Fix: GeForce Experience Driver Klargjør installasjon

Kampen om overlegenhet i GPU-spillet foregår i mange forskjellige sektorer. Selv om det er umulig å erklære en absolutt seierherre, har Nvidia fordelen over AMD når det gjelder driverutplassering. En stor del av Nvidias appell kommer fra den sømløse driverintegrasjonen og optimaliseringen på tvers av alle GPU-modeller. Dette oppnås med verktøy som Gforce Experience (Nvidias proprietære verktøy). Mens AMD hardt sliter med å redusere fragmentering av drivere, var og er Nvidia et skritt foran.

Men som det viser seg, er Gforce Experience på ingen måte en feilfri programvare. De siste to årene har brukerne begynt å rapportere mange problemer når de prøver å oppdatere Nvidia-driverne via Gforce Experience. Enda mer, hvis du bruker en betaversjon av GeForce Experience. Det vanligste symptomet på dette problemet er at programvaren setter seg fast på skjermen "Forbereder for installasjon" på ubestemt tid.

Samlet sett virker det som om dette problemet hovedsakelig skjer på low-end rigger og bærbare datamaskiner som ikke er spill, men det er ikke et gitt faktum. De aller fleste brukere opplevde disse problemene på Nvidia-GPUer i M-serien. Men uansett Nvidia-grafikkortet ditt, har vi noen forslag til deg som har hjulpet mange brukere med å omgå skjermbildet "forbereder seg på installasjon".

Før du prøver noe annet, må du sørge for at du har krysset det åpenbare som å starte maskinen på nytt og prøve å installere på nytt. Hvis det ikke fungerer, følg metodene nedenfor i rekkefølge til du finner en løsning som fungerer.

Metode 1: Kjør GeForce Experience som administrator

Så enkelt som denne løsningen kan virke, har det hjulpet mange brukere å omgå skjermen " Forbereder å installere" . Og hvis du tenker på det, er det virkelig fornuftig. På et tidspunkt under installasjonsprosessen blir du bedt om å bekrefte at du vil installere driveren. Men uten administratorrettigheter, vil ikke meldingen dukke opp og installasjonen vil fryse.

Hvis du ikke er sikker på om du åpner GeForce Experience i administratormodus , kan du tvinge den ved å høyreklikke på snarveien på skrivebordet og klikke på Kjør som administrator .

Når GeForce Experience er åpnet i administratormodus, kan du prøve å installere GPU-driveren igjen. Hvis det setter seg fast ved " Forbereder installasjon " igjen, går du til metode 2 .

Metode 2: Deaktiver sanntidsskanning fra antivirusprogrammet ditt

En vanlig synder som ofte blir oversett når du arbeider med fryseprosessen "Forbereder å installere" er antivirusprogrammet. De fleste antivirusprogrammer har en skanningsfunksjon i sanntid som forhindrer at registerfiler oppdateres. Siden driverpakken må opprette nye filer når du oppdaterer GPUen din, kan det være forhindret. Norton og McAfee er spesielt kjent for å forårsake dette problemet.

Men uansett antivirusversjon, er det verdt et skudd å deaktivere sporing i sanntid (sanntidsbeskyttelse) fra antivirusinnstillingene dine. Når du har gjort det, kan du prøve å installere driveren på nytt gjennom GeForce Experience. Hvis det mislykkes igjen, går du til neste metode.

Metode 3: Last ned driveren manuelt

Siden dette problemet mest sannsynlig er forårsaket av GeForce Experience, kan du ta den alternative ruten, slik at du kan oppdatere driverne uten problemer. Du kan omgå GeForce Experience ved å laste ned GPU-driveren fra det offisielle Nvidia-nettstedet.

Før du gjør noe annet, må du sørge for at GeForce Experience er helt lukket. Du kan gjøre det enkelt ved å lukke hvilken som helst bakgrunnsprosess i Oppgavebehandling ( Ctrl + Skift + Esc ).

Når du kommer i gang, kan du gå til Nvidias drivernedlastingsside og sette inn riktig produkt- og produktserie og operativsystem. Bruk søkeknappen for å finne riktig driver og laste den ned til systemet.

