Hvordan endre musefølsomhet på Windows 10

Musen er en nøkkelutstyr som brukes til inndata siden oppgangen til datamaskiner. Men mange brukere har vært misfornøyde med standard mushastighet på Windows 10. Siden preferanser varierer mye fra person til person, føler noen brukere at markøren deres beveger seg for raskt, mens andre føler at standardhastigheten kan være raskere. Visst, noen avanserte eksterne mus har sin egenutviklede programvare som kan justere musefølsomheten, men det er noen få innfødte måter som gjør at du kan gjøre det fra Windows 10.

Windows 10 er utstyrt for å la deg tilpasse musefølsomheten på en rekke måter. Foruten å endre musens hastighet og tilhørende innstillinger, kan du også justere antall linjer som skal rulles med hver mushjulbevegelse.

Hvis du ikke er fornøyd med musens følsomhet i Windows 10, har vi utarbeidet en samling metoder som gjør at du kan tilpasse musens hastighet etter dine personlige preferanser. Følg hvilken metode som virker mer tilgjengelig i din spesielle situasjon. Hvis du finner ut at en metode ikke er aktuelt, kan du bare flytte ned til neste til du klarer å løse problemet.

Metode 1: Endre musefølsomheten via DPI-knappen

Hvis du vil unngå å tilpasse i Windows-menyene eller registerredigereren, er det beste valget å bruke DPI-knappen på musen. Selv om ikke mus vil ha en, vil de fleste eksterne enheter av denne typen inneholde en DPI-knapp som lar deg bytte til forskjellige følsomhetsinnstillinger.

Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste DPI-endringer fra musemenyen er midlertidige og vil bli overskrevet når du slår av PCen eller når du kobler fra musen (eller tar ut batteriet).

Hvis du leter etter en metode som vil gi en mer permanent endring, fortsett til de andre metodene nedenfor.

Metode 2: Endre musefølsomheten fra Kontrollpanel

Den opprinnelige måten å endre standard følsomhetsverdier for mus er via Kontrollpanel. Dette er den mest intuitive tilnærmingen, og den vil gjøre det mulig for deg å endre pekerhastigheten, hastigheten på å dobbeltklikke og til og med tillate deg å bytte primærknapp med den andre hvis du er interessert i den slags ting.

Her er en rask guide til hvordan du kan endre musefølsomheten på Windows 10 via Kontrollpanel:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter “ kontroll ” og trykk Enter for å åpne Kontrollpanel .
 2. Inne i Kontrollpanel, klikk på Maskinvare og lyd , og klikk deretter på Mus (under Enheter og skrivere .
 3. I Egenskaper for mus kan du velge kategorien Knapper for å endre knappekonfigurasjonen og øke eller redusere dobbeltklikkhastigheten.
 4. Hvis du vil justere følsomheten, velger du kategorien Alternativer for peker og bruker glidebryteren under Bevegelse for å justere hvor rask musepekeren er. Du kan også merke av i ruten som er knyttet til Forbedre pekerens presisjon for å gjøre den mer snappy.
 5. Hvis du vil redusere eller øke antallet linjer som blir rullet av gangen, går du til hjulfanen og bruker rullegardinmenyen under vertikal rulling .

  Hvis denne metoden ikke var effektiv, eller hvis du leter etter en mer teknisk tilnærming, kan du gå til den andre metoden nedenfor.

Metode 3: Endre musefølsomheten via Registerredigering

En mer teknisk måte å endre musefølsomhetsinnstillingene er via Registerredigering. Dette vil kreve at du blir litt teknisk og potensielt farlig, men hvis du følger instruksjonene riktig, vil du ikke risikere å skade registerfilene dine.

Denne metoden lar deg gjøre noen korrelerte registerendringer i hastighetsinnstillingene for å øke musefølsomheten til maksimum. Husk at å øke verdien utover de som er spesifisert nedenfor, kan ende opp med å redusere musen i stedet for å gjøre den raskere.

Her er en rask guide til bruk av Registerredigering for å endre innstillingene for musefølsomhet:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en ny Run-boks. Skriv deretter “ Regedit ”, trykk Enter og klikk på Ja ved UAC (User Account Control) -prompten for å åpne Registerredigering med administratorrettigheter.
 2. Inne i Registerredigering, gå til båndet øverst og velg Fil> Eksporter , og velg deretter et passende sted der du vil lagre sikkerhetskopien. Dette trinnet er gjort for å sikre at vi har mulighet til å gjenopprette registret til sin tidligere tilstand i tilfelle noe går galt.

  Merk: I uheldig tilfelle at registret blir skadet under denne prosessen, går du til Fil> Importer og velger sikkerhetskopien du tidligere opprettet for å gjenopprette til en sunn tilstand.

 3. Bruk den venstre ruten i Registerredigering, og naviger til følgende sted:
  Datamaskin \ HKEY_CURRENT_USER \ Kontrollpanel \ Mus
 4. Gå til høyre rute og dobbeltklikk på MouseSpeed, og sett verdidataene til 2 og klikk Ok for å lagre endringene.
 5. Dobbeltklikk deretter på MouseThreshold1 og sett verdidataene til 0 og trykk OK for å lagre.
 6. Til slutt dobbeltklikker du på MouseThreshold2 og setter verdidataene til 0 og trykker OK for å lagre endringene.
 7. Etter å ha fullført trinnene ovenfor, er musefølsomheten satt til maksimum. Lukk Registerredigering og start datamaskinen på nytt for å tvinge endringene til å tre i kraft.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det