Fix: Shockwave Flash Crashes in Chrome Windows 10

A lot of users have been reporting that Shockwave Flash is frequently crashing in Chrome under Windows 10 regardless of the website or type of content that is being viewed. The issue seems to be exclusive to Windows 10 and is not only limited to Insider Builds and Technical Preview builds. While some users report that this issue occurring only with the Chrome browser, others report that this is a system-wide issue, even affecting Microsoft Edge and Internet Explorer.

Past behaviour

On older Windows versions, Flash crashes like this would happen because two Flash versions were running at the same time. In addition to Chrome’s own version of Flash, most computers had another Flash installation that was pre-installed, bundled with other software or downloaded from Adobe’s website. What would happen is the two Flash versions would trip each other causing a crash and an unresponsive period of the browser.

However, this should no longer be an issue since Google Chrome got smart enough to disable itself when it detects a system-wide Flash installation. But this is only true if you have a new enough Chrome version.

Fixing the Shockwave Flash Crashes in Chrome error

Hvis du for øyeblikket sliter med dette problemet, vil denne artikkelen gi deg en liste over effektive feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en liste over metoder som andre berørte brukere har brukt for å løse problemet. Følg hver potensielle løsning i rekkefølge til du oppdager en løsning som løser Shockwave Flash Player for deg. La oss begynne.

Metode 1: Oppdater Chrome til den nyeste versjonen

Før du gjør noe annet, la oss sørge for at Google Chrome er smart nok til å deaktivere den innebygde Flash-versjonen hvis den oppdager at det er en annen Flash-system aktivert i hele systemet.

Husk at den eldre Google Chrome-versjonen vil tvinge den innebygde Flash-versjonen, selv om den systemomfattende Flash kjørte. Dette vil ende opp med å skape krasjer, perioder som ikke reagerer og generell ustabilitet i nettleseren. Siden Google har løst denne feilen, bør oppdatering av nettleseren til den nyeste versjonen løse problemet hvis dette forårsaker krasj.

Her er en rask guide for oppdatering av Chrome til den nyeste versjonen:

 1. Åpne Google Chrome og klikk på handlingsknappen (ikon med tre prikker) øverst til høyre på skjermen.
 2. Fra handlingsmenyen, gå til Hjelp og klikk på Om Google Chrome .

 3. I hjelpevinduet , vent til veiviseren sjekker om du har den siste tilgjengelige versjonen. Hvis du ikke følger instruksjonene på skjermen for å installere den nyeste versjonen.

  Merk: Normalt bør Google Chrome oppdatere av seg selv når en ny viktig oppdatering er tilgjengelig, men denne oppførselen kan bli tilsidesatt av en manuell innstilling eller tredjepartsapp.

 4. Når oppdateringen er fullført, start Google Chrome på nytt og se om Shockwave Flash krasjer igjen. Hvis du fremdeles ser den samme oppførselen, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktiver alle utvidelser

Avhengig av hvilke utvidelser du bruker, er det fullt mulig at en av dine aktive utvidelser forstyrrer Flash. Heldigvis er det ganske enkelt å teste om dette er din skyldige - ved å starte Chrome med alle utvidelser deaktivert.

Hvis Google Chrome ikke krasjer eller ikke svarer mens utvidelsene dine er deaktivert, kan du konkludere med at en av utvidelsene forårsaker problemet. I tilfelle du finner ut at en av utvidelsene er skyld i de konstante krasjene av Flash, fortsetter vi systematisk å aktivere hver utvidelse for å teste hvilken som forårsaker problemet.

Her er en rask guide for å deaktivere alle utvidelser og finne ut hvilken som forårsaker problemene med Shockwave Flash:

 1. Åpne Google Chrome og klikk på handlingsknappen (trepunktsikon) øverst til høyre.
 2. Klikk på Ny inkognitomodus og bruk det nylig åpnede vinduet til å teste forskjellige flash-innhold. Hvis krasj skjer igjen, hopp rett til metode 3 . Hvis du ikke ser krasjen gjentas mens du er i inkognitomodus, fortsett med de neste trinnene nedenfor.
 3. Gå til handlingsknappen igjen (trepunktsikon) og gå til Flere verktøy> Utvidelser .

 4. I kategorien Utvidelser , start med å deaktivere alle aktive utvidelser. Du kan gjøre dette ved å bruke bryteren som er tilknyttet hver utvidelse.

 5. Når alle utvidelser er deaktivert, må du aktivere hver enkelt systematisk på nytt og teste for flash-krasj til du klarer å identifisere den skyldige.

