Fix: Steam ikke nok diskplass

Steam er en av de mest populære distribusjonsplattformene for spill i verden. Den har mer enn 30 millioner brukere som er aktive. Steam sporer sin opprinnelse tilbake til september 2003. Det første spillet som krevde en Steam-klient var Counter Strike 1.6. Deretter begynte tredjeparts spillutviklere å distribuere spillet sitt på Steam, og populariteten økte til det er hva det er i dag.

Til tross for at den oppdateres ofte og har "feilrettinger" -oppdateringer hele tiden, kommer Steam også med mange problemer. En av dem er når Steam ber om at du ikke har nok diskplass selv om du har mye tilgjengelig. Dette er et veldig vanlig problem med mange tilgjengelige løsninger. Det er ingen spesifikk “en” løsning for denne løsningen, da brukerens programvare og maskinvarekonfigurasjon kan variere. Vi har listet opp en rekke trinn og teknikker for å sikre at problemet ditt forsvinner.

Løsning 1: Start PCen på nytt

Det er også mulig at feilen du står overfor, er forårsaket av et annet tredjepartsprogram. Det kan være mange konflikter mulig; Derfor anbefales det at du deaktiverer alle tredjepartsprogrammer. Spesielt programmer som hevder å øke hastigheten på PCen eller rense harddisken. Start PCen på nytt og spill spillet for å sjekke om feilen ved hånden ble løst eller ikke.

Ikke glem å lagre alt arbeidet ditt før du starter PCen på nytt

Løsning 2: Slette nedlastingsfil

Det kan være en konflikt med en installasjon og med Steam-klienten. Det kan være mulig at spillet du prøver å kjøre delvis lastes ned på grunn av feil. På grunn av dette forstår Steam ikke om den skal installeres eller lastes ned igjen. Derfor dukker det opp en feil at det ikke er nok diskplass.

Vi kan prøve å slette nedlastingsfilen og kjøre spillet igjen. Steam kan laste ned noen filer igjen, men det vil kjøre som forventet hvis det gjør det.

 1. Avslutt Steam Start ved å avslutte prosessen "steam client bootstrapper" og deretter avslutte resten av dem.

 1. Naviger til Steam-katalogen. Standardplasseringen er " C: \ Program Files (x86) \ Steam". Finn nå mappen til Steamapps . Her vil du se en annen mappe som heter " nedlasting ". Innvendig ser du kanskje en mappe som inneholder alle nedlastingsfilene. Det blir identifisert av applikasjons-ID-en til spillet du installerer. Slett den mappen helt.
 2. Start datamaskinen på nytt og start Steam igjen ved hjelp av administratorrettigheter. Sjekk om feilen er løst.

Løsning 3: Gi administratortilgang til Steam

Det kan være et annet tilfelle der du kan oppleve feilen fordi Steam ikke har nok administratoradgang til å gjøre endringer. Det kan være mulig at Steam ikke kan finne ut hvor mye plass som allerede er tilgjengelig i stasjonen fordi den ikke har tilgang til den.

Siden alle Steam-installasjoner følger en protokoll der Steam sjekker om det er nok plass. Hvis det er, fortsetter det med installasjonen. Hvis det ikke er det, gir det en feil. I dette tilfellet vil ikke Steam kunne bestemme "hvor" mye plass det er for å lage beregningen, og på grunn av dette gir det en feil om at den nødvendige plassen er for lav.

Vi kan gi Steam fullstendige administrative rettigheter og sjekke om problemet blir løst. Fi, st vi bør gjøre endringene i Steam.exe-filen og senere gi hele Steam-katalogtilgang da det er forskjellige konfigurasjonsfiler til stede i hovedkatalogen.

Les guiden vår om hvordan du gir Steam administrativ tilgang.

Løsning 4: Tømme nedlastingsbufferen

Det kan være tilfelle når Steam-nedlastningene dine har overdreven nedlastingsdata i hurtigbufferen, at det begynner å gjøre et problem for deg. Når du laster ned noe på Steam, akkumuleres det i nedlastingsbufferen. Alle nedlastede filer lagres i nedlastingsbufferen til de er installert. Det kan være mulig at noen av dem er korrupte, eller at noen filer mangler. Det er også mulig at Steam lastet ned mer enn kopiene som kreves for at spillet / applikasjonen din skal installeres.

Vi kan prøve å tømme nedlastingsbufferen og sjekke om det hjelper i feilen med Steam-klienten din.

