Hvordan fikse skjermriving

Skjermrivning er hvor skjermmaskinvaren viser informasjon / data fra flere bilder i en enkelt skjermtegning. Dette skjer vanligvis når videoen som mates inn i systemet ikke er synkronisert med skjermens oppdateringsfrekvens. Under spillingen kan dette bli ekstremt irriterende og føre til at spilleren mister evnen til å spille.

Det er flere "løsninger" for dette problemet for å forbedre tilstanden din. Noen av disse kan løse problemet helt, men det er ikke garantert. Start med den første og arbeid deg nedover deretter.

Før du fortsetter, bør det imidlertid bemerkes at skjermrivningen ikke blir løst hvis bildefrekvensene er ute av synkronisering på grunn av maskinvarespesifikasjonene til skjermen. Her må du diagnostisere og erstatte skjermen deretter (som en G-Sync-skjerm).

Løsning 1: Endre oppløsning og oppdateringsfrekvens

Den første og viktigste grunnen til at skjermrivningen faktisk oppstår, er oppdateringsfrekvensen på skjermen eller feil oppløsning. Dette løser kanskje ikke problemet helt, men gjør det tålelig nok til at du faktisk kan jobbe. Ta en titt nedenfor.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søknadsprogrammet. Skriv inn “ oppløsning ” i dialogboksen og åpne applikasjonen som kommer frem.

 1. Når du er i Innstillinger, blar du ned til slutten av siden og velger “ Avanserte skjerminnstillinger ”.

 1. Et annet vindu kommer opp som består av alle detaljene på skjermen. Velg alternativet Displayadapteregenskaper for Display 1 .
 1. Nå vil maskinvareegenskapene dine dukke opp. Klikk på " Liste over alle moduser " i kategorien " Adapter ".

 1. Du vil se en liste over forskjellige oppløsninger på skjermen. Endre dem i henhold til maskinvarespesifikasjonene dine, og trykk på “ OK ” hver gang, sjekk om de gjør en forskjell.

 1. Start datamaskinen på nytt etter at du har endret innstillingene og se om skjermbildet rives fortsatt.

Løsning 2: Aktivere / deaktivere NVIDIA VSync

VSync er NVIDIAs svar på skjæringsproblemer og rangering av stamming. Skjermrivningen, som forklart før, oppstår når bildefrekvensen er høyere enn systemet kan takle. Vsync motvirker dette problemet med kontrolleren, bildefrekvensen automatisk uten forstyrrelser. Nå kan du enten deaktivere funksjonen eller aktivere den. Se hva som fungerer i ditt tilfelle.

Merk: Det var også tilfeller der å sette VSync til Adaptive løser problemet.

 1. Høyreklikk hvor som helst på skrivebordet ditt og velg NVIDIA Kontrollpanel .
 2. Naviger til 3D-innstillinger> Administrer 3D-innstillinger . Klikk nå på fanen Globale innstillinger til stede på høyre side av skjermen, og klikk på Vertikal synkronisering .
 3. Nå kan du slå den på eller av i henhold til saken din.

 1. Lagre endringer og avslutt. Sjekk nå om problemet er løst.

For AMD-brukere er det et alternativ å vente på vertikal oppdatering . Endre alternativet til Alltid på .

Løsning 3: Deaktivere optimalisering av spillmodus og fullskjerm

Windows kunngjorde og ga ut flere funksjoner i den siste oppdateringen. En av de 'merkbare' funksjonene inkluderte 'spillmodus'. Denne modusen hjelper brukerne med å optimalisere systemet og spille hvilket som helst spill jevnere. Operativsystemet oppdager programmet som et spill og prøver å levere maksimal ytelse til behandlingen.

Videre lar denne modusen deg også ta opp spillingen din eller streame på tvers av enheter. Det lar deg også ta skjermbilder med en enkelt knapp. Det var mange spillere som rapporterte at dette alternativet førte til at spillet deres krasjet og var grunnen til at de fikk "rivingen". Vi kan deaktivere dette og se om dette hjelper saken vår.

 1. Trykk på Windows + S, skriv innstillinger i dialogboksen, og åpne programmet.
 2. Når du er i innstillingene, klikker du på Gaming.
 3. Klikk på spill bar stede på venstre side av navigasjonslinjen og slå alternativet “Record game klipp, skjermdumper og sending med spill bar” off . Velg nå Kringkasting og slå av alternativet “ Ta opp lyd når jeg kringkaster” .

 1. Start datamaskinen på nytt helt og prøv å starte spillet igjen. Sjekk nå om dette løser problemet med å rive skjermen.

