LØST: Uventet Store Unntak i Windows 10

Med oppdateringen til Windows 10 fikk du et fancy sett med tilleggsfunksjoner og forbedret estetikken, men de kom ikke uten de uønskede unntakene og feilene vi kunne ha levd uten. Et slikt eksempel er det "uventede butikkunntaket" som tvinger deg til å starte på nytt hver gang det dukker opp.

Det uventede butikkunntaket har plaget mange brukere etter at de oppdaterte fra tidligere versjoner av Windows 10. Det ledsages normalt av den fryktede BSOD eller den blå skjermen for død. Mesteparten av tiden har dette unntaket blitt reist på grunn av et antivirusprogram. Vi vil diskutere fjerning av antivirus for å hindre at den blå skjermen av død oppstår igjen. Hvis du vil bekrefte at det faktisk er antivirus som er skyldig part, kan du gjøre det ved å gå gjennom feilinformasjonen din. Der inne skal du kunne se "rå stakken" som inneholder sporene som er produsert av operativsystemet. Der inne bør du kunne finne feil som kan samsvare med driverne som brukes av antivirus- eller malware-beskyttelsesprogrammene.(Vi vil dele to andre metoder sammen med dette, så hvis antivirusfjerningsmetoden ikke fungerer for deg, ikke bekymre deg, vi har fortsatt dekket deg)

uventet butikk unntak

Metode 1: Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne og gjenopprette korrupte og manglende filer herfra , når du er ferdig, fortsett med løsningene nedenfor. Det er viktig å sikre at alle systemfiler er intakte og ikke korrupte før du fortsetter med løsningene nedenfor.

Metode 2: Avinstaller antivirusprogrammet

Windows 10 har "Microsoft Defender" som standard og kraftig virusbeskyttelsesapplikasjon, så selv om du fjerner antivirusprogrammet, ikke bekymre deg, PCen din vil bli beskyttet. For å være mer spesifikk rapporterte brukere som kjørte McAfee at McAfee var den skyldige.

Utfør følgende trinn for å avinstallere:

Trykk på " Windows-tasten + X " for å trekke opp lokalmenyen over startknappen.

Velg " Kontrollpanel " fra listen.

I kontrollpanelet bør du kunne se en seksjon som går under navnet " Programmer ". Klikk på den.

Her finner du en liste over programmer som er installert på datamaskinen din. Fra listen, fortsett og finn din antivirusprogramvare. Hvis du har installert flere versjoner av beskyttelsesprogramvare, bør du ideelt avinstallere dem alle. For å gjøre dette, høyreklikk på valget ditt og klikk på “Avinstaller”.

Du blir spurt om du virkelig vil fortsette med avinstallasjonen. si ja.

Følg trinnene på skjermen for å fullføre avinstallasjonen.

Start datamaskinen på nytt.

Når du har utført de ovennevnte trinnene, blir sjansen for at denne feilen kommer veldig lav. Hvis du imidlertid fortsatt står overfor dette problemet, så er det to andre metoder som vi skal diskutere, så ta på deg feilrettingshattene og fortsett å lese.

Metode 3: Kontroller harddiskens helse

Noen brukere rapporterte også at dette problemet dukket opp etter at de fant noen problemer med harddiskens helse. Det var noen viktige filer som var til stede i en dårlig sektor på harddisken, og det var den viktigste årsaken til problemet; Noen brukere rapporterte også at en døende harddisk var årsaken. Hvis ovennevnte metode ikke løste feilen for deg, er det sannsynligvis harddisken din som er skyldig part. Vi kjører en helsediagnostisk test med et tredjepartsverktøy for å bevise mer. Følg disse trinnene:

For helsediagnosen vil vi bruke Crystal Disk info, som er et lite verktøy som kan gi deg beskjed om statusen til harddisken din. Last ned den fra denne lenken.

Den nedlastede filen vil være en kjørbar fil. Dobbeltklikk på den og følg instruksjonene på skjermen for å installere den.

Verktøyet skal installeres ganske raskt. Når det er gjort, start det og hovedvinduet skal kunne gi deg statusen til harddisken din. På vanlige harddisker står det "Bra", men hvis du har noen problemer, vil det ha skumlere ting å si som "Dårlig" for eksempel.

Hvis verktøyet diagnostiserer harddisken din som "dårlig", er det årsaken til problemet ditt. Vi anbefaler at du bytter ut harddisken for å løse problemet. Hvis du imidlertid har en "God" statusrapport og denne metoden ikke fungerte for deg, har vi en siste metode å anbefale.

Metode 4: Sjekk driverproblemer

Hvis du har samme problem og har en Lenovo-maskin, kan du følge disse trinnene for å fjerne unntaket:

Som et første trinn vil vi deaktivere automatisert installasjon av drivere. For dette, skriv “ gpedit.msc ” i startmenysøket. Hvis du ikke har den globale policyeditoren installert, kan du følge denne omfattende veiledningen for å installere den første klikk (her)

På venstre side av vinduet, bør du se "Computer Configuration". Utvid det.

Utvid " Administrative maler ", utvid deretter " System " og følg det ved å utvide " Enhetsinstallasjon ".

