Hva er msdia80.dll, og bør du slette det?

Msdia80.dll er en systemfil i Visual C ++ og andre Windows-baserte programvareapplikasjoner. Microsoft Visual C ++ er et kommersielt, integrert utviklingsmiljø (IDE) for programmeringsspråk C, C ++ og CLI. Den har verktøy for å kjøre og feilsøke forskjellige C ++ - koder, inkludert koden for Microsoft Windows API, DirectX API og Microsoft .NET Framework.

Den fulle formen for DLL er Dynamic Link Library. Det er en pakke som inneholder viktig kode eller biblioteker som programmer kan refereres til og bruke. Det er vanligvis en skrivebeskyttet fil, noe som betyr at mange applikasjoner samtidig kan få tilgang til filen uten problemer. Det er mange applikasjoner som avhenger av flere DLL-filer for at de skal fungere greit. Hvis du sletter en slik DLL, kan det hende at applikasjonen ikke kjører som forventet.

Hva er msdia80.dll, og hvordan kom det i Root Directory?

DLL msdia80.dll er til stede på stasjonen din fordi du installerte Microsoft Redistributable Package på datamaskinen din. Hvis den finnes på D-stasjonen din (hvilken som helst annen stasjon bortsett fra systemstasjonen (C)), betyr det at det er noen spill eller applikasjoner i D som installerte pakken på datamaskinen din. Den opprinnelige plasseringen for DLL-filen skal ikke være i rotkatalogen. i stedet bør det være sammen med alle andre DLL-filer. Riktig bane er 'C: \ Program Files (x86) \ Common Files \ microsoft shared \ VC'.

Spesielt er msdia80.dll installert i rotmappen på oppstartsstasjonen når du installerer Visual C ++ 2005 Redistributable-pakken ved hjelp av exe-filene 'Vcredist_x64.exe' eller 'Vcredist_ia64.exe'.

Hva skal du gjøre med DLL-filen? Slett det?

Som vi forklarte tidligere, er det mot vår anbefaling at du sletter en DLL-fil på datamaskinen din. De er bare kodestykker som finnes på datamaskinen din, og som er tilgjengelige for applikasjoner når behovet oppstår. Hvis 'msdia80.dll' er tilstede på alle stasjonene dine, flytt det til riktig sted og registrer det. Vær oppmerksom på at det er viktig å registrere filen, ettersom du lar Windows vite at du har plassert den nødvendige filen på det målplasseringen, og den kan få tilgang til den når den vil. Enten kan du gjøre dette, eller så kan du installere to Microsoft-pakker på datamaskinen din. Vi vil iterere gjennom begge metodene.

Løsning 1: Flytte DLL-filen

Vi flytter DLL-filen fra rotkatalogen på stasjonen og plasserer den i VC-mappen som er tilstede i oppstartsstasjonen (oppstartsstasjonen er en stasjon der operativsystemet er installert).

 1. Trykk Windows + E for å starte File Explorer og navigere til stasjonen der msdia80.dll er til stede i rotkatalogen.
 2. Høyreklikk på DLL-filen og velg " Cut ".

 1. Gå nå til følgende filsti:

C: \ Program Files (x86) \ Common Files \ microsoft delt \ VC

Du kan endre den lokale stasjonen i banenavn hvis operativsystemet ditt er lagret på en annen stasjon.

 1. Høyreklikk på et tomt område og klikk " Lim inn ". En UAC kan dukke opp som ber deg om å godkjenne overføringen. Trykk på " Fortsett ".

 1. Når flyttingen er fullført, må vi registrere filen. Trykk Windows + S, skriv "ledetekst" i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og velg "Kjør som administrator".
 2. Når du er i forhøyet ledetekst, utfører du følgende kommando. Forsikre deg om at du inkluderer dobbelt anførselstegn.

regsvr32 "C: \ Program Files (x86) \ Common Files \ microsoft delt \ VC \ msdia80.dll"

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet vårt ble løst.

Løsning 2: Installere Microsoft Visual C ++ - pakker

Hvis den første løsningen viser seg å være kjedelig eller ikke fungerer som forventet, kan vi prøve å installere Microsoft Visual C ++ - pakker på datamaskinen din. Det er to pakker vi skal installere. Sørg for at du har administrative rettigheter og en internettforbindelse for å utføre denne løsningen.

 1. Åpne nettleseren din og naviger til pakken “ Microsoft Visual C ++ 2005 Service Pack 1 Redistributable Package ATL Security Update ”.

 1. Velg ' vcredist_x86.exe ' og ' vcredist_x64.exe ' fra sjekklisten og last dem ned til et tilgjengelig sted. Etter nedlasting kjører du disse kjørbarhetene og venter på at de skal installeres. Sørg for å starte dem i forhøyet modus (høyreklikk og velg " Kjør som administrator ").

 1. Etter at du har installert disse to pakkene, navigerer du til pakken “Microsoft Visual C ++ 2005 Service Pack 1 Redistributable Package MFC Security Update”.

 1. Velg ' vcredist_x86.EXE ' og ' vcredist_x64.EXE ' fra sjekklisten og last dem ned til et tilgjengelig sted. Etter nedlasting kjører du disse kjørbarhetene og venter på at de skal installeres. Sørg for å starte dem i forhøyet modus (høyreklikk og velg " Kjør som administrator ").

 1. Etter å ha installert alle pakkene, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Merk: Hvis problemet ikke er løst etter å ha fulgt begge løsningene, ikke bekymre deg og bare la DLL være i rotkatalogen. Som vi forklarte tidligere, er DLL-filer bare filer for referanse, og hvis en er tilstede i katalogen din, er det ingen skade gjort. Fortsett å betjene maskinen din, du blir ikke berørt på noen måte.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det