Hva er USOCLIENT.EXE, og hvordan deaktiverer jeg det?

De fleste brukere blir interessert i usoclient.exe- prosessen etter å ha lagt merke til en kort CMD-popup hver gang de starter Windows 10. På grunn av denne rare oppførselen er noen brukere forvirret om UsoClient-kjørbarheten er en legitim systemprosess eller en kjørbar malware. Grunnen til at du ender opp med å se den korte CMD-ledeteksten til UsoClient, er at prosessen kalles gjennom Oppgaveplanlegger .

Mens en kort (under 1 sekund) uscoclient.exe CMD-ledetekst er normal, er det også en WU (Windows Update) -feil som får den til å forbli på brukerens skjerm på ubestemt tid.

Denne artikkelen er ment som en forklarende guide for å forklare formålet med usoclient.exe- klienten, hvordan man skiller sikkerhetstrussel fra legitim komponent og hvordan man deaktiverer programmet helt.

Hva er usoclient.exe?

Den legitime usoclient.exe er en ekte Windows Update (WU) -komponent som brukes til å se etter oppdateringer automatisk. Forkortelsen USO står for Update Session Orchestrator og er erstatningen for Windows Update AgentWindows 10 . Det er hovedformålet (i likhet med forgjengeren), er å kjøre oppgaver som skanner, installerer eller gjenopptar Windows-oppdateringer .

Potensiell sikkerhetstrussel

Vi var ikke i stand til å identifisere noe tilknyttet skadelig programvare som kunne presentere seg som UsoClient- kjørbar. Men når man ser på andre lignende scenarier, er det fullt mulig for et skadelig programvare å utgjøre som systemfil med forhøyede privilegier for å unngå å oppdages av sikkerhetsskanninger.

Heldigvis kan vi enkelt bekrefte dette scenariet ved å oppdage plasseringen til UsoClient- kjørbar. For å gjøre dette, åpne Oppgavebehandling (Ctrl + Shift + Esc) og finn usoclient.exe ved å bla gjennom Prosesser listen. Høyreklikk deretter på usoclient.exe og klikk på Åpne filplassering.

Hvis den avslørte plasseringen er noe annet sted enn i C: / Windows / System32 /, er det stor sjanse for at systemet ditt sliter med en systeminfeksjon. I dette tilfellet anbefales det å bruke en kraftig skanner for å fjerne virusinfeksjonen. Hvis du ikke har en klar, bør du vurdere å bruke Malwarebytes til å rense systemet for malwareinfeksjoner.

Hvis den avslørte plasseringen faktisk var i C: / Windows / System32 /, kan du sannsynligvis være trygg på at du ikke har å gjøre med en skadelig programvare. Men hvis du vil ha enda mer trygghet, kan du fortsatt utløse en sikkerhetsskanning på den kjørbare filen for å være sikker. Hvis du vil spare tid, kan du laste opp bare den kjørbare filen til VirusTotal og la programvaren analysere den.

Er det greit å slette UsoClient-kjørbar?

Slette usoclient.exe- programmet er absolutt ikke tilrådelig siden du kan utløse uønsket oppførsel. Enda mer, siden det er en systemfil som ofte brukes av Windows, vil du sannsynligvis oppdage at operativsystemet ditt umiddelbart vil gjenskape filen ved neste oppstart.

En bedre løsning ville være å deaktivere programmet, eller enda bedre, start med å la Windows feilsøking fikse feilen som vil føre til at CMD-ledeteksten til UsoClient klamrer seg på skjermen på ubestemt tid. Følg metodene nedenfor i rekkefølge til du støter på en løsning som klarer å fjerne usoclient.exe CMD-ledeteksten.

Merk: Husk at hvis du ender med å deaktivere usoclient.exe , vil du sannsynligvis forhindre at systemet ditt holder deg oppdatert med de siste oppdateringene.

Metode 1: Kjører Windows feilsøking

Noen brukere har rapportert å klare å løse problemet ved å kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows Update. Men husk at denne metoden bare er effektiv, og usoclient.exe CMD-meldingen forblir på skjermen på ubestemt tid.

Merk: Fullføring av trinnene nedenfor vil ikke deaktivere usoclient.exe - du vil fortsatt kunne motta Windows-oppdateringer. Løsningen er bare rettet mot å løse feilen som får CMD-meldingen usoclient.exe til å forbli på skjermen til den lukkes manuelt.

