Fix: Grafikkort ikke oppdaget

Hvis du har en ekstern GPU, vil du sannsynligvis oppleve dette problemet før eller senere. Problemet du vil møte er at grafikkortet ditt ikke blir oppdaget av systemet. Det er flere scenarier der du vil oppleve dette problemet. For eksempel har du kanskje kjøpt et nytt grafikkort, og systemet oppdager kanskje ikke det. I andre tilfeller kan det hende grafikkortet ditt ikke er nytt, og det har kanskje fungert bra en dag før, men systemet ditt stoppet plutselig å oppdage det. Den vanligste måten du vil finne ut om dette er enten applikasjonene dine, som avhenger av grafikkortet, slutter å kjøre, eller du vil legge merke til at grafikkortet ditt ikke vises i enhetsbehandleren.

Det kan være mange grunner til dette problemet. Problemet kan skyldes feil drivere eller feil BIOS-innstillinger eller maskinvareproblemer eller problemer med GPU-spor. Problemet kan også skyldes et feil grafikkort også. En annen årsak til dette problemet kan være strømforsyningsproblemet. Så det kan være mange ting som kan føre til at systemet ditt ikke oppdager grafikkortet, og disse årsakene kan variere avhengig av om du bruker grafikkortet for første gang, eller systemet ditt sluttet å oppdage grafikkortet ut av det blå .

Metode 1: Sjekk grafikkortsporet

Noen ganger kan problemet være grafikkortsporet. Det er spor på hovedkortet der du kan sette inn grafikkortet ditt. En av disse sporene kan bli skadet og dermed forårsake dette problemet.

Merk: Selv om grafikkortet ditt fungerte bra, anbefaler vi deg å sjekke sporene. Sporene kan plutselig også bli skadet eller defekte. Så selv om sporet ditt var bra, er det fortsatt en sjanse for at problemet skyldes GPU-sporet.

 1. Åpne bakdekselet på PCen
 2. Se på hovedkortet og grafikkortsporene. Slå på datamaskinen og sjekk om grafikkortet går, f.eks. At viften går.
 3. Hvis grafikkortet ikke slås på, kan problemet være med sporet, dvs. sporet kan være feil eller skadet.
 4. Slå av datamaskinen og ta ut grafikkortet. Sett grafikkortet i et annet spor og sjekk om dette får det til å fungere.

Hvis grafikkortet fremdeles ikke blir oppdaget, og du har flere spor tilgjengelig, kan du prøve hver av dem. Noen ganger kan det være flere skadede eller defekte spor.

Metode 2: Avinstaller og installer grafikkdrivere på nytt

Forsikre deg om at grafikkortdriverne er installert og oppdatert. Hvis du allerede har driverne installert, vil det være i din beste interesse å installere driverne på nytt (sannsynligvis ren installasjon) og sjekke om ominstallering løser problemet.

Vi har en artikkel som vil hjelpe deg å gå gjennom prosessen med å avinstallere og installere grafikkdriverne på nytt uten å etterlate spor etter de tidligere driverne. Ren installasjon av driverne hjelper deg med å løse mange problemer. Så, klikk katalysator kontrollsenter kan ikke startes, og følg instruksjonene gitt i metode 2 eller metode 3.

Når du er ferdig, sjekk om dette løser problemet ditt eller ikke.

Merk: Den koblede artikkelen inneholder trinn for ren installasjon av AMD-driverne. Hvis grafikkortet ditt er fra en annen produsent, kan trinnene variere litt. Imidlertid er de generelle trinnene fortsatt like. Du bør gå til produsentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for grafikkortmodellen. Du bør også se etter et oppryddingsverktøy som vil slette alle filene relatert til forrige driver. Gå nå inn i sikkermodus > avinstaller driverne > kjør avinstalleringsverktøyet > start på nytt > installer de nyeste driverne og gå deretter ut av sikkermodus .

Metode 3: Sett grafikkortet ditt til standard

Noen ganger kan problemet enkelt løses ved å angi grafikkortet som standardgrafikk. Dette alternativet er for de som kan se grafikkortet sitt på NVidia-panelet (eller andre grafikkortpaneler).

Merk: Instruksjonene nedenfor er for NVidia-grafikkort. Trinnene for å endre standard grafikkort vil variere fra andre produsenter.

