Fix: Google Chrome lagrer ikke passord

Hjemmebrukere har rapportert at Google Chrome ikke husker økter i Google-kontoen, og at den ikke lagrer passord og andre autofyllingselementer. Dette problemet er ikke spesifikt for en bestemt Windows-versjon siden det rapporteres å forekomme på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Oppdatering: Som det viser seg er problemet ikke engang OS-spesifikt siden det samme problemet også rapporteres å forekomme på MAC-datamaskiner.

Hva forårsaker passordsparingsproblemet i Google Chrome?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategier som ofte brukes til å løse dette problemet. Basert på det vi samlet, er det flere vanlige synder som vil utløse denne feilmeldingen:

 • Google Chrome-feil - Dette problemet er også kjent for å være forårsaket av en feil som siden har blitt lappet av Google. Hvis du har en utdatert klient, kan det bare løses automatisk å oppdatere nettleseren.
 • Chrome er forbudt å lagre lokale data - Det er en innstilling som, hvis den er aktivert, kan forhindre nettleseren din i å huske noen av passordene du ender med å lagre. Hvis dette scenariet gjelder, kan du deaktivere denne innstillingen fra Innholdsinnstillinger.
 • Lagre passord er deaktivert i Chrome - Chrome lagrer ikke passord (ledeteksten vises ikke) hvis du tidligere har konfigurert om ett alternativ i fanen Autofyll er deaktivert. I dette tilfellet kan du løse problemet ved å aktivere boksen tilknyttet Offer for å lagre passord.
 • Korrupt Chrome-profil - Filkorrupsjon i Chrome-profilmappen din kan også utløse dette problemet. I dette tilfellet løser problemet umiddelbart å tvinge nettleseren til å opprette en ny profil.
 • Korrupt cache-mappe (kun MAC) - Det er flere rapporter på Mac-er der problemet ender med å bli forårsaket av en serie cache-mapper. Hvis du sletter dem manuelt, løses problemet i dette tilfellet.

Hvis du for øyeblikket sliter med å løse dette spesielle problemet, vil denne artikkelen gi deg flere feilsøkingstrinn som andre brukere i en lignende situasjon har med hell for å komme til bunns i dette problemet og løse problemet.

For å få de beste resultatene, følg metodene nedenfor i den rekkefølgen de presenteres siden de er ordnet etter effektivitet og alvorlighetsgrad. En av dem er nødt til å løse problemet i ditt spesielle tilfelle. \

Metode 1: Oppdaterer Chrome til den nyeste versjonen

Flere berørte brukere har rapportert at problemet ikke lenger skjedde etter at de oppdaterte Chrome-versjonen til den siste tilgjengelige versjonen. Dette antyder at problemet faktisk kan være forårsaket av en feil / feil som allerede var adressert i en av de siste Chrome-utgivelsene.

Som standard er Chrome konfigurert til å oppdatere automatisk, men en tilpasset strømplan, et tredjepartsoptimaliseringsprogram eller manuell brukerinteraksjon kan ha stoppet nettleseren fra å oppdatere seg selv.

I alle fall, her er en kort guide om hvordan du gjør dette selv:

 1. Åpne Google Chrome og klikk på handlingsknappen (øverst til høyre). Deretter åpner du Hjelp- alternativet og klikker på Om Google Chrome .
 2. Når du kommer til neste meny, vent til den første skanningen er fullført. Hvis en ny versjon blir funnet, vil veiviseren automatisk forberede seg på installasjonen. Hvis dette skjer, følger du bare trinnene som er beskrevet.
 3. Når du blir bedt om å installere, gjør du det og se om passordsparingsproblemet er løst ved neste oppstart.

Metode 2: Endre Chrome-innstillingene for å la det beholde lokale data

Som et par brukere har rapportert, kan problemet også oppstå i de situasjonene der Google Chrome forhindres fra å lagre noe lokalt når nettleseren er lukket. Dette alternativet er normalt ikke aktivert som standard, men noen berørte brukere er sikre på at de ikke har endret denne standardadferden selv.

