Fix: Volumet går automatisk ned / opp Windows 10

Noen brukere har rapportert at volumet deres automatisk går opp eller ned over tid uten manuell justering. Noen berørte brukere rapporterer at problemet bare oppstår når de har mer enn ett vindu / fane som gir lyd. Andre brukere rapporterer at volumet tilfeldig hopper til 100% uten tilsynelatende utløser. I de fleste tilfeller endres ikke verdiene til volumblanderen selv om lydvolumet tydelig er endret. De aller fleste rapportene er bekreftet å forekomme på Windows 10.

Hva forårsaker problemet med 'automatisk volumjustering' på Windows 10?

Vi undersøkte dette problemet ved å se på forskjellige brukerrapporter og reparasjonsstrategier som har blitt brukt for å løse dette problemet. Basert på våre undersøkelser er det flere vanlige synder som er kjent for å utløse denne merkelige oppførselen på Windows 10:

 • Lydeffekter eller umiddelbar modus forårsaker dette - Realtek-lyddrivere inneholder noen få funksjoner som kan forårsake denne oppførselen. Meste parten av tiden. Realteks umiddelbare modus og noen få andre lydeffekter kan forårsake automatisk volumjustering til en viss grad. Flere brukere i lignende situasjoner har rapportert at problemet ble løst etter at de deaktiverte eventuelle ekstra lydeffekter.
 • Problemet er forårsaket av Windows Communications-funksjonen - Det er en Windows-funksjon som ender med å skape dette problemet for mange brukere. Selv om den er designet for å automatisk justere volumet når PC-en brukes til kommunikasjonsformål, kan det noen ganger hente falske positive som vil ende opp med å redusere volumet når det ikke er tilfelle. I dette tilfellet løser problemet problemet ved å endre standardadferd til "Gjør ingenting".
 • Windows-lyddriver forårsaker problemet - Som mange brukere har rapportert, vil standard Realtek-driveren bli oppdatert over tid, noe som vil ende opp med å forårsake dette problemet på noen maskiner. Hvis dette scenariet gjelder, bør nedlasting til en generell Windows-driver løse problemet.
 • Dolby Digital Plus justerer volumet - En av de få tredjeparts lyddriverne som er kjent for å forårsake dette problemet er Dolby Digital Plus. Dette skjer på grunn av en lydfunksjon kalt Volume Leveler. Dessverre vil deaktivering av den fortsatt bevare den samme oppførselen, så du må deaktivere Dolby Digital Plus helt for å løse problemet.
 • En fysisk utløser senker / øker volumet - Stukkede volumtaster på tastaturet eller en USB-dongle fra musen som virker opp, er alle mulige årsaker som kan føre til dette spesielle problemet. Hvis du kobler fra de tilkoblede enhetene eller løser de faste nøklene, løser du problemet i dette tilfellet.

Hvis du leter etter måter å forhindre at Windows-volumet blir automatisk justert, vil denne artikkelen gi deg flere feilsøkingstrinn. Nedenfor vil du oppdage en samling metoder som andre brukere i en lignende situasjon har brukt for å forhindre at denne oppførselen oppstår.

Metode 1: Deaktivering av lydeffekter og umiddelbar modus 

Som det viser seg er flere Realtek-drivere kjent for å forårsake dette spesielle problemet. Vi har ikke klart å finne en offisiell forklaring på hvorfor dette problemet oppstår, men det virker som den mest populære utløseren er å spille noe med lyd, pause det og deretter spille det igjen. For de fleste berørte brukere vil dette scenariet resultere i en volumendring som ikke blir gjenkjent inne i høyttalervolummåleren.

Heldigvis har enkelte berørte brukere rapportert at dette merkelig oppførsel ikke lenger skjedde etter at de fikk tilgang til lyd innstillinger og deaktivert alle lydeffekter + Umiddelbar modus . Her er en rask guide til hvordan du gjør det:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne opp en Kjør -dialogboksen. Skriv deretter inn “mmsys.cpl” og trykk Enter for å åpne lydvinduet .
 2. Gå til kategorien Avspilling , velg avspillingsenheten du har problemer med, høyreklikk på den og velg Egenskaper.
 3. I Egenskaper- skjermbildet går du til Enhancement- fanen og sjekker sjefen som er tilknyttet Deaktiver alle forbedringer (Deaktiver alle lydeffekter) . Trykk deretter på Bruk for å lagre endringene.

  Merk:  Hvis du har høyttaler- / hodesettinnstillinger, inkluderer du øyeblikkelig modus, deaktiver det også.

 4. Start datamaskinen på nytt og se om problemet er løst ved neste oppstart.

Hvis du fremdeles merker at lydvolumet har en tendens til å gå opp eller ned over tid, kan du gå videre til neste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktivere automatisk volumjustering via kommunikasjonsfanen

Som det viser seg, er en annen mulig skyldige som kan ende opp med å senke lydvolumet, en Windows-funksjon som er designet for å automatisk justere volumet når du bruker PCen til å ringe eller motta telefonsamtaler. Selv om denne funksjonen er flott når den fungerer riktig, så vi mange brukerrapporter der Windows feilaktig tolker innkommende eller utgående kommunikasjon og senker volumet når det ikke er nødvendig.

Hvis dette scenariet gjelder for din nåværende situasjon, vil du kunne løse problemet ved å gå til kategorien Kommunikasjon i lydmenyen og endre standardadferden til " Gjør ingenting " når en ny kommunikasjon oppdages.

