Fix: Google Play "Serverfeil" og "Ingen tilkobling"

Google Play Store er det mest populære Android-appmarkedet, brukt av hundrevis av millioner brukere over hele verden. Selv om appen for det meste er stabil, er det noen tilfeller der feil gjør den ubrukelig eller begrenser funksjonaliteten.

Google har gjort det lettere å identifisere feil relatert til Google Play Store ved å tilby forskjellige feilkoder designet for å peke brukere i riktig retning. Men så langt har ikke alle problemer en feilkode. Dette er tilfelle med Play Store- feilene " Server Error " eller "No Connection" . Selv om de virker som to forskjellige typer feil, signaliserer de det samme.

Feilmeldingen du får, er avhengig av Android-versjonen du bruker for øyeblikket. Selv feilene får det til å høres ut som om det er et internt Google-problem, det meste av tiden kommer det fra enheten din eller ruteren du er koblet til.

“Serverfeil” kan vises på grunn av en rekke faktorer. Her er en liste over de vanligste årsakene:

 • feil dato og klokkeslett
 • feil språk i Google Play Butikk
 • glitched Google-konto
 • dårlig Wi-Fi-tilkobling eller konfigurasjon
 • cache data akkumulering av Google Play Store

Med dette i bakhodet har jeg satt sammen en guide som vil hjelpe deg med å bli kvitt disse feilene og få Google Play til å gjenoppta sin normale funksjonalitet. Metodene ovenfor er sortert etter hyppighet og alvorlighetsgrad, så sørg for at du følger hver av dem i rekkefølge til du finner en løsning som fungerer for enheten din.

Metode 1: Koble til via mobildata

Før vi utforsker andre muligheter, la oss begynne med å sørge for at du ikke har å gjøre med en feil Wi-Fi-tilkobling. Noen ganger vises denne feilen fordi Wi-Fi-tilkoblingen din er dårlig eller feil konfigurert. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Lukk Google Play Store .
 2. Slå av Wi-Fi-tilkoblingen din og aktiver mobildata .
 3. Vent et øyeblikk og åpne Google Play Store igjen.

Hvis du fremdeles ser " Serverfeil " eller " Ingen tilkobling ", gå rett over til metode 2 . Men hvis Play Store vises normalt, er det klart at ruteren din har skylden. Før du hopper på nettet for å se etter en ny ruter, kan du prøve dette:

 1. Gå til Innstillinger> Wi-Fi , og trykk lenge på nettverket du er koblet til for øyeblikket.
 2. Trykk på Glem (Glem nettverk) .

 3. Tving ruteren din til å starte på nytt ved å trekke ut strømkabelen.
 4. På Android-enheten din, aktiver Wi-Fi på nytt og gå til Innstillinger> Wi-Fi .
 5. Trykk på Wi-Fi-nettverket igjen og sett inn passordet på nytt.
 6. Mens du er på Wi-Fi-tilkoblingen din, åpner du Google Play Store og ser om feilen er borte.

  Merk: Hvis feilen vedvarer, kan du prøve å tilbakestille ruteren. Du kan enten gjøre dette ved å bruke en blyant eller nål for å trykke og holde tilbakestillingsknappen (vanligvis plassert på bakpanelet) i flere sekunder eller ved å følge metode 3 fra "mislyktes i å oppnå IP-adresse"

Metode 2: Tømme data og hurtigbuffer fra Google Play Store 

Nå som vi utelukket en feil router, la oss starte med den mest populære løsningen for disse feilene. Hvis du er mye i Google Play-butikken, blir de bufrede dataene dine veldig store, med en anstendig sjanse for å gli ut. Slik tømmer du hurtigbufferen:

 1. Gå til Innstillinger > Apper (applikasjoner)  og sørg for at du bruker filteret Alle apper.
 2. Rull ned og trykk på Google Play Store, og gå deretter til Storage og trykk på Clear data .
 3. Etter at data er slettet, trykk på Slett hurtigbuffer .

 4. Trykk på baksiden og trykk på Force Stop .
 5. Start enheten på nytt og åpne Google Play-butikken igjen for å se om feilen er borte.

Metode 3: Oppdatering av dato / klokkeslett

En annen effektiv løsning som gjør at “Serverfeil” og “Ingen tilkobling” -feil forsvinner, er å oppdatere dato- og klokkeslettinnstillingene. Noen eldre Android-versjoner har en mindre feil som forhindrer at enheter kjører på med utdatert tid og dato fra å få tilgang til Google Play Store . Slik oppdaterer du dem:

 1. Gå til Innstillinger og trykk på Dato og tid . Hvis du ikke finner en dato og tid , kan du se under Avanserte innstillinger .
 2. Aktiver automatisk dato og tid og automatisk tidssone .

