Fix: Vi kunne ikke opprette en ny partisjon eller finne en eksisterende partisjon

Windows 10 var absolutt vel verdt oppdateringen siden det er et av de beste Windows-operativsystemene på en stund når du tar hensyn til alt, inkludert den tiden den ble utgitt i, dens enkelhet og mangfoldet av funksjoner den tilbyr brukerne.

Imidlertid var det vanskelig for mange brukere å installere den eller oppdatere den forrige versjonen av Windows OS, og noen av dem ble til og med tvunget til fem, bare fordi de ikke klarte å kvitte seg med en enkelt feilmelding som dukket opp på skjermen. Vi har laget en artikkel for et av problemene du kan støte på, så les videre!

Windows 10 Installasjonsfeil "Vi kunne ikke opprette en ny partisjon"?

Denne spesielle feilmeldingen vises vanligvis når brukere prøver å installere Windows 10 fra en oppstartbar DVD eller USB-stasjon, og den fryser prosessen før den startet. Det kan også oppstå hvis du vil oppdatere den forrige versjonen av Windows til Windows 10, og det har bugget mange brukere i ganske lang tid.

Heldigvis er løsningen på dette problemet ikke umulig å finne, men du må kanskje prøve mange forskjellige metoder før du er i stand til å bli kvitt problemet. Sjekk instruksjonene nedenfor for å komme i gang.

Løsning 1: Bruke “diskpart” for å opprette en ny partisjon

Hvis oppdateringsveiviseren for Windows 10 ikke klarte å opprette en ny partisjon på harddisken din der Windows 10 kan være installert som et ekstra operativsystem, må du kanskje lage det selv ved å bruke ledeteksten. Prosessen er enkel å forstå, og den skal løse problemet ditt enkelt.

Merk : Før vi starter denne prosessen, må du sørge for at du ikke har noen SD-kort koblet til PCen. Vi må advare deg om at denne prosessen vil slette alle filer fra harddisken din, så hvis du planlegger å bruke den, må du sørge for å lage en sikkerhetskopi på forhånd. Følg disse trinnene for å kjøre diskpart:

 1. Start Windows 10-oppsettet ved hjelp av oppstartbar USB eller DVD.
 2. Hvis du får feilmeldingen "Vi kunne ikke opprette en ny partisjon", lukk oppsettet og klikk på Reparer-knappen.
 3. Velg Avanserte verktøy og velg deretter Kommandoprompt.
 4. Når ledeteksten åpnes, skriv inn “start diskpart”. Sørg for at du klikker Enter etter kommandoen for å kjøre den.
 5. Gå nå inn i listen disk. Du bør se listen over alle harddisker som er koblet til datamaskinen.
 6. Finn tallet som representerer harddisken din, og skriv inn valgt disk 0 (vi brukte 0 som et eksempel, så husk å erstatte 0 med et nummer som samsvarer med harddisken din).
 7. Skriv inn følgende linjer og trykk Enter etter hver linje:

disk 0 ren

disk 0 lage partisjon primær

disk 0 aktiv

disk 0 format fs = ntfs rask

disk 0 tilordne

8. Angi exit for å lukke ledeteksten.

9. Start installasjonsprosessen igjen.

Merk: Hvis datamaskinen ikke klarer å starte fra USB- eller DVD-oppstartbar stasjon, kan det hende du må justere oppstartsinnstillingene dine for å deaktivere visse sikkerhetsfunksjoner som forhindrer at PCen starter fra noe annet enn stasjonen med Windows installert på den. . Hvis dette problemet oppstår for deg, følg instruksjonene nedenfor for å fikse det.

 1. Slå på datamaskinen og trykk umiddelbart på F10-tasten gjentatte ganger, omtrent en gang hvert sekund, til Computer Setup Utility åpnes.
 2. Bruk høyre piltast for å velge Sikkerhetsmeny, bruk pil ned for å velge Secure Boot Configuration, og trykk Enter.
 3. Før du kan bruke denne menyen, vises en advarsel. Trykk på F10 for å fortsette til Secure Boot Configuration-menyen.
 4. Menyen Secure Boot Configuration (Sikker oppstart) åpnes.
 5. Bruk piltasten ned for å velge Sikker oppstart, og bruk høyre piltast for å endre innstillingen til Deaktiver.
 6. Bruk nedpiltasten for å velge Legacy Support, og bruk deretter høyre piltast for å endre innstillingen til Enable.
 7. Trykk på F10 for å godta endringene.
 8. Bruk venstre piltast for å velge Fil-menyen, bruk pil ned for å velge Lagre endringer og avslutt, og trykk deretter på Enter for å velge Ja.
 9. Computer Setup Utility lukkes og datamaskinen starter på nytt. Når datamaskinen har startet på nytt, bruker du av / på-knappen for å slå den av.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal starte opp fra DVD eller USB, må du vite hvilket alternativ du skal velge når oppstartsmenyen åpnes. Det vil spørre deg fra hvilken enhet du vil starte datamaskinen din. Følg instruksjonene nedenfor for å enkelt starte opp fra DVD eller USB.