Hvis feilen fremdeles vedvarer, kan du prøve å deaktivere fullskjermoptimalisering av spillet du starter. Dette gjør situasjonen bedre i noen tilfeller.

 1. Høyreklikk på spillet og velg Egenskaper .
 2. Klikk på Kompatibilitet og merk av for alternativet Deaktiver optimalisering av fullskjerm .

 1. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte. Start datamaskinen på nytt og prøv å starte spillet. Sjekk om problemet er løst.

Hvis du bruker Steam som spillklient og opplever problemet der, kan du også prøve å innstille startalternativene-vindu -noborder ”.

Løsning 4: Kontrollere grafikkdrivere

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å oppdatere grafikken din til den siste versjonen eller nedgradere dem hvis problemet begynte å vises etter en grafisk oppdatering. Det er mange tilfeller der ikke bruk av de nyeste driverne forårsaker problemet fordi spillet du spiller også er optimalisert for å kjøre med det siste.

 1. Start datamaskinen i sikker modus, trykk Windows + R, skriv “ devmgmt. msc ”i dialogboksen, og trykk Enter. Naviger til enhetsbehandling, finn NVIDIA-maskinvare, høyreklikk på den og velg Avinstaller enhet . Start datamaskinen på nytt.

 1. I de fleste tilfeller vil standarddriverne installeres mot maskinvaren. Hvis ikke, høyreklikker du på et tomt område og velger " Skann etter maskinvareendringer ".

Sjekk nå om feilmeldingen fortsatt vedvarer. Hvis det fortsatt gjør det, følg trinnene nedenfor.

 1. Nå er det to alternativer. Enten kan du søke online etter den nyeste driveren som er tilgjengelig for maskinvaren din fra produsentens offisielle nettside . (og installer manuelt ) eller du kan la Windows installere den siste versjonen (søk automatisk etter oppdateringer ).

Først bør du prøve å oppdatere maskinvaren automatisk. Høyreklikk på maskinvaren din og velg “ Oppdater driver ”. Velg det første alternativet "Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare". Velg det andre alternativet hvis du oppdaterer manuelt, og velg "Bla etter driver" og naviger til stedet du lastet ned.

 1. Start datamaskinen på nytt etter at du har installert driverne, og se om skjermen rives.

Løsning 5: Slå av rammegrense

Mange spill og applikasjoner bruker Frame Limit-funksjonen i alternativene. Gjennom denne modulen kan programmet begrense maksimalt antall bilder det vil sendes ut til skjermen. Dette er en veldig hendig funksjon å bruke hvis du har maskinvare med lave spesifikasjoner, men det er kjent at det forårsaker skjæring i mange tilfeller.

I denne løsningen, naviger til hvilket spill du spiller eller hvilket program du bruker, og slå av Frame Limit . Trinnene kan variere fra spill til spill. Etter at du har gjort endringene, ikke glem å starte datamaskinen på nytt før du sjekker igjen.

Løsning 6: Deaktivere jevn rulling

Jevn rulling er en funksjon i Windows som lar deg bla mer 'jevnt'; juster grafikkutgangen på en slik måte at skjermen ikke ser grov ut når du blar. Dette er en ganske fin funksjon, og de fleste Windows 10-brukere har muligheten aktivert på systemet sitt.

Merk av for glatt rulleliste

Imidlertid har det flere tilfeller der den jevne rullefunksjonen snudde sin rolle og i stedet forårsaket rifter på skjermen. Dette ser ut til å være en feil som kan fjernes hvis vi deaktiverer jevn rulling på datamaskinen din. Sørg for å starte datamaskinen på nytt etter endringene før du tester skjermen igjen.

Løsning 7: Bruke en annen nettleser

Hvis du opplever at skjermen rives hvis du gjør noe i en nettleser, anbefales det at du bytter til en annen og ser om problemet er med nettleseren din eller med systemet generelt. Det er mange tilfeller der bare en bestemt nettleser forårsaker at skjermen rives fordi den enten er utdatert eller at de interne innstillingene ikke støtter datamaskinens arkitektur.

På denne måten vil du kunne begrense mulige årsaker til problemet og fikse det deretter.

Bonus tips:

I tillegg til de ovennevnte løsningene, kan du også prøve følgende trinn i henhold til ditt tilfelle:

 • Aktivere Windows Aero Theme
 • Setter utseendet til ' Best under 3D-innstillinger '.
 • Varierer utgangs-FPS for spillet du spiller
 • Leke med OpenSync og G-Sync på datamaskinen din.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det