Klikk på “ Enhetsinstallasjon ”.

I vinduet på høyre side skal du se " Forhindre installasjon av enheter som ikke er beskrevet av andre policyinnstillinger ". Dobbeltklikk på den.

I vinduet som vises, velg “ Enabled ” og klikk “ Ok ”.

Start datamaskinen på nytt nå.

Åpne startmeny-popup-vinduet ved å trykke på " Windows-tasten + X" og velg " Enhetsbehandling ".

Nå fra enhetsbehandling-vinduet, gå til “Sound video and game controllers” og høyreklikk på “Conexant SmartAudio” eller “IDT High Definition Audio”. Klikk på avinstaller fra listen og sørg for at avmerkingsboksen “ Slett driverprogramvaren for enheten ” er merket av.

Trykk deretter på " Windows-tast + X " igjen og velg "Programmer og funksjoner". Fra listen over apper, avinstaller alt du kan finne relatert til “Conexant / IDT og Dolby”.

Start datamaskinen på nytt.

Når du har startet på nytt, må du laste ned følgende driver for Dolby og lydkomponenten fra denne lenken:

Audio driver (Conexant) for 64 bit Windows- Lenovo G410, G510

Installer den nedlastede driveren og start maskinen på nytt.

Når du har installert den nyeste driveren på nytt, bør du ikke lenger møte det uventede butikkunntaket på Windows 10 igjen.

Løsning 5: Slå av hurtig oppstart

Windows 10s raske oppstart (også kalt hurtig oppstart) fungerer på samme måte som hybrid hvilemodus i tidligere versjoner av windows. Den kombinerer elementene i en kald nedstengning og dvalemodus. Når du slår av datamaskinen, logger Windows av alle brukere og lukker alle applikasjoner som ligner på kaldstart. På dette punktet ligner Window-tilstanden når den er startet opp på nytt (ettersom alle brukere er avlogget og applikasjoner er stengt). Systemøkten er imidlertid i gang, og kjernen er allerede lastet opp.

Deretter sender Windows et varsel om å utarbeide drivere for å forberede seg på dvalemodus og lagrer den nåværende systemtilstanden i dvalemodus og slår av datamaskinen. Når du starter datamaskinen på nytt, trenger ikke Windows å laste inn kjernen, systemtilstanden eller driverne på nytt. Det oppdaterer bare RAM-en med det lastede bildet i dvalefilen og navigerer deg til oppstartsskjermen.

Denne funksjonen gjør at Windows starter raskere, slik at du ikke trenger å vente på den tradisjonelle tiden. Imidlertid er denne funksjonen også kjent for å forårsake problemer ved ikke å laste de nødvendige driverne riktig hver gang. Siden det ikke laster inn driverne, kan det hende at noen drivere ikke allerede er lastet inn. På grunn av dette kan vi oppleve problemet.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ kontrollpanel ” i dialogboksen og trykk Enter. Dette starter datamaskinens kontrollpanel.
 2. Når du er i kontrollpanelet, klikker du på Strømalternativer .

 1. Når du er i strømalternativene, klikker du på “ Velg hva strømknappene skal gjøre ” til venstre på skjermen.

 1. Nå vil du se et alternativ som krever administrative rettigheter kalt "Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige ". Trykk på det.

 1. Gå nå til bunnen av skjermen og fjern merket for boksen som sier " Slå på hurtig oppstart ". Lagre endringer og avslutt.

 1. Du må kanskje starte datamaskinen på nytt. Sjekk om problemet ved hånden ble løst.

Løsning 6: Oppdater skjermdrivere

Vi starter datamaskinen din i sikkermodus og sletter de nåværende installerte driverne for skjermkortet. Ved omstart vil standard skjermdrivere automatisk installeres ved oppdagelsen av skjermmaskinvaren.

 1. Følg instruksjonene i artikkelen om hvordan du starter datamaskinen i sikker modus.
 2. Når du har startet opp i sikker modus, høyreklikker du på Windows-tasten og velger Enhetsbehandling fra listen over tilgjengelige alternativer.

En annen måte å starte enhetsbehandleren på er ved å trykke Windows + R for å starte Run-applikasjonen og skrive “ devmgmt.msc ”.

 1. Når du er i enhetsbehandling, utvider du delen Skjermkort og høyreklikker på skjermmaskinvaren. Velg alternativet Avinstaller enhet . Windows åpner en dialogboks for å bekrefte handlingene dine, trykk Ok og fortsett.

 1. Start PCen på nytt. Trykk på Windows + S- knappen for å starte startmenyens søkefelt. Skriv “ Windows update ” i dialogboksen . Klikk på det første søkeresultatet som kommer frem.

 1. Når du er i oppdateringsinnstillingene, klikker du på knappen som sier " Se etter oppdateringer ". Nå vil Windows automatisk sjekke for tilgjengelige oppdateringer og installere dem. Det kan til og med be deg om en omstart.
 2. Etter oppdatering, sjekk om problemet ditt ble løst.

