Er Win32: Bogent et virus, og hvordan fjerner jeg det?

Flere Windows-brukere tar ekstra sikkerhetstiltak etter at deres Antivirus varslet dem om en virusprogramvare ( Win32: BogEnt ) som er fjernet fra maskinen eller flyttet til karantene-mappen. Virusmeldingen rapporteres eksklusivt å forekomme med tredjeparts Antivirus-suite (AVG og McAfee rapporteres oftest). Problemet er ikke eksklusivt for en bestemt Windows-versjon siden det rapporteres å forekomme på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Er Win32: BogEnt sikkerhetstrusselen ekte?

Bare fra begynnelsen , bør du vite at Win32: BogEnt- viruset ofte er knyttet til falske positive utløst av tredjeparts antiviruspakker. Det betyr imidlertid ikke at sikkerhetstrusselen ikke er reell og ikke setter systemet ditt i fare.

Derfor oppfordrer vi deg til å ta deg passende tid til å undersøke problemet grundig før du merker ledeteksten som en falsk positiv.

Vi undersøkte dette problemet ved å se på ulike brukerrapporter og løsningsstrategier som ofte brukes i dette scenariet. Som det viser seg, er det flere forskjellige scenarier som kan føre til denne sikkerhetsadvarselen:

  • Steam falske positive - Hvis du får denne feilmeldingen mens du prøver å åpne eller oppdatere Steam-klienten din, er det en veldig stor sjanse for at du har å gjøre med en falsk-positiv. Hvis dette scenariet gjelder for din nåværende situasjon, bør du fortsette med å bytte til en annen AV-klient og se om sikkerhetsvarslingen fortsatt forekommer.
  • Ekte virusinfeksjon - I tilfelle du finner ut at sikkerhetstrusselen er reell, er det en rekke trinn du må følge for å sikre at de infiserte filene blir eliminert fullstendig (Metode 2). I dette tilfellet bør en Malwarebytes-skanning løse problemet helt.

Metode 1: Gjenta skanningen med en annen AV

Hvis du støter på dette problemet når du prøver å oppdatere eller åpne Steam, er det veldig sannsynlig at du har å gjøre med en falsk-positiv - Dette er nesten et gitt faktum hvis du bruker Avast eller AVG som den aktive sikkerhetsserien. Det er ingen offisiell forklaring på hvorfor dette skjer, men falske positive i forhold til Steam har skjedd med Avast og AVG i årevis.

Oppdatering : En Avast-representant har bekreftet at en falsk positiv kan oppstå med Steam på grunn av deres heuristiske analyse på grunn av måten hotlading fungerer på.

For å sikre at du ikke har å gjøre med et falskt positivt, oppfordrer vi deg til å kvitte deg med din nåværende tredjeparts AV og gjenta en skanning med standard antiviruspakke (Windows Defender). For å sikre at du fjerner din nåværende tredjeparts AV-suite sammen med eventuelle gjenværende filer, følg denne artikkelen (htlere).

Etter at du har avinstallert og fjernet gjenværende filer fra tredjeparts-AV, starter du datamaskinen på nytt og følger trinnene nedenfor for å starte en skanning med standard Windows Defender:

  1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ms-settings: windowsdefender” og trykk Enter for å åpne Windows Security- fanen i Innstillinger-menyen.
  2. Når du kommer til Windows Security-fanen, klikker du på Åpne Windows Security- knappen øverst på skjermen.
  3. Fra hovedmenyen for Windows-sikkerhet , klikk på Virus- og trusselbeskyttelse fra ruten til høyre.
  4. I vinduet Virus og trusselbeskyttelse klikker du på Skannealternativer (under Gjeldende trusler ).
  5. Når du kommer til menyen for skannealternativer, velger du full skanning og klikker på Skann nå for å starte skanningen.
  6. Vent til prosedyren er fullført, og se om du fortsatt får samme virusvarsel. Hvis du gjør det, betyr det at du ikke hadde å gjøre med en falsk-positiv.

    Merk: Hvis Windows Defender også finner den samme sikkerhetstrusselen, oppfordrer vi deg til å fortsette med neste metode nedenfor (for å bekrefte at virusinfeksjonen er fjernet helt)

Hvis denne prosedyren ikke har avdekket en sikkerhetstrussel, eller hvis scenariet ikke gjaldt for din nåværende situasjon, kan du gå videre til neste metode nedenfor.

Metode 2: Bruke Malwarebytes for å fjerne infeksjonen

Hvis metode 1 eliminerte muligheten for falskt positivt, er det på tide å ta de nødvendige skritt for å sikre at du fjerner skadelig trussel fra datamaskinen. Hvis det bekreftes at trusselen er reell, er Win32: BogEnt en type flyktig skadelig programvare som er kjent for å skape kaos på infiserte datamaskiner.

Det er forskjellige varianter av dette viruset. De minst farlige versjonene vil bare presse irriterende adware, mens de mest alvorlige versjonene kan deaktivere datamaskinen din helt.

Basert på vår personlige erfaring og hva de fleste sikkerhetsforskere sier, er Malwarebytes en av sikkerhetsskannerne som kan brukes til å identifisere og fjerne sikkerhetstrusler av denne typen. Følg denne artikkelen ( her ) om å starte en dyp virusscanning med Malwarebytes sikkerhetsskanner.

Når skanningen er fullført, kan du se om du har identifisert noen sikkerhetstrusler. Hvis det er tilfelle, følg instruksjonene på skjermen for å fjerne dem fra datamaskinen, og start datamaskinen på nytt manuelt hvis du ikke automatisk blir bedt om å gjøre det.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det