In the Device Manager, double click on the “DiskDrives” option to expand it.
 4. Right-click on the storage device listed and select the “Update Driver” option.
 5. Select the “Search Automatically for Drivers” option and let the setup search.
 6. If there are any drivers available, Windows will automatically check for them and install them on your computer.
 7. Check to see if doing so has fixed the issue.

Method 16: Disabling Automatic Updates and Uninstalling Updates

It is possible in some cases, that this error is stemming from a faulty update install. Microsoft is notorious for pushing out updates that aren’t properly customized to work for all hardware combinations and often go on to break things instead of making them better. Therefore we will make sure that the recent update isn’t installed on our computer.

In order to do this, we will have to first disable automatic updates on our computer and then we will be uninstalling the recently installed updates. Make sure to back up any important data that you don’t want to lose just in case this goes bad.

 1. Press “Windows” + “R’ to open the Run prompt.
 2. Type in “service.msc” and press “Enter”.
 3. Scroll through the list and double click on the “Windows Update” service.
 4. Click on the “Stop” button and then click on the “Startup Type” dropdown.
 5. Select “Disabled” from the list and select the “Apply” button from the window.
 6. Click on “OK” to close out of this window.
 7. Check to see if doing so has stopped your computer from updating.

After stopping the computer from updating, we will now be uninstalling the recent updates that have been installed on your computer. For that:

 1. Press “Windows” + “I” buttons to open the settings.
 2. In settings, click on the “Update and Security” option and then select the “Windows Update” button from the left pane.
 3. In the Windows Update, click on the “View Update History” option.
 4. In the Update History, click on the “Uninstall Updates” option and it should take you to the uninstallation screen where all the recently installed updates will be listed.
 5. From the list, right-click on the update that was installed recently and caused this error on your computer.
 6. Right-click on this update and select the “Uninstall” button to remove it completely from the computer.
 7. Follow through with the on-screen instructions.
 8. Check to see if uninstalling has fixed this issue.

Additional Fixes:

 • In addition to some of the recommendations given above, you should try to check if there are any bad memory modules (RAM) installed on your computer which can be a cause of this.
 • Sørg også for å sjekke om du ikke har overklokket RAM-en til et nivå utover den anbefalte grensen. Hvis du har gjort det, kan du prøve å bringe det tilbake til fabrikkinnstillingene og sjekke om det løser problemet ditt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det