Fix: Dragon Age Inquisition fortsetter å krasje på skrivebordet - ingen feilmelding

Dragon Age: Inquisition ble umiddelbart adoptert av fansen av franchisen, men det betyr ikke at det er et spill uten problemer. Mens konsollproblemer for det meste har blitt løst, er det ett tilbakevendende PC-problem som Bioware ikke ser ut til å fikse. Mange spillere rapporterer at spillet krasjer på skrivebordet uten en feilmelding. Noen brukere rapporterer at dette skjer umiddelbart etter lanseringen, mens andre bare får krasj når de kommer til en bestemt spillregion (Skyhold).

Årsaker til at Dragon Age: Inquisition Crashes to Desktop

Vi undersøkte problemet ved å se på ulike brukerrapporter og deres løsning på å løse problemet. Basert på hva vi klarte å samle, er det en håndfull scenarier som er kjent for å utløse akkurat dette problemet:

 • Tredjeparts antivirus krasjer spillet - Basert på forskjellige brukerrapporter er det flere tredjeparts antiviruspakker som er kjent for å krasje spillet eller blokkerer det helt, som forhindrer det i å starte.
 • Nvidias 3D Vision krasjer spillet - En av Nvidias oppdateringer som er i stand til å muliggjøre 3D-visjonen på støttende PC-er. Imidlertid er dette rapportert å føre til at spillet krasjer i SkyHold-regionen
 • Innebygd Origins-meny - Origins-plattformen har en innebygd meny som er aktivert som standard med alle støttede applikasjoner. Hoverer, med Dragon Age: Inquisition, denne menyen er kjent for å forårsake at ingen feilmeldinger krasjer.
 • Grafikkinnstillingene er for ambisiøse - Mange brukerrapporter med krasj til skrivebordsoppførsel har rapportert å være løst etter at de berørte brukerne har satt grafikkinnstillingene til Automatisk .
 • VSync- og Tesselation-innstillinger krasjer spillet - Det er to bestemte grafikkinnstillinger som mistenkes for å forårsake krasj: VSync og Tesselation. Noen brukere har rapportert å stoppe krasjene ved å sette Vsync til Adaptive og Tesselation til Medium.
 • The Lunge bug - Dette er egentlig en bug som får spillet til å krasje hvis spilleren oppgraderer karakteren eller en ledsager til den uanstrengte lungeferdigheten . Det rapporteres for det meste å forekomme med beskjedne GPU-kort.
 • Overklokket GPU eller RAM - Noen brukere har rapportert at de klarte å stoppe krasjene helt etter at de underklokte RAM-modulene eller GPUen litt.

Hvis du for øyeblikket sliter med å løse dette aktuelle problemet, vil denne artikkelen gi deg en liste over bekreftede feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en liste over metoder som er bekreftet å være effektive av minst en bruker som støter på det samme problemet.

For best resultat, følg metodene nedenfor i rekkefølge til du støter på en løsning som er effektiv for å løse problemet for ditt spesielle scenario.

Metode 1: Deaktiver tredjeparts antivirusbeskyttelse

I henhold til forskjellige brukerrapporter, vil problemet sannsynligvis være forårsaket av et tredjeparts antivirus (hvis du bruker et). Det viser seg at mange tredjeparts AV-løsninger er overbeskyttende og vil blokkere den utgående forbindelsen til Dragon Age: Inquisition, noe som får spillet til å krasje.

De fleste brukere rapporterer AVG som den skyldige som forårsaker problemet, men det er veldig sannsynlig at det er andre AV-klienter som vil produsere det samme problemet.

Basert på hva de mest berørte brukerne rapporterte, kan problemet løses ved å avinstallere tredjepartsapplikasjonen helt, ved å legge til et sikkerhets unntak for både spillet og Origin-klienten eller ved å deaktivere antivirusprogrammet.

Husk at prosessen med å legge til et unntak til din tredjeparts AV vil være forskjellig avhengig av hvilken programvare du bruker. I AVG kan du legge til et sikkerhets unntak ved å gå til Alternativer> Avanserte innstillinger . Klikk deretter på Unntak fra menyen til venstre og klikk på Legg til unntak . Deretter, fortsett og legg til et unntak i den kjørbare spillet og en annen til den kjørbare Origin.

Legger til en ekskludering i AVG

En annen løsning er å avinstallere din tredjeparts AV helt. Dette er å foretrekke hvis du bruker en tredjeparts sikkerhetspakke som inkluderer en ekstern brannmur - sikkerhetsreglene til en brannmur blir ikke deaktivert hvis du deaktiverer sanntidsbeskyttelsen til din AV. I stedet kan du prøve å avinstallere alle spor av tredjeparts antivirusprogrammet.

Hvis denne metoden ikke gjaldt for din situasjon, eller hvis den ikke løste problemet, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktiver 3D Vision (hvis aktuelt)

For noen brukere var problemet tilsynelatende med en Nvidia-funksjon som fulgte med noen grafikkortdrivere. Basert på ulike brukerrapporter er det kjent at problemet oppstår hos brukere som har installert en ny Nvidia-driver kalt 3D Vision . Selv om dette skal være en funksjon som lar brukerne se 3D Blu-Rays fra en PC, ser det ut til å forstyrre Dragon Age: Inquisition .

