Hvordan fikser jeg NVIDIA-overlegg som ikke fungerer på Windows?

NVIDIA Overlay er en del av GeForce Experience, og det er et nyttig verktøy for å bruke i spillet til forskjellige formål, for eksempel skjermopptak, å ta skjermbilder og se på bildeforholdet ditt. Imidlertid har mange brukere rapportert at de ikke klarer å åpne den plutselig.

Noen ganger skjer det siden du installerte GeForce Experience, men flere brukere begynte å se problemet ut fra ingenting, vanligvis etter en Windows- eller GeForce Experience-oppdatering. Vi har samlet flere metoder som har hjulpet brukere før deg, så sørg for at du sjekker dem ut og ser om du kan løse problemet!

Hva er årsaken til at NVIDIA-overlegget ikke fungerer på Windows?

NVIDIA Overlay, ikke fungerende problem kan være forårsaket av forskjellige faktorer. Ulike årsaker til problemet kan føre til at forskjellige metoder blir implementert for å løse det. Vi har laget en kortliste med alle mulige årsaker for at du kan sjekke ut og forhåpentligvis løse problemet enklere når du har funnet den aktuelle situasjonen.

 • Gamle eller defekte drivere - Endringer i GeForce Experience-klienten og deretter NVIDIA Overlay gjennomføres gjennom NVIDIA-driverinstallasjonspakken. Mange brukere har rapportert at installering av de nyeste driverne klarte å løse problemet for dem.
 • Tredjeparts tjenester - Noen problemer kan midlertidig forstyrre NVIDIA Overlay, så sørg for at du deaktiverer dem en stund. Hvis problemet er løst, kan du slå dem på igjen.
 • Problemer med Visual C ++ omfordelbare pakker - Problem med denne pakken manifesterer seg på NVIDIA Overlay, så du må reparere installasjonen for å løse problemet i noen tilfeller.
 • Media Feature Pack mangler - Windows N-brukere har rapportert at de ikke klarte å løse problemet før de har installert Media Feature Pack som bringer noen manglende mediefunksjoner til Windows.
 • Steam capture settings - Steam er et av programmene som kan forstyrre NVIDIA Overlay. Endring av en viss innstilling kan løse problemet enkelt.
 • Spotify - Spotify har sine overleggsfunksjoner som må deaktiveres for å få NVIDIA Overlay til å fungere. Deaktivering av maskinvareakselerasjon er også en forutsetning for å løse problemet.
 • Administratortillatelser - Å gi administratortillatelser til den kjørbare GeForce Experience er en av de enkleste måtene å løse problemet som har fungert for mange brukere.

Løsning 1: Oppdater NVIDIA-driverne

NVIDIA-driveroppdateringspakken inneholder ofte mange reparasjoner for forskjellige problemer angående GeForce Experience og dens overlegg. Sørg for at du holder grafikkortdriverne oppdatert av mange forskjellige grunner. En av dem er definitivt å prøve å få NVIDIA Overlay til å fungere på datamaskinen din. Følg trinnene nedenfor for å oppdatere driverne dine!

 1. Trykk på Windows-tasten og R- tastene samtidig for å starte Run Type “ devmgmt.msc ” i boksen, og klikk OK for å åpne Enhetsbehandling . Alternativt kan du bare åpne Start-menyen , skrive Enhetsbehandling og venstreklikke på det første resultatet.
 1. Når du er inne, må du sørge for å utvide delen Displayadaptere ved å klikke på pilen ved siden av den. Finn NVIDIA-grafikkprosessoren , høyreklikk på oppføringen og velg alternativet Avinstaller enhet fra hurtigmenyen som vises.
 2. Bekreft eventuelle spørsmål som ber deg om å bekrefte valget ditt.
 1. Nå er det på tide å laste ned nye drivere. Åpne en nettleser og åpne dette nettstedet der du kan finne driveroppdateringer. Skriv inn den nødvendige informasjonen om operativsystemet og oppsettet ditt, og klikk på Søk Finn den siste driveren på listen og last den ned.
 2. Åpne oppføringen i nedlastingsmappen og følg instruksjonene på skjermen for å installere den. Start datamaskinen på nytt og sjekk om NVIDIA Overlay fungerer nå!

