Fix: League of Legends FPS Drop

League of Legends (LoL) er et online kamparenespill som er utviklet av Riot Games for mange plattformer, inkludert Windows, Linux, macOS, etc. Spillet har enorm popularitet i markedet og er en direkte konkurrent til flere millioner spill Dota.

Nylig har det vært flere rapporter fra brukere der de har massive tilfeldige FPS-fall mens de spiller. Dette er til og med tilfelle for brukere med avanserte PC-er som har GTX 1080 og Core i7 8700k-prosessorer. Dette utelukker muligheten for at FPS-fallet skyldes lave datamaskiner og grafikkmaskinvare.

Hva får FPS League of Legends til å falle?

Etter å ha undersøkt fra brukerne og testet fenomenet på systemene våre, konkluderte vi med at FPS-fallet ikke var på grunn av en eneste grunn, men en kombinasjon av flere forskjellige faktorer. Årsakene til at League of Legends FPS-dråper er, men ikke begrenset til:

 • Overlegg: Overlegg av Discord, GeForce Experience, etc. var kjent for å forårsake problemer med spillet.
 • Overklokking: Selv om overklokking er ment å forbedre ytelsen, så det seg å gjøre det motsatte i tilfelle LoL.
 • Optimalisering i fullskjerm: League har en historie med å ha problemer med Window-modulen for fullskjermoptimalisering.
 • Spillkonfigurasjon: Spillkonfigurasjonsfilene kan enten være korrupte, ubrukelige eller satt feil. Dette kan føre til problemer med spillet.
 • Avanserte grafikkalternativer: Disse alternativene forbedrer spillerens opplevelse ved å forbedre grafikkutgangen, men noen ganger er de grunnen til at FPS-fallet skjer i utgangspunktet.
 • Bildefrekvenshette: Dette er et alternativ som tilbys i spillmenyen og lar brukerne stille inn FPS-hetten. Denne modulen er kjent for å forårsake problemer og være årsaken til FPS-fall.

Før du fortsetter med løsningene, må du sørge for at du har en aktiv internettforbindelse og er logget på datamaskinen din som en datamaskinforvalter.

Løsning 1: Sett FPS-hette

FPS-hette er en funksjon i League of Legends som lar brukerne sette hetten for spillets FPS. Du kan angi en tilpasset verdi i henhold til dine behov. Som standard er hetten satt som ubegrenset . Selv om dette kan virke greit, men dette alternativet ble oppdaget for å forårsake problemer med FPS. Vi vil sette FPS-hetten på spillet og se om dette løser problemet.

 1. Åpne LoL og skriv inn et tilpasset spill . Når du er i et tilpasset spill, får du tilgang til alternativene ved å trykke på Esc-knappen.
 2. Velg Video- fanen til venstre på skjermen, og bla nedover for å finne Frame Rate Cap-boksen .
 3. Endre innstillingen til 60 FPS .
 4. Når du har lagret endringene, klikker du på Spill- fanen til venstre i Alternativer-vinduet. Finn bevegelsesbeskyttelse under 'Spill' og sørg for at alternativet ikke er merket av .
 5. Trykk på OK for å lagre endringene og avslutte. Start spillet ditt på nytt og se om disse alternativene gjør susen.

Løsning 2: Deaktiver overlegg

Overlegg er programvarekomponenter som lar brukerne få tilgang til visse deler av tredjepartsprogramvare mens de spiller spillet. Dette er vanligvis en liten linje nederst på skjermen som du kan få tilgang til ved å trykke på en bestemt hurtigtast. Overlegg kan virke tiltalende, men er årsaken til FPS-fall i League of Legends.

Nedenfor er metoden for hvordan du deaktiverer Discord-overlegg (hvis du bruker en). Forsikre deg om at du deaktiverer alle andre overlegg på datamaskinen.

 1. Start Discord og åpne brukerinnstillingene . Velg nå alternativet Overlay fra venstre navigasjonsfane, og fjern merket for alternativet Aktiver overlay i spillet .
 2. Start datamaskinen på nytt helt slik at endringene implementeres og sjekk om FPS-slipp er løst.

Løsning 3: Deaktiver overklokking, GeForce Experience og tredjepartsapper

Hvis løsningene ovenfor ikke fungerer, vil vi gå videre og utvide vårt feilsøkingsområde til tredjepartsapplikasjoner og maskinvare. La oss snakke om overklokking først. Overklokking er en handling som øker klokkefrekvensen til prosessoren din til den når terskeltemperaturen. Når den gjør det, stoppes overklokkingen. Selv om dette er der for å øke ytelsen, er det flere tilfeller der dette fører til at FPS faller.

deaktiver overklokking og til og med avinstallerer MSI Afterburner . Du bør også se etter tredjepartsapplikasjoner som NVIDIA GeForce Experience. Sørg for at du avinstallerer den midlertidig . Deretter bør du sjekke tredjepartsapplikasjonene som kjører på datamaskinen din mens du har åpnet spillet. Forsikre deg om at du deaktiverer dem alle og sjekk hver gang om applikasjonen er løst.

Merk: Prøv å deaktivere Overlay fra GeForce Experience og Windows-spillfeltfunksjonen.

