De 5 beste gratis XML-redigererne

Hjem / Best of / De 5 beste gratis XML-redigererne

De 5 beste gratis XML-redigererne

Av Ayesha Sajid 18. juni 2019 4 minutter lest

Extensible Markup Language eller XML er et språk som brukes til å definere reglene for formatet som dokumentene er kodet i. Det formatet kan leses av både mennesker og maskiner. XML-filene ser imidlertid ut til å være litt for kompliserte, noe som får folk til å tenke at når slike filer er opprettet, kan de ikke enkelt redigeres eller endres. Men dette er bare ikke sant. XML-filer kan enkelt redigeres som alle andre typer filer. I dag skal vi dele med deg en liste over de 5 beste gratis XML-redigererne, slik at du umiddelbart kan få en av dem uten å bruke penger. La oss gå gjennom denne listen raskt.

1. Notisblokk ++


Prøv nå

Notepad ++ er et gratis tekstredigeringsprogram som kommer med en plugin for å redigere XML-filer. Den fargekoding funksjonen i denne programvaren brukes til å skille koden og innholdet i en XML-fil. Du kan også starte Notepad ++ ved hjelp av Command Line Arguments veldig praktisk. Akkurat som alle andre gode teksteditorer, kan du enkelt fremheve , kopiere eller lime inn tekst i XML-filen ved å bruke denne programvaren. Det lar deg også jobbe med flere XML-filer samtidig.

Denne programvaren har et meget vennlig brukergrensesnitt som er fullt tilpassbart. Du kan forbedre lesbarheten av XML-filer med linjenummer som er nevnt i begynnelsen av hver linje av XML-filer. Notepad ++ lar deg også definere makroer som består av bulkhandlinger som kan brukes på flere XML-filer helt. Den XML Syntax Sjekk funksjonen av denne programvaren lar deg analysere og rett syntaksen i XML-filene dine. Denne programvaren har et oppsett som er kjent som Pretty Print- oppsettet som gjør at XML-filen din skal vises i riktig struktur for å få den til å se mer organisert ut.

2. Kodeleser


Prøv nå

Code Browser er en gratis XML-editor designet for Windows og Linux- operativsystemene. Det er en veldig enkel å bruke XML-editor, som lar deg redigere flere XML-filer samtidig. Den Kode Folding funksjonen av denne programvaren kan du skjule flere linjer med kode under ett hoved overskrift for å stoppe skjermen fra å bli overbelastet. Det er også en innebygd koblingsfunksjon som brukes til å opprette lenker i XML-filer som peker til en annen del i samme fil. Dette forbedrer navigasjonsevnen til XML-filene dine.

Hvis du vil gruppere visse XML-filer i henhold til innholdet de inneholder eller på annen basis, kan du enkelt bruke Project Support- funksjonen i Code Browser og deretter beholde alle dine ønskede filer i en enkelt mappe. Det beste med denne XML-redigereren er at den gir støtte for egendefinerte verktøy som kan hjelpe deg med å utføre bestemte tilpassede handlinger, for eksempel å starte et annet program via kodebrowser. Denne funksjonen gjør denne programvaren svært brukbar.

3. Microsoft XML Notisblokk


Prøv nå

Microsoft XML Notepad er en gratis XML-editor designet av Microsoft for Windows- operativsystemet. Den har et veldig enkelt og vennlig brukergrensesnitt som er perfekt for både erfarne og naive brukere. Den trevisning funksjonen i denne programvaren kan du bryte ned XML-filen inn i klasser, koder og nøkkelverdier for å gjøre dem ser mer lesbar. Du kan også dra og slippe nodene dine i et tre eller i en hvilken som helst annen XML-fil som åpnes i XML Notisblokk. Fontene og fargene til XML-filene dine kan tilpasses fullt ut.

XML Notisblokk gir et uendelig antall angre- og gjenta handlinger, noe som er en veldig nyttig funksjon, spesielt for nybegynnere. Den Incremental Search funksjonen i denne XML editor lar deg søke i et tre og tekstvisninger svært beleilig. Den XML Schema Parser av XML Notepad fremhever alle de feil som er tilstede i XML-filen, og lar deg også korrigere dem. Du kan enkelt redigere navnene og verdiene i XML-filene dine ved å bruke Synchronized Tree View og Node View av denne programvaren. Videre har XML Notepad også en uovertruffen hastighet som er best for lasting og redigering av store filer.

4. XmlPad


Prøv nå

XmlPad er en gratis XML-editor for operativsystemene Windows og Mac . Denne programvaren tilbyr oss tre forskjellige typer visninger for XML-filene, dvs. rutenett , tabell og forhåndsvisning som gir forbedret funksjonalitet. Du kan også åpne XML-filene via URL-ene deres ved hjelp av denne programvaren. The Color Syntaksfremheving funksjonen i denne programvaren kan du markere teksten i XML-filer. Du kan også aktivere linjenumre for hver linje i XML-filen for forbedret lesbarhet.

Den Auto formatering og Auto-analysering funksjon i XmlPad enkelt finne feil i XML-filene dine og gir deg mulighet til å korrigere dem. Når du har redigert XML-filene dine, kan du også forhåndsvise dem for eventuelle ytterligere modifikasjoner ved hjelp av forhåndsvisningen og det innebygde nettleservinduet . Videre lar XmlPad deg også skrive ut XML-skjemaet ditt i grafisk diagramvindu .

5. TextEdit


Prøv nå

TextEdit er enda en gratis tekstredigerer som lar deg redigere XML-filer i tillegg til noen andre filformater. Denne programvaren lar deg åpne og redigere flere XML-filer samtidig. Du kan bruke Syntax Highlighting- funksjonen i TextEdit for å gjøre innholdet i XML-filene dine mer fremtredende. Du kan til og med sette XML-filer i bokmerke for fremtidig referanse. TextEdit støtter veldig store filstørrelser, slik at du enkelt kan redigere XML-filer uten størrelsesbegrensninger.

Du kan også legge til linjenumre i XML-filene dine for bedre synlighet. Du kan finne og erstatte i en XML-fil. TextEdit tillater et ubegrenset antall Angre og Gjør om handlinger, slik at du enkelt kan bruke den selv om du bruker den for aller første gang. Videre kan du også bruke Dra og slipp- funksjonen til denne programvaren for å dra og slippe XML-filene dine i et prosjekt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det