Fix: Word kan ikke fullføre lagringen på grunn av en filtillatelsesfeil

Feilmeldingen ' Word kan ikke fullføre lagringen på grunn av en filtillatelsesfeil ' oppstår når filer lagres i Microsoft Word. Denne feilmeldingen kan forekomme tilfeldig så vel som i målrettede tilfeller. Dette scenariet er vanligst der filen kommer fra en ekstern kilde, eller hvis forfatteren er noen andre i stedet for datamaskinen din.

Word kan ikke fullføre lagringen på grunn av en filtillatelsesfeil Windows 10

Tillatelsesfeil har vært der i Microsoft Word siden de introduserte filbeskyttelsesmekanismer. Noen ganger er de avlyttet eller forårsaket av ekte forhold. I tillegg er denne feilmeldingen også forårsaket av tredjeparts antivirusprogramvare som prøver å implementere databeskyttelse på alle Microsoft Office-filer.

Hva forårsaker 'Word kan ikke fullføre lagringen på grunn av en filtillatelsesfeil'?

Årsakene til at feilen oppstår mer detaljert er:

 • Dokumentet du prøver å lagre, er tidligere lagret som 'skrivebeskyttet' eller som en 'mal'.
 • Stedet der du prøver å lagre eller filen du prøver å få tilgang til, har ikke passende tillatelser for brukerkontoen din.
 • Du prøver å endre en fil fra en delt nettverksmappe.
 • Antivirusprogramvare på datamaskinen din er i konflikt med lagringsprosessen.
 • Det er navnekonflikt mellom filen på datamaskinen din. Dette er veldig vanlig, spesielt for delte / allerede opprettet filer.

Før du fortsetter med løsningene, må du sørge for at du har en gyldig kopi av Microsoft office, en aktiv internettforbindelse og en administratorkonto på datamaskinen din.

Løsning 1: Lagre dokumentet som et annet navn

Denne feilmeldingen løses for det meste på et øyeblikk hvis du endrer navnet på filen når du lagrer den. Dette gjelder for det meste i forhold der dokumentet ikke er opprettet av deg eller kommer fra en ekstern kilde; enten fra en annen datamaskin eller gjennom nettverket. Du kan fortsatt få feilen når du trykker 'Lagre'. I stedet velger vi 'Lagre som' og lagrer dokumentet med et annet navn.

 1. Trykk på Fil og velg Lagre som .
Lagrer dokument med et annet navn i Microsoft Word i Windows 10
 1. Velg nå et sted og endre navnet på filen. Skriv inn et nummer foran det eller endre navnet helt.
Endring av navn og plassering av dokument - Word i Windows 10
 1. Filen lagres øyeblikkelig, og den forrige filen du redigerte, forblir som den er. Sørg også for at du lagrer filen på din lokale datamaskin (for eksempel på skrivebordet) i stedet for på flyttbare enheter.

Løsning 2: Deaktivere antivirusprogramvare

Det har vært mange rapporter om at antivirusprogramvare som Semantic eller Norton forårsaker tillatelsesproblemet. Disse antivirusprogramvarene prøver å beskytte dine personlige filer og mapper ved å sørge for at de ikke endres av annen programvare eller brukere.

I noen tilfeller gir de en falsk positiv og blokkerer tilgang til dokumentet selv om det kan lagres logisk. Det er flere funksjoner som antivirusprogramvare implementerer, for eksempel File Protection in Semantic. McAfee ga til og med ut en offisiell dokumentasjon om dette og hevdet å fikse det i en av oppdateringene. Du bør prøve å oppdatere antivirusprogramvaren, og hvis det ikke fungerer, kan du sjekke artikkelen vår om hvordan du slår av antivirusprogrammet.

Løsning 3: Kontroll i sikker modus

Hvis begge metodene ovenfor ikke fungerer for deg, kan vi gå videre og prøve å starte Microsoft Word i sikkermodus. Sikker modus deaktiverer alle lastede tillegg og starter applikasjonen med et minimalt sett med drivere. Hvis det er et problem med profilen din , eller hvis noen plugin fungerer, kan vi diagnostisere ved hjelp av denne metoden.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ winword / safe ” i dialogboksen og trykk Enter.
Åpne Word i sikkermodus i Windows 10
 1. Microsoft Word åpnes nå i sikkermodus. Klikk på Fil> Åpne og naviger til filen du prøver å åpne / redigere.
Åpningsdokument i Word på Windows 10
 1. Utfør endringene dine i dette og prøv å lagre. Hvis det sparer perfekt, betyr det sannsynligvis at enten tilleggene dine forårsaker problemer, eller at brukerprofilen din er skadet.
 2. For å deaktivere tilleggene dine, klikk på Fil> Alternativer> Tillegg og klikk foran COM -tillegget .
Deaktivering av tillegg i Word på Windows 10
 1. Alle tilleggene blir oppført her. Deaktiver hver av dem en etter en og start Word på nytt. Sjekk om feilmeldingen forsvant. På denne måten vil du kunne diagnostisere hvilket tillegg som forårsaker problemer. Hvis ingen av tilleggene forårsaker problemer, bør du lage en ny brukerprofil på datamaskinen din og prøve å redigere og lagre dokumentet der.

Du sjekker artikkelen vår om hvordan lage en ny brukerkonto og overføre alle dataene til den?

Løsning 4: Å ta eierskap til filen

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, er det best å se om filen faktisk tilhører deg. Hvis det kom fra en ekstern bruker, vil eieren være den datamaskinen, og du kan ha begrenset tilgang. Dette kan være grunnen til at du ikke kan gjøre endringer i dokumentet.

Å ta eierskap til dokumentet

Du kan følge trinnene som er oppført i artikkelen Fix: Can't Delete folder on Windows 10. Du kan replikere trinnene som er oppført her for orddokumentet ditt; eierprosessen er den samme enten du tar eierskap til en mappe eller en fil.

Løsning 5: Oppdatering av Windows og Microsoft Word

Hvis alt det ovennevnte ikke fungerer, eller du blir møtt med feilen innimellom, er det best å se om det er noen oppdateringer som venter på Windows / Microsoft Word. Hver Windows-oppdatering ledsages vanligvis av en Office-sikkerhetsoppdatering der feil fjernes og sikkerhetsmetoder oppdateres.

Hvis du holder tilbake fra oppdateringen, anbefaler vi på det sterkeste at du oppdaterer alt med en gang.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " oppdatering " i dialogboksen og åpne innstillingsprogrammet.
 2. Når du er i Innstillinger, klikker du på Se etter oppdateringer .
Oppdaterer Windows og Microsoft Office
 1. Datamaskinen vil nå koble til Microsoft-servere og se om det er oppdateringer tilgjengelig for installasjon. Etter at du har installert alle oppdateringene (inkludert Windows og Microsoft Office), må du starte datamaskinen på nytt helt og kontrollere om feilen er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det