Windows Update prøver alltid sitt beste for å levere de nyeste driverne som er tilgjengelige for maskinvaren din. Men det betyr heller ikke at de er de siste tilgjengelige. Alternativt til Windows Update, kan du også gå til produsentens nettsted for grafikkortet og laste ned de nyeste driverne manuelt.

Hvis de nyeste driverne heller ikke løser det aktuelle problemet, kan du prøve å laste ned og installere en eldre driver for maskinvaren din. Produsenter har alle driverne oppført etter dato, og du kan prøve å installere dem manuelt. Følg instruksjonene nedenfor for å installere driverne manuelt.

 1. Åpne Enhetsbehandling som forklart ovenfor i løsningen og høyreklikk på driveren din og velg “ Oppdater driver ”.

 1. Nå dukker det opp et nytt vindu som ber deg om å oppdatere driveren manuelt eller automatisk. Velg " Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare ".

 1. Bla gjennom mappene der du lastet ned driverne. Velg det og Windows installerer de nødvendige driverne. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Merk: Du bør også sjekke hver av enhetene som er koblet til datamaskinen din via enhetsbehandling og oppdatere driverne en etter en. Feilen kan oppstå på grunn av en av dem; du må slå og prøve til du finner den dårlig konfigurerte driveren.

Løsning 7: Kjører systemfilkontroll

System File Checker (SFC) er et verktøy som er til stede i Microsoft Windows som lar brukerne skanne datamaskiner for korrupte filer i operativsystemet. Dette verktøyet har vært der i Microsoft Windows siden Windows 98. Det er et veldig nyttig verktøy for å diagnostisere problemet og kontrollere om noe skyldes korrupte filer i Windows.

Vi kan prøve å kjøre SFC og se om problemet vårt blir løst. Du får ett av de tre svarene når du kjører SFC.

 • Windows fant ingen brudd på integriteten
 • Windows Resource Protection fant korrupte filer og reparerte dem
 • Windows Resource Protection fant korrupte filer, men klarte ikke å fikse noen (eller alle) av dem
 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk Enter for å starte datamaskinens oppgavebehandling.
 2. Klikk nå på Filalternativ øverst til venstre i vinduet og velg " Kjør ny oppgave " fra listen over tilgjengelige alternativer.

 1. Skriv nå " powershell " i dialogboksen og sjekk alternativet under som sier " Opprett denne oppgaven med administrative rettigheter ".

 1. En gang i Windows Powershell, skriv “ sfc / scannow ” og trykk Enter . Denne prosessen kan ta litt tid ettersom hele Windows-filene dine skannes av datamaskinen og blir sjekket for korrupte faser.

 1. Hvis du støter på en feil der Windows oppgir at den fant en feil, men ikke klarte å fikse dem, bør du skrive " DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth " i PowerShell. Dette vil laste ned de korrupte filene fra Windows-oppdateringsserverne og erstatte de korrupte. Vær oppmerksom på at denne prosessen også kan ta litt tid i henhold til internettforbindelsen din. Ikke avbryt på noe tidspunkt og la det gå.

Hvis en feil ble oppdaget og løst ved hjelp av metodene ovenfor, start datamaskinen på nytt og sjekk om prosessen begynte å fungere normalt.

Løsning 8: Slå av hvilemodus

En annen løsning som fungerte for de fleste brukere var å deaktivere hvilemodus. Feilen ser ut til å være relatert til at datamaskinen sover eller lagrer forhåndsdefinerte data (som ved hurtig oppstart). Vi kan prøve å deaktivere hvilemodus fullstendig og sjekke om dette løser problemet. Vær oppmerksom på at hvis dette ikke gjør noen forskjell, kan du alltid tilbakestille endringene.

 1. Høyreklikk på batteriikonet nederst til høyre på skjermen, og klikk " Strømalternativer ".

Hvis du eier en PC og ikke ser dette alternativet, trykker du Windows + S og skriver " velg en strømplan ". Klikk på det mest relevante resultatet.

 1. Det vil være mange planer oppført i vinduet. Klikk på " Endre planinnstillinger " foran strømplanen som for øyeblikket er aktiv på datamaskinen din.

 1. I dette vinduet vil du se et alternativ “ Sett datamaskinen i dvale ”. Forsikre deg om at alternativet er satt til “ Aldri ” i begge forhold (på batteri og koblet til). Klikk på " Lagre endringer " og avslutt.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet forsvant.

Løsning 9: Koble til harddisken din på nytt (bare for tårn)

Du kan også prøve å koble til harddisken på nytt og sjekke om dette løser problemet. Mange brukere rapporterte at problemet var med harddisken. Hvis du eier et tårn, må du slå av datamaskinen, koble fra strømmen, og deretter ta av lokket forsiktig og koble de svarte og hvite ledningene som går til hovedkortet fra harddisken. Vent et par minutter før du kobler dem til igjen. Etter at du har startet datamaskinen på nytt, må du kontrollere om problemet er løst.

Hvis du allerede har installert Windows på nytt og problemet fortsatt vedvarer, anbefaler vi at du sjekker harddisken. Det er mulig at problemet ligger på harddisken og ber feilen selv om du installerte en ny kopi av Windows på maskinen din.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det