 1. Trykk på strømknappen for å slå datamaskinen på. Så snart datamaskinen starter, vises en melding som indikerer at oppstartsmodusen er endret.
 2. Skriv inn den firesifrede koden som vises i meldingen, og trykk deretter på Enter for å bekrefte endringen.

Merk : Ingen tekstfelt vises for koden. Dette er forventet oppførsel. Når du skriver inn tallene, logges koden uten et tekstfelt.

 1. Trykk på strømknappen for å slå av datamaskinen, vent noen sekunder, slå deretter på datamaskinen og trykk umiddelbart på Escape-tasten gjentatte ganger, omtrent en gang hvert sekund, til oppstartsmenyen åpnes.
 2. Trykk F9 for å åpne Boot Menu.
 3. Bruk pil ned for å velge SATA-enhet under + CD / DVD-stasjon, og trykk deretter på Enter for å velge CD / DVD-stasjon som oppstartsenhet. Hvis du vil starte opp fra USB, må du velge navnet på USB-en din som enheten.
 4. Datamaskinen starter Windows 8.
 5. Sett CD-en eller DVD-en som kan startes opp i CD / DVD-stasjonen. Sett inn USB-oppstartbar stasjon hvis du valgte den i de forrige trinnene.
 6. Trykk på av / på-knappen for å slå datamaskinen av og vent i ca. 5 sekunder.
 7. Trykk på av / på-knappen igjen for å slå på datamaskinen.
 8. Datamaskinen starter fra CD, DVD eller USB.

Løsning 2: Sett partisjonen du vil installere Windows til som den primære

Hvis du får denne spesielle feilmeldingen mens du prøver å installere Windows 10 på datamaskinen din, kan det hende du må angi partisjonen du velger som den primære på datamaskinen. Dette oppnås også ved hjelp av diskpart-verktøyet i ledeteksten.

 1. Start Windows 10-oppsettet ved hjelp av oppstartbar USB eller DVD.
 2. Hvis du får feilmeldingen "Vi kunne ikke opprette en ny partisjon", lukk oppsettet og klikk på Reparer-knappen.
 3. Velg Avanserte verktøy og velg deretter Kommandoprompt.
 4. Når ledeteksten åpnes, skriv inn “start diskpart”. Sørg for at du klikker Enter etter kommandoen for å kjøre den.
 5. Skriv inn “list disk”.
 6. Du bør se listen over tilgjengelige harddisker. Finn harddisken din og skriv inn valgt disk 0. Vi brukte disk 0 i vårt eksempel, så husk å erstatte 0 med et tall som representerer harddisken din.
 7. Skriv inn "listepartisjon".
 8. Liste over tilgjengelige partisjoner vises. Finn partisjonen du vil installere Windows 10 på, og skriv inn valgpartisjon 1. Husk å erstatte 1 med et nummer som samsvarer med partisjonen din.
 9. Skriv inn "aktiv".
 10. Skriv "exit" og trykk Enter for å avslutte ledeteksten.

Løsning 3: Koble alle lagringsenheter og eksterne enheter fra datamaskinen

Når du opplevde denne feilmeldingen, er det sannsynligvis fordi det er noen eksterne enheter koblet til, for eksempel en ekstern harddisk, SSD, USB-minnepinne / flash-stasjon eller et SD-kort. Bare fjern og koble all ekstern lagringsstasjon fra USB-porten. Hvis du bruker USB-stasjon som inneholder oppsettfiler for å installere OS, kobler du bare til den oppstartbare USB-stasjonen og starter på nytt.

For å gjøre dette klart, la bare enheten være nødvendig som er nødvendig for installasjonsprosessen, siden andre enheter kan forårsake inkompatibilitetsproblemer med datamaskinen din.

Merk : Mange brukere rapporterte feilmeldingen "Vi kunne ikke opprette en ny partisjon" mens de prøvde å installere Windows 10 på en SSD. Ifølge brukere, for å løse dette problemet, må du koble fra alle andre harddisker og la bare SSD-stasjonen være tilkoblet.

Alternativt kan du prøve å deaktivere alle andre harddisker bortsett fra SSD-en fra BIOS. Etter at du har deaktivert eller frakoblet alle andre stasjoner, bør SSD gjenkjennes av installatøren. Nå er alt du trenger å gjøre å slette alle partisjoner på SSD-en din og Windows 10 skal installeres uten problemer.

Løsning 4: Bruk en USB 2.0-lagringsenhet

Brukere har rapportert at de slet med å installere Windows fra USB 3.0-enheter, selv om datamaskinene deres støtter det som standard. Imidlertid så det ut til å bruke en USB 2.0-flash-stasjon å løse problemet for dem, noe som kan bety at du må kjøpe en annen USB-stasjon.

Det er vanligvis din BIOS som ikke støtter USB 2.0 og ikke datamaskinen din. Hovedkort som støtter USB 3.0 uten drivere installert, er sjeldne uansett hvor nye de kan være.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det