Fix: Skjerm viser ikke fullskjerm på Windows 10

Noen brukere har rapportert at skjermen ikke viser fullskjerm etter oppdatering eller oppgradering til Windows 10. Det vises en tynn svart stolpe på siden på skjermen som forhindrer at den kommer i fullskjerm. Dette problemet skyldes ofte skjermkortdriverne eller skjerminnstillingene. Problemet oppstod for det meste for brukerne som brukte en TV som sin primære skjerm, men det er ikke bare begrenset til dem.

Vi vet alle at spillene som ikke går i fullskjerm er et problem på Windows 10, men i dette scenariet er ikke skrivebordet også i fullskjermmodus. Hvis skjermen viser svarte søyler på skrivebordet, vil det sannsynligvis vise det mens du spiller spill også. Likevel kan dette problemet lett håndteres, så ikke bekymre deg.

Hva får skjermen til å ikke vise fullskjerm på Windows 10?

Det er ikke mange røtter til dette problemet. Det skyldes vanligvis følgende faktorer:

 • Drivere for skjermkortadaptere . Videokortet på systemet ditt er ansvarlig for visningen av systemet ditt. I noen tilfeller fungerer driverne kanskje ikke som de skal etter en ny Windows-installasjon eller en bestemt oppdatering som kan forårsake problemet.
 • Skjerminnstillinger . Noen ganger kan skjerminnstillingene endres med en Windows-oppdatering som resulterer i de svarte stolpene.

Merk:

Sørg for at du følger alle løsningene for å sikre en rask løsning. Årsaken til problemet kan variere avhengig av maskin, derfor må du gå gjennom dem alle.

Løsning 1: Endre skjerminnstillinger

Den mest generelle årsaken til de svarte stolpene er systemets skjerminnstillinger . Noen ganger kan skjerminnstillingene endres på grunn av en Windows-oppdatering osv., Noe som resulterer i de svarte stolpene på siden av skjermen. Derfor, for å fikse det, må du endre skjerminnstillingene. Dette er hvordan:

 1. Gå til skrivebordet , høyreklikk og velg Skjerminnstillinger .
 2. Først og fremst må du sørge for at skaleringen er satt til 100% . Hvis du bruker en gammel versjon av Windows 10, vil du se et lysbilde på toppen av skjermpanelet. Forsikre deg om at den er 100.
 3. Hvis du bruker den nyeste versjonen av Windows 10 , vil du kunne se en rullegardinliste under " Skala og layout ". Forsikre deg om at den er 100% .
 4. Etter at du har rettet opp skaleringen, klikker du på rullegardinmenyen under Oppløsning og prøver å endre oppløsningen for å se om det løser problemet ditt.
 5. Hvis du er på en eldre versjon av Windows , klikker du på ' Avanserte skjerminnstillinger ' og endrer oppløsningen derfra.

Hvis du bruker en TV som skjerm, kan du også isolere problemet ditt ved å endre bildeforholdet til TV-en til ' Screen Fit ' eller ' Full 100% ' fra TV-innstillingene .

Løsning 2: Installer driveren for videoadapteren på nytt

I noen tilfeller kan driveren til skjermkortet være den skyldige parten som forårsaker problemet. Derfor, for å eliminere en slik mulighet, må du installere driveren for skjermkortadapteren på nytt. Slik gjør du det:

 1. Gå til Start-menyen , skriv inn Enhetsbehandling og åpne den.
 2. Utvid listen over skjermkort .
 3. Høyreklikk på skjermadapteren og velg ' Avinstaller enhet '.
 4. Når driveren er avinstallert, må du starte systemet på nytt slik at driveren installeres igjen automatisk.
 5. Sjekk om det løser problemet ditt.

Løsning 3: Installer driver for videoadapter manuelt

Noen ganger kan problemet ditt ikke isoleres ved å installere driveren for skjermkortadapteren automatisk. I et slikt tilfelle må du installere driveren manuelt. Slik gjør du det:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Utvid listen over skjermkort .
 3. Høyreklikk på driveren til skjermkortet og velg Avinstaller enhet .
 4. Etter det, gå til produsentens nettsted og last ned den nyeste driveren for skjermkortet.
 5. Installer driveren og start systemet på nytt.
 6. Sjekk om det hjelper.

Løsning 4: Endre innstillinger fra Game / NVIDIA

En annen grunn til at du kanskje ikke kan bruke fullskjerm på bestemte applikasjoner, er at modusen enten er deaktivert eller overstyrt av spillet eller programmet du prøver å kjøre i fullskjerm. Dette er et veldig vanlig scenario og gjelder også for tredjeparts grafiske applikasjoner som NVIDIA Control Panel.

Naviger til applikasjonens / spillets innstillinger og sørg for at modusen ikke er slått av. Hvis du har et dedikert grafikkort, må du også sjekke innstillingene for grafikkortet.

Merk: Hvis du bruker en TV som skjerm, bør du vurdere å slå av Overscan .

Løsning 5: Deaktivering av spillmodus

Spillmodus er skript / programmer som tar kontroll over datamaskinens grafikkmaskinvare og i hovedsak selve operativsystemet for å maksimere ytelsen til spillet og forbedre spillingen. Imidlertid er det tilfeller der disse 'spillmodusene' deaktiverer fullskjermfunksjonen til datamaskinen til de aktiveres.

I dette tilfellet kan du prøve å deaktivere alle spillmodus som er i gang eller "optimaliseringsprogram". Du kan også avinstallere dem ved hjelp av programveiviseren. Start programmet på nytt som ikke kjører i fullskjerm, og se om problemet er løst. Du kan også sjekke oppgavebehandling for å se hvilke applikasjoner som kjører (Windows + R og 'taskmgr').

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det