Slik sender du lyd til flere enheter i Windows 10

De fleste Windows-brukere har mer enn bare en lydutgangsenhet koblet til datamaskinene sine - det vanligste eksemplet på dette er den gjennomsnittlige Windows-brukeren som har et par hodetelefoner for når de vil holde lyden for seg selv og en høyttaler eller et sett med høyttalere for når de har lyst til å dele musikken. Et annet vanlig eksempel på dette er brukere som har forskjellige høyttaleroppsett, for eksempel ett normalt oppsett og ett surroundlydoppsett begge koblet til Windows-datamaskinen.

Når du har mer enn en lydutgangsenhet koblet til datamaskinen din, er det ikke bare en ulempe, men det kan også være ganske kjedelig å bytte fra den ene til den andre når du vil at lyden skal spilles gjennom en bestemt enhet. Ville det ikke vært mye bedre hvis du bare kunne spille av lyden gjennom ALLE lydutgangsenhetene du har koblet til datamaskinen din samtidig, slik at du kan lytte til lyden gjennom hvilken enhet du vil? På eldre versjoner av Windows-operativsystemet kan du gjøre akkurat det ved å bruke Stereo Mix- alternativet. Men Stereo Mix er alternativet ikke tilgjengelig i Windows 10 - eller det er i det minste ikke tilgjengelig forhånd.

Heldigvis kan du fremdeles ha lyd på en Windows 10-datamaskin som skal spilles gjennom to eller flere lydutgangsenheter samtidig. Følgende er de to metodene du kan bruke for å oppnå dette:

Metode 1: Aktiver og bruk Stereo Mix

Som nevnt ovenfor er Stereo Mix- alternativet i det minste ikke tilgjengelig på forhånd i Windows 10. Det er der fortsatt - det er bare deaktivert som standard på den nyeste og beste iterasjonen av Windows-operativsystemet. Det å være tilfelle, kan du aktivere den Stereo Mix -funksjonen og bruke den til å ha lyd ut gjennom flere enheter i Windows 10. For å gjøre dette, må du:

 1. Åpne Start-menyen .
 2. Søk etter “ lyd ” og klikk på søkeresultatet med tittelen Lyd .
 3. Klikk på høyttalere for å velge den, og klikk deretter på Velg standard for å angi den som standard avspillingsenhet.
 4. Naviger til innspillingsfanen .
 5. Høyreklikk på et tomt område og klikk på Vis deaktiverte enheter .
 6. Du bør nå se en oppføring for en innspillingsenhet med tittelen Wave Out Mix , Mono Mix eller Stereo Mix . Finn denne spesifikke oppføringen, høyreklikk på den og klikk på Aktiver .
 7. Når du har aktivert det, høyreklikker du på det igjen og klikker på Angi som standard enhet .
 8. Dobbeltklikk på posten Wave Out Mix , Mono Mix eller Stereo Mix og naviger til kategorien Lytt i dialogboksen Egenskaper .
 9. Finn avkrysningsruten Lytt til denne enheten, og merk av for den, og åpne deretter Avspilling gjennom denne rullegardinmenyen og velg din sekundære lydutgangsenhet fra menyen.
 10. Klikk på Bruk og deretter på OK .
 11. Klikk på Bruk og deretter på OK .
 12. Start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen starter opp, må du sjekke om lyd nå spilles av både din primære og sekundære lydutgangsenhet samtidig.

Metode 2: Bruk Voicemeeter

Hvis metode 1 av en eller annen grunn ikke fungerer for deg, hvis det er en liten forsinkelse i lydutgangen når du bruker metode 1 til å spille av lyd til flere enheter på datamaskinen din, eller hvis du prøver å bruke metode 1 og en Wave Out Mix , Mono Mix eller Stereo Mix- oppføring dukker ikke opp, frykt ikke - alt er ikke tapt ennå. Du kan fremdeles sende lyd til flere enheter på Windows 10-datamaskinen din ved hjelp av Voicemeeter . Stemmeeterer et tredjepartsprogram for forskjellige iterasjoner av Windows-operativsystemet, inkludert Windows 10, som kan brukes til å sende den samme lyden som spilles av via en lydutgangsenhet som skal spilles av via en annen lydutgangsenhet på samme datamaskin samtidig.

Voicemeeter er freeware, noe som betyr at du ikke trenger å kjøpe det og kan laste det ned gratis (selv om freeware-utviklere alltid tar imot donasjoner med åpne armer!). Du kan få Voicemeeter til datamaskinen din her .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det