Hvordan fikse Facebook-nyhetsfeeden fungerer ikke

Facebook har kanskje ikke sin 'boom' akkurat nå, men det er fortsatt en av de mest brukte sosiale medieapplikasjonene i verden. Siden Facebook for øyeblikket eier Instagram og WhatsApp, har den mange plattformer til rådighet for å gjøre brukeropplevelsen enda mer interaktiv og hyggelig.

Til tross for at giganten gjorde alt den kunne for å gjøre applikasjonen og plattformen mer strømlinjeformet, kom vi over flere forskjellige tilfeller der brukere rapporterte at nyhetsfeeden deres ikke fungerte. Det er flere forskjellige varianter av feilen, inkludert følgende:

 • Nyhetsfeeden fungerer ikke i det hele tatt.
 • Nyhetsfeeden fortsetter å laste gamle data igjen og igjen i en endeløs løkke.
 • Den siste funksjonen i nyhetsfeeden viser data som er daggamle.

I denne artikkelen rapporterer vi funnene våre om hvorfor dette problemet oppstår både i mobilapplikasjonen og i webplattformen. Selv om situasjonen din kanskje ikke samsvarer med ovennevnte årsaker, vil løsningene nedenfor gjelde for deg likevel.

Prøv å starte med den første løsningen og arbeid deg nedover. Vi har bestilt alle løsningene i henhold til nivået på nytte og kompleksitet.

Hva er årsaken til at Facebook News Feed ikke fungerer / oppdateres?

Etter å ha samlet alle brukerrapportene vi fikk med undersøkelsene våre, kom vi med en liste over årsaker til hvorfor dette problemet oppstår. Noen av årsakene til hvorfor Facebook-nyhetsfeeden nekter å jobbe / oppdatere, er men ikke begrenset til:

 • Treg internettforbindelse: Facebook har økt databruken over tid. Tidligere var det bare minimale data som var nødvendige for at det skulle fungere, men nylig la vi merke til at det er nødvendig med en jevn og rask internettforbindelse. Hvis du har en treg forbindelse, kan det hende nyhetsstrømmen ikke fungerer for deg.
 • Facebook er nede: Facebook har mange nedetider. Dette kan sies for både mobil og stasjonær plattform. Backend-tjenesten til Facebook er den samme, så hvis den gjennomgår vedlikehold eller er nede på grunn av en eller annen grunn, blir begge plattformene berørt.
 • Feil innstillinger: Du har kanskje ikke lagt merke til det, men Facebook har muligheten til å angi innstillinger for nyhetsfeeden din. De kan være populære innlegg eller siste innlegg lagt ut av brukere eller sider. Hvis du leter etter de siste innleggene, men innstillingen er populær, vil du ikke få de forventede resultatene.
 • Dårlige applikasjonsdata: Det er mange tilfeller der Facebooks applikasjon får dårlige applikasjonsdata eller får ødelagte installasjonsfiler. Når dette skjer, kan det hende at applikasjonen ikke oppfører seg som forventet og forårsaker problemer.
 • Oppdatering tilgjengelig: Facebook overvåker applikasjonene sine konstant, og hvis det oppstår en feil eller et teknisk problem, frigjør den en oppdatering så snart som mulig. Hvis du holder tilbake fra å utføre oppdateringer, anbefaler vi at du gjør det så snart som mulig.
 • Dato og tid: Facebook fungerer ved å ta deg tid som parameter. Hvis du har feil tidsinnstilling (enten på PC eller mobilapplikasjonen), blir applikasjonen forvirret siden tiden ikke sjekker ut med din geografiske beliggenhet. Her løser problemet å oppdatere tiden.
 • Maskinvare flaskehalser: Facebook er også tilgjengelig på Lite-versjonen for smarttelefoner som ikke har nok juice til å starte hovedapplikasjonen. Hvis du har en eldre smarttelefon, anbefaler vi at du bruker Lite-applikasjonen.

Før du går videre til løsningene, må du sørge for at du har legitimasjonen din tilgjengelig, da du blir bedt om å logge på igjen. Videre, hvis du har tofaktorautentisering, bør du også ha telefonen med deg.

Løsning 1: Kontrollere innstillinger for nyhetsstrøm

Facebook har nyhetsfeedpreferanser som lar deg bestemme hva du ser på nyhetsfeedsiden din. Disse preferansene har to hovedalternativer, nemlig topphistorier og nylige . Som standard er Topphistorier valgt, og hvis du vil se de siste historiene, må du endre innstillingene manuelt.