Løsning 4: Angi maksimale ytelseseffektalternativer

Det er kjent at bærbare datamaskiner har strømalternativer innebygd i dem som lar brukeren velge strømalternativer i henhold til hans behov. Som standard er dette alternativet satt som balansert . Vi må endre det til maksimal ytelse.

 1. Trykk på Windows + R og skriv " kontrollpanel " i boksen og trykk Enter.
 2. Når du er i kontrollpanelet, velger du Store ikoner og klikker på Strømalternativer .
 3. Når du er i strømalternativene, velger du Maksimal ytelse ved hjelp av vinduet til høyre. Lagre endringer og avslutt.

 4. Prøv å lansere League of Legends igjen og se om drop-problemet er løst.

Løsning 5: Endre konfigurasjonsfil for spill

Hvis alle ovennevnte metoder ikke forbedrer FPS-slipp i spillet, kan vi prøve å endre spillkonfigurasjonsfilen. Spillkonfigurasjonene lagres i en ekstern fil som trekkes ut hver gang League of Legends lanseres. Det kan være slik at disse konfigurasjonene ikke er riktig angitt eller er korrupte. Vi vil prøve å erstatte dem og se om dette gjør susen.

 1. Lukk alle League of Legends-prosesser.
 2. Last ned ZIP-filen fra (her). Lagre den på et tilgjengelig sted.
 3. Naviger til League of Legends installasjonsmappe og åpne mappen Config .
 4. Som du ser, er det allerede en ' game.cfg ' -fil tilstede i mappen. Kopier den til et annet sted, slik at du alltid kan sikkerhetskopiere når det er nødvendig. Åpne nå den nedlastede mappen og åpne Config . Her vil du se flere forskjellige innstillinger. Velg den i henhold til maskinvarespesifikasjonene dine og kopier konfigurasjonsfilen herfra til stedet for konfigurasjonsfilen i LoL-installasjonsmappen. Hvis du blir bedt om å bytte ut, klikker du Ja .

 5. Start datamaskinen på nytt og sjekk om FPS-slipp er løst. Du kan alltid endre konfigurasjonsfilen til en annen grafikkinnstilling.
 6. Du kan også legge til følgende kode på slutten av konfigurasjonsfilen. (Du kan bruke Notisblokk til å redigere Config-fil)
  [UnitRenderStyle] Inking = 0 AdvancedReflection = 0 <standard 1 endring til 0 PerPixelPointLighting = 0 <standard 1 endring til 0

Løsning 6: Endre fullskjermoptimalisering og DPI-innstillinger

Optimaliseringsfunksjonen for fullskjerm i Windows hjelper applikasjoner til å få den kjørbare optimalisert til fullskjerm på skjermen. Dette er en veldig nyttig funksjon og er aktivert som standard. Vi vil deaktivere dette og også endre DPI-innstillingen. Du kan tilbakestille endringene senere hvis de ikke fungerer.

 1. Naviger til installasjonsmappen til League of Legends . Skriv '.exe' i søkedialogboksen og trykk Enter.
 2. Nå vil mange forskjellige kjørbare filer returneres i resultatene. Høyreklikk på den første og velg Egenskaper .
 3. Velg kategorien Kompatibilitet fra toppen og merk av for alternativet Deaktiver optimalisering av fullskjerm . Velg nå Endre høye DPI-innstillinger .

 4. Sjekk nå alternativet Overstyr høy DPI-skaleringsatferd med det andre alternativet valgt som Application . Lagre endringer og avslutt.

 5. Gjenta disse trinnene for alle kjørbare filer av League of Legends som returnerte i resultatene. Lagre endringer og avslutt.

Start datamaskinen på nytt og sjekk om FPS-slipp er løst.

Løsning 7: Oppdater grafikkdrivere

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, må grafikkdriverne oppdateres. Drivere er de viktigste mekanismene som forbinder maskinvare og programvare og bruker ressursene dine. Hvis disse er utdaterte eller ødelagte, vil du oppleve problemer som FPS-fall.

Slå opp Civilization 5 vil ikke starte og referer til løsning 3 der hele metoden for å installere de nyeste grafikkdriverne er oppført. Forsikre deg om at du avinstallerer den nåværende driveren først ved å bruke DDU før du prøver å installere den nyeste driveren som produsenten har gitt ut.

Løsning 8: Aktiver modus for lave spesifikasjoner

League of Legends har en lav spesifikasjonsmodus for å hjelpe brukere med lave spesifikasjoner til å spille spillet. Modusen med lave spesifikasjoner vil automatisk senke alle datamaskinens grafiske innstillinger og sette hele ytelsen til lav. Aktivering av denne modusen og deretter avspilling av LOL vil avklare om problemet oppstår på grunn av PC-spesifikasjoner / Internett-hastighet. Hvis spillet blir bedre, betyr det sannsynligvis at du må oppdatere grafikkmaskinvaren.

 1. Start League of Legends.
 2. Øverst til høyre i vinduet klikker du på Innstillinger (tannhjulikonet).
 3. Klikk nå i avkrysningsruten for Aktiver lavspesjonsmodus og klikk på Ferdig .
 4. Lukk League of Legends og start den igjen etter omstart av datamaskinen. Sjekk om FPS-problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det