Fix: Dell Touchpad fungerer ikke

Noen Dell-brukere har rapportert om problemer med styreputene. De fleste berørte brukere rapporterer at de plutselig mister muligheten til å bruke pekeplaten etter at den har jobbet lenge. Mens noen brukere rapporterer å støte på dette problemet etter å ha utført en Windows-oppdatering, har noen ingen tilsynelatende utløser i tankene. Enda mer nysgjerrig rapporterer de fleste brukere at mens en ekstern mus er koblet til, fungerer pekeplaten helt fint.

Hvis du befinner deg i en lignende situasjon, vil de følgende løsningene hjelpe deg med å få tilbake styreflatefunksjonaliteten på Dell-datamaskinen din. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere har brukt for å løse dette problemet. Følg hver potensielle løsning i rekkefølge til du får tilbake styreflaten. La oss begynne.

Metode 1: Aktiver styreflaten ved hjelp av funksjonstasten

Den vanligste årsaken til at styreflaten slutter å fungere, er at brukeren ender med å deaktivere styreflatefunksjonen ved en feiltakelse. De fleste bærbare datamaskiner har en funksjonstast dedikert til styreputen integrert med F-tastene. Den vanligste plasseringen er på F9- tasten.

For å aktivere pekeplaten på Dell-datamaskinen din på nytt, trykk på knappen som ligner en styreputeknapp og se om du gjenvinner styreputefunksjonaliteten. Enkelte modeller krever at du trykker på funksjonstasten mens du trykker på styreputetasten.

Metode 2: Aktiver pekeplate på nytt fra Kontrollpanel eller Dell-innstillinger

Brukere som rapporterte at de mistet styreflatefunksjonaliteten etter å ha installert en Windows-oppdatering, har klart å løse problemet etter å ha oppdaget at styreflaten ble deaktivert i Kontrollpanel. Selv om årsakene til dette er uklare, mistenker de fleste brukere at problemet skyldes en feil Windows-oppdatering.

Her er en rask guide til hvordan du aktiverer TouchPad-funksjonaliteten til en Dell-datamaskin på nytt via kontrollpanelet:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter “ kontroll ” og trykk Enter for å åpne Kontrollpanel .

 2. Inne i Kontrollpanel, naviger til Maskinvare og lyd , og klikk deretter på Mus og styreflate.
 3. Klikk deretter på Flere musealternativer og se om pekeplaten din er aktivert i Egenskaper for mus . Hvis ikke, klikker du på Aktiver enhet under Dell TouchPad- fanen og starter datamaskinen på nytt.

  Merk: Hvis du ikke finner innstillingsalternativene som er angitt ovenfor, åpner du en Run-boks ( Windows-tast + R ), skriver “ main.cpl ” og trykker Enter for å åpne vinduet Egenskaper for mus. Gå deretter til Dell Touchpad og klikk på Klikk for å endre Dell TouchPad- innstillinger. Deretter, fra den dedikerte Dell Touchpad-delen, endrer du Touchpad-vekselen fra Av til og trykker på Lagre- knappen.

 4. Ved neste oppstart, se om problemet er løst, og du kan bruke styreputen. Hvis du fortsatt har det samme problemet, kan du gå over til metoden nedenfor.

Metode 3: Oppdater / tilbakeslag TouchPad-driver via Enhetsbehandling

Å miste funksjonaliteten til Dell TouchPad kan også være forårsaket av en feil driver eller av en feil installasjon utført av WU. Noen brukere som har det samme problemet har klart å gjenopprette TouchPad-funksjonaliteten på sine bærbare datamaskiner fra Dell ved å enten oppdatere TouchPad-driveren eller rulle den tilbake til en tidligere versjon som fungerte som den skal.

Her er en rask guide til hvordan du bruker Enhetsbehandling til å oppdatere eller tilbakestille Touchpad-driveren på bærbare eller bærbare datamaskiner fra Dell:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .

 2. I Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen Mus og andre pekeenheter , høyreklikker på Dell Touchpad og velger Egenskaper .
 3. I Dell Touchpad Properties- vinduet klikker du på Driver- fanen for å bringe den frem, og deretter klikker du på Oppdater driver- boksen.
 4. I neste vindu klikker du på Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvareboks og venter på at den nye driveren skal installeres på datamaskinen.

  Merk: Hvis veiviseren kommer tilbake til deg og sier at du allerede har den siste driveren, går du tilbake til Driver- fanen og klikker på Rull tilbake driver .

Når TouchPad-driveren er oppdatert eller rullet tilbake, må du starte datamaskinen på nytt og se om du klarer å løse problemet ved neste oppstart. Hvis du fremdeles har problemer med styreputen på den bærbare eller bærbare Dell-maskinen, kan du gå til den endelige metoden.

Metode 4: Opprette en Linux Boot DVD

Dette kan virke som en merkelig løsning, men mange brukere har klart å bruke den med hell for å gjenopprette TouchPad-funksjonaliteten på sine Dell-datamaskiner. Denne metoden innebærer å lage en Linux-oppstarts-DVD, bruke den til å starte opp i Linux, og deretter starte opp på Windows 10.

Mange brukere har rapportert at denne metoden var vellykket med å bringe tilbake Touchpad-funksjonaliteten. Her er en rask guide til hvordan du oppretter en Linux-oppstarts-DVD og starter datamaskinen din fra den for å løse problemet med Dell TouchPad:

 1. Last ned hvilken som helst Linux-distribusjon ISO. Hvis du ikke vet hvilken, kan du gå til denne lenken ( her ) og laste ned den siste Ubuntu LTS-utgivelsen.
 2. Når Linux ISO er lastet ned på datamaskinen din, setter du inn en tom DVD og brenner Linux ISO på den.

  Merk: Hvis du ikke har en DVD klar, kan du også kopiere Linux-distribusjonen på en flash-stasjon ved hjelp av denne guiden ( her ).

 3. Start maskinen på nytt og start opp fra Linux-mediet du nylig har opprettet. Hvis DVD-stasjonen (eller USB-sporet) ikke er konfigurert som oppstartsalternativer, må du kanskje endre det fra BIOS-innstillingene.
 4. Når datamaskinen din klarer å starte fra Ubuntu ISO, velger du Prøv Ubuntu uten å installere og trykker Enter .

 5. Vent til systemet ditt er fullstendig oppstartet i Linux, start deretter datamaskinen på nytt og ta ut Linux Media slik at systemet starter opp igjen i Windows.
 6. Ved neste oppstart, vent til systemet er startet opp og sjekk om du klarte å gjenopprette Touchpad-funksjonaliteten .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det