Noen brukere som har det samme problemet har rapportert at problemet ble løst så snart de avinstallerte driveren. Hvis du bruker 3D Vision til å se 3D Blu-ray-filmer, installerer du driveren på nytt så snart du trenger det

Her er en rask guide til avinstallering av Nvidia 3D Vision-driveren:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “ appwiz.cpl ” og trykk Enter for å åpne programmer og funksjoner.Kjør dialog: appwiz.cpl
 2. Inne i programmer og funksjoner , bla nedover i listen over applikasjoner, høyreklikk på Nvidia 3D vision driver og klikk Avinstaller .Avinstallerer Nvidia 3D Vision-driveren
 3. Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne driveren fra systemet.
 4. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Hvis problemet fremdeles ikke er løst, kan du gå videre til neste metode nedenfor.

Metode 3: Deaktiver den innebygde Origins-menyen (hvis aktuelt)

Hvis du tok spillet gjennom Origin, må du huske at EA-plattformen har en innebygd meny som er kjent for å forårsake problemer med mange spill. Et par brukere har rapportert at den skyldige i deres tilfelle ble identifisert som Origins-menyen i spillet. Etter at de deaktiverte den innebygde menyen, har tilfeldige krasjer uten feilmeldinger stoppet helt.

Her er en rask guide om hvordan du deaktiverer Origin In-Game-menyen:

 1. Åpne opprinnelsesklienten og sett inn brukerlegitimasjonen din for å logge på EA-kontoen din.
 2. Fra hovedmenyen Origin, klikk på Application Settings , og klikk deretter på kategorien Origin In-Game .
 3. Til slutt, slå bryteren assosiert med Enable Origin In-Game til Off .Deaktiver bryteren som er tilknyttet Aktiver opprinnelse i spillet

Hvis dette ikke var effektivt eller ikke kan brukes, fortsett med neste metode nedenfor.

Metode 4: bringe grafikkinnstillingene til automatisk

Noen brukere som har vært tilfeldige Dragon Age: Inquisition krasjer uten en feilmelding, har rapportert at problemet ble løst etter at de tonet ned grafikkinnstillingene. Å tilsynelatende tvinge systemet til å kjøre spillet på Ultra eller High kan gi uventede krasj hvis maskinen din ikke klarer å opprettholde en jevn framerate.

Noen brukere i en lignende situasjon har rapportert at problemet ble løst helt etter at de har satt grafikkinnstillingene til Automatisk . Denne innstillingen vil angi grafikkinnstillingene i henhold til systemfunksjonene dine, noe som sikrer at spillet ikke krasjer på grunn av ressursinkapasitet. For å gjøre dette, gå til spillets alternativer og sett den generelle grafikkvaliteten til Automatisk .

Hvis spillet fremdeles krasjer etter at du har satt grafikken til automatisk, går du ned til neste metode nedenfor.

Metode 5: Endre VSync til Adaptive og Tesselation til Medium

Hvis den automatiske grafikkjustereren ikke klarte å fikse feilen, la oss prøve å gjøre det manuelt. Noen brukere som støter på krasj på skrivebordet uten en feilmelding rapporterte at de klarte å konfigurere Dragon Age: Inquisition til å stoppe krasj ved å endre to viktige grafiske innstillinger.

Som det viser seg er Tesselation og VSync ofte ansvarlige for krasj på skrivebordet - dette er enda mer vanlig med Nvidia-grafikkort. Tilsynelatende har noen brukere klart å eliminere krasj helt ved å sette Tesselation til Medium og VSync til Adaptive .

Hvis denne metoden ikke var effektiv, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 6: Deaktivering av Lunge and Slash-evnen

Hvis du har kommet så langt uten resultat, er det en sjanse for at du opplever denne rare oppførselen på grunn av en feil som fansen av spillet har kalt Lunge bug. For noen brukere skjer krasjet på skrivebordet uten feilmelding bare når den uanstrengte lungeferdigheten er aktivert for hovedpersonen eller noen av ledsagerne som er til stede i festen.

Selv om EA har vært stille om dette problemet, spekulerer fansen i at krasjene har noe å gjøre med hvordan ferdighetens animasjon behandles av visse skjermkort.

Hvis du fremdeles støter på disse krasjene etter å ha fulgt alle metodene ovenfor. Se om du eller noen av dine følgesvenner du tar i festen din har det uanstrengte utfallet . Hvis du har det, respekter og unngå å ta det uanstrengte utfallet - du kan fortsatt bruke Lunge og Slash ved å velge den andre oppgraderingen.

Hvis denne metoden ikke fungerte eller ikke kan brukes på karakteren din eller følgesvennene dine, kan du gå ned til neste metode nedenfor. Men hvis du ikke vil deaktivere denne muligheten, bør du ikke ta den uanstrengt lungeoppgraderingen på noen av karakterene dine, slik at du ikke trenger å gi opp Lunge and Slash Evnen.

