Fix: Steam må kjøre for å spille dette spillet

Flere Windows-brukere støter på feilen "Steam må kjøre for å spille dette spillet" når de prøver å åpne en eller flere kjørbare spill. Problemet er rapportert å forekomme i alle de nyeste Windows-versjonene, inkludert Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hva forårsaker feilen "damp må kjøre for å spille dette spillet"?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på ulike brukerrapporter. Fra det vi samlet, er det flere vanlige scenarier som vil utløse denne feilmeldingen:

 • Damp mangler på datamaskinen - Du kan støte på denne feilmeldingen hvis du nylig har installert et spill fra installasjonsmediet. Noen spill krever at Steam-klienten godkjenner eller bruker flerspillertjenester.
 • Korrupt Steam-installasjon - Problemet kan også oppstå på grunn av noen ødelagte filer i Steam-installasjonsmappen. I dette tilfellet vil installering av klienten på nytt mest sannsynlig løse problemet.
 • Steam er ikke oppdatert til den nyeste versjonen - Det er en liten sjanse for at du kan se feilmeldingen fordi Steam-klienten din er utdatert.
 • Spillets installasjonsmappe inneholder utenlandske filer - Hvis du endret Steam-installasjonsmappen for spillet, kan problemet oppstå fordi Steam forhindrer at noen filer kjører.
 • Spillets installasjonskatalog mangler noen filer - Det er mulig at en plutselig avbrudd har lurt Steam til å tro at spillet ble oppdatert riktig. Bekreftelse av spillets filintegritet løser problemet i dette tilfellet.

Hvis du sliter med å løse denne feilmeldingen, vil denne artikkelen hjelpe. Nedenfor har du en samling bekreftet feilsøkingsmetode som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å løse feilen "Steam må kjøre for å spille dette spillet" .

Vi oppfordrer deg til å følge metodene nedenfor i den rekkefølgen de presenteres. Du bør til slutt finne en løsning som er effektiv i å løse problemet i ditt spesielle scenario.

Metode 1: Installere Steam-klienten (hvis aktuelt)

Før du prøver noe annet, er det viktig å forsikre deg om at du har Steam-klienten installert på datamaskinen din. De aller fleste PC-spill i dag vil kreve at du har Steam installert på PCen din, selv om du installerer dem fra en disk.

Dette skjer fordi de fleste spill bruker flere tjenester som brukes til autentiseringsprosedyrer og flerspillerkomponenter.

Merk: Hvis du allerede har Steam installert på datamaskinen, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Med dette i bakhodet er det viktig å sjekke om du har Steam installert på datamaskinen din. Hvis ikke, følg trinnene nedenfor for å installere Steam på PCen:

 1. Besøk denne lenken ( her ) og klikk på Installer Steam nå for å laste ned Steams installasjonsfil.
 2. Når den kjørbare filen er lastet ned, åpner du den og følger instruksjonene på skjermen for å installere Steam-klienten på datamaskinen din.
 3. Når installasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt.
 4. Ved neste oppstart, åpne det samme spillet som tidligere viste feilen " Steam må kjøre for å spille dette spillet" og se om problemet er løst.

Hvis du fremdeles ser den samme feilmeldingen, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Oppdater Steam-klienten til den nyeste versjonen

Hvis Steam er installert på datamaskinen din, kan du støte på feilen fordi spillet du prøver å starte krever en Steam-versjon nyere enn den du har installert.

Flere brukere som sliter med å løse den samme feilmeldingen, har rapportert at problemet for dem ble løst så snart de oppdaterte Steam til den siste tilgjengelige versjonen. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Åpne Steam og sørg for at du er logget inn.
 2. Gå til båndlinjen og klikk på Steam> Se etter Steam Clients-oppdateringer .
 3. Hvis en ny versjon blir funnet, følger du instruksjonene på skjermen for å installere den nyere versjonen på datamaskinen.
 4. Når installasjonen er fullført, start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart.

Hvis du fremdeles ser feilen " Steam må kjøre for å spille dette spillet" , går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Slette utenlandske filer (hvis aktuelt)

Hvis du lastet ned et spill via Steam, og deretter fortsatte med å endre installasjonsmappen med tilpasset innhold (mods, cheats, skript osv.), Vil feilen sannsynligvis oppstå fordi Steam-klienten blokkerer de utenlandske filene fra å bli brukt - noe som effektivt bringer oppstartsprosedyren for spillet stopper.

Dette problemet er ganske vanlig med flerspillerspill som har et modding-fellesskap som PayDay 2, Fallout 4 og noen få flere.