Løsning 2: Aktiver eksperimentelle funksjoner

Hvis metoden ovenfor ikke gir noen resultater, kan du aktivere eksperimentelle funksjoner i GeForce Experience-klienten. Dette vil gi deg tilgang til oppdateringer og funksjoner som ennå ikke er utgitt for alle brukere. Dette var nok til å løse problemet for mange brukere, så sørg for at du prøver det ved å følge trinnene nedenfor.

 1. Først må du åpne GeForce Experience- klienten på datamaskinen din. Hvis du vinker en snarvei på skrivebordet , dobbeltklikker du den bare. Ellers, søk etter den etter å ha åpnet Start-menyen eller Søk Bare skriv inn GeForce Experience og venstreklikk det første resultatet.
 2. Etter at den har åpnet, naviger til Innstillinger- fanen fra menyen øverst i vinduet. Naviger til Generelt- delen i Innstillinger-fanen og sjekk Om- delen inne.
 1. Merk av i boksen ved siden av Aktiver eksperimentelle funksjoner. En liten nedlasting vil bli startet, og en oppdatering vil bli installert til GeForce Experience. Sjekk om NVIDIA Overlay begynner å fungere nå!

Løsning 3: Start en gang uten tjenester fra tredjepart

Det er ganske mulig at noen tredjeparts tjenester forhindrer NVIDIA Overlay i å fungere skikkelig, og det er opp til deg å prøve å starte opp med disse tjenestene deaktivert. Du må også sørge for at du aktiverer alle NVIDIA-tjenester. Hvis overlegget begynner å fungere, bør du gå tilbake og aktivere alle tjenester du har deaktivert!

 1. Bruk Windows-tasten + R tastekombinasjon for å åpne Kjør -dialogboksen. Skriv inn “ msconfig ” i tekstboksen ved siden av Åpne . Klikk på OK- knappen, og vinduet Systemkonfigurasjon skal åpnes.
 1. Naviger til kategorien Tjenester i systemkonfigurasjonsvinduet. En liste over alle tjenestene på datamaskinen din skal vises. Merk av i boksen ved siden av Skjul alle Microsoft-tjenester i nederste høyre hjørne.
 2. Deretter klikker du på Deaktiver alt Hvis det er NVIDIA-tjenester blant tjenestene du nettopp har deaktivert, aktiverer du dem ved å merke av i ruten ved siden av oppføringen i listen.
 1. Klikk på OK- knappen og start datamaskinen på nytt. Åpne GeForce Experience og sjekk om NVIDIA Overlay fungerer! Uansett, følg trinn 1 og 2 igjen og klikk på Aktiver alt-knappen denne gangen.

Løsning 4: Reparer Visual C ++ Redistribuerbar pakke

Denne metoden er både enkel å utføre, og den har gjort underverker for mange brukere som har slitt med det samme problemet der NVIDIA Overlay rett og slett ikke vil fungere. Denne metoden er et absolutt must, da reparasjon av Visual C ++ ikke skal ta mer enn noen få minutter. Følg trinnene vi har utarbeidet nedenfor!

 1. Kontrollpanel kan enkelt åpnes ved hjelp av Run. Bare bruk Windows Key + R-tastekombinasjonen og skriv " control.exe " i tekstboksen som vises. Klikk på OK- knappen etterpå. Å søke etter kontrollpanel i Start-menyen er også et levedyktig alternativ.
 1. Endre alternativet Vis etter øverst til høyre i Kontrollpanel-vinduet til Kategori . Klikk på Avinstaller et programalternativ under Programmer En liste over alt som er installert på datamaskinen din skal vises.
 2. Bla til du kommer til Microsoft Visual C ++ Redistribuerbar Hvis det er mange oppføringer i listen, kan du gjenta den samme prosessen for dem alle, men du kan hoppe over den for eldre versjoner (2008 eller eldre). Venstreklikk på oppføringen og velg Endre fra linjen øverst.
 1. I installasjonsvinduet som vises, klikker du på Reparer vent til prosessen er ferdig, og at reparasjonsprosessen er ferdig. Sjekk om NVIDIA Overlay nå fungerer på datamaskinen din!

