Slik løser du volumikon mangler fra Windows 10, 8 eller 7

Windows 'grafiske brukergrensesnitt revolusjonerte verden med utgivelsen av windows 1.0 i 1985, og erstattet kommandolinjen MS-DOS. Operativsystemet har siden avansert med store milepæler som Windows 98, XP, Vista, 7 og den nyeste Windows 10. Med det grafiske brukergrensesnittet kan du enkelt forholde deg til hvordan datamaskinen samhandler under behandlingen, og til og med enkelt endre innstillingene. Dette kan omfatte lydinnstillinger som alltid har vært tilgjengelige fra standard nederste høyre hjørne på skjermen.

Imidlertid har flere brukere, og spesielt på Vista, Windows 7 og 10, klaget over manglende ikoner helt til høyre på oppgavelinjen. En vanlig klage (sannsynligvis fordi den brukes oftere) er forsvinningen av lydikonet som lar deg få tilgang til og gjøre endringer i datamaskinens lydinnstillinger. Dette inkluderer volumnivået, inngangs- og utgangskanalene og andre konfigurasjoner.

Denne siden vil forklare deg hvorfor forsvinningen av lydikonet kan skje på PC-en din, og gi løsningen på dette problemet. For å få et godt bilde av hvordan Windows-ikonene vises, begynner vi med å få detaljer om oppgavelinjen og hvordan den fungerer.

Oppgavelinjen og systemstatusfeltet

Vanligvis har Windows-oppgavelinjen blitt delt inn i fire deler, og standardposisjonen er nederst på skjermen, og strekker seg fra venstre til høyre. Helt til venstre er startknappen som lar deg få tilgang til startmenyen. Den neste delen er standard oppgavelinje. Her kan du se lanserte programmer eller til og med pin-programmer for rask lansering. Oppgavelinjen kan tillate deg å legge til verktøy som lenker, adressefelt, Cortana blant andre. Den viktigste delen av oppgavelinjen for oss og dette problemet er kjent som systemstatusfeltet. Den aller siste delen av oppgavelinjen er skrivebordet (Vis skrivebord) -knappen helt til høyre som lar deg veksle visningen mellom skrivebordet og applikasjoner som kjører.

De systemstatusfeltet huser ikonene for de som kjører systemprogrammer som lydprogrammer, grafikk akselerasjon programmer, antivirusprogrammer og andre programmer som kan kjøres i bakgrunnen. Det er ikoner som alltid vil vises, mens andre nås ved å klikke på pilen som peker oppover. Alt avhenger av innstillingene til systemstatusfeltet. Systemstatusfeltet fungerer også som et varslingsområde. De relaterte ikonene har lov til å vise et varsel til brukeren i dette området. Av denne grunn er systemstatusfeltet også kjent som et "varslingsområde."

Du kan også se denne veiledningen for å gjenopprette manglende systemikoner på Windows Vista og 7.

Hvorfor ikonet kan ha forsvunnet fra datamaskinen din

Det er mange grunner til at lydvarslingsikonet ditt mangler i systemstatusfeltet. Her er noen få som vi fant og ga løsninger på.

Windows lastet ikke ordentlig inn

Windows er et operativsystem med flere komponenter. Den mest grunnleggende er kjernen som blir lastet inn i minnet først. Dette styrer alt annet; hvordan data behandles, hva du skal gjøre videre, avbryte håndtering og hvordan enheter samhandler. Tilgjengelige enheter og maskinvare blir deretter identifisert og driverne deres lastet inn. Dette inkluderer lydmaskinvaren.

Windows 7, Vista og 10 er store operativsystemer, og noen ganger kommer noe til å gå galt under lasting. Hvis det ikke er viktig for operativsystemet, vil Windows ignorere det og fortsette med oppstarten. Filen som er ansvarlig for å vise og tillate interaksjon med datamaskinen grafisk, kalles "Utforsker". Hvis utforskeren ikke starter riktig, kan det hende at systemstatusfeltet som inneholder lydikonet på oppgavelinjen, ikke vises. I begge tilfeller vil du ikke kunne se og få tilgang til lydikonet.

Endrede innstillinger

Det er to innstillinger når det gjelder lydikonet og dets oppførsel. Lydikonet betraktes som et systemikon. Den første delen av systemikonoppførselen er å avgjøre om den er slått på eller av. Hvis den er av, vises den ikke i systemstatusfeltet.

Den neste delen av innstillingene er å bestemme hvordan ikonet oppfører seg mens du er i systemstatusfeltet. Det er tre atferdsalternativer. Du kan sette ikonet til "Vis ikon og varsling" for å alltid vise ikonet nederst til høyre. Det andre alternativet er å "Skjule ikon og varsling." Dette viser ikke varsler, men du vil få tilgang til ikonet ved å klikke på pilen som peker oppover i systemstatusfeltet. Det siste alternativet er å "Bare vise varsler." Du vil alltid se varslingene knyttet til ikonet, men selve ikonet vil være skjult fra visningen. Du kan fremdeles få tilgang til den ved å klikke pilen som peker oppover i systemstatusfeltet.

