Fix: Dobbeltklikk på Logitech-mus

Logitech produserer periferiutstyr til datamaskiner som brukes over hele verden og er kjent for sin kvalitet uten å komme med en tung prislapp. Til tross for at selskapet har intensiv kompetanse innen produksjon av mus og tastaturer, er det flere rapporter fra brukere som klager over at musen dobbeltklikker i stedet for en enkelt når de bruker dem.

Denne oppførselen sees i begge tilfeller; nye mus og eldre (over et år). Dette problemet er offisielt anerkjent av Logitech og Microsoft, og begge har gitt myke løsninger for å løse problemet. I denne artikkelen vil vi gå gjennom alle de potensielle løsningene og se om vi kan fikse musen din.

Hva får Logitech Mouse til å dobbeltklikke?

Dobbeltklikkproblemet for forskjellige mus har vært her i ganske lang tid. Det er kjent at mange mus slutter livet etter å ha demonstrert dette problemet når de brukes i ganske lang tid. For å oppsummere, her er noen av grunnene til at Logitech-musen din kan dobbeltklikke i stedet for en enkelt.

 • Maskinvareproblem: Vi kom over flere scenarier der musen dobbeltklikket i stedet for en enkelt på grunn av maskinvareproblemer, og slike problemer kan også føre til at rullehjulet hopper i stedet for å rulle. Vi kan prøve å fikse dette, men det er ingen garantier.
 • Musinnstillinger: Musinnstillingene kan være satt til å dobbeltklikke i stedet for en enkelt. Denne funksjonen har vært i Windows i ganske lang tid, og kan gi deg en illusjon om at det er et problem med musen.
 • Akkumulert statisk ladning: Hvis musen brukes intensivt i store mengder tid, kan den statiske ladningen akkumuleres, noe som kan forårsake problemet.
 • Fjæren er løs: Fjæren inne i klikkmekanismen kan ha løsnet med bruk over tid. Vi kan prøve å avhjelpe dette, men det er ingen garantier for at det vil fungere.
 • Driverproblemer: Driverne som er installert på datamaskinen din fungerer kanskje ikke som de skal. De kan være korrupte eller utdaterte, og i tillegg til å forårsake dette problemet, kan dette også forhindre Logitech-programvaren i å starte.

Før du går videre med løsningene, må du sørge for at musen din ikke er ødelagt fysisk. Hvis en del er ødelagt etter å ha falt ned osv., Vil du ikke kunne fikse den ved hjelp av noen løsning.

Merk: Før du fortsetter, bør du prøve å koble musen til andre datamaskiner. Dette vil bidra til å identifisere om dette er et problem med innstillingene som er lagret i Windows eller et maskinvareproblem.

Løsning 1: Kontrollere musinnstillinger

Det er stor sannsynlighet for at musinnstillingene som er angitt på datamaskinen din ikke er riktig innstilt, og på grunn av dem dobbeltklikker du utilsiktet. Musen vil fungere skikkelig; oppførselen vil bli endret bare på grunn av endringen i innstillinger i Windows. Vi vil sjekke hver innstilling en etter en og se om tilpasning av dem løser problemet.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ kontroll ” i dialogboksen og trykk Enter. Når du er i kontrollpanelet, velger du Store ikoner som er øverst til høyre på skjermen. Velg nå alternativet Mus .
 1. Flytt glidebryteren for dobbeltklikkhastighet til den aller laveste .

Sjekk nå om problemet ditt er løst. Hvis du fortsatt står overfor dobbeltklikkscenariet, kan du prøve å sjekke en annen innstilling.

 1. Trykk Windows + S, skriv “enkeltklikk” i dialogboksen og åpne kontrollpanelalternativet Angi enkelt- eller dobbeltklikk for å åpne som returnerer i resultatene.
 1. Naviger til kategorien Generelt og under overskriften til Klikk element som følger , sjekk alternativet Dobbeltklikk for å åpne et element (enkeltklikk for å velge) .
 1. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte. Start datamaskinen på nytt riktig, og sjekk om problemet er løst.

Løsning 2: Kontrollerer statisk lading

I følge brukerrapportene våre er det også flere tilfeller der musen etter bruk i lengre perioder kan utvikle en statisk ladning. Dette kan føre til at den dobbeltklikker i stedet for en enkelt. Vi vil følge en veldig enkel metode for å tømme all den statiske ladningen og se om dette løser problemet.