Her er en rask guide til hvordan du løser feilen med feilsøkingsprogrammet for Windows Update :

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu. Skriv eller lim inn " ms-innstillinger: feilsøk " og trykk Enter for å åpne Feilsøk- fanen i Windows 10-innstillinger .

 2. I kategorien Feilsøking klikker du på Windows Update og velger Kjør feilsøkingsprogrammet .

 3. Vent til feilsøkingskomponenten undersøker problemer, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å utløse reparasjonsstrategiene. Du må sannsynligvis klikke på Bruk denne løsningen . Når prosessen er fullført, må du starte datamaskinen på nytt manuelt hvis du ikke blir bedt om å gjøre det automatisk.

Hvis denne metoden ikke har løst problemet, eller hvis du leter etter en permanent løsning for å deaktivere UsoClient- kjørbar, fortsett med de andre metodene nedenfor.

Metode 2: Deaktivering av usoclient.exe fra Oppgaveplanlegger

Selv om vi absolutt ikke anbefaler dette uten en åpenbar grunn, er det mulig å forhindre UsoClient.exe pop-up CMD-ledeteksten fra å vises ved å deaktivere prosessen fra oppgaveplanleggeren.

Her er en rask guide for å deaktivere usoclient.exe dukker opp fra Oppgaveplanlegger:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Kjør- kommando. Skriv “ Taskshcd.msc ” og trykk Enter for å åpne oppgaveplanleggeren.
 2. I oppgaveplanleggervinduet navigerer du til Task Scheduler Library> Microsoft> Windows> UpdateOrchestrator ved å bruke venstre rute.
 3. Når du har åpnet UpdateOrchestrator- mappen, flytt over til midtruten og velg oppgaven Planlegg skanning .

 4. Med Planlegging skann valgt, flytt over til høyre rute og klikk på Deaktiver (under Valgt element ).

 5. Lukk oppgaveplanleggeren og start datamaskinen på nytt. Ved neste omstart bør du legge merke til at UsoClient.exe CMD-popupen ikke lenger vises. Men husk at å la denne oppgaven være deaktivert, ikke vil holde WU (Windows Update) -komponenten informert med de siste tilgjengelige oppdateringene.

Merk: Hvis du noen gang bestemmer deg for å gjenoppta den normale funksjonaliteten til Update Orchestrator- komponenten, må du konvertere trinnene ovenfor og velge Aktiver i siste trinn for å gå tilbake til normal oppførsel.

Hvis du ikke får tilgang til oppgaveplanleggeren fra Windows 10-versjonen, deaktiverer du usoclient.exe ved hjelp av metode 3.

Metode 3: Deaktivering av usoclient.exe ved hjelp av Registerredigering

Hvis den første metoden ikke var aktuelt for systemet ditt, kan du også bruke Registerredigering for å forhindre at usoclient.exe pop CMD pop-up aldri plager deg igjen. Denne metoden innebærer å lage en Dword 32-biters verdi kalt NoAutoRebootWithLoggedOnUsers for å deaktivere funksjonen for automatisk omstart av UsoClient- kjørbar.

Her er en rask guide til hvordan du deaktiverer usoclient.exe fra Registerredigering:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu. Skriv " regedit " og trykk Enter for å åpne Registerredigering.

 2. I Registerredigering bruker du venstre rute til å navigere til følgende sted.
   HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ WindowsUpdate \ AU.

 3. Når AU- mappen er valgt, går du til høyre panel og høyreklikker på et ledig område og velger Ny> Dword (32-bit) verdi. Gi deretter den nyopprettede verdien nytt navn til NoAutoRebootWithLoggedOnUsers.

 4. Dobbeltklikk på NoAutoRebootWithLoggedOnUsers og sett verdien til 1 .

 5. Lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt. CMD-forgrunnsvinduer forårsaket av usoclient.exe skal ikke lenger være synlige etter omstart.

I tilfelle du noen gang vil gå tilbake til normal oppførsel, gå tilbake til Registerredigering, naviger til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ WindowsUpdate \ AU og slett NoAutoRebootWithLoggedOnUsers- oppføringen eller sett verdien til 0 .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det