Videre er det også andre alternativer tilgjengelig der du kan bestemme hvilke feeder du vil se først og hvilke du vil ignorere til slutten. Facebook tilbyr massevis av tilpasning, men de er vanligvis ukjente for brukeren. I denne løsningen vil vi gå gjennom metodene for hvordan du endrer dine Newsfeed-preferanser.

Følg trinnene nedenfor for nettleseren:

 1. Naviger til hovedsiden på Facebook. Finn nå tittelen på nyhetsstrømmen til venstre på skjermen. Klikk på de tre punktene .
 2. En rullegardin vises. Her kan du velge hvilken type nyhetsfeed du trenger, dvs. Topphistorier eller Nyeste .

Hvis du vil redigere flere innstillinger, klikker du på knappen for Rediger innstillinger . Et vindu som det nedenfor kommer frem. Herfra kan du tilpasse nyhetsfeeden din ytterligere og angi prioriteringer for innhold som skal vises.

Når du er ferdig med det, start applikasjonen / nettleseren på nytt og start Facebook på nytt. Sjekk om problemet vedvarer.

Når det gjelder Android-enheter, kan du klikkestakkeikonet (meny) til venstre på skjermen og klikke på Se mer .

Nå kan du velge Nyeste for de siste feedene som skal vises i applikasjonen din.

Løsning 2: Kontrollere Internett-tilkoblingen

Hvis internettforbindelsen til nettverket ditt ikke er opp til merket, vil du ha problemer med å koble til Facebook, enten du bruker nettstedet eller mobilapplikasjonen. Dette er en av de viktigste årsakene til hvorfor brukere har problemer med å oppdatere eller hente nyhetsfeedene sine.

Du bør sørge for at du ikke har en begrenset internettforbindelse og ikke bruker data fra organisasjoner / offentlige steder. Disse nettverkene har vanligvis begrenset tilgang for applikasjoner som Facebook eller Instagram. Du bør bytte til mobildata eller endre nettverket ditt før du prøver andre løsninger som er oppført nedenfor.

Løsning 3: Ser etter nedetid på Facebook

Vi mottok en rekke rapporter der Facebook var nede på grunn av tekniske problemer eller å fikse feil osv. Facebook har mange nedetider og er beryktet for dette i sosiale medier. Hvis dette er tilfelle, betyr det at det er et problem på backend-serverne (ikke på slutten).

Du kan sørge for at du ikke er den eneste som opplever problemet ved å navigere til DownDetector og sjekke statusen der. Hvis du ser en stor pigg, betyr det at andre mennesker også opplever problemet, og det er ingenting du kan gjøre. Du kan også sjekke ut andre fora som Reddit og se andres problemer for å forholde seg til om dette er et globalt eller et spesifikt geografisk problem.

Løsning 4: Tømme applikasjonsdata (for Android)

Som alle andre applikasjoner i Android, har Facebook også data lagret lokalt i lagringsplassen din, som inneholder alle passord, preferanser, brukernavn, hurtigbufrede data og mye mer. Lagringen er vanligvis delt i to deler, dvs. applikasjonsdata og hurtigbufferdata. Først kan du prøve å tømme hurtigbufferdata, og etter at du har startet telefonen på nytt, må du sjekke om problemet er løst. Hvis ikke, kan du også slette applikasjonsdataene og se om det fungerer for deg. Datakorrupsjon er veldig vanlig i Android-plattformen, så det er ingenting å bekymre seg for.

Merk: Du må oppgi legitimasjonen din på nytt for å logge på applikasjonen igjen.

 1. Åpne Innstillinger- applikasjonen og klikk på Apper .
 2. Finn Facebook fra listen. Klikk nå på Lagring .
 3. Nå vil du få to alternativer, nemlig Clear Data og Clear Cache . Klikk begge alternativene.
 4. Start nå Facebook-applikasjonen igjen og sjekk om problemet er løst.

Løsning 5: Installere den nyeste versjonen av Facebook

Facebook lanserer hyppige oppdateringer nå og da for å sikre at applikasjonene holder seg oppdatert med Android OS, samt for å fikse alle feilene. Hvis du på noen måte unngår oppdateringen til Facebook, anbefales det å gjøre det til din topprioritet å oppdatere applikasjonen.

For Android-brukere:

I Android må du navigere til PlayStore og oppdatere Facebook-applikasjonen i listen over kategorien Oppdater.

 1. Åpne Play-butikken på Android-enheten din. Nå skyver skjermen mot høyre fra venstre side og en ny oppgavelinjen vil dukke opp. Klikk på Mine apper og spill .
 2. Gå nå til fanen Oppdateringer . Søk nå etter Facebook, og klikk på Oppdater foran den

Etter at applikasjonen er oppdatert, start telefonen på nytt og start Facebook. Sjekk nå om problemet er løst.