Metode 7: Underklokking av minne eller GPU

Som mange brukere har antydet, kan dette problemet også være relatert til RAM. Hvis du tidligere overklokte minnet ditt, vil du kanskje gå tilbake til standardinnstillingene eller til og med underklokke dem litt og se om krasj stopper.

Denne oppførselen rapporteres ofte med RAM-pinner som har lav frekvens som standard (800 MHz eller 1000 MHz). Hvis dette scenariet gjelder for deg, må du underklokke RAM-modulene igjen og se om krasjene stopper.

Siden prosessen med å overklokke RAM-en din er forskjellig basert på hovedkortprodusenten, kan vi egentlig ikke tilby deg en endelig guide. Disse endringene gjøres imidlertid fra BIOS-innstillingene. I den mest populære BIOS-innstillingsmenyen endrer du minnefrekvensene ved å gå til Advanced Chipset Features > FSB & Memory Config .

Få tilgang til minneoverklokkingsinnstillingen fra BIOS-innstillingene

Husk at noen andre brukere har klart å stoppe krasjene på skrivebordet ved å underklokke GPU-en (fjerne ~ 50 MHz fra klokkehastigheten). Dette rapporteres også å være en vellykket løsning på GPUer som var overklokket fra fabrikken.

Advarsel: Hvis du aldri overklokket noe før, anbefaler vi deg på det sterkeste å eksperimentere med forskjellige minne- eller GPU- frekvenser.

Metode 8: Slå av Blackwall

Dette kan virke rart for de fleste brukere, men Dragon Age Inquisition krasjer skjedde for en bruker fordi de hadde valgt Blackwall i sitt parti, og tilsynelatende skjedde krasj mens de kjempet mot edderkoppene i hulen. Derfor, hvis du på et bestemt tidspunkt står overfor hyppige krasj, prøv å slå ut helter i festen din og velg en annen. Problemet i saken ble løst ved å velge Dorian i stedet for Blackwall.

Også, hvis du har prøvelser aktivert, deaktiver dem og bli kvitt CE før du reiser fordi det angivelig har løst problemet for noen brukere.

Metode 9: Slette spillets hurtigbuffer

Cachen lagres av DAI for å redusere lastetiden og for å optimalisere den generelle lanseringen av spillet, men det kan noen ganger bli ødelagt, og spillet kan krasje mens du prøver å laste den ødelagte cachen. Heldigvis regenereres hurtigbufferen automatisk hvis den blir slettet, slik at vi lett kan bli kvitt denne ødelagte hurtigbufferen. For det:

 1. Trykk på "Windows" + "E" for å starte File Explorer og navigere til følgende bane.
  C: \ Brukere \ Dokumenter \ BioWare \ Dragon Age Inquisition \ cache
 2. Når du er i denne mappen, trykker du “CTRL” + “A” -tastene på tastaturet og trykker deretter på “Skift” + “Slett” -knappene.
 3. Bekreft eventuelle meldinger som vises på skjermen, og hurtigbufferen skal slettes.
 4. Start spillet ditt og sjekk om Crashing-problemet nå er løst.

Merk: Sørg også for at du stiller inn Mantle til å laste på de laveste innstillingene, fordi høye innstillinger på Mantle kan forårsake krasj for mange brukere, og å sette dem på de laveste, løser problemet for noen.

Metode 10: Endre startinnstillinger

Noen brukere sto overfor krasj uten feilproblemer hvis spillet deres ikke hadde de administrative rettighetene som ble gitt det. Spillet trenger kanskje administratortillatelser for å få tilgang til noen systemfiler, og hvis det ikke er gitt, kan det krasje under oppstart. Spillet kan også være inkompatibelt med noen versjoner av Windows.

 1. Trykk “Windows” + “E” for å starte File Explorer og navigere til spillets installasjonsmappe.
 2. Høyreklikk på den viktigste kjørbare DAI og velg "Properties".
 3. Klikk på "Kompatibilitet" -fanen og merk deretter av i "Kjør som administrator" -boksen nedenfor.
 4. Sjekk også knappen " Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for " og velg deretter en annen versjon av Windows fra rullegardinmenyen.
 5. Lagre innstillingene og gå ut av dette vinduet.
 6. Sjekk og se om det løser problemet for spillet ditt.

Andre ting å gjøre:

 1. Sørg for å oppdatere Bios i tilfelle det forårsaker krasj på skrivebordsproblemet.
 2. Du prøver å avinstallere nylige oppdateringer.
 3. Oppgrader til Windows 10 hvis du står overfor dette problemet på andre versjoner av Windows.
 4. Sørg for å deaktivere Nvidia Geforce Experience Optimaliseringstjeneste, og deaktiver også annen optimaliseringsprogramvare.
 5. Sørg for å avinstallere og installere alle mods, oppdateringer og spillet på nytt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det