 1. Åpne NVIDIA-kontrollpanelet . Du kan bare høyreklikke på skrivebordet og velge NVIDIA Kontrollpanel

 1. Klikk på 3D-innstillinger
 2. Velg Administrer 3D-innstillinger fra venstre rute. Det skal være under 3D-innstillinger

 1. Velg Program Settings tab
 2. Velg nå et program du vil velge grafikkortet ditt for. Du kan velge programmet fra rullegardinlisten i Velg et program for å tilpasse avsnitt
 3. Velg Høy ytelse Nvidia-prosessor fra rullegardinlisten i Velg foretrukne grafikkprosessoren for dette programmet seksjonen

Når du er ferdig, lukker du panelet og prøver å kjøre programmet som har NVidia-grafikkortet som standardenhet. Hvis det går bra, kan du gjenta trinnene ovenfor for andre store applikasjoner.

Metode 4: Kontroller strømforsyningen

Hvis du prøver grafikkortet for første gang, og du er sikker på at grafikkortet ditt er bra, kan problemet være strømforsyningen. Mange ganger kan ikke strømforsyningen gi nok strøm til grafikkortet. Selv om grafikkortet ser ut til å kjøre, betyr det fremdeles ikke at strømforsyningen din får ordentlig strøm til grafikkortet.

Vi kan ikke fortelle deg hvor kraftig strømforsyning du trenger, fordi det avhenger av strømforsyningen og grafikkortet ditt. Noen grafikkort trenger mer strøm enn andre. Så sjekk strømklassifiseringen til strømforsyningen og sjekk hvor mye strøm grafikkortet ditt trenger. Hvis strømforsyningen din oppfyller minimumskravene, må du skaffe deg en annen strømforsyning. Bare vær sikker på at strømforsyningen gir en betydelig mengde mer watt enn strømmen grafikkortet krever.

Forsikre deg også om at grafikkortet har riktig strøm og at strømledningene er koblet til det. Bare fordi grafikkortets fans kjører, betyr det ikke at strømledningene er riktig tilkoblet. Noen ganger er grafikkortet delvis drevet, noe som kan skape dette problemet.

Merk: Sørg for at du får strøm fra en god produsent. Disse vil koste litt mer, men det å få en strømforsyning av et godt merke vil sørge for at den leverer den kraften den lover. Noen av de beste merkene er EVGA, Corsair, SeaSonic og Cooler Master.

Metode 5: Endre BIOS-innstillinger

Det er et par innstillinger av BIOS du kan endre. Dette vil sikre at problemet ikke skyldes feil innstillinger i BIOS.

Innstillingene som må endres, samt trinnene som trengs for å endre disse innstillingene, er gitt nedenfor

 1. Slå på systemet
 2. Når du starter datamaskinen på nytt, trykker du på Esc , F8 , F12 eller F10 når produsentens logo vises. Du kan også sjekke hvilken knapp du skal trykke på ved å se på hjørnet på skjermen som har produsentens logo. Knappen endres fra produsent til produsent.
 3. Du kan være i BIOS-menyen, eller du ser kanskje en liste over alternativer. Hvis du ser en liste over alternativer, bør det være et BIOS-menyalternativ i den listen. Du kan bruke piltastene til å navigere til det alternativet og trykke Enter for å velge BIOS-menyen.
 4. Se etter en innstilling som heter IGPU eller IGPU Multi Monitors. Denne innstillingen lar deg i utgangspunktet sette opp og bruke flere skjermer. Hvis du bruker en enkelt skjerm, må du sørge for at dette alternativet er deaktivert.
 5. Se etter innstillinger relatert til PCI og PCI-E. Du bør ha alternativer som PCI, Onboard, PCI-e og PCI-e / backup ombord (alternativene kan variere avhengig av produsent). Prøv å velge alternativene relatert til PCI-e og sjekk om det løser problemet. Hvis du har flere alternativer som PCI-e og PCI-e / innebygd sikkerhetskopiering, kan du prøve å velge en om gangen og sjekke om det hjelper med å løse problemet.

