Hvordan øke en dedikert videoram (VRAM) på Windows 10

Grafikkortet er den mest avgjørende maskinvaren til systemet ditt når det gjelder å påvirke din totale PC-ytelse. Hvis grafikkortet ditt (dedikert eller integrert) er gammelt med middelmådige spesifikasjoner, vil du mest sannsynlig få tilgang til nye og varme applikasjoner og spill. Hvis du ikke har penger til en helt ny GPU, kan du kanskje lure systemet ditt ved å falske en VRAM-økning.

Hva er VRAM?

De fleste feil generert av manglende grafikkort har noe å gjøre med video-RAM (VRAM). VRAM er en spesiell type RAM som er ansvarlig for å holde på informasjonen som GPU trenger. Det forbedrer ytelsen ved å la GPUen hente informasjon og overføre den til skjermen i en forhastet sak.

VRAM er mye raskere i å utføre GPU-relaterte oppgaver fordi den er spesielt utviklet for dette høyintensitetsformålet og fysisk mye nærmere GPU. Du er sannsynligvis klar over at integrert grafikkort er budsjettvennlig, men kommer ikke i nærheten av grafikkutdata fra dedikerte løsninger. Men husk at å ha mer VRAM ikke nødvendigvis vil forbedre ytelsen til datamaskinen din.

Å ha utilstrekkelig VRAM betyr at systemet ditt trenger å bruke standard RAM - dette oversettes til ytelsesfall, lavere bildefrekvens, tekstur-pop-in og andre ting av denne typen.

Hvis du er forhindret fra å kjøre bestemte spill eller applikasjoner fordi du ikke har nok VRAM, har du noen veier fremover.

Hvordan øke den dedikerte VRAM på GPUen din

Den beste måten å øke video-RAM-en din er selvfølgelig å kjøpe et nytt grafikkort. Hvis den dedikerte GPUen din er utdatert, eller du fortsatt stoler på det integrerte grafikkortet ditt, vil oppgradering til en ny GPU-modell gi et enormt løft til den totale ytelsen (hvis du har CPU og RAM som er god nok til å opprettholde veksten).

I tilfelle du ikke har penger til en oppgradering, er det to andre måter du kan bruke til å øke den dedikerte VRAM til GPUen din (i det minste på papir). Følg gjerne hvilken metode som virker mer tilgjengelig når du vurderer din spesielle situasjon.

Hvordan sjekke mengden video-RAM

Før du begynner å forfalske en VRAM-økning, er det viktig at du ikke mister oversikten over den virkelige tellingen. Her er en rask guide for å se hvor mye video-RAM (VRAM) du har på datamaskinen din.

Merk: Trinnene nedenfor ble opprettet med tanke på Windows 10, men du vil mest sannsynlig kunne gjenskape dem på eldre Windows-versjoner. For mer hjelp, se merknadene under hvert trinn.

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run- boks. Skriv deretter “ms-settings: easeofaccess-display” og trykk Enter for å åpne Display- fanen i Innstillinger- appen.

  Merk: For Windows 7 og Windows 8, erstatt kommandoen ovenfor med dpiscaling og trykk Enter .

 2. Bla ned og klikk på Avanserte skjerminnstillinger, og klikk deretter på Skjermadapteregenskaper for Skjerm 1 .

 3. Du kan sjekke ut ditt VRAM-antall under AdapterinformasjonDedicated Video Memory . Men husk at hvis du har både en dedikert GPU og et integrert grafikkort, vil dette vinduet vise deg den integrerte løsningen hvis PCen din er inaktiv.

  Merk: Hvis du er dedikert til at GPU er inaktiv, kan du tvinge systemet til å bytte til det ved å utføre en stressende aktivitet. Du kan også få tilgang til det dedikerte GPU-verktøyet (f.eks. NVIDIA Control Panel) og se det dedikerte videominnet derfra.

Metode 1: Øke dedikert VRAM fra BIOS

Den første og mest anbefalte make-do-løsningen er å justere VRAM-tildelingen fra datamaskinens BIOS. Visst, denne metoden er ikke anvendelig på alle hovedkort, men de fleste produsenter inkluderer en opsjonstilpasning av VRAM-tildelingen.

Her er en rask guide for å øke den dedikerte VRAM fra BIOS-innstillingene:

 1. Start datamaskinen på nytt og skriv inn BIOS-innstillingene ved neste oppstart ved å trykke på den dedikerte BIOS-tasten gjentatte ganger under oppstart. Prøv å trykke F2, F5, F8 eller Del flere ganger. Hvis det ikke fungerer, kan du søke på nettet etter spesifikke trinn for å angi BIOS-innstillingene i forhold til hovedkortprodusenten.
 2. Når du kommer til BIOS-menyen, kan du se etter en meny som ligner på Grafikkinnstillinger , Videoinnstillinger eller VGA Share Memory Size . Du finner det vanligvis under Avansert- menyen.
 3. Deretter går du opp den forhåndsallokerte VRAM til det alternativet som passer deg best.

 4. Lagre konfigurasjonen og start datamaskinen på nytt. Ved neste oppstart, bruk fremgangsmåten ovenfor for å se om VRAM-antallet er økt.

Hvis denne metoden ikke gjaldt, eller hvis du leter etter en annen tilnærming som ikke innebærer endring av BIOS-innstillinger, fortsett ned til metode 2 .

Metode 2: Øke den dedikerte VRAM via Registerredigering

Husk at for de fleste integrerte grafikkort, er mengden VRAM rapportert i vinduet Adapteregenskaper helt irrelevant for den faktiske ytelsen, siden systemet automatisk vil justere det på forespørsel.

Imidlertid vil noen spill og andre applikasjonstyper ikke tillate deg å kjøre dem hvis du er under minimum spesifisert VRAM. I dette tilfellet kan du bruke et registerredigerings-triks for å endre verdiene slik at spillet ikke lenger vil støte på feilen. Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

Merk: Husk at følgende trinn bare gjelder for integrerte GPUer fra Intel.

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn " regedit " og trykk Enter for å åpne Registerredigering.

 2. Inne i Registerredigering, bruk venstre rute for å navigere til følgende sted:

  HKEY_LOCAL_MACHINE \ Programvare \ Intel

 3. Høyreklikk på Intel-tasten og velg Ny> Nøkkel og gi den navnet GMM .
 4. Med GMM-nøkkelen valgt, flytt til høyre rute og velg Ny> Dword (32-bit) verdi og gi den navnet DedicatedSegmentSize .
 5. Dobbeltklikk på DedicatedSegmentSize , sett basen til desimal og sett inn en verdi fra 0 til 512 . Denne verdien vil være mengden VRAM som vises i adapteregenskapsmenyen .

 6. Lagre endringene og start datamaskinen på nytt for å håndheve endringene. Ved neste oppstart, se om du kan starte spillet uten feilen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det