 3. Start enheten på nytt og åpne Google Play Store for  å se om feilen forsvant.

Metode 4: Endre Play Store-språk

Noen brukere har rapportert at “Serverfeil” har forsvunnet etter at språket ble endret til engelsk . Selv om jeg ikke kunne bekrefte det selv, kan det være verdt et skudd hvis du bruker et annet språk når du surfer på  Play Store . Slik gjør du det:

 1. Gå til denne lenken og logg på med Google-kontoen din. Du kan enten gjøre dette fra Android-nettleseren eller fra en PC.
 2. Klikk / trykk på Kontoinnstillinger og velg Språk og inndataverktøy .

 3. Klikk / trykk på Språk og velg engelsk .

 4. Plukk Android-enheten din og gå til Innstillinger> Kontoer og trykk på Google .
 5. Trykk på Synkroniser nå og vent til dataene er oppdatert. Åpne Play Store igjen og se om feilen har forsvunnet.

Metode 5: Avinstallere Google Play-oppdateringer

Hvis du ikke har prøvd metodene ovenfor, kan det endelig løse det å avinstallere oppdateringene fra Google Play. Hvis du er forankret, kan du prøve å avinstallere Google Play helt hvis trinnene nedenfor mislykkes, men jeg vil fraråde det.

 1. Gå til Innstillinger> Apper (applikasjoner). Velg filteret Alle apper, og bla ned til Google Play Butikk .

 2. Trykk på Avinstaller oppdateringer . Start telefonen på nytt og unngå å la Play Store oppdatere igjen til du bekrefter at feilen er borte.

Metode 6: Fjern og legg til Google-kontoen din på nytt

Selv om det er mindre vanlig, er det en liten sjanse for at Google-kontoen din har feil på Android-enheten din. Dette skjer vanligvis når du endrer kontopassordet fra en annen enhet. Uansett, her er hva du trenger å gjøre:

 1. Gå til Innstillinger> Kontoer og trykk på Google og trykk på kontoen din og trykk Fjern .

  Hvis du ikke ser et fjernikon, trykker du på trepunktsikonet.

 2. Gå tilbake til Innstillinger> Kontoer og trykk på Legg til konto .
 3. Velg Google fra listen og sett inn e-postadressen og passordet ditt som er knyttet til kontoen. Trykk nå på Synkroniser nå .

 4. Åpne Play Store igjen for å se om det fungerte.

Metode 7: Fjern Google Services Framework Cache

Google Services Framework er prosessen som er ansvarlig for synkronisering og lagring av enhetsdata. Hvis feilen relatert til feil kommer herfra, kan du tvinge å stoppe den og tømme hurtigbufferen. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Gå til Innstillinger og trykk på  Application Manager . Husk at noen produsenter skjuler systemprosesser et sted i app-fanen. Hvis du ikke finner Application Manager , går du til Innstillinger> Apps (applikasjoner) og trykker på menyikonet (trepunktsikon). Derfra velger du Vis systemprosesser .

 2. Rull ned og trykk på Google Services Framework .
 3. Trykk på Force Stop .
 4. Gå til Storage og trykk på Clear Cache . Start enheten på nytt og åpne Play Store.

Metode 8: Redigere vertsfilen (kun forankrede enheter)

Hvis du bruker eller har brukt en annonseblokkering, er det en liten sjanse for at det endte med å blokkere feil verter. Den dårlige nyheten er at du trenger en tekstredigerer, men de fleste produsenter inkluderer en i listen over forhåndslastede apper. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Fjern Google-kontoen din som vist i Metode 5 .
 2. Gå til etc / hosts med Root Explorer (eller en lignende app).
 3. Åpne vertene filen stede der med en tekst editor.
 4. Se etter Googles IP-adresse og sett inn et "#" foran den . Det er vanligvis på andre linje. Hvis du gjør dette, deaktiveres blokkeringen av IP-en. Det Sluttresultatet skal se ut som dette “ # 74.125.93.113 android.clients.google.com “.
 5. Lagre filen, start enheten på nytt, legg til Google-kontoen din på nytt, og åpne Google Play Store igjen.
 6. Hvis du får den samme feilen etter omstart, kan du prøve å avinstallere en hvilken som helst annonseblokkering eller VPN-app du har, og slette vertsfilen helt

Metode 9: Gjør en tilbakestilling av fabrikken

Hvis ingenting fungerte for deg så langt, er det en siste ting å prøve før du sender telefonen til en tekniker for OS-flash. Hvis du tilbakestiller fabrikken, gjenopprettes telefonen til den opprinnelige tilstanden. Dette betyr at alle dine personlige data som ikke er til stede på SD-kortet vil bli slettet.

For å unngå unødvendig tap av data, gå til Innstillinger> Avanserte innstillinger og trykk på Sikkerhetskopiering og tilbakestilling . Trykk på Sikkerhetskopier dataene mine og vent til de blir opprettet.

Når du har fått det ut av veien, her er trinnene for å tilbakestille fabrikken:

 1. Gå til Innstillinger> Avanserte innstillinger> Sikkerhetskopiering og tilbakestilling og bla helt ned til tilbakestilling av fabrikkdata .

 2. Trykk på Tilbakestill telefon og bekreft.
 3. Enheten din starter på nytt på slutten av prosessen.
 4. Når den er initialisert, åpner du Google Play Store og ser om den fungerer som den skal.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det