Hvordan identifisere USB-porter ved hjelp av symbolene

For 10 år siden begynte teknologiverden bare å slå seg sammen om en tilkoblingsstandard. Da var det en teknologiperson som antydet at han hadde mange forskjellige kabler til gadgetene dine.

USB 3.0 ble lansert helt tilbake i 2008, men noen av oss ser fortsatt ikke forskjellene mellom denne iterasjonen og USB 2.0. Siden den gang ble USB den allment aksepterte standarden for å koble til eksterne enheter. USB-adopsjon ble absolutt oppmuntret av adopsjonen av mikro-USB i mobilområdet, som utslettet ethvert forsøk på å presse på tilpassede ladeporter.

Men selv om alle USB-porter i dag ser ut og oppfører seg på samme måte, er det noen forskjeller mellom dem som det er lett å savne. For eksempel har du kanskje lagt merke til at telefonen lades raskere når du kobler den til en bestemt USB-port på datamaskinen. Eller du kan oppdage at bare en av portene dine lar deg lade telefonen mens datamaskinen er slått av. Hvorfor skjer dette? Du kan lide av et klassisk tilfelle av USB 2.0 og USB 3.0 forvirring.

USB 2.0 kontra USB 3.0

Det er en god grunn til at USB 3.0 fikk mye trekkraft helt fra starten. Produsenter skyndte seg å ta i bruk denne teknologien fordi den er eksponentielt raskere enn USB 2.0.

Når det gjelder hastighet, kan USB 3.0-porten teoretisk overføre data ti ganger raskere (opptil 5 Gbps / s) sammenlignet med USB 2.0 (480 Mbps). Jeg brukte ordet teoretisk fordi overføringshastigheten er veldig avhengig av konfigurasjonen din og datakabelen du bruker. For å være nøyaktig, med USB 3.0, når du praktiske hastigheter på rundt 300 MB / s mens USB 2.0-hastigheten topper rundt 40 MB / s.

USB 3.0 er også bedre med strømforbruk. Mens USB 2.0 bare kan ta 500 mA, kan USB 3.0 ta inn over 900 mA strøm. Dette vil resultere i mindre ladeperioder for dine mobile enheter hvis du henter strøm fra en PC / laptop.

Sjekk om datamaskinen / den bærbare datamaskinen har en USB 3.0-port

Hvis du nylig har kjøpt en ny datamaskin, har du definitivt minst en USB 3.0-port. Litt eldre bærbare datamaskiner har vanligvis en USB 3.0 og to USB 2.0-porter. Likevel, før du prøver å finne riktig port, bør du først bekrefte at du har en USB 3.0-port. Dette er hvordan:

På Windows

  1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Kjør-dialog. Skriv devmgmt.msc og trykk Enter .

  2. I enhetsbehandling, bla ned til Universal Serial Bus Controllers og utvid rullegardinmenyen. Hvis du ser en USB 3.0-oppføring og en Host Controller-driver, kan du trygt anta at du har minst en USB 3.0-port.

På Mac

  1. Klikk på Apple-ikonet øverst til venstre på skjermen. Velg deretter Om denne Macen .

  2. I Om denne Mac -vinduet velger du Systemrapport.

    Merk: Hvis du fremdeles bruker OS X 10.9 ( Mavericks ) eller under, klikker du på Mer informasjon .

  3. I Systeminformasjon klikker du på Maskinvare og utvider deretter USB-fanen.

  4. I likhet med Windows er USB-portene oppført basert på type. Bekreft at du har en USB 3.0-port ved å sjekke om et element har “ USB 3.0 ” i tittelen.

Nå som du har bekreftet at du har en USB 3.0-port på datamaskinen, la oss finne ut hvilken som er den.

Identifisere USB 3.0-porten på din bærbare datamaskin

Hvis du har en USB 3.0-port på systemet ditt, er det godt å være klar over hvilken port som gir deg bedre ytelse. Det er to hovedmåter du ikke kan identifisere USB 3.0-porten på: med logoen og portfargen.

Av logo

USB 3.0 ble også markedsført som SuperSpeed ​​USB. De fleste produsenter bruker SuperSpeed ​​USB-logoen for å fortelle deg at du har å gjøre med en USB 3.0-port. Hvis du ser SS-prefikset foran den vanlige USB-logoen, identifiserte du USB 3.0-porten.

Merk: Hvis du eier en helt ny bærbar PC / PC, kan produsenten din ha fjernet SS-prefikset fra ikonet. Dette er vanlig blant nyere systemer der hver port er USB 3.0.

Du kan også støte på USB-logoen etterfulgt av et ladeikon. Dette betyr at porten er i stand til å bruke USB 3.0s overlegne overføringshastigheter for å lade dine mobile enheter raskere.

Hvis du er heldig, vil du oppdage at datamaskinen din fremdeles vil gi strøm til denne ladeporten mens systemet er slått av. Dette vil gjøre det mulig for deg å bruke denne porten som en veggkontakt og lade mobilenhetene dine uten å måtte slå på datamaskinen.

Merk: Selv vanlige porter som ikke har et lynsymbol er i stand til å lade dine mobile enheter. Men selv om de er USB 3.0, er strømmen begrenset, og den totale ladetiden vil bli større.

Etter farge

De offisielle retningslinjene for produsenter som bruker USB 3.0-porter, bruker den en blå farge på innsiden av porten. Dette gjør det lettere å skille dem fra USB 2.0, som har en svart eller hvit innside.

Merk: Denne retningslinjen følges av de aller fleste produsenter, uavhengig av USB 3.0-portens kjønn (mann eller kvinne).

Konklusjon

Hvis du lurer på bakoverkompatibilitet, er et USB 3.0-produkt fullt kompatibelt med en USB 2.0-port. USB 3.0-produktet vil imidlertid være begrenset til hastigheten til USB 2.0-porten, så hastighets- eller strømfordeler vil ikke bli brukt.

Det er klart at USB 2.0 sakte blir erstattet av nyere, kraftigere gjentakelser av USB-porten. I 2017 kunngjorde promotergruppen bak USB USB 3.2. Denne teknologien er i stand til å håndtere flere datafelt på samme tid, noe som gir enda mer overføringshastighet.

Men tekniske giganter forbereder allerede bakken for den nye universelle standarden. USB-C forventes å bli den eneste porten som vil lade og koble til våre telefoner, bærbare datamaskiner, konsoller i nær fremtid.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det