Fix: PCen eller mobilenheten din støtter ikke Miracast

Noen brukere har opplevd feilen “Din PC eller mobile enhet støtter ikke Miracast, så den kan ikke projisere trådløst” når de prøver å koble til via et Microsoft Wireless Display-adapter ved hjelp av Miracast. De fleste berørte brukere rapporterer at denne feilen oppstår selv etter at de har sørget for at de oppfyller alle kravene for å kjøre Miracast. Feilen oppstår hovedsakelig på Windows 10 og Windows 8.

Hva er Miracast?

Miracast er en industristandard som lar enheter oppdage hverandre uten behov for HDMI-kabler. Du kan bruke den til å speile innholdet på skjermen på enhetene dine trådløst. Du kan tenke på Micracast som en trådløs HDMI-kabel.

Men husk at Miracast fungerer utelukkende som en skjermspeilingsprotokoll. Dette betyr at den ikke har en “smart” komponent. La oss si at du ønsket å streame en video fra telefonen til PCen din via Micracast - du må forlate telefonens skjerm hele tiden.

Hva som forårsaker at PCen eller den mobile enheten ikke støtter Miracast-feil?

Problemet med Miracast (bortsett fra å savne den "smarte" komponenten) er at den er ganske upålitelig, og kravene sammen med konfigurasjonen er ganske forvirrende for noen brukere.

Vi undersøkte  feilen "Din PC eller mobilenhet støtter ikke Miracast" ved å se på ulike brukerrapporter. Fra det vi klarte å samle, er det flere scenarier som vil føre til at denne feilmeldingen vises:

 • Intel Graphics Hardware er deaktivert - Siden Windows 10 bare støtter Miracast via en kompatibel USB-dongle eller i forbindelse med Intel-grafikkbrikkesettet, må du sørge for at Intel Integrated Graphics er aktivert og oppdatert med den nyeste versjonen.
 • Wi-Fi er slått av - Flere brukere har rapportert at denne feilmeldingen også kan oppstå hvis du glemmer å aktivere Wi-Fi-komponenten (når du kobler til via Intel Graphics Chipset.
 • En av enhetene er ikke i stand til Miracast - Husk at ikke enheter er utstyrt for å bruke Miracast. Denne feilmeldingen kan faktisk signalisere at systemet ikke er Miracast-klart. Du kan bekrefte denne teorien ved å kjøre en serie med diagnostikk.
 • Den trådløse adapteren er tvunget til 5 GHz - Flere brukere har klart å løse problemet ved å endre innstillingene for den trådløse adapteren til Auto fra 5 GHz Only eller 802.11blg .
 • Cisco AnyConnect eller lignende programvare som stopper Miracast-tilkoblingen - Flere brukere har rapportert at i deres tilfelle ikke Miracast-tilkoblingen skjedde fordi en tredjeparts programvare med en integrert VPN-funksjon flagget Micracast-teknologien som en "Split Tunnel" sikkerhetsrisiko.

Hvis du sliter med å løse dette aktuelle problemet, vil denne artikkelen gi deg en liste over bekreftede feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å få problemet løst.

For å være så tidseffektiv som mulig, start med Metode 1 hvor vi tester om det nåværende systemet er i stand til å støtte Miracast, og fortsett til neste hvis testene har bestemt at det er.

Merk: Før du begynner feilsøking, må du huske at du trenger en fysisk måte for Miracast-teknologien å overføre signalet trådløst (enten innebygde Wi-Fi-funksjoner eller en Wi-Fi USB-dongle).

Metode 1: Bekreft om PCen din er MiraCast-kompatibel

Før du utforsker andre feilsøkingsveier, er det viktig å sikre at enheten er utstyrt for å støtte en MiraCast-tilkobling.