Metode 6: Avinstaller Windows-oppdateringer

Noen ganger er problemet forårsaket av Windows-oppdateringene. Det er mange tilfeller der Windows-oppdateringen introduserte en feil som forårsaker problemer med driverne og flere andre ting. Så hvis du begynte å legge merke til problemet rett etter at du hadde installert Windows-oppdateringene, eller hvis du husker at du installerte Windows-oppdateringen omtrent da du begynte å legge merke til dette problemet, er det stor sjanse for at problemet kan være forårsaket av Windows-oppdateringen.

Det er en veldig enkel måte å kvitte seg med Windows-oppdateringene, faktisk. Windows gir deg muligheten til å rulle tilbake til en tidligere versjon. Selv om dette alternativet bare er tilgjengelig i en kort periode, er det fortsatt verdt å sjekke det.

Her er trinnene for å gå tilbake til forrige versjon

Windows 10

 1. Hold Windows-tasten og trykk på I
 2. Velg Oppdateringer og sikkerhet

 1. Klikk på Gjenoppretting fra venstre rute
 2. Klikk på knappen Kom i gang i seksjonen Gå tilbake til en tidligere versjon . Merk: Hvis knappen er gråtonet, betyr det ganske enkelt at du ikke kan gå tilbake til forrige versjon.
 3. Følg instruksjonene på skjermen, og du bør være god å gå.

Windows 8, 8.1 og 7

Du kan også bruke denne metoden til å slette Windows 10-oppdateringer.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R
 2. Skriv appwiz.cpl og trykk Enter

 1. Klikk på Vis installerte oppdateringer

 1. Finn og velg oppdateringen du nylig installerte. Du kan se på installasjonsdatoen for å finne ut de nyeste oppdateringene.
 2. Klikk Avinstaller og følg instruksjonene på skjermen
 3. Slett også andre oppdateringer fra samme dag

Når du er ferdig, start på nytt og sjekk om det løste problemet eller ikke.

Metode 7: Gjenopprett BIOS til standard

Å gjenopprette BIOS til standard har også fungert for mange brukere. Bare tilbakestill BIOS til standard og sjekk om det løser problemet.

 1. Slå på systemet
 2. Når du starter datamaskinen på nytt, trykker du på Esc , F8 , F12 eller F10 når produsentens logo vises. Du kan også sjekke hvilken knapp du skal trykke på ved å se på hjørnet på skjermen som har produsentens logo. Knappen endres fra produsent til produsent.
 3. Du kan være i BIOS-menyen, eller du ser kanskje en liste over alternativer. Hvis du ser en liste over alternativer, bør det være et BIOS-menyalternativ i den listen. Du kan bruke piltastene til å navigere til det alternativet og trykke Enter for å velge BIOS-menyen.
 4. Når du er i BIOS-menyen, se etter et alternativ som heter Gjenopprett til standardinnstillinger eller en variant av det. Igjen, alternativene vil variere fra produsent til produksjon, men du bør ha dette alternativet. Bare velg dette alternativet og trykk Enter. Følg eventuelle tilleggsinstruksjoner på skjermen.

Når BIOS er satt tilbake til standardverdiene, start på nytt og sjekk om det har løst problemet.

Metode 8: Oppdater BIOS

Mange brukere løste problemet ved å oppdatere BIOS til den nyeste versjonen. Oppdatering av BIOS til den nyeste versjonen sørger for at systemet ditt er kompatibelt med den nyeste maskinvaren. Det er selvfølgelig mange flere fordeler med å oppdatere BIOS som ikke kan dekkes i denne artikkelen.

Merk: Oppdatering av BIOS er et veldig kritisk trinn som krever litt teknisk kunnskap. Hvis du ikke er sikker eller ikke har oppdatert BIOS før, vil vi råde deg til å ta datamaskinen din til en ekspert eller til noen som har erfaring med å oppdatere BIOS. Ethvert uhell i oppdateringen av BIOS kan lage datamaskinen din.

Vi har allerede detaljerte artikler om hvordan du oppdaterer BIOS. Disse artiklene har trinnvise instruksjoner som er veldig enkle å følge. Vennligst besøk disse artiklene og følg trinnene i disse artiklene

Oppdater BIOS på Lenovo : Klikk her

Oppdater BIOS på Dell : Klikk her

Oppdater BIOS på HP : Klikk her

Oppdater BIOS på GATEWAY : Klikk her

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det