Merk: Hold deg unna beta-drivere og sørg for at du skiller mellom Notebook-driverne (M-serien) og stasjonære drivere.

Åpne den kjørbare filen og se om den klarer å komme forbi skjermen "Forbereder for installasjon" . Hvis det mislykkes igjen, kan du prøve neste metode.

Metode 4: Tvinge Windows Update til å installere driveren

Ofte er det beste tiltaket å fjerne Nvidia-drivere helt sammen med GeForce Experience før du installerer den igjen. Hvis det er mulig, er det best å la Windows Update bruke den nyeste driveren etter å ha fjernet all Nvidia-relatert programvare. For å gjøre ting enklere, her er en rask guide:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Kjør-kommando. Skriv “ appwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne programmer og funksjoner.

 2. Høyreklikk på Nvidia Graphics Driver og velg Avinstaller / endre .

 3. Følg oppsett for å avinstallere det fra systemet.
 4. Avinstaller all den andre Nvidia-programvaren, inkludert GeForce Experience, Audio Driver og PhysX System.

 5. Når du har avinstallert dem alle, start PCen på nytt. Etter at systemet har startet opp igjen, bruk søkefeltet til å se etter oppdateringer.

 6. Klikk på Se etter oppdateringer og se om det er noen Windows-oppdateringer som venter. Hvis noen av dem venter, må du først gjøre det før du prøver å installere driveren manuelt.

  Merk: Ofte vil Windows Update automatisk laste ned riktig GPU-driver hvis den finner ut at den mangler. Du kan bekrefte dette ved å gå til Enhetsbehandling og se om den dedikerte GPU-driveren er installert.

 7. Hvis du bekrefter at driveren mangler i Enhetsbehandling , høyreklikker du på oppføringen relatert til Nvidia GPU (under skjermadapter ) og velger Oppdater driver . Normalt vil dette tvinge Windows til å laste ned en ny driver og installere den automatisk.

 8. Hvis driveren er GPU-driver ikke blir funnet av Windows, følger du metode 3 igjen for å installere den manuelt.

Metode 5: Utføre en ren driverinstallasjon på nytt

Hvis alle metodene ovenfor mislyktes, må vi fjerne alle spor av Nvidia-driverne og utføre en ren driverinstallering på nytt. For å oppnå dette skal vi bruke to forskjellige typer verktøy for å tørke alle spor av de gamle GPU-driverne. Her er hva du trenger å gjøre:

Det anbefales at du bare prøver denne prosedyren etter å ha prøvd alle andre metoder som finnes i denne veiledningen. Vi skal bruke Display Driver Uninstaller , som ikke støttes offisielt av Nvidia. Selv om ingen brukere har rapportert om problemer så langt, kan du ende opp med å møte uventede problemer etter å ha brukt denne programvaren.

Hvis du bestemmer deg for å følge denne metoden, er det du trenger å gjøre:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Kjør-kommando. Skriv “ appwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne programmer og funksjoner.

 2. Høyreklikk på Nvidia Graphics Driver og velg Avinstaller / endre .

 3. Følg oppsett for å avinstallere det fra systemet.
 4. Avinstaller all den andre Nvidia-programvaren, inkludert GeForce Experience, Audio Driver og PhysX System.

 5. Start datamaskinen på nytt, og bruk en programvare som CCleaner eller BleachBit for å fjerne eventuelle gjenværende Nvidia-filer.

 6. Deretter laster du ned, trekker ut og installerer Display Driver Uninstaller . Dette verktøyet er spesielt designet for å fjerne alle spor fra alle de populære skjermdriverne.
 7. For at dette verktøyet skal være effektivt, må du starte systemet på nytt i sikkermodus. Du kan gjøre dette ved å åpne Start-menyen og klikke på av / på-knappen . Hold deretter Skift-tasten nede mens du klikker på Startnytt- knappen.

 8. Når systemet starter på nytt i sikkermodus, åpner du Display Driver Uninstaller og klikker på Clean og start på nytt . Etter noen minutter vil systemet starte på nytt etter å ha renset de nødvendige filene.

 9. Du har nå fjernet alle spor av den gamle Nvidia GPU-driveren. Følg metode 3 igjen for å installere driveren manuelt. Den skal kunne installeres i sin helhet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det