I alle fall, her er hvordan du sørger for at Chrome-innstillingene ikke er konfigurert til å forby lagring av data når nettleseren er lukket:

 1. Åpne Google Chrome og få tilgang til handlingsknappen (øverst til høyre). Klikk deretter på Innstillinger.
 2. Inne i Innstillinger- menyen, bla helt ned til bunnen av skjermen, og klikk deretter på Avansert -rullegardinmenyen for å gjøre resten av innstillingene synlige.
 3. Bla ned til kategorien Personvern og sikkerhet og klikk på Innholdsinnstillinger .
 4. Inne innstillinger innhold , klikk på Cookies.
 5. Fra Cookies- menyen, sørg for at bryteren som er tilknyttet Keep lokale data, bare til du avslutter nettleseren din er ukontrollert.
 6. Hvis du har endret innstillingen, må du starte nettleseren på nytt for å tvinge endringene til å tre i kraft.
 7. Når nettleseren starter på nytt, kan du prøve å lagre et passord igjen og se om du lykkes denne gangen.

Hvis du fortsatt støter på det samme problemet, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Aktivere boksen Lagre passord

Noen brukere som har hatt dette problemet i lang tid, har rapportert at de endelig klarte å løse problemet etter å ha oppdaget at Chrome var konfigurert for å unngå å tilby å lagre nettpassordene.

Hvis det samme skjer med deg og du leter etter en måte å endre denne oppførselen på, vil denne metoden løse problemet for deg. Her er en rask guide til hvordan du kan sikre at Chrome er konfigurert til å lagre passordene dine:

 1. Åpne Google Chrome og klikk på handlingsknappen øverst til høyre på skjermen. Klikk deretter på Innstillinger fra den nylig viste menyen.
 2. Inne i Innstillinger-skjermen, gå til fanen Autofyll og klikk på Passord.
 3. På innsiden av passordfanen, må du sørge for at bryteren som er tilknyttet Tilbud for å lagre passord, er merket.
 4. Start nettleseren på nytt og se om problemet nå er løst.

Metode 4: Bruke en ny Chrome-profil

Flere berørte brukere har rapportert at problemet ikke lenger oppstod etter at de tvang Google Chrome til å opprette en ny brukerprofil. Dette forsterker ideen om at dette problemet kan være forårsaket av en ødelagt Chrome-profil.

Denne prosedyren er ikke ideell, med tanke på at du mister eventuelle tidligere etablerte brukerinnstillinger og lagrer passordet.

Men hvis du bestemmer deg for å gå denne ruten, kan du lage en ny Chrome-profil slik:

 1. Åpne Chrome og klikk på kontoikonet ditt (øverst til høyre).
 2. Fra konto-menyen klikker du på Manage People .
 3. Fra neste meny, klikk på Legg til person .
 4. Legg til et navn og en avatar for den nye profilen, og klikk deretter på Legg til .
 5. Start datamaskinen på nytt og se om hvis Chrome nå lagrer profiler på den nye profilen din.

Metode 5: Bruke en passordbehandling

Hvis du ikke har klart å tvinge Chrome til å lagre passordene dine, bør du også vurdere å bruke en passordbehandling som kan integreres sømløst med nettleseren din.

LastPass , Dashlane og Sticky Password er alle gode løsninger som har plugins du kan installere i Chrome-nettleseren din. Alle disse tredjepartsløsningene har en gratis versjon som du kan installere uten ekstra kostnad.

Hvis du støter på problemet på en MAC-datamaskin, følger du metoden nedenfor.

Metode 6: Slette hurtigbuffermappen (kun Mac)

Hvis du støter på problemet på en Mac-datamaskin, er det en løsning som er kjent for å løse problemet på Apple-datamaskinen. Dette tvinger nettleseren til å opprette en ny profil fra bunnen av, som bør løse problemet i tilfelle det er forårsaket av filkorrupsjon.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Naviger til ~ // Library- mappen.

  Merk: er bare en plassholder for ditt eget brukernavn.

 2. Slett hovedmappen til Google fra ~ / Library / Application Support.
 3. Slett alle tilknyttede mapper fra ~ / Library / Caches.

 4. Når du har utført denne prosedyren, må du starte datamaskinen på nytt og se om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det