Løsning 5: Installer en mediefunksjonspakke (for brukere av Windows 10 N)

Dette problemet er ganske vanlig for Windows 10 N-brukere. Medierelaterte funksjoner er liksom ekskludert fra Windows 10 N-utgavene, og installering av en mediefunksjonspakke gjør at brukerne kan gjenopprette visse teknologier som er ekskludert. For at denne metoden skal fungere skikkelig, bør du først følge trinnene i Løsning 1 for å fullstendig oppdatere grafikkortdriverne! Hvis du har hoppet over den, må du sørge for at du går tilbake til den!

 1. Åpne en nettleser og besøk denne Microsoft Support-lenken for Media Feature Pack Bla ned til du kommer til Media Feature Pack-listen og sjekk tabellen nedenfor for din versjon av Windows .
 1. Når du har funnet den, klikker du på lenken i lenken til Media Feature Pack- kolonnen til høyre. I den nye lenken, rull ned til bunnen til du ser Last ned oppdateringspakken for Media Feature Pack nå
 2. Klikk på den og last ned filen til datamaskinen din etter at du har valgt språket for installasjonen og klikket på den røde nedlastingen
 1. Kjør filen du nettopp har lastet ned, og følg instruksjonene på skjermen for å installere Media Feature Pack. Åpne GeForce Experience på nytt og åpne et spill for å se om NVIDIA Overlay fungerer som det skal nå!

Løsning 6: Installer GeForce Experience på nytt

Å installere den ødelagte installasjonen av GeForce Experience på nytt er en enkel måte å løse problemet på. Det har hjulpet mange brukere, og vi håper inderlig det vil hjelpe deg også. Du må konfigurere innstillingene igjen, men det er en liten pris å betale for å få den til å fungere. Følg trinnene vi har forberedt på å installere GeForce Experience på nytt.

 1. Først og fremst må du åpne kontrollpanelet ved å søke etter det i Start-menyen eller ved å skrive “ kontroll. exe ”i dialogboksen Kjør . Kjør-boksen kan åpnes ved å bruke Windows-tasten + R-tastekombinasjonen .
 1. Du kan også bruke Innstillinger- appen hvis du er en Windows 10-bruker. Bare bruk Windows Key + I-kombinasjonen for å åpne den. Alternativt kan du klikke på tannhjulknappen nederst til høyre på Start-menyen.
 2. Inne i Kontrollpanel, endre alternativet Vis etter til Kategori og sjekk Programmer- delen for Avinstaller et program I Innstillinger-appen kan du ganske enkelt finne og klikke på Apps- delen for å åpne listen over alle installerte apper.
 1. Dette trinnet er vanlig for både kontrollpanelet og innstillingene. Venstreklikk GeForce Experience i listen og klikk på Avinstaller- knappen som vises. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å avinstallere GeForce Experience.
 2. Åpne nettleseren din og besøk denne lenken. Klikk på den grønne nedlastingen Åpne filen du nettopp lastet ned i nedlastingsmappen, og følg instruksjonene på skjermen for å installere den nyeste versjonen av GeForce Experience.
 1. Sjekk om NVIDIA-overlegg begynner å fungere nå!

Løsning 7: Deaktiver NVFBC-opptak på NVIDIA GPU i Steam

Alle andre programmer som er installert på datamaskinen din, må ikke forstyrre NVIDIAs overlegg. Steam kan ha visse innstillinger for streaming, men du må tilpasse dem hvis du vil løse problemet. Følg trinnene nedenfor for å prøve å løse problemet ved å bruke Steam.