Slik gjør du dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Deretter skriver du inn “ mmsys.cpl”  og trykk Enter for å åpne opp Sound skjermen.
 2. Inne i vinduet Sound , gå til Kommunikasjon-fanen og sett " Gjør ingenting" -bryteren under " Når Windows oppdager kommunikasjonsaktivitet" .
 3. Trykk på Bruk for å lagre endringene, og start deretter datamaskinen på nytt for å se om problemet er løst.

Hvis du fremdeles støter på den samme merkelige oppførselen med lydvolumet, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 3: Nedgradering til en generell Windows-driver 

Hvis ingen av metodene nedenfor har bidratt til å hindre at lydvolumet blir automatisk justert, kan du sannsynligvis begynne å klandre lyddriveren som er aktiv for øyeblikket. Vi har sett mange rapporter der det ble bekreftet at problemet til slutt ble forårsaket av en Realtek-driver som Windows Update automatisk installerte.

Hvis du bruker en Realtek lyddriver, er sjansen stor for at du vil kunne løse dette problemet ved å nedgradere den nåværende lyddriveren til den generelle Windows-driveren som allerede er lagret på systemet ditt. Slik gjør du det:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “devmgmt.msc” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .
 2. I Device Manager utvider du rullegardinmenyen Lyd, video og spillkontroller .
 3. Høyreklikk på lydenheten som fungerer, og velg Oppdater driver (Oppdater driverprogramvare) .
 4. Ved første ledetekst klikker du på Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare .
 5. Deretter, på neste skjermbilde, klikker du på La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min .
 6.  Deretter starter du med å merke av i ruten som er tilknyttet Vis kompatibel maskinvare . Velg deretter High Definition Audio Device fra listen og klikk Neste.
 7. Klikk Ja ved advarselen for å installere denne driveren over din nåværende driverinstallasjon.
 8. Start datamaskinen på nytt for å lagre endringene og se om volumproblemet løses ved neste oppstart.

Metode 4: Deaktivering av Dolby Digital Plus Advanced Audio

Hvis du bruker lydutstyr som støtter Dolby Digital Plus, er det stor sjanse for at programmet bak forårsaker automatiske volumendringer. Dette skjer på grunn av en lydfunksjon kalt Volume Leveler . Men dessverre vil deaktivering av denne effekten ikke løse problemet. Dessverre må du deaktivere Dolby helt for å forhindre at den kommer i konflikt med avspillingsenheten din.

Flere brukere i en lignende situasjon har rapportert at problemet ble løst etter at de besøkte Sound-menyen og deaktivert Dolby Digital Plus helt. Slik gjør du dette:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Deretter skriver du inn “ mmsys.cpl”  og trykk Enter for å åpne opp Sound skjermen.
 2. I lydmenyen velger du høyttalerne som blir automatisk justert og velger Egenskaper.
 3. Deretter går du til Dolby fanen og klikk på strømknappen (nær Dolby Digital Plus ) for å deaktivere den.
 4. Start datamaskinen på nytt og se om den automatiske volumjusteringen stopper ved neste systemstart.

Hvis du fortsatt har de samme automatiske volumjusteringsproblemene, kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 5: Å håndtere fysiske utløsere

Nå som vi har brent gjennom alle potensielle programvare skyldige som kan ende opp med å forårsake problemet, la oss undersøke for en fysisk utløser. Du vil bli overrasket over antall personer som har oppdaget at problemet skyldes et mushjul eller en volumtast som sitter fast.

Hvis du bruker en USB-mus med et hjul som kan brukes til å redusere volumet, kan et mekanisk (eller driver) problem føre til at den setter seg fast ved nedgradering eller oppgradering av volumet. I dette tilfellet vil det mest sannsynlig løse problemet å koble fra musen og starte den bærbare datamaskinen på nytt.

En annen potensiell fysisk utløser er at en fysisk volumtast sitter fast (de fleste tastaturmodeller har volumtastatur). Hvis du bruker en skjerm med høyttalere, kan en fast tast på skjermen endre lydvolumet ditt.

Metode 6: Avinstallere og installere drivere på nytt

Noen brukere har angivelig løst dette problemet ved å oppdatere lyddriverne og erstatte dem med de som Windows installerer automatisk. For det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å starte kjøringsprompten.
 2. Skriv inn “devmgmt.msc” og trykk “Enter”.
 3. Klikk på " Video, Sound and Game Controllers " og høyreklikk på "Sound Drivers".
 4. Velg "Avinstaller" -knappen for å fjerne dem fra datamaskinen.
 5. Vent til driverne blir avinstallert, og start datamaskinen på nytt.
 6. Ved oppstart blir driverne automatisk installert på nytt.
 7. Sjekk og se om dette løser feilen.

Metode 7: Deaktiver demping

I noen tilfeller kan Discords dempningsfunksjon forårsake dette problemet på datamaskinen din. Derfor deaktiverer vi det i dette trinnet. For det:

 1. Start Discord og klikk på innstillingstrinnet.
 2. I innstillingene klikker du på “ Tale og video ” og ruller nedover.
 3. Under overskriften Demping bør det være en glidebryter for alternativet Demping.
 4. Slå glidebryteren ned og lagre innstillingene.
 5. Sjekk og se om det har løst problemet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det