Metode 3: Oppdater til siste tilgjengelige Windows-versjon

Hvis du bruker en insider-build, kan du takle en feil som får Shockwave Flash til å krasje. Mange brukere har rapportert Flash-problemer på build 10130 og 10147. Hvis du ikke har utført de siste tilgjengelige oppdateringene, anbefaler vi sterkt at du gjør det og ser om problemet løser seg selv.

Her er en rask guide for å sørge for at Windows 10 er oppdatert:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Deretter skriver eller limer du inn " ms-innstillinger: windowsupdate " og trykker Enter for å åpne Windows Update .

 2. I Windows Update-skjermbildet klikker du på Kontroller etter oppdateringer- knappen og venter på at etterforskningen skal fullføres.
 3. Følg instruksjonene på skjermen for å installere alle oppdateringer som ikke er valgfrie. Husk at hvis du har mange ventende oppdateringer, starter PCen på nytt flere ganger. Sørg for å gå tilbake til Windows Update-menyen for å sjekke om du ikke har noen andre ventende oppdateringer.
 4. Når Windows-versjonen din er oppdatert, gjør en siste omstart og sjekk om problemet er løst ved neste oppstart. Hvis du fremdeles opplever Flash-krasjer i Chrome-nettleseren, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Oppdater dedikerte lydkortdrivere

Noen brukere har rapportert at dette spesielle Flash Shockwave-sammenstøtet også kan være forårsaket av en inkompatibilitet mellom et dedikert lydkort og Windows 10. Denne hendelsen rapporteres å skje for det meste med Realtek-drivere og rapporteres vanligvis rett etter at brukeren har oppgradert til Windows 10 fra en eldre Windows-versjon.

Løsningen for dette problemet er å oppdatere lyddriverne til den nyeste tilgjengelige versjonen. Fra nå av er de fleste inkompatibiliteter med Windows 10 løst, så du bør kunne løse problemet ved å sørge for at du har de nyeste lyddriverne. Her er en rask guide til hvordan du oppdaterer dine dedikerte lydkortdrivere:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run- boks. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .

 2. I Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen Lyd, video og spillkontroller . Deretter høyreklikker du på den dedikerte lydkortdriveren og velger Oppdater driver .

 3. I det neste skjermbildet klikker du på Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare . Vent til analysen er fullført, og følg instruksjonene på skjermen for å oppdatere lyddriveren.
 4. Når prosessen er fullført, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart.

Hvis du fremdeles får Flash-krasjer i Chrome, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 5: Endre hodetelefoninnstillinger

Hvis du bare får Flash-krasj i nettleseren din mens du bruker hodetelefoner, kan du løse problemet ved å endre noen innstillinger i lydmenyen . En bruker som bare har taklet dette problemet mens han brukte et hodesett, har klart å løse problemet ved å aktivere Dolby Audio og endre kvalitetsformatet. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn “ mmsys.cpl ” i Kjør-boksen og trykk Enter for å åpne lydmenyen.

 2. Gå til kategorien Avspilling i lydmenyen , høyreklikk på hodesettet og velg Egenskaper .

 3. Gå til kategorien Avansert og bruk rullegardinmenyen under Standardformat for å stille lydkvaliteten til 2 kanaler, 16 bit, 44100 Hz (CD-kvalitet).

  Merk: Hvis du har en Dolby Audio-fane, utvider du den og slår funksjonen .

 4. Trykk på Apply og start datamaskinen på nytt for å tvinge endringene til å tre i kraft.
 5. Ved neste oppstart, bruk headsettet normalt og se om Flash krasjer i Chrome er løst.

Hvis du fremdeles har å gjøre med hyppige Flash-krasj i Google Chrome, kan du gå ned til neste metode.

Metode 6: Bruke en annen nettleser

Hvis du har kommet så langt uten resultat, er en endelig løsning som lar deg spille Flash-innhold uten hyppige krasj, å bytte nettleser. Men dette gjelder bare hvis problemet ditt bare oppstår med Google Chrome (ikke hele systemet).

Hvis du er forberedt på å bytte Chrome mot en mer stabil nettleser når det gjelder Flash-innhold, kan du bruke Internet Explorer , Firefox eller Opera . Eksperimenter med disse alternativene og se hvilken nettleser som er nærmere det du trenger for din surfingopplevelse.

I tilfelle du insisterer på å bruke Google Chrome, flytt ned til den endelige metoden.

Metode 7: Utfør en reparasjonsinstallasjon

Noen brukere har klart å løse problemet og stoppe de hyppige Shockwave Flash-krasjene i crome ved å installere Windows på nytt. Selv om dette er ganske drastisk, kan du begrense skaden ved å utføre en reparasjonsinstallasjon. Dette vil tillate deg å bevare dine personlige filer samt installerte applikasjoner.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det