Slik: Stream Kodi til Chromecast fra Android, PC eller MAC

Selv om du ikke er en stor fan av Google, må du erkjenne at Chromecast er et av de beste streaming-settene der ute. Du kan ganske enkelt koble til Micro USB-enden på baksiden av TV-en og nyte 4k streaming og HEVC-innhold. Hvis du sammenligner funksjonene til Chromecast med det meste av konkurransen, er det bare en klar vinner. De fleste alternativene tilbyr de samme mulighetene som Chromecast for dobbelt pris.

Kodi hadde en meteorisk vekst fra den ganske anonyme XBMC til en utrolig populær programvare som ble brukt av millioner. Kodi utmerker seg i alle typer HTPC-oppsett og lar deg organisere media nøyaktig slik du vil ha det. Bak det er det et stort samfunn som holder prosjektet levende og sparkende. Det er også noen juridiske bekymringer om Kodi, men det er ikke poenget med denne artikkelen.

På dette punktet lurer du kanskje på hvorfor jeg snakker så høyt om de to teknologibitene. Vel, årsaken er at du kan kombinere dem på en måte som lar deg streame Kodi på hvilken som helst Chromecast-kompatibel enhet. Selv om Kodi ikke er kompatibel med Chromecast som standard, er det måter å få dem til å spille fine med hverandre.

Nedenfor har du en hel rekke metoder som lar deg streame Kodi til Chromecast fra Android PC, Mac og Linux. Avhengig av oppsettet ditt, velg riktig guide for din situasjon.

Streaming Kodi fra Android

Når det gjelder Android, er det tre måter å streame Kodi på Chromecast på. De to første metodene vi skal ha er ekstremt enkle, men vil forbruke mye av Android-batteriets levetid og begrense Android-funksjonaliteten mens du streamer til Chromecast.

Den tredje metoden har et mer komplekst innledende oppsett som krever at du blir skitten. Men på plussiden er det snillere enn Android-batterilevetiden enn de to første. Enda mer vil det også tillate deg å utføre andre gjøremål mens Kodi løper i bakgrunnen.

Selv om alle metodene ovenfor fungerer helt fint, anbefaler vi Metode 3 og Metode 4 for det beste resultatet.

Metode 1: Streaming ved hjelp av ikonet for hurtiginnstillinger

Nå kan denne metoden kanskje ikke fungere for deg. Alt avhenger av Android-versjonen du bruker. Selv om Cast- funksjonen normalt er inkludert i lager Android-builds, inkluderer noen produsenter fortsatt ikke denne funksjonen på smarttelefonene sine.

På de fleste Android-bygninger bør du kunne finne Cast- knappen i hurtiginnstillingsskuffen . Her er hva du trenger å gjøre:

Merk: Hvis du ikke kan fullføre trinnene nedenfor, kan du hoppe til metode 2 .

 1. Sveip ned fra toppen av statuslinjen for å trekke ned hurtiginnstillingsskuffen .
 2. Hvis du ikke ser Cast- ikonet med en gang, trykker du på blyantikonet. Dette vil gi enda flere raske alternativer.
 3. Trykk på Cast- ikonet og vent til enheten din skanner nettverket. Etter en stund bør du se en liste over tilgjengelige enheter. Velg Chromecast-enheten din fra listen. Du vil vite at du har koblet til når Android-skjermen din speiles på TV-en.
 4. Åpne Kodi-appen og spill av en video.

Siden dette vil kaste hele Android til TV-en din, vil det forhindre deg i å bruke telefonen mens du streamer til Chromecast. Hvis du leter etter et bedre alternativ, flytt til metode 3.

Metode 2: Streaming ved hjelp av Google Home App

Hvis du ikke vil kaste bort mye tid, er dette absolutt metoden for deg. Vi vil bruke en Google Home-funksjon for å speile skjermen på Android til Chromecast-dongelen.

Selv om det er fordelen med tilgjengelighet, er det noen begrensninger for denne metoden. Først og fremst vil innholdet du ser på spilles på begge enhetene. Du vil heller ikke kunne slå av Android-skjermen, sende tekster eller ringe mens du caster til Chromecast. Hvis du vil ha en rask og enkel løsning, følger du trinnene nedenfor:

 1. Start med å installere Kodi på Android-enheten din. Jeg anbefaler på det sterkeste at du unngår tilpassede bygg og holder deg til den offisielle Google Play-appen.
 2. Installer den offisielle Google Home-appen fra Google Play Butikk.
 3. Når begge appene er installert, åpner du Google Home og klikker på handlingsmenyen. Derfra trykker du på Cast-skjerm / lyd .
 4. Trykk på Cast Screen / Audio igjen.
 5. Nå vil appen søke etter kompatible enheter. Velg Chromecast-enheten din fra listen og trykk OK .