For brukere av iPhone / iPad:

For iOS-enheter navigerer vi til AppStore og oppdaterer applikasjonen ved hjelp av en oppdateringsfane som ligner på Android.

 1. Åpne App Store- applikasjonen på iDevice.
 2. Velg nå Oppdater- knappen nederst til høyre på skjermen.
 3. Finn nå Facebook på listen. Hvis den er tilstede, vil det være en oppdatering tilgjengelig. Klikk på Oppdater .

Etter at du har installert oppdateringen, start applikasjonen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Løsning 6: Kontrollere tid og dato

Nesten alle mobilapplikasjoner bruker lokal tid på mobiltelefonen din til å fungere skikkelig; det tar tidsstempler i henhold til den geografiske plasseringen din, og hvis den lokale og geografiske tiden ikke stemmer overens, vil du ikke kunne laste inn feeden riktig. I noen tilfeller vil du ikke kunne legge ut like godt.

I denne løsningen vil vi sjekke tidsinnstillingene for både mobilapplikasjonen og din PC.

Sikre riktig tid på PC

I disse trinnene navigerer vi til innstillingene for dato og klokkeslett på PC-en og sørger for at riktig tid er satt.

 1. Høyreklikk tiden som er til stede nederst til høyre på skjermen og klikk på Juster dato / tid .
 2. Hvis alternativene ' Still tid automatisk ' og ' Still tidssone automatisk ' ikke er merket av , aktiver dem og la datamaskinen bestemme tidssonen for deg.

Hvis begge alternativene er merket av og du fremdeles har feil tid, kan du klikke på Endre og deretter stille riktig tid manuelt i henhold til posisjonen din.

Sikrer riktig tid i Android

På Android-enheter blir tiden vanligvis satt automatisk ved hjelp av sim-kortet ditt. Hvis du fortsatt har problemer, følg trinnene for å stille det manuelt.

 1. Åpne innstillingsprogrammet og søk etter dato og klokkeslett .
 2. Når den nye menyen er åpnet, kan du deaktivere automatisk dato og klokkeslett hvis det er merket av og du har feil tid. Da dukker det opp nye alternativer der du enkelt kan angi riktig tid og dato i henhold til tidssonen.

Hvis automatisk dato og klokkeslett ikke er aktivert, kan du prøve å aktivere dem og sjekke om problemet er løst. Ikke glem å starte smarttelefonen på nytt før du sjekker.

Løsning 7: Bruke alternativer for utdaterte smarttelefoner

Hvis du har en utdatert smarttelefon der du bruker Facebook, er sjansen stor for at nyhetsstrømmen lastes opp ekstremt tregt og hele applikasjonen blir tøff. Dette er kjent for å være et problem siden den viktigste Facebook-applikasjonen krever god behandling så vel som intensive lagringskrav.

Her kan du bruke alternativet til Facebook Lite. Denne versjonen av Facebook bruker mye mindre data og lastes ekstremt raskt. Bare last ned applikasjonen fra PlayStore, og etter å ha skrevet inn legitimasjonen din, sjekk om problemet med nyhetsfeeden er løst for alltid uten mangler.

Løsning 8: Endre zoom til 100% i nettleseren

Et annet bisarrt problem som vi kom over var hvor zoomen på skjermen i PCens nettleser påvirket innlastingen av nyhetsfeeden. Dette virker som en feil som sannsynligvis ble løst av Facebook-ingeniører, men vi mottok nylig rapporter om at dette var tilfelle.

For å løse dette problemet, bare naviger til Facebook-siden og trykk deretter Ctrl og rull musen ned for å redusere prosentandelen av skjermen. Etter at nettleserskjermen er på 100%, oppdaterer du Facebook og sjekker om du kan laste inn feedene ordentlig uten noen som helst problemer.

Flere løsninger:

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan du prøve å følge følgende rettsmidler og se om de gjør susen for deg.

 • Prøv å starte Facebook i din Android-nettleser eller naviger til m. facebook.com .
 • Start Facebook på en annen mobilenhet eller datamaskin og se om problemet vedvarer der.
 • Bruk Android-simulator BlueStacks og installer en eldre versjon av Facebook i den. I mange tilfeller fungerer dette hvis den siste versjonen av Facebook forårsaker problemer.
 • Forsikre deg om at du har nok lagringsplass og RAM på dine mobile enheter.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det