 1. Start Steam-klienten din ved å høyreklikke på den og velge alternativet Kjør som administrator .
 2. Når du er i klienten, klikker du på Steam til stede øverst til venstre på skjermen. Fra rullegardinboksen klikker du på Innstillinger .

 1. En gang i Innstillinger, naviger til Nedlastinger-fanen til venstre i vinduet.
 2. Her ser du et alternativ for Clear Download Cache til stede nederst på skjermen. Trykk på det. Nå vil Steam be deg om å bekrefte handlingen din. Trykk på Ok og vent til prosessen er fullført. Lagre nå endringene og gå ut av klienten.

 1. Start Steam på nytt etter at du har avsluttet alle Steam-relaterte prosesser ved hjelp av oppgavebehandling. Sjekk om problemet ditt ble løst.

Løsning 5: Legge til et unntak for antivirusprogrammet ditt og deaktivere brannmur

Det er et kjent faktum at Steam kommer i konflikt med Windows-brannmuren. Som vi alle vet, har Steam en tendens til å laste ned oppdateringer og spill i bakgrunnen mens du bruker Windows til noe annet. Det pleier å gjøre slik at du ikke trenger å vente på at nedlastingen er ferdig når du vil spille spillet ditt eller bruke Steam-klienten. Steam har også tilgang til en rekke systemkonfigurasjoner, og det endrer det slik at du kan få den beste opplevelsen tilgjengelig for ditt spill. Windows-brannmur markerer noen ganger noen av disse prosessene som ondsinnede og har en tendens til å blokkere Steam. Det kan til og med være en konflikt der brannmuren blokkerer Steams handlinger i bakgrunnen. På denne måten vet du ikke at det engang skjer, så det vil være vanskelig å finne ut av det. Vi kan prøve å deaktivere brannmuren din midlertidig og sjekke om feildialogen forsvinner eller ikke.

Du kan sjekke guiden vår om hvordan du deaktiverer brannmuren.

Som i tilfelle brannmur, kan antivirusprogrammet noen ganger også karantene noen av Steams handlinger som potensielle trusler. Den åpenbare løsningen ville være å avinstallere antivirusprogrammet ditt, men det er ikke lurt å gjøre det. Hvis du avinstallerer antivirusprogrammet ditt, utsetter du datamaskinen for en rekke forskjellige trusler. Den beste måten er å legge til damp i listen over applikasjoner som er unntatt skanning. Antivirusprogrammet vil behandle Steam som om det ikke engang var der.

Du kan lese guiden vår om hvordan du legger til Steam som et unntak for antivirusprogrammet ditt.

Løsning 6: Verifisere integriteten til spillfiler og reparere biblioteket

De fleste av spillene som er tilgjengelige i Steam er veldig store filer som består av flere GB-er. Det er mulig at noen av dataene kan ha blitt ødelagt under nedlastingen / oppdateringen. Steam har en funksjon i klienten selv hvor du ganske enkelt kan verifisere integriteten til spillfiler.

Denne funksjonen sammenligner det nedlastede spillet ditt med den siste versjonen som finnes på Steam-serverne. Når det er kryssjekket, fjerner det uønskede filer eller oppdaterer dem om nødvendig. Det er manifestasjoner til stede i hver datamaskin der et spill er installert. I stedet for å sjekke filene en etter en (som tar timer), sammenligner Steam manifestet som er til stede på PC-en med den på serverne. På denne måten foregår prosessen mye raskere og mer effektivt.

Vi kan også prøve å reparere Steam Library-filer. Steam Library er stedet der alle spillene dine er til stede, og du kan bare få tilgang til dem gjennom det. Det er mulig at Steam-biblioteket ikke er i riktig konfigurasjon. Det kan også være et tilfelle der du har installert Steam på en stasjon og spillene dine er på en annen. I så fall må du reparere begge bibliotekene før du starter spillet ditt igjen.

Vær oppmerksom på at denne prosessen tar noen ganger ettersom mye beregning pågår. Ikke avbryt prosessen i mellom for å unngå ytterligere feil. Videre kan Steam be deg om å oppgi legitimasjonen din når det er gjort med prosessen. Ikke følg denne løsningen hvis du ikke har kontoinformasjonen din tilgjengelig.