 1. Slå av musen og ta ut batteriene .
 1. Trykk gjentatte ganger på de to knappene på musen i omtrent 30 sekunder til 1 minutt .
 1. Koble alt inn igjen og sjekk om problemet er løst.

Løsning 3: Kontrollere musedrivere

Hvis begge metodene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å oppdatere eller installere musedrivere igjen. Dette vil oppdatere hele musekonfigurasjonen, og den vil vises på systemet ditt som om det nettopp var installert. Alle lagrede preferanser vil også gå tapt.

 1. Trykk Windows + R, skriv “devmgmt.msc” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i enhetsbehandling, utvider du kategorien " Mus og andre pekeenheter ", finn musen, høyreklikk på den og velg Avinstaller enhet .
 1. Når du har avinstallert, trekker du ut musen. Ta ut batteriene og vent i noen minutter før du kobler alt til igjen.
 2. Nå kan du enten navigere til Logitechs offisielle nettside for å laste ned driverne derfra, eller la Windows Update få driverne til deg automatisk. Sjekk om dette løser problemet.

Løsning 4: Innlevering av garantikrav til Logitech

Hvis du har en garantiperiode på musen og trinnene ovenfor fortsatt ikke løser dobbeltklikkeproblemet, kan du sende inn et garantikrav. Det var mange brukere som rapporterte at musen deres begynte å dobbeltklikke like etter at de startet musen. Tilsynelatende er dette et utbredt problem med Logitech-mus.

For å sende inn et garantikrav, må du navigere til det offisielle Logitech-nettstedet for garantikrav og sende inn en søknad med riktige serienumre og produktbeskrivelser.

Løsning 5: Prøver å reparere våren

Hvis du ikke har noen garanti på musen din, kan vi prøve å fikse fjæren på museklikkemekanismen. Hver knapp har en liten klikkmekanisme under musekroppen som blir klikket når du trykker på knappen. Det er mulig at fjæren inne i mekanismen er løs eller ødelagt.

Vær oppmerksom på at dette kan demontere og gjøre musen ubrukelig hvis du ikke utfører trinnene som angitt, så fortsett med ekstrem forsiktighet.

 1. Finn skruene under musen og skru ut kroppen fra musen. Etter at kroppen er skrudd ut, fjern kroppen forsiktig uten å forstyrre den interne arkitekturen.

Merk: Det kan hende du må fjerne beskyttelsesdekslet over skruene for å åpne det.

 1. Nå må du finne klikkmekanismen som forårsaker problemet. I dette tilfellet fungerer kanskje ikke høyre eller venstre klikk. Legg merke til den hvite knappen på toppen. Når vi fjerner foringsrøret, vil dette falle av, så vær forsiktig.
 1. Nå må vi fjerne det svarte huset på klikkmekanismen. For å åpne dekselet, kan du bruke en flat skrutrekker og løfte dekselet forsiktig fra låsen. Dette vil bidra til å fjerne dekselet litt, slik at du kan gjøre det samme på baksiden.
 1. Nå går vi videre til kilden til problemet. Sprinten du ser her er mekanismen som utfører klikket. Du må fjerne den lille kobberfjæren inne i klikkmekanismen.
 1. Nå må du bruke skrutrekkeren som vist på bildet for å bøye kurven mens du holder den nede med fingeren slik at en riktig kurve blir etablert. Dette vil skape mer spenning når den brukes i drift.
 1. Nå kommer den kjedelige delen. Du må installere strekkfjæren på nytt ved å feste den til den lille kroken foran på mekanismen, som vist på bildet. Bruk deretter flat skrutrekker til å skyve den buede tappen på plass mens du holder den bakre fjæren under den lille armen på baksiden av mekanismen. Vær spesielt oppmerksom på pilene som er merket i det andre bildet (dette er punktene du må fokusere på, ellers vil ikke musen fungere).
 1. Nå er vi klare til å montere klikkmekanismen på nytt. Først installerer du den lille hvite knappen (helst med en pinsett). Hold lokket med den ene hånden og med den andre, legg kroppen opp ned som vist og koble den til.
 1. Før du setter tilbake hele kroppen, må du sørge for at du prøver noen få klikk. Hvis den klikker riktig, kan du montere hele kroppen på nytt. Prøv å koble til datamaskinen og sjekk om problemet er løst.

Merk: Disse trinnene er avanserte og kan kreve mye tålmodighet. De kan ikke utføres av en gjennomsnittlig bruker i fare for å gjøre musen ubrukelig.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det