Fix: Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet

Noen ganger kan en Windows-datamaskin bli utrolig treg under bruk, etterfulgt av at datamaskinens skjerm slås av og deretter slås på igjen, på hvilket tidspunkt en feilmelding om at " Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet " kan sees i varslingen. Område nederst til høyre på skjermen. Dette skjer når en funksjon som kalles Timeout Detection and Recovery (TDR) bestemmer at GPU ikke har svart innen den tildelte tidsperioden og starter skjermdriverne på nytt for å spare brukeren for å starte datamaskinen på nytt.

Noen av de vanligste årsakene til feilmeldingen "Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet" er mange programmer og applikasjoner som kjører og understreker GPU, et problem med den berørte datamaskinens skjermdrivere og en overopphetings-GPU. Dette problemet er kjent for å påvirke alle versjoner av Windows-operativsystemet fra Windows XP til Windows 10. Hvis du tilfeldigvis ser feilmeldingen "Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet" en gang i en blåmåne, er det ingen grunn til alarm. Men hvis du begynner å se feilmeldingen "Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet", kan det være et ganske alvorlig underliggende problem.

Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet

Heldigvis kan feilmeldingen "Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet" løses så lenge den ikke er forårsaket av en defekt GPU. Hvis du vil løse dette problemet, er følgende de mest effektive løsningene du bør prøve:

Løsning 1: Avinstaller grafikkdriverne og installer dem på nytt

Trykk på Windows-logotasten + R for å starte en Run

Skriv devmgmt.msc i dialogboksen Kjør, og trykk Enter for å starte Enhetsbehandling .

I Enhetsbehandling utvider du skjermkortene

Høyreklikk på grafikkdriverne, klikk på Avinstaller og gå deretter gjennom avinstallasjonsveiviseren for å avinstallere driverne. Hvis du har mer enn en grafikkdriver, gjør du det samme for hver enkelt av dem.

Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet

Start datamaskinen på nytt. Når datamaskinen har startet opp, skal den automatisk installere den samme versjonen av grafikkdriverne på nytt. Imidlertid, hvis datamaskinen ikke gjør det, er det bare å logge på det offisielle nettstedet til GPU-produsenten og finne, laste ned og installere dem selv. Når driverne er installert på nytt, må du kontrollere om problemet er løst eller ikke.

Løsning 2: Oppdater grafikkdriverne

Hvis en nyere versjon av grafikkdriverne på datamaskinen din er tilgjengelig for datamaskinen din, kan nedlasting og installering av dem kanskje bare løse dette problemet for deg. For å sjekke om en nyere versjon av datamaskinens grafikkdrivere er tilgjengelig, logg deg på den offisielle nettsiden til GPU-produsenten, gå videre til delen Nedlastinger eller støtte og se om en nyere versjon av grafikkdrivere for din spesifikke GPU er tilgjengelig . Hvis en slik versjon er tilgjengelig, laster du ned og installerer den, og kontrollerer om det løser problemet.

Løsning 3: Øk TDR-tidsavbrudd for GPUen din

TDR ( Timeout Detection and Recovery ) har en angitt tidsperiode, hvis funksjonen til en Windows-datamaskin ikke svarer, starter funksjonen skjermdrivere på nytt, på hvilket tidspunkt feilmeldingen "Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet" er vises. Hvis du ser feilmeldingen ganske ofte, kan en ganske sannsynlig årsak være at TDRs innstilte tidsavbrudd bare er for lite til at GPUen din kan svare i tide, og det er grunnen til at omstart av skjermdriveren utløses igjen og igjen.

Hvis dette er tilfelle, kan du løse dette problemet ved å øke TDR-tidsavbruddet for GPUen din, noe som kan gjøres ved å redigere datamaskinens register. Selv om prosessen er ganske enkel, må du være ekstra forsiktig når du fliser med datamaskinens register. For å bruke denne løsningen for å prøve å løse dette problemet, må du:

Trykk på Windows-logotasten + R for å starte en Run

Skriv inn regedit i dialogboksen Kjør, og trykk på Enter for å starte Registerredigering .

I den venstre ruten i Registerredigering , naviger til følgende katalog:

HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control

Klikk på GraphicsDrivers i venstre rute for å se innholdet i høyre rute.

I høyre rute høyreklikker du på et tomt område og holder markøren over Ny for å utvide hurtigmenyen. Hvis du bruker en 32-biters versjon av Windows, klikker du på DWORD (32-bit) verdi i hurtigmenyen. Hvis du bruker en 64-biters versjon av Windows, klikker du på QWORD (64-bit) verdi i hurtigmenyen.

Navngi den nye registerverdien TdrDelay og trykk Enter .

Dobbeltklikk på TdrDelay- registerverdien for å endre den, skriv 8 i Verdidatafeltet og klikk på OK .

Lukk Registerredigering , start PCen på nytt og sjekk om problemet fortsatt vedvarer når det starter opp.

Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet tdrforsinkelse

Løsning 4: Avlast noe av stresset på GPU-en

Grafikkdriveren til en Windows-datamaskin kan starte på nytt og føre til at feilmeldingen "Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet" vises når flere applikasjoner og programmer enn GPU kan håndtere, kjører. Hvis det er tilfelle, kan du bare lindre noe av stresset på GPUen din ved å lukke noen unødvendige applikasjoner og programmer som er åpne, og det burde gjøre susen.

Løsning 5: Rengjør støv og andre urenheter manuelt fra GPUen

En GPU med overoppheting kan også vise seg å være en årsak til dette problemet, og en av de vanligste årsakene til at GPU-er overopphetes på grunn av støv og andre urenheter på dem (og spesielt på deres radiatorer og kjøleribber). For å utelukke denne mulige årsaken, lukker du bare datamaskinen, åpner datamaskinen, setter ut GPUen, rengjør den grundig, radiatoren, varmeavlederen og porten på datamaskinens hovedkort, setter du GPU på nytt , starter datamaskinen på nytt og kontrollerer se om det løste problemet når datamaskinen starter opp.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det