Slik deaktiverer du et bærbart tastatur på Windows 10

Bærbare datamaskiner er ikke som stasjonære datamaskiner - en bærbar datamaskin har allerede innebygd alle eksterne enheter du måtte trenge. Det grunnleggende datamaskintilbehøret du trenger for å betjene en datamaskin er en mus, et tastatur og en skjerm, og en bærbar datamaskin huser alle disse tre.

På de fleste bærbare datamaskiner kan ikke periferiutstyret kobles fra og erstattes på et innfall, slik tilfellet er med stasjonære datamaskiner, siden hver eneste eksterne enhet er koblet til den bærbare datamaskinen. Hvis det er tilfelle, hvis tastaturet til en bærbar PC slutter å fungere, helt eller delvis, kan du ikke bare koble det fra og koble til et nytt. Du må ha hetten på den bærbare datamaskinen åpnet og hele det innebygde tastaturet byttes ut. Dette kan være ganske kostbart, og det er grunnen til at de fleste med subpar eller ikke-fungerende bærbare tastaturer bare kobler et normalt, eksternt tastatur til bærbare datamaskiner og bruker dem i stedet. I slike tilfeller, og i mange andre, ønsker den bærbare brukeren å deaktivere den bærbare datamaskinens innebygde tastatur for å unngå at uønskede eller utilsiktede tastetrykk på at den blir registrert på datamaskinen.

På Windows 10, det siste og beste i den lange linjen med Windows-operativsystemer, er det fullt mulig å deaktivere tastaturet som er innebygd i en bærbar datamaskin. Du kan egentlig ikke bruke noen datamaskin (som inkluderer bærbare datamaskiner) uten tastatur, og derfor må du være sikker på at du har et eksternt tastatur koblet til den bærbare datamaskinen før du deaktiverer det innebygde tastaturet. For å deaktivere det innebygde tastaturet på en bærbar datamaskin som kjører på Windows 10, må du:

  1. Åpne Enhetsbehandling. Dette kan oppnås på en av to måter - du kan enten høyreklikke på Start-menyen for å åpne WinX-menyen og klikke på Enhetsbehandling , eller trykke på Windows-logotasten + R for å åpne en Kjør- dialog, skriv devmgmt.msc inn den Kjør dialogen og trykk på Enter for å starte Enhetsbehandling .
  2. I Enhetsbehandling finner du og dobbeltklikker på Tastatur- delen for å utvide den.
  3. Alle tastaturene som er koblet til datamaskinen din på det tidspunktet vil bli oppført under Tastatur- delen. Finn oppføringen for den innebygde tastaturet til den bærbare datamaskinen, og høyreklikk på den.
  4. I den resulterende hurtigmenyen klikker du på Deaktiver .
  5. Klikk på Ja i den resulterende dialogboksen for å bekrefte handlingen og deaktivere den bærbare datamaskinens innebygde tastatur.

Hvis du ikke ser et Deaktiver- alternativ i den resulterende hurtigmenyen, vær ikke redd - du vil se et Avinstalleringsalternativ , og du kan klikke på det for å avinstallere driverne for det innebygde tastaturet i stedet for bare å deaktivere det. Når du har gjort det, vil du se en dialogboks som ber deg om å bekrefte handlingen - klikk på OK for å gi bekreftelse og avinstallere driverne for det innebygde tastaturet.

Hvis du avinstallerer driverne for den bærbare datamaskinens innebygde tastatur i stedet for å deaktivere det, vær forsiktig - Windows 10 oppdaterer kanskje driverne automatisk etter å ha oppdaget tastaturet. Hvis det skjer, må du reise tilbake til Enhetsbehandling og avinstallere driverne for den bærbare datamaskinens innebygde tastatur igjen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det