Manglende drivere eller endret maskinvare

Under oppstart kan Windows gå glipp av å laste inn lyddriverne, på samme måte som USB-enhetene dine ikke fungerer etter omstart. Windows bruker en fil som heter SndVol32.exe for å administrere lydinnstillingene og vise lydikonet. SndVol32.exe vil se etter et lydkort, laste inn driverne og deretter vise ikonet slik at du får tilgang til lydinnstillingene. Hvis driverne for lydmaskinvare mangler, antar SndVol32.exe at det ikke ble funnet lydmaskinvare, så lydikonet vises ikke siden det ikke er noen innstillinger å manipulere. Det er på samme måte som du finner et batteriikon på den bærbare datamaskinen, men ikke på den frittstående PCen.

Det samme scenariet vil oppstå etter oppdatering fra Windows 7 til Windows 10 eller en lignende situasjon. Lydkortdriverne til det forrige operativsystemet er kanskje ikke kompatible med det nye operativsystemet. Dette betyr at lydkortet ikke vil bli oppdaget, og lydikonet vil derfor ikke vises.

Hvordan fikse det manglende lydikonet

Basert på de ovennevnte kjente årsakene til et manglende lydikon, her er de testede løsningene for å løse problemet.

Metode 1: Endre innstillingene for varslingsområdet

Trinn 1: Slå på systemlydikonet (Windows 7)

 1. Gå til kontrollpanelet fra startmenyen
 2. Skriv inn ' Volumikon ' i søkeboksen
 3. Klikk på “ Vis eller skjul volum (høyttaler) -ikonet på oppgavelinjen” under resultatene som vises, under tittelen Ikoner for varslingsområdet.
 4. Dette vil føre deg til " slå systemikoner på og av " -siden. Finn lydikonet og sørg for at oppførselen er satt til
 5. Klikk OK.

Trinn 2: Endre visningsadferd for lydikon (Windows 7)

 1. Gå til kontrollpanelet fra startmenyen
 2. Skriv ' Melding ' i søkefeltet
 3. Fra resultatene som vises, klikk på Tittel for ikon for varslingsområde
 4. Dette vil føre deg til " velg hvilke ikoner og varsler som skal vises på oppgavelinjen " -siden. Finn lydikonet og sørg for at oppførselen er satt til 'Vis ikoner og varsler'.
 5. Klikk OK .

Hvis en av de to eller begge alternativene ovenfor er nedtonet (du kan ikke endre dem), betyr det at noe ikke lastet riktig. Følg metodene nedenfor for å få det tilbake på sporet.

Metode 2: Start Explorer på nytt og systemstatusfeltet

Hvis explorer ikke lastes riktig, kan det hende at oppgavelinjen, og mer spesifikt systemstatusfeltet, ikke har lastet riktig. Denne metoden vil tvinge Windows Explorer til å laste inn på nytt og sannsynligvis laste systemstatusfeltet og oppgavelinjen riktig denne gangen.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv taskmgr.exe og klikk OK
 2. I kategorien Prosesser eller Detaljer-fanen klikker du for å markere “ utforsker. exe
 3. Klikk deretter på " Avslutt prosess " eller " Avslutt oppgave " på Windows 8, 8.1 eller 10. Skrivebordsikoner og oppgavelinje og åpnede vinduer vil forsvinne.
 4. Klikk på " File "> " New Task (Run) "
 5. I boksen Åpne skriver du inn “ systray. exe
 6. Klikk OK
 7. Klikk igjen på "File"> " New Task (Run) "
 8. I boksen Åpne skriver du inn “ explorer. exe
 9. Klikk OK igjen.

Metode 3: Installer lyddrivere på nytt

I tilfelle du oppdaterte operativsystemet eller enhetsdriverne er inkompatible, løser denne metoden problemet og viser lydikonet ditt.

 1. Trykk på Windows / Start-tasten + R for å åpne Kjør
 2. Skriv hdwwiz.cpl og trykk Enter for å åpne enhetsbehandling
 3. Under lyd-, video- og spillkontrollere finner du en uidentifisert enhet. Høyreklikk på den, velg Oppdater driverprogramvare .
 4. Søk automatisk etter driverne og la den installeres. Hvis riktig driver ikke blir funnet, går du til nettstedet til produsenten av datamaskinen din og finner de riktige driverne der.
 5. Start PCen på nytt hvis du blir bedt om det

Metode 4: Start datamaskinen på nytt

Hvis windows hoppet over noe mens du lastet inn, vil det nesten helt sikkert løse det å starte på nytt. Dette ble funnet å være vanlig i Windows Vista, og omstart løste problemet. Ganske enkelt:

 1. Klikk / trykk start
 2. Fra omstengningsalternativene velger du omstart (for Windows 8/10) Velg Start på nytt mens du holder SKIFT-tasten nede.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det