Hvordan fikser jeg PIA (Private Internet Access) ikke tilkoblingsfeil på Windows?

PIA (privat internettilgang) er en VPN-leverandør som er ganske populær for sitt brede utvalg av kraftige funksjoner. Den har over 3300 servere i 32 land, og den er tilgjengelig for plattformer, inkludert Windows Mac, Android, iOS og Linux, sammen med utvidelser for de mest populære nettlesere.

Imidlertid har mange brukere rapportert at programvaren rett og slett ikke klarer å koble til datamaskiner, uansett hvor mange ganger de prøver. Andre PIA-brukere har kommet med metoder som har hjulpet dem med å takle problemet, så vi bestemte oss for å samle dem og presentere dem i en artikkel. Sjekk det ut nedenfor!

Hva forårsaker at PIA ikke kobler seg til Windows?

PIA-tilkoblingsproblemer kan være forårsaket av Internett-tilkoblingen din, og det er et problem du bør utelukke i begynnelsen ved å sjekke om du er koblet til Internett riktig, og om andre VPN-verktøy fungerer. Hvis det ikke er tilfelle, har vi utarbeidet en liste over mulige årsaker som kan bidra til å finne problemet raskere og mer korrekt.

 • IPv6-tilkoblingslekkasjer - Pakkelekkasjer oppstår ofte hvis Internett-tilkoblingen din har IPv6 installert, og det er noe PIA-utviklere har oversett for visse versjoner. Forsikre deg om at du deaktiverer IPv6 for å løse problemet.
 • TAP Adapter-drivere - PIA-utviklere har rapportert at nyere versjoner av TAP-adapterdriveren forårsaker problematiske eller langsomme VPN-tilkoblinger, og du bør prøve å installere de eldre, mer stabile versjonene.

Løsning 1: Deaktiver IPv6-tilkobling

Noen brukere har rapportert at visse pakkelekkasjer oppstår når datamaskinen der PIA er installert har IPv6 aktivert på tilkoblingen den bruker. Dette er et tydelig tegn på at en mulig metode som kan brukes til å løse dette problemet kan være å bare deaktivere IPv6 for tilkoblingen. Det vil ikke gjøre noen drastiske endringer i forbindelsen din, og det kan enkelt løse dette problemet!

 1. Bruk Windows + R-nøkkelkombinasjonen som umiddelbart skal åpne dialogboksen Kjør der du skal skrive ' ncpa. cpl 'i linjen og klikk OK for å åpne innstillingselementet for Internett-tilkobling i Kontrollpanel.
 2. Den samme prosessen kan også gjøres ved å åpne kontrollpanelet manuelt . Bytt visning ved å sette øverst til høyre i vinduet til Kategori og klikke på Nettverk og Internett øverst. Klikk på knappen Nettverk og deling for å åpne den. Prøv å finne knappen Endre adapterinnstillinger i menyen til venstre, og klikk på den.
 1. Når vinduet Internett-tilkobling åpnes, dobbeltklikker du på den aktive nettverksadapteren.
 2. Klikk deretter på Egenskaper og finn oppføringen til Internet Protocol versjon 6 i listen. Deaktiver avkrysningsruten ved siden av denne oppføringen, og klikk OK. Start datamaskinen på nytt for å bekrefte endringene, og sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 2: Installer programmet på nytt

Det ser ut til at problemet er relatert til versjonen av PIA installert på datamaskinen din. Å utføre trinnene nedenfor vil sikre at du har den nyeste versjonen installert, og problemet bør slutte å vises når du prøver å åpne PIA for å bruke VPN-tjenestene!

 1. Klikk på Start-menyknappen og åpne Kontrollpanel ved å skrive navnet sitt med Start-menyen åpen. På den annen side kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne Innstillinger hvis du bruker Windows 10.
 2. I Kontrollpanel velger du å vise som - Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.
 1. Hvis du bruker Innstillinger-appen, skal du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte programmer på din PC.
 2. Finn PIA i Kontrollpanel eller Innstillinger, og klikk på Avinstaller .
 3. Avinstallasjonsveiviseren skal åpne, så følg instruksjonene for å avinstallere den.
 1. Klikk Fullfør når avinstallasjonsprogrammet fullfører prosessen, og start datamaskinen på nytt for å se om påloggingsproblemer fremdeles vises. Sørg for at du laster ned den nyeste versjonen fra denne lenken. Kjør den kjørbare filen og følg instruksjonene på skjermen for å installere den.