  Merk: Ikke bekymre deg hvis du får meldingen " Screencasting er ikke optimalisert for denne enheten ". Det er en vanlig forekomst.

 6. Åpne nå Kodi-appen på Android og begynn å streame videoen du vil kaste på TV-en.

Slik streamer du Kodi til Chromecast via Google Home-appen. Selv om det er en slik tilgjengelig løsning, er det noen alvorlige begrensninger. Det er også en mulighet for at du kan oppleve noe forsinkelse på Chromecasten din mens du streamer via Google Home.

Metode 3: Streaming mens Kodi kjører i bakgrunnen

Hvis du er villig til å gå gjennom trinnene, er dette den aller beste metoden for å streame Kodi til Chromecast fra Android. Dette vil tillate Kodi å fortsette å spille på Chromecasten din selv når telefonen er låst. Dette vil bruke betydelig færre batterier enn de to første metodene vi har omtalt så langt.

Prosessen er ganske lang og kjedelig, men det er vel verdt det. Følg trinnene nedenfor:

 1. Last ned og installer Es File Explorer fra Google Play Store.
 2. Installer LocalCast fra Google Play Store.
 3. Last ned PlayerCoreFactory XML-filen .
 4. Forsikre deg om at du har Kodi-appen installert. For å unngå uventede feil, foreslår jeg at du bruker versjonen som er oppført i Google Play Store.
 5. Åpne ES File Explorer og gå til Innstillinger> Skjerminnstillinger . Bla ned til Andre- fanen og merk av i boksen ved siden av Vis skjulte filer .
 6. Gå nå til nedlastingsmappen og kopier PlayCoreFactory.xml- filen du nettopp har lastet ned.
 7. Gå tilbake til startskjermen til Es File Explorer og velg Internal Storage .
 8. Lim inn PlayCoreFactory.xml- filen i Android> Data> org.xbmc.kodi> filer> .kodi> brukerdata-mappen.

 9. Åpne Kodi-appen og spill hvilken som helst video du liker. Hvis du har flere casting-apper installert, vil den be deg om å velge en tjeneste. I så fall velger du LocalCast.

  Merk: Hvis du ikke har en annen casting-app installert, velger Kodi automatisk LocalCast.

 10. Velg nå Chromecast-enheten din og vent til tilkoblingen skal startes.
 11. Trykk på Spill av for å starte videoavspilling på Chromecast-enheten. Du kan legge til flere videoer ved å bruke Legg til i kø- knappen.
 12. Når du når dette trinnet, kan du minimere Local Cast-appen og til og med låse Android-enheten din. Videoavspillingen fortsetter til du trykker på Avslutt-appen på TV eller Koble fra .

Streaming Kodi fra PC eller MAC

Følgende metode fungerer like bra på både PC og MAC. Det er en Chrome-funksjon som for øyeblikket er innebygd i de nyeste PC- og MAC Chrome-versjonene. Hvis du ikke liker Chrome, kan du også utføre følgende trinn på Vivaldi eller en hvilken som helst annen krombasert nettleser.

Metode 4: Casting Kodi til Chromecast fra en PC eller MAC

Husk at eldre Chrome-versjoner ikke har denne funksjonen som standard. Hvis du vil aktivere casting-funksjonen på eldre Chrome-versjoner, må du laste ned Cast-utvidelsen .

Med dette i tankene, her er hva du trenger for å kaste Kodi fra PC eller MAC til ChromeCast:

 1. Hvis du ser rollebesetningsikonet øverst til høyre på skjermen, klikker du på det.

  Merk: Hvis du ikke ser rollebesetningsikonet, trykker du på handlingsknappen og klikker på Cast…

 2. Klikk på Cast-ikonet og sørg for at Cast Desktop er valgt.
 3. Velg Chromecast og vent til tilkoblingen skal startes.
 4. Åpne Kodi og spill av hvilken som helst video, men sørg for å unngå å lukke Chrome mens castingen skjer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det