Hvis du støter på dette spesielle problemet med et spill med en endret installasjonsmappe, vil du kunne løse feilen "Steam må kjøre for å spille dette spillet" ved å fjerne de utenlandske filene - oftest er de utenlandske filene som blokkeres. .dll og .lua (Steam ser ut til å ha et problem med dem). Du kan fjerne de plagsomme filene ved å navigere til spillets installasjonsmappe og slette filene manuelt eller ved å gjøre en ren installasjon på nytt.

Hvis denne metoden ikke var aktuelt eller ikke løste feilen "Steam må kjøre for å spille dette spillet" , går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Verifisere spillets filintegritet

Flere brukere har rapportert at feilen “Steam må kjøre for å spille dette spillet” ble løst etter at de bekreftet spillets integritet gjennom Steam-klienten. Dette scenariet er kjent for å oppstå når et spill blir feil oppdatert gjennom damp.

Denne spesielle feilen blir kastet hvis Steam-klienten oppdager at spillets mappe mangler noen filer. For å avhjelpe dette problemet, må du verifisere integriteten til spillfilen. Hvis skanningen viser inkonsekvenser, vil Steam laste ned de manglende komponentene.

Her er en rask guide for å verifisere integrasjonen av spillfilene på Steam:

 1. Åpne Steam- klienten og gå til Bibliotek- fanen.
 2. Fra listen over spill (venstre del av skjermen) høyreklikker du på spillet som utløser problemet og velger Egenskaper .
 3. Inne i skjermbildet Egenskaper , gå til kategorien Lokale filer og klikk på Bekreft integriteten til spillfiler .
 4. Vent til prosessen er fullført, og start deretter Steam-klienten på nytt.
 5. Åpne spillet og se om problemet er løst.

Hvis du fremdeles ser feilen "Steam må kjøre for å spille dette spillet" , går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 5: Logge ut og starte spillet fra admin Steam

Flere brukere som sliter med å løse feilen "Steam må kjøre for å spille dette spillet", har klart å få løst problemet etter å ha logget av Steam, lukket klienten, åpnet klienten på nytt og startet spillet fra Steam.

Denne prosedyren ble rapportert å være vellykket for mange brukere som støter på problemet med Call of Duty World War 2.

Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Inne i Steam, gå øverst til høyre på skjermen og klikk på kontoen din for å gjøre rullegardinmenyen synlig. Klikk deretter på Logg av konto fra rullegardinmenyen .
 2. Bekreft avloggingsprosedyren ved å klikke på Logg ut- knappen fra det nylig viste Logout- vinduet.
 3. Lukk damp helt - sørg for at skuffelinje-ikonet til Steam også er lukket.
 4. Start Steam med administrative rettigheter ved å høyreklikke på snarveien og velge Kjør som administrator . Logg deg på med brukerkontoen din igjen.

 5. Når du er logget inn, kan du prøve å starte spillet fra Steam-grensesnittet i stedet for å dobbeltklikke på den dedikerte kjørbare filen. For å gjøre dette, velg spillet fra bibliotekskjermen og trykk på Play- knappen.

  Hvis du fremdeles ser feilmeldingen "Steam må kjøre for å spille dette spillet" , kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 6: Installere Steam og spill på nytt

Som det viser seg kan problemet også oppstå hvis Steam-installasjonen din er skadet. Hvis et antall Steam-filer er ødelagt, vil ikke klienten kunne åpne tjenestene som kreves av spillet.

Flere brukere som sliter med feilen "Steam må kjøre for å spille dette spillet" har rapportert at problemet ble løst, og spillet kjørte normalt etter at de installerte Steam på nytt sammen med spillet som kastet feilen.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter innappwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne vinduet Programmer og funksjoner .
 2. Inne i vinduet Programmer og funksjoner , rull ned gjennom applikasjonslisten for å finne Steam-klienten. Når du ser det, høyreklikker du på det og velger Avinstaller .
 3. I Steam Uninstall-vinduet klikker du bare på Uninstall- knappen for å fjerne klienten fra datamaskinen.

 4. Gjenta deretter fremgangsmåten ovenfor med spillet som utløser feilen.
 5. Når avinstallasjonen av spillet er fullført, start datamaskinen på nytt.
 6. Etter at neste oppstart er fullført, blar du opp til den første metoden og følger instruksjonene der for å installere Steam-klienten på nytt.
 7. Installer deretter spillet som utløser feilen på nytt, og se om konflikten er løst.

Hvis reinstallering av Steam-klienten fortsatt ikke har løst feilen "Steam må kjøre for å spille dette spillet" , går du ned til neste metode nedenfor.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det