Nå er det to hovedkomponenter som driver en Miracast-tilkobling - nettverk og grafikk. I trinnene nedenfor skal vi gjennomføre et par tester som vil avsløre om systemet ditt er i stand til å støtte en Miracast-forbindelse. Vi skal begynne med å se om du er nettverksadapter er kompatibel, og deretter kontrollere om grafikkdriverne er utstyrt for å støtte Miracast. Her er en rask guide med hva du må gjøre:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn " powershell " og trykk Enter for å åpne et nytt Powershell-vindu.Kjør dialog: powershell Trykk deretter på Ctrl + Shift + Enter
 2. I det nylig åpnede Powershell-vinduet skriver du inn følgende kommando og trykker Enter for å bekrefte om du har riktig nettverksadapterdriverversjon:
  Get-netadapter | velg Name, ndisversion
 3. Hvis den returnerte NdisVersion er over 6.30 , er PC-en din utstyrt for å støtte Miracast fra et nettverksperspektiv. Du kan lukke Powershell-vinduet nå.Forsikre deg om at NdisVersion er 6,3 eller høyere

  Merk: Hvis NdisVersion er under 6,3, kan du åpne en ny Kjør dialogboksen ( Windows-tast + R ) og skriv devmgmt.msc . Prøv deretter å oppdatere den trådløse nettverksadapteren ved å gå til Nettverkskort og høyreklikke på Oppdater driver . Hvis det ikke fungerer, kan du slutte å følge resten av prosedyrene nedenfor fordi enheten din ikke er kompatibel med Miracast.

  Høyreklikk på driveren for det trådløse nettverkskortet og velg Oppdater driver
 4. Deretter, for å teste grafikkdriverne, trykk Windows-tasten + R for å åpne en dialogboks Kjør igjen. I kjøringsboksen skriver du inn “ dxdiag ” og trykker Enter for å åpne DirectX Diagnostic ToolPage .Kjør dialog: dxdiag
 5. Når DirectX Diagnostic ToolPage åpnes, utvide Skjerm fanen og se på bunnen av drivere kolonnen for Driver Model . Hvis drivermodellen ikke oppgir WDDM 1.3 eller nyere, er ikke systemet ditt utstyrt for å imøtekomme en Miracast-tilkobling.Eksempel på PC som er inkompatibel med Miracast

Når du har forsikret deg om at datamaskinen din er klar til å støtte en Miracast-tilkobling, kan du gå til de neste metodene nedenfor der vi utforsker forskjellige reparasjonsstrategier.

Metode 2: Forsikre deg om at Wi-Fi er aktivert på begge enhetene

Selv om dette virker som en åpenbar ting å gjøre, har mange brukere klart å løse problemet etter å ha oppdaget at Wi-Fi-komponenten på en (eller begge) enhetene som var involvert i Miracast-tilkoblingsforsøket, var slått av.

Siden den bruker Wi-Fi Direct, trenger du ikke nødvendigvis å ha begge enhetene dine koblet til samme nettverk, men du må sørge for at Wi-Fi er aktivert på alle enheter.

For å sikre at Wi-Fi er aktivert på en Windows 10-PC, trykk Windows-tasten + R for å åpne en dialogboks Kjør. Deretter skriver eller limer du inn " ms-innstillinger: nettverk-wifi " og trykker Enter for å åpne Wi-Fi-fanen i Innstillinger-menyen for nettverk og internett .

Åpne Wi-Fi-innstillingsmenyen på Windows 10

Når du er inne i Wi-Fi-fanen, må du sørge for at bryteren som er tilknyttet Wi-Fi, er slått .

Sørge for at Wi-Fi er slått på

Hvis denne metoden ikke var aktuelt for din nåværende situasjon, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Aktiver Intel Integrated Graphics og oppdater den til den nyeste versjonen

Siden du trenger et støttet Intel-integrert grafikkort for å opprette en Miracast-tilkobling, kan problemet oppstå fordi den integrerte grafikkløsningen er deaktivert fra BIOS-innstillingene.

Vanligvis håndheves denne oppførselen som standard hvis du kjøper et system som leveres med en dedikert GPU. Trinnene for å aktivere Intel-dedikerte grafikkort vil være forskjellige basert på hovedkortprodusenten, men det er noen felles grunnlag.

For å få tilgang til BIOS-innstillingene, må du trykke på BIOS-tasten under oppstart av prosedyrene. På de fleste maskiner er BIOS-nøkkelen en av F-tastene (F2, F4, F8, F10) eller Del-tasten (på Dell-datamaskiner) . Du kan også gjøre et online søk med “ bios-tast + produsent av hovedkortet ditt ”.

