Fix: File Explorer åpnes tilfeldig på Windows 10

File explorer, hvis du ikke allerede vet det, er vinduet som lar deg få tilgang til stasjonene dine og forskjellige andre filer på Windows-plattformen. Nylig klager mange brukere på at File Explorer tilfeldig åpner seg i Windows. For noen åpner den seg tilfeldig alene mens andre har lagt merke til et mønster der File Explorer bare åpnes ved oppstart eller mens du lukker et fullskjermspill osv. Selv om dette ikke forhindrer brukere i å utføre en oppgave på Windows, men det absolutt er ganske irriterende å se en popup etter noen få minutter.

Hva får File Explorer til å åpne tilfeldig?

Her er et par ting som kan føre til at Filutforsker dukker opp:

 • File Explorer Feil oppfører seg : Noen ganger oppfører programvare seg ikke på egen hånd. Det er bare en tilfeldig ting som forårsaker dette, og det er ikke noe du kan gjøre med det, bortsett fra å starte programmet på nytt. Bare å avslutte oppgaven via Oppgavebehandling og starte File Explorer på nytt, løser dette problemet.
 • Autokjør: Hvis du opplever problemet etter tilkobling av en ekstern stasjon, kan problemet skyldes Autokjør-funksjonen. AutoPlay lar deg velge en standardhandling for en bestemt type media. Så det kan være at AutoPlay er slått på, og det er som standard valgt å åpne File Explorer for å vise innholdet på den eksterne stasjonen. Og den kontinuerlige poppingen av File Explorer kan være fordi den eksterne stasjonen din har en løs forbindelse og den kobler fra / kobler til, noe som tvinger systemet ditt til å åpne File Explorer hver gang harddisken din kobles til igjen.

Metode 1: Avslutt Task File Explorer

Noen ganger er problemet ikke så dypt som vi tror det er, og problemet kan løses ganske enkelt ved å starte den problematiske applikasjonen på nytt. Dette kan også være tilfelle med File Explorer. Hvis File Explorer bare oppfører seg dårlig, løser problemet bare ved å lukke det via Oppgavebehandling. Mange brukere løste problemet ved å avslutte File Explorer-oppgaven via Oppgavebehandling. Så la oss starte med å avslutte File Explorer-oppgaven og gå til neste metoder hvis dette ikke fungerer.

 1. Hold nede CTRL, SHIFT og Esc ( CTRL + SHIFT + ESC ) samtidig for å åpne Oppgavebehandling
 2. Se etter File Explorer i listen over prosesser
 3. Velg Filutforsker og klikk Avslutt oppgave . Husk at det kan ha navnet Windows Utforsker, avhengig av hvilken versjon av Window du bruker. Windows Utforsker og Filutforsker er det samme. Merk: Avhengig av Windows-versjonen din, kan det hende du ser en Start- knapp i stedet for Avslutt oppgave. Hvis du ser en Restart-knapp, klikker du bare på den og du trenger ikke å utføre de to neste trinnene.
 1. Når du er ferdig, klikker du på Fil fra Oppgavebehandling og velger Ny oppgave
 2. Skriv explorer.exe og trykk Enter
 3. starter systemet

Dette bør løse problemet for deg.

Metode 2: Fjern AutoPlay

Denne løsningen er for folk som opplever dette problemet når de kobler en USB-pinne eller en ekstern harddisk til systemet. Hvis du ser File Explorer stadig dukke opp etter at du har koblet til en USB, kan du slå av AutoPlay-funksjonen i Windows. AutoPlay er en funksjon som lar deg velge en handling for en bestemt type media i en stasjon. Så AutoPlay kan være satt til å åpne File Explorer for å vise innholdet på den innsatte stasjonen, og deaktivering av AutoPlay vil løse dette problemet. Følg trinnene nedenfor for å slå på AutoPlay

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R
 2. Skriv kontrollpanelet og trykk Enter
 1. Velg små ikoner fra rullegardinmenyen under Vis etter (øverst til høyre)
 1. Velg AutoPla y
 1. Fjern merket for alternativet Bruk automatisk avspilling for alle medier og enheter
 2. Klikk Lagre

Det er det. Dette skal slå av AutoPlay, og du vil ikke se File Explorer hver gang du setter inn en USB-enhet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det