Du kan sjekke vår detaljerte guide om hvordan du verifiserer integriteten til spill og reparerer Steam-biblioteket ditt

Løsning 7: Endre bane for installasjon

Det kan være mulig at Steam ikke godtar filbanen som allerede er spesifisert med Steam-installasjonen. Vi kan sette en ny filsti på en annen stasjon og prøve å installere spillet der. Hvis metoden lykkes, betyr det at det er noe galt med ønsket katalog der du prøvde å installere spillet ditt.

 1. Åpne Steam-klienten din. Åpne innstillingene ved å velge den etter å ha klikket på Steam present øverst til venstre på skjermen.
 2. En gang i Innstillinger, naviger til kategorien Nedlastinger .
 3. Øverst i vinduet ser du et alternativ som sier " Steam Library Folders ". Trykk på det.
 4. Nå vil du se en liste over alle Steam-katalogene dine. Klikk på knappen som sier " Legg til biblioteksmappe ".
 5. Nå blir du bedt om å velge en stasjon . Det anbefales at du velger en annen enn der du opprinnelig installerte programmet.
 6. Etter å ha valgt stasjonen, opprett en ny mappe og gi den navnet noe enkelt som du enkelt kan finne etterpå.
 7. Trykk på Ok og velg den nye katalogen du nettopp har opprettet.
 8. Nå når du går til Steam-butikken og laster ned og installerer et spill, vil klienten først spørre deg hvilken katalog du vil installere applikasjonen. Velg den du nettopp opprettet.
 9. Etter nedlastingen, sjekk om problemet ble løst.

Løsning 8: Frigjør diskplass

Du bør sjekke disken din hvis den har lite plass. Noen ganger hender det at Steam faktisk bruker større plass i forhold til hva det vises på websiden. Du bør slette alle ubrukte data eller sikkerhetskopiere den på en bærbar stasjon. Vi kan også frigjøre diskplass ved hjelp av Windows-verktøyet.

 1. Åpne “ Min datamaskin ”. Alle stasjonene som er koblet til datamaskinen din, blir oppført her.
 2. Høyreklikk på stasjonen du prøver å installere spillet på, og velg Egenskaper .
 3. Nå vil du ha et alternativ for Diskopprydding . Trykk på det. Nå vil windows veilede deg om hvordan du rydder opp den nødvendige disken.

 1. Nå vil du se flere avmerkingsbokser som består av forskjellige alternativer som kan slettes. Velg de som du tror ikke gir noen problemer til din eller din PC, og klikk OK .

 1. Nå starter Windows diskopprydding. Denne prosessen kan ta tid hvis filene dine har mye volum. Vær tålmodig og la prosessen avsluttes.

Løsning 9: Installere i en bærbar stasjon

Det er også mulig at diskstasjonen din kan ha flere dårlige oppdateringer eller sektorer. På grunn av dette kan det hende at Steam ikke klarer å installere spillet i påfølgende minnespor, og det nekter å installere det. Du kan feste en bærbar harddisk og installere den der.

Du kan følge metoden for hvordan du lager en annen installasjonskatalog ved å referere til løsning 8. Når du har opprettet en mappe og valgt den som en gyldig bane, bør du gå over til Steam-butikken og prøve å installere spillet på det nye stedet.

Endelig løsning: Oppfriskende Steam-filer

Nå er det ingenting igjen bortsett fra å installere Steam på nytt og se om det gjør trikset. Når vi oppdaterer Steam-filene dine, vil vi bevare de nedlastede spillene dine, slik at du ikke trenger å laste dem ned igjen. Videre vil brukerdataene dine også bli bevart. Hva forfriskende Steam-filer faktisk gjør er å slette alle konfigurasjonsfilene til Steam-klienten og deretter tvinge den til å installere dem igjen. Så hvis det var noen dårlige filer / korrupte filer, blir de erstattet tilsvarende. Vær oppmerksom på at etter denne metoden, må du logge på igjen ved hjelp av legitimasjonen din. Ikke følg denne løsningen hvis du ikke har den informasjonen tilgjengelig. Prosessen kan ta en stund, så unngå å avbryte når du starter installasjonsprosessen.

Merk: Hvis du har utmattet deg av alle de andre metodene, kan du prøve følgende bruker foreslått en.

Steam> Innstillinger> Nedlastinger> Steam-bibliotekmapper> Høyreklikk på mappen> Trykk på alternativet Reparer nedlastinger.

Du kan lese artikkelen vår om hvordan du oppdaterer Steam-filene dine.

Original text


Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det