 1. Kjør Steam- klienten din ved å dobbeltklikke på Steam-ikonet på skrivebordet. En alternativ måte er å bare søke etter Steam i Start-menyen eller ved å klikke på Søk / Cortana- knappen ved siden av den.
 1. Klikk på Steam- knappen i menylinjen øverst til høyre i vinduet, og velg Innstillinger- alternativet fra hurtigmenyen som vises.
 2. Naviger til kategorien In-Home Streaming og sjekk delen Avanserte vertsalternativer for Bruk NVFBC-opptak på NVIDIA GPU Sørg for at du fjerner avkrysningsruten ved siden av dette alternativet. I Steam-vinduet klikker du på Steam-knappen igjen og klikker Avslutt for å avslutte Steam helt.
 1. Åpne GeForce Experience-klienten på nytt, og den skal fungere ordentlig uten problemer!

Løsning 8: Administrer Spotify-innstillinger

Spotify har sin overleggsprogramvare som kan hjelpe deg med å kontrollere appen ved å bruke medietastene. Etter at du har trykket på, vises Spotify-overlegget, og du kan endre sangen. Dette ser imidlertid ikke ut til å fungere bra med NVIDIA Overlay, og brukere har rapportert at de trengte å gjøre noen endringer før de klarte å få NVIDIA-overlayet til å fungere igjen. Følg disse trinnene nedenfor.

 1. Åpne Spotify- klienten på datamaskinen din ved å dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet . Hvis en slik snarvei ikke eksisterer, må du søke etter den i Start-menyen nederst til venstre på skjermen.
 2. Klikk på Rediger- oppføringen i menylinjen øverst i vinduet, og velg Innstillinger fra listen over alternativer i menyen som vises. Du kan også bruke Ctrl + P tastekombinasjon.
 1. Rull ned i Innstillinger til du kommer til delen Visningsalternativer inne. Finn alternativet Vis skrivebordet når du bruker medietaster , og sett glidebryteren ved siden av .
 2. Rull nedover lenger, og du bør kunne se Vis avanserte innstillinger Klikk på for å åpne listen over avanserte innstillinger. Rull ned til bunnen til du kommer til Kompatibilitetsseksjonen og sett glidebryteren ved siden av Aktiver maskinvareakselerasjon til Av.
 1. Åpne GeForce Experience-klienten på nytt og sjekk om NVIDIA Overlay-funksjonen fungerer som den skal nå!

Løsning 9: Kjør GeForce Experience som administrator

GeForce Experience må noen ganger ha administratortillatelser for å kunne få tilgang til alle filene den trenger for å kjøre ordentlig. Det er viktig å gi disse tillatelsene til den viktigste kjørbare filen hvis du vil løse problemet raskt på datamaskinen. Sørg for at du følger trinnene nedenfor for å gjøre det!

 1. Hvis det er en GeForce Experience-snarvei på skrivebordet , kan du bare høyreklikke på og velge Egenskaper fra hurtigmenyen som vises.
 2. Hvis ikke, må du finne den originale kjørbare filen i installasjonsmappen . Denne mappen er vanligvis den samme for alle brukere som ikke har gjort endringer i den under installasjonen. Hvis du gjorde endringer, finn mappen deretter. Som standard er det:
C: \ Program Files (x86) \ NVIDIA Corporation \ NVIDIA GeForce Experience
 1. Når du er inne, finn den viktigste kjørbare filen, høyreklikk på oppføringen og velg Egenskaper fra hurtigmenyen som vises.
 2. Naviger til kategorien Kompatibilitet i vinduet Egenskaper og merk av for Innstillinger Plasser en avkrysningsrute ved siden av Kjør dette programmet som administrator , og bekreft endringene ved å klikke på OK-knappen.
 1. Forsikre deg om at du åpner GeForce Experience-klienten på nytt, og sjekk om NVIDIA Overlay begynner å fungere nå!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det