Når du får tilgang til BIOS-innstillingene, ser du etter en avansert (ekspertinnstillinger eller noe lignende) -meny og ser etter en oppføring som heter eller ligner på avanserte brikkesettinnstillinger . Deretter velger du SouthBridge Configuration og endrer primær grafikkadapter til IGP> PCI> PCI-E .

Aktivere det integrerte grafikkortet

På et ASUS BIOS kan du aktivere det integrerte Intel-kortet ved å gå til Advanced> System Agent> Configuration / Graphics Configuration og aktivere IGPU Multi-Monitor- innstillingen.

Merk: Som du kan se, har hvert hovedkort forskjellige baner og oppføringer som lar deg aktivere det integrerte grafikkortet. Du må finne ut hovedkortmodellen eller søke på nettet etter de nøyaktige trinnene.

Hvis du aktiverte Intel-integrert grafikk fra BIOS, og feilen fremdeles oppstår, gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 4: Endre trådløs adapter til Auto

Noen brukere har oppdaget at  feilen "Din PC eller mobile enhet støtter ikke Miracast" oppstod fordi deres trådløse adapter ble tvunget til 5 GHz eller 802.11blg i stedet for å bli satt til Auto .

Tilsynelatende kan dette skape et problem med Miracast som utløser feilen når brukeren prøver å pare to enheter sammen. Du kan enkelt rette opp problemet ved å sette alternativet for trådløs modus tilbake til Auto. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .
 2. Indenfor Enhetsbehandling utvider du rullegardinmenyen Nettverkskort , høyreklikker på den trådløse nettverksadapteren og klikker på Egenskaper .
 3. Gå til Egenskaper- skjermbildet til det trådløse nettverkskortet ditt, gå til kategorien Avansert , velg egenskapen Trådløs modusvalg og sett verdien til Auto .
 4. Klikk på Ok og vent til nettverkstilkoblingen er gjenopprettet.
Sette det trådløse modusvalget til Auto

Når du har trykket på Ok- knappen, start datamaskinen på nytt og se om du kan bruke Miracast-funksjonen ved neste oppstart.

Hvis denne metoden ikke gjaldt eller ikke gjorde det mulig for deg å løse feilmeldingen, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 5: Deaktiver VPN-løsningen (hvis aktuelt)

Basert på flere brukerrapporter, virker det som om flere tredjeparts VPN-løsninger (inkludert Cisco AnyConnect) avviser WiFi Direct (den underliggende teknologien bak Miracast). Vanligvis vil disse tredjepartene aktivere WiFi Direct som "Split Tunnel" sikkerhetsproblem, og tvinger systemet til å deaktivere funksjonaliteten.

Den eneste måten å teste om dette scenariet oppstår i din spesielle situasjon, er å deaktivere Cisco AnyConnect eller lignende programvare, starte maskinen på nytt og se om du er i stand til å opprette en Miracast-forbindelse.

Hvis denne metoden ikke gjelder for ditt spesielle scenario, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 6: Avinstallere driveren for det trådløse nettverksadapteren

Noen brukere har klart å få problemet løst ved å installere driveren for den trådløse nettverksadapteren på nytt. Flere berørte brukere rapporterte at etter at de avinstallerte driveren og startet maskinen på nytt, viste Miracast ikke lenger  din PC eller mobilenhet støtter ikke Miracast-  feilen.

Her er en rask guide til hvordan du installerer driveren for det trådløse nettverksadapteren på nytt:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling.Kjør dialog: devmgmt.msc
 2. Indenfor Enhetsbehandling utvider du nettverkskortmenyen , høyreklikker deretter på den trådløse nettverksadapteren og klikker på Avinstaller enhet .Avinstallerer driveren for den trådløse nettverksadapteren
 3. Du blir bedt om å bekrefte avinstallasjonen av driveren igjen. Når du klikker på Avinstaller,  blir driveren avinstallert, og du vil miste forbindelsen til internett hvis du er koblet trådløst.Klikk på Avinstaller for å fjerne driveren for den trådløse nettverksadapteren
 4. Start maskinen på nytt. Ved neste oppstart installerer Windows automatisk den manglende driveren på nytt, og du vil gjenopprette Internett-tilkobling. Du kan deretter prøve å gjenskape Miracast-tilkoblingen for å se om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det