Hva er igfxtray.exe, og hvorfor kjører det ved oppstart?

igfxTray.exe er en programvarekomponent utviklet av Intel Corporation for modulen Intel Common User Interface. Denne prosessen er til stede på datamaskinen din som en del av Graphics Media Accelerator Driver som leveres sammen med NVIDIA-grafikkort og Windows-drivere for Intel. Det viser et ikon i oppgavelinjen på oppgavelinjen, der brukerne kan få tilgang til Intel Graphics-konfigurasjon.

igfxTray står for I ntel G ra ph ic s System Tray Helper Icon

Det er mange brukere som rapporterte at en dialogboks med igfxTray alltid gyte når systemet startes, samtidig som det blir bedt om en sikkerhetsadvarsel. Det spiller ingen rolle om du velger Kjør eller Avbryt; advarselen gyter igjen når du starter datamaskinen neste gang. Selv om dette programmet er en legitim prosess med Intel® Common User Interface, er det i konflikt med systemet ditt og kan vise seg å være en reell plage.

Hvordan sjekke om igfxTray er autentisk?

Det er flere skadelige programmer og virusapplikasjoner som skjuler seg under navnet og pirker rundt datamaskinen din og forårsaker skade. Du kan enkelt sjekke om prosessen er legitim ved å bruke to sjekker; den skal være i riktig systemkatalog og den skal ha en bekreftet digital signatur.

 1. Høyreklikk på applikasjonen i oppgavebehandling og velg “ Egenskaper ”.
 2. Under “ Genereltfanen , sjekk om plasseringen av den kjørbare er “ C: \ Windows \ System32 ”. Plasseringen er en av de viktigste tingene som gir bort et falskt program.

 1. Etter å ha bekreftet plasseringen, velg fanen “ Digitale signaturer ”. Her vil alle signaturene være til stede som søknaden din er signert mot. Du kan se detaljene i signaturen ved å klikke " Detaljer " etter å ha valgt en.

Hvis programmet besto begge kontrollene, betyr det at det er en legitim prosess og ikke forårsaker skade på datamaskinen din.

Metode 1: Ekskluderer prosessen ved hjelp av Windows Defender

Hvis du får en advarsel hver gang du starter datamaskinen din, kan du ekskludere igfxTray.exe ved hjelp av ekskluderingsvinduet i Windows Defender. Dette vil automatisk sette prosessen på den sikre listen og se bort fra den når den skanner datamaskinen.

Merk: Du bør bare utføre denne operasjonen hvis du er 100% sikker på at prosessen er legitim og ikke inneholder noen form for skadelig programvare eller antivirus. Hvis du ekskluderer en skadelig prosess, gir du den indirekte full tilgang til datamaskinen din.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " Windows Defender Settings " i dialogboksen og åpne programmet som returnerer til resultatet.
 2. Klikk på “ Åpne Windows Defender Security Center ” under overskriften.

 1. Klikk på " tannhjul " -ikonet til stede nederst til venstre på skjermen, og trykk deretter på " Virus- og trusselbeskyttelsesinnstillinger ".
 2. Klikk på Legg til eller fjern unntak under overskriften " Ekskluderinger " .
 1. Før du legger til ekskluderingen, må du sørge for at prosessen faktisk er til stede i “C: \ Windows \ System32 \ igfxTray.exe ”.

 1. Klikk på " Legg til en ekskludering " og velg " Behandle ".

 1. Det er flere måter du kan ekskludere en prosess på. Du kan bruke hele stienavnet , bare navnetprosessen eller sette en stjerne i utvidelsesområdet til programmet. Etter å ha lagt til utvidelsen, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ved hånden ble løst.

Metode 2: Bruke systemkonfigurasjon

Hvis problemet ikke løser seg ved hjelp av den første metoden, bør du sjekke om du kan deaktivere tjenesten ved hjelp av systemkonfigurasjon. Systemkonfigurasjon inneholder en fane “Oppstart” som inneholder alle prosessene som kjører ved oppstart.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ msconfig ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Velg oppstartsfanen og fjern merket for " IgfxTray " under IntelCorp eller Intel. Det er mange oppføringer under Intel, men hvis du holder musen over hver enkelt, vil du finne prosessen enkelt. Du kan også sjekke kommandoen for å finne nøkkelordet til prosessen.

Metode 3: Bruke Registerredigering

Hvis alle ovennevnte metoder mislykkes, og dialogboksen fremdeles vises i ny og ne, kan du prøve å slette registeroppføringen. Vi vil slette oppføringen fra Kjør som vil slette oppføringen fra å kjøre; dermed tvinger det til ikke å poppe lenger.

Merk: Vær oppmerksom på at registereditor er et veldig kraftig verktøy. Slette feil taster kan gjøre datamaskinen ubrukelig og forårsake ytterligere problemer på datamaskinen.

 1. Trykk på Windows + R, skriv " regedit " i dialogboksen og trykk Enter. Når du er i registereditoren, navigerer du til følgende filsti:

HKLM \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run

 1. Slett nå oppføringen " C: \ WINDOWS \ system32 \ igfxpers.exe ". Ved å slette av Run vil du sikre at prosessen ikke starter av seg selv når datamaskinen din starter.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ved hånden ble løst. Du kan trenge administratorrettigheter for å utføre denne løsningen.

Merk: Hvis begge løsningene ikke løser problemet, bør du vurdere å installere de riktige driverne på nytt. Søk etter Intel HD / UHD grafikkdrivere og se hvilken driver som passer for datamaskinen din. Etter å ha bestemt driveren, gå over til enhetsbehandling og oppdater deretter. Du kan også installere standarddriverne ved å avinstallere driveren og starte datamaskinen på nytt. Aksjedrivere installeres på nytt automatisk.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det