Løsning 3: Installer en eldre TAP-driver

I noen tilfeller kan nye versjoner av TAP-driveren forårsake tilkoblingsproblemer eller veldig lave nedlastingshastigheter for Windows-brukere, og det er nødvendig å installere en eldre versjon for å løse problemet. Disse driverne kan også forårsake problemer med andre tilkoblingsinnstillinger, og installering av en eldre versjon kan også forhindre at slike problemer skjer!

 1. Før du utfører andre trinn, må du sørge for at PIA-programvaren ikke kjører. Høyreklikk på PIA-ikonet i systemstatusfeltet (listen over ikoner nederst til høyre på skjermen til venstre for Windows-klokken. Du må kanskje klikke på den lille pilen for å vise flere ikoner før PIA-ikonet vises)
 2. Klikk på Avslutt fra hurtigmenyen som vises.
 1. Først og fremst må du avinstallere driveren du har installert på maskinen din.
 2. Skriv “ Enhetsbehandling ” i søkefeltet ved siden av Start-menyknappen for å åpne enhetsbehandling-vinduet. Du kan også bruke Windows Key + R-tastekombinasjonen til å åpne dialogboksen Kjør . Skriv devmgmt. msc i boksen og klikk OK eller Enter-tasten.
 1. Utvid delen " Nettverkskort ". Dette viser alle nettverkskort som maskinen har installert for øyeblikket.
 2. Høyreklikk på TAP-adapteren du vil avinstallere, og velg “ Avinstaller enhet ”. Dette vil fjerne adapteren fra listen og avinstallere nettverksenheten. Klikk "OK" når du blir bedt om å avinstallere enheten.
 1. Naviger til denne lenken for å laste ned driveren, som ikke burde forårsake problemer bekreftet av PIA-fagfolk. Du kan også finne en selv. Velg den beste, last den ned og kjør den fra nedlastingsmappen.
 1. Følg instruksjonene på skjermen for å installere driveren. Bare klikk Neste, og du trenger ikke å gjøre noen endringer. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet har forsvunnet med PIA-tilkobling.

Løsning 4: Bruk UDP med disse portene

Å bruke UDP-tilkoblingen med flere porter, inkludert 1194, 8080 og 9201, klarte å løse problemet for noen brukere, og det involverer ikke annet enn feilsøking i appen, noe som er bra. Hvis dette ikke ordner seg, bør du sjekke om det er problemer med Internett-leverandøren din eller Internett-tilkoblingen generelt!

 1. Før du utfører andre trinn, må du sørge for at PIA-programvaren ikke er koblet til et VPN. Høyreklikk på PIA-ikonet i systemstatusfeltet (listen over ikoner nederst til høyre på skjermen til venstre for Windows-klokken. Du må kanskje klikke på den lille pilen for å vise flere ikoner før PIA-ikonet vises)
 2. Klikk på Koble fra hurtigmenyen som vises.
 1. Høyreklikk på den igjen og velg Innstillinger- alternativet fra hurtigmenyen. Klikk på Avansert- knappen nederst i vinduet, og sørg for at du endrer tilkoblingstypen fra forrige innstilling til UDP .
 1. Under alternativet Ekstern port , angir du 1194 som den valgte potten, klikker du Lagre- knappen og prøver å koble til igjen for å se om problemet vedvarer. Hvis den fremdeles ikke kobles til, kan du prøve å følge de samme trinnene, men bare denne gangen, prøv porter 8080 og 9201 !

Merk: I noen tilfeller kan antivirusprogramvaren være synderen bak denne feilen. Derfor anbefales det at du deaktiverer alle antivirusprogrammer midlertidig og sørger for at ingen brannmur / antivirus kjører i bakgrunnen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det