Fix: Strømspenning på USB-port

Feilmeldingen " Power Surge on Hub Port " eller " USB-enhet har overskredet strømgrensene til hubporten " vises vanligvis når du kobler en enhet til USB-porten på datamaskinen. Det kan også oppstå når du allerede har koblet til en enhet og den slutter å virke plutselig og viser denne meldingen.

Under normale omstendigheter har USB-enhetene bare lov til å trekke maksimalt 500 milliampere per tilkobling fra datasystemet eller fra en USB-hub. Hvis en enhet trekker mer strøm enn dette, vises en feilmelding for deg den aktuelle tilstanden, og tilkoblingen avsluttes. Denne korte strømuttaket fra USB-enheten oppdages av operativsystemet, og handlinger blir tatt deretter.

Så betyr dette at enheten din er feil? Eller er det et problem med USB-portene på datamaskinen din? Svaret kan være begge deler. Vi vil gå gjennom løsningene en etter en og se om vi kan feilsøke problemet.

Løsning 1: Kjører feilsøking for maskinvare

Feilsøking for maskinvare er et verktøy som finnes i Windows-operativsystemet. Den oppdager problemer med din eksisterende maskinvare og prøver å løse det etter å ha fulgt en rekke trinn. Vi kan prøve å kjøre feilsøkingsverktøyet for maskinvare og sjekke om dette gjør susen.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ kontroll ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Nå øverst til høyre på skjermen klikker du på Vis etter og velger Store ikoner fra listen over tilgjengelige alternativer.

 1. Velg nå alternativet Feilsøking fra kontrollpanelet.

 1. Velg " Vis alle " på venstre side av vinduet for å vise alle feilsøkingspakker som er tilgjengelige på datamaskinen din.

 1. Velg nå “ Maskinvare og enheter ” fra listen over tilgjengelige alternativer, og klikk på den.

 1. Velg nå Neste i det nye vinduet som dukker opp foran deg.
 2. Nå begynner Windows å søke etter maskinvareproblemer og fikse dem hvis det finner noen. Denne prosessen kan ta litt tid ettersom all maskinvaren din blir sjekket. Vær tålmodig og la prosessen fullføres vellykket.
 3. Windows kan be deg om å starte PCen på nytt for å løse problemer. Ikke forsink forespørselen, lagre arbeidet ditt og trykk " Bruk denne løsningen ".

Løsning 2: Installere USB-drivere på nytt

En annen løsning som fungerte for de fleste brukere, var å installere USB- eller USB-hubdriverne på nytt. Hvis du installerer driverne på nytt, oppdateres grensesnittet som maskinvare og programvare kommuniserer med operativsystemet gjennom. Vi avinstallerer først driverne en etter en til du ser enheten din er koblet fra. Deretter vil vi skanne etter maskinvareendringer, og standarddriverne installeres automatisk.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i enhetsbehandling, åpner du kategorien “ Universal Serial Bus controller ”. Velg nå huben eller USB-kontrollerne, høyreklikk på den og velg “ Avinstaller enhet ”. Hvis musen slutter å fungere, og tastaturet fungerer, trykker du på Alt-tasten og velger Handling-fanen -> Skann etter maskinvareendringer, start datamaskinen på nytt slik at den kan skanne og installere driverne på nytt.

 1. Høyreklikk på et tomt område og velg " Skann etter maskinvareendringer ". USB-driverne blir nå automatisk installert på datamaskinen din.

Hvis metodene ovenfor bare fungerer i en kort periode, og feilmeldingene kommer igjen, må du sjekke om det er et problem med maskinvaren du kobler til datamaskinen.

Løsning 3: Kontrollere individuell maskinvare

Hvis begge metodene ovenfor ikke fungerer, må du sjekke om det er kortslutning i noen av de tilkoblede enhetene dine. Det er mulig at musen eller kameraet du kobler til enten har problemer med den interne tilkoblingen, eller at den ikke passer for USB-stasjonen.

For å gjøre dette må du installere driverne på nytt som forklart i løsning 2 . Når du har installert alle nødvendige drivere på nytt, kobler du inn alle enhetene en etter en og ser hvilken enhet som får feilmeldingen til å dukke opp.

Hvis du identifiserer en enhet, kan du prøve å koble den til bakporten på PCen. Bakportene har vanligvis mer kraft og leverer mer energi til enheten. Hvis dette ikke fungerer, bør du prøve å koble den til en annen datamaskin. Hvis oppførselen er den samme , betyr det sannsynligvis at det er noe problem med selve maskinvaren.

Prøv å sjekke maskinvaren, eller hvis du har garanti, kan du gjøre krav på den hos din lokale butikk.

Løsning 4: Kontrollere strømforsyning og USB-tilkoblinger

Hvis det ikke er noe problem med enheten, betyr det sannsynligvis at problemet ligger i enten strømforsyningen eller USB-tilkoblingen eller USB-roten. Hvis du har en ekstra strømforsyning, kan du prøve å koble den til systemet ditt og se om dette gjør susen.

Noen ganger er det viktig at du har minst 600 watt strømforsyning hvis du bruker en ferdig bygget datamaskin. Hvis du bruker lavere strøm, er det kanskje et tegn på at du må oppgradere strømforsyningen.

Videre bør du også sjekke USB-tilkoblingene og se om de er loddet riktig inne i PC-en. Hvis de ikke er det, kan de være årsaken til feilmeldingen. Etter å ha kontrollert grundig, hvis du ikke kan finne årsaken, må du sjekke enhetene på nytt for eventuelle problemer. Det er også mulig at porten du bruker er stekt og ikke kan brukes.

Tips:

 • Hvis du bruker en gammel mus eller et tastatur, må du sjekke det for eventuelle feil.
 • Hvis du har en eldre versjon av BIOS , bør du oppgradere den til den nyeste versjonen.
 • Du kan også bruke USB-utvidelse til å koble til enheten i stedet for å koble den direkte til porten.
 • Du kan også fjerne merket for alternativet " La datamaskinen slå av denne enheten for å spare strøm " fra USB-tilkoblingens egenskaper.
 • Hvis du bruker en skreddersydd datamaskin , er det mulig at det er noen moduler som ikke er koblet til riktig, eller at det er kortslutning på hovedkortet. Forsikre deg om at du er grundig i sjekken.
 • Hvis datamaskinen fungerer perfekt og er irritert med feilmeldingen, kan du deaktivere varsling meldingsinnstillinger.

Merk:

Alle disse løsningene vil vanligvis fungere hvis du har et mindre problem eller noen feil konfigurasjoner . Hvis det er noen alvorlige problemer, må de løses av en tekniker.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det