Hva er Vulcan Runtime Libraries og trenger jeg det?

Mange Windows-brukere har rapportert om et merkelig program i listen over installerte programmer. Navnet på dette programmet er “Vulkan Run Time Libraries xxxx” hvor X står for et hvilket som helst versjonsnummer. Problemet oppstår fra det faktum at disse programmene installeres automatisk uten å spørre om tillatelse, eller de fleste av brukerne husker ikke å installere et program som heter Vulkan Run Time Libraries. Så forståelig nok er de fleste brukerne bekymret for sikkerhetsproblemene og formålet med disse Vulkan Run Time Libraries.

Vulcan Runtime Libraries

Vulkan Run Time Libraries er en ny grafisk standard levert av Khronos Group Inc. Mer spesifikt er det en 3D Graphics API og skal være etterfølgeren til OpenGL-standarden. Så, i enklere termer, er det akkurat som OpenGL eller DirectX som brukes til spill og bedre 3D-ytelse. Akkurat som den nye DirectX 12 er den nyeste grafikkstandarden for spill, er Vulkan den siste versjonen av OpenGL. Her er en lenke til hovedsiden deres hvis du vil lese mer om det.

Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne etter korrupte filer  herfra , hvis filer blir funnet å være korrupte og mangler å reparere dem. Restoro kan også erstatte falske Vulkan-filer med ekte filer ved å gjøre integritetskontroller, så hvis det er noen filer i forkledning, blir de løst.

Hvis du ikke er sikker på om du har Vulkan Run Time Libraries installert på datamaskinen din, følg trinnene nedenfor

  1. Hold Windows-tasten og trykk R for  å åpne Kjør kommandofeltet.
  2. Skriv appwiz. cpl og trykk Enter .
  3. Bla nå ned og finn et program som heter Vulkan Run Time Libraries

Hvorfor er Vulcan Libraries installert på datamaskinen min?

Det faktum at disse installeres automatisk uten tillatelse er normalt. Vanligvis, når du installerer NVidia-driverne eller Steam eller et annet program som krever Vulkan Run Time Libraries, vil det automatisk installere dem. De fleste av disse programmene har ikke engang muligheten til ikke å installere Vulkan selv om du velger tilpasset installasjon. Noen av programmene kan be om tillatelse mens andre kanskje ikke, og du vil ikke engang merke til at disse blir installert. Men det betyr ikke at det er skadelig programvare eller en trussel mot datamaskinen din.

Så alt i alt trenger du ikke å bekymre deg for noe hvis du ser Vulkan Run Time Libraries installert på systemet ditt. La det være der hvis du vil fortsette å ha det gøy med grafikkrevende programmer.

Hvorfor blir det flagget som en trussel?

Noen ganger kan Windows-forsvareren eller antiviruset ditt flagge Vulkan som en trussel, men det er falskt positivt. Akkurat som mange andre programmer som blir flagget av antivirusprogrammet ditt til tross for at de er helt trygge, er Vulkan også trygt å beholde.

Bør jeg avinstallere Vulkan Run Time Libraries?

Hvis du vil slette Vulkan, kan du avinstallere det. Du vil kanskje ikke engang merke en forskjell i spillopplevelsen din hvis spillene dine ikke bruker Vulkan. Imidlertid, hvis det er spill på datamaskinen din som krever Vulkan for best ytelse, vil du føle kvalitetsfallet. Husk også at når du har slettet Vulkan Run Time Libraries, vil du ikke kunne laste ned disse manuelt på egen hånd. Du må avinstallere og installere grafikkdriverne eller et annet program som opprinnelig installerte Vulkan, i utgangspunktet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det