Slik løser du mapper som går tilbake til skrivebeskyttet på Windows 10

Hvis mappen din fortsetter å tilbakestille for å lese bare, kan det skyldes en nylig oppgradering av Windows 10. Mange brukere har rapportert at når de oppgraderte systemet til Windows 10, opplevde de denne feilen. Skrivebeskyttet er en fil / mappeattributt som bare lar en bestemt gruppe brukere lese eller redigere filene eller mappen. Dette kan bli veldig opprørende, men løsningen er ganske enkel og enkel, men kan variere avhengig av scenariet som forårsaket det.

Vanligvis, når du støter på et slikt problem, kan du enkelt overvinne det ved å fjerne merket for skrivebeskyttet attributtboksen som finnes i egenskapene til filen / mappen. Imidlertid er denne saken ikke så enkel. Du vil ikke kunne endre skrivebeskyttet attributt for filen / mappen som blir irriterende. Likevel vil denne artikkelen lære deg hvordan du får tilgang til filene / mappene dine igjen - bare følg instruksjonene.

Hva får mappen til å gå tilbake til skrivebeskyttet på Windows 10?

Dette kan skje med deg på grunn av forskjellige grunner, men de mest generiske er -

 • Windows-oppgradering . Hvis du nylig har oppgradert systemet ditt til Windows 10, kan dette skje på grunn av at kontotillatelsene dine kan ha blitt endret.
 • Kontotillatelser . Noen ganger kan feilen skyldes ganske enkelt kontotillatelsene dine, som er den vanligste årsaken uten at du er klar over det.

De mulige og effektive løsningene for dette problemet er: -

Løsning 1: Logg på som administrator

For å starte med den vanlige feilen, hvis du har opprettet flere kontoer på systemet ditt, må du sørge for at du er logget på som administrator mens du får tilgang til filen. Årsaken til at du ikke kan lese eller redigere filen / mappen kan være at filen / mappen ble opprettet ved hjelp av en administratorkonto og at du prøver å få tilgang til den ved hjelp av en gjestekonto eller en annen. Før du går inn i løsningene som er nevnt nedenfor, må du sørge for at du bruker administrasjonskontoen.

Løsning 2: Endring av attributtet til mappen

Hvis du er logget på som administrator og fremdeles ikke får tilgang til filene, må du i et slikt tilfelle endre attributtet til filen ved hjelp av ledeteksten. For å gjøre dette, følg instruksjonene:

 1. Trykk på Winkey + X og velg Kommandoprompt (administrator) fra listen.
 2. For å fjerne skrivebeskyttet attributt og angi et nytt attributt, bruk følgende kommando:
attrib -r + s stasjon: \\
 1. Ovennevnte kommando fjerner skrivebeskyttet attributt til filen og endrer den til systemattributt. Noen filer / mapper fungerer imidlertid ikke ordentlig i systemattributtet, så bruk følgende kommando hvis du vil fjerne systemattributtet:

Original text


attrib -r -s stasjon: \\

Løsning 3: Endre tillatelsene til stasjonen

Hvis du står overfor dette problemet etter at du har oppgradert systemet til Windows 10, kan du endre problemet ved å endre tillatelsene til stasjonen. Det har vært flere rapporter der problemet er løst via denne metoden. Slik gjør du det:

 1. Høyreklikk på stasjonen der filene / mappene ligger.
 2. Velg Egenskaper .
 3. Naviger til fanen Sikkerhet .
 4. Klikk på Avansert, og velg deretter Endre tillatelser .
 5. Fremhev brukeren din og klikk deretter Rediger.
 6. Velg Denne mappen, undermapper og filer fra rullegardinlisten.
 7. Merk av i Full kontroll- boksen under Grunnleggende tillatelser.
 8. Klikk OK.

Hvis du har mer enn én konto på systemet, må du først aktivere arv. Slik gjør du det:

 1. Gå til systemstasjonen (der Windows er installert).
 2. Gå til Brukermappen .
 3. Høyreklikk på brukernavnet ditt og klikk Egenskaper .
 4. Klikk Avansert i kategorien Sikkerhet .
 5. Trykk på Aktiver arv .Fremhev brukeren din og klikk på Aktiver arv

Løsning 4: Deaktivering av antivirus fra tredjepart

Hvis feilen vedvarer når systemet starter på nytt, kan det skyldes tredjeparts antivirusprogramvare. Antivirusprogrammet ditt kan oppdage filene som en trussel og dermed hindre deg i å få tilgang til dem. I et slikt tilfelle må du deaktivere antivirusprogramvaren, endre attributtene til filene / mappene som nevnt ovenfor og starte systemet på nytt for å se om filene / mappene fortsatt går tilbake til skrivebeskyttet. Hvis de ikke gjør det, betyr dette at antivirusprogrammet ditt forårsaker problemet, og du bør sannsynligvis avinstallere det.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det