Fix: Fallout 4 Script Extender (F4SE) fungerer ikke

Fallout 4 Script Extender, som også er kjent som “F4SE” eller “FOSE”, er en community-utviklet modderressurs som utvider skriptfunksjonene i spillet. Imidlertid har det nylig kommet mange rapporter om F4SE som ikke fungerer. Det rapporteres at applikasjonen krasjer mens den prøver å starte eller vise en svart skjerm i lengre tid før den krasjer.

Hva får F4SE til å slutte å fungere?

Vi undersøkte saken etter å ha mottatt informasjon om feilen og kom med et sett med løsninger som du kan implementere for å bli kvitt dette problemet. Vi så også på årsakene til problemet som utløste problemet, og noen av de vanligste er oppført nedenfor.

 • Oppdateringer: Utviklere støtter stort sett ikke tredjeparts modningsfasiliteter for spillene sine, og prøver derfor å forhindre de i hver oppdatering av spillet. Det er mulig at Creation Club ble oppdatert og nå forhindrer deg i å bruke F4SE-applikasjonen. Derfor anbefales det å oppdatere F4SE-applikasjonen.
 • Motstridende mods: En annen mulighet er at modsene du har installert kan være i konflikt med F4SE-komplikasjonen på grunn av at de er utdaterte eller ikke fungerer. Hvis versjonene av modiene og F4SE-applikasjonen sammenfaller, kan det også føre til problemer med applikasjonen.
 • Kompatibilitet: Noen ganger kan det være problemer med operativsystemet ditt, derfor er det alltid en god ide å kjøre feilsøkingsprogrammet for kompatibilitet for programmet og la det velge de beste innstillingene for deg.
 • Plugins: Plugins som brukes av applikasjonen kan være ødelagt eller utdaterte og dermed forårsake problemet. Disse erstattes automatisk av applikasjonen hvis de slettes.
 • Manglende filer: Det er mulig at visse viktige filer kan mangle i spillet og dermed forårsake problemet med lanseringen. Spillet trenger at alle filene er til stede for at alle elementene skal fungere riktig.
 • Brannmur: Noen ganger blokkerer Windows-brannmuren visse programmer fra å få kontakt med internett. Dette kan føre til problemer med applikasjonen fordi den må ta kontakt med serverne under lanseringen.

Nå som du har en grunnleggende forståelse av problemets natur, vil vi gå videre mot løsningene. Det anbefales imidlertid at du prøver å bruke disse løsningene i henhold til angitt rekkefølge for å sikre at de ikke kommer i konflikt med hverandre.

Løsning 1: Oppdaterer F4SE-applikasjonen.

Utviklere støtter stort sett ikke tredjeparts moddingfasiliteter for spillene sine, og prøver derfor å forhindre de i hver oppdatering av spillet. Det er mulig at Creation Club ble oppdatert og hindrer deg i å bruke F4SE-applikasjonen. Derfor anbefales det å oppdatere F4SE-applikasjonen. For det:

 1. Last ned den nyeste versjonen av F4SE herfra.
 2. Pakk ut "f4se_1_10_120.dll (tallene kan skille seg avhengig av versjoner)", "f4se_loader.exe" og " f4se_steam_loader.dll " til installasjonsmappen for nedfall.

  Standard filbane er vanligvis:

  C: \ Program Files (x86) \ Steam \ SteamApps \ common \ Fallout 4 \
 3. Start spillet ved å kjøre " f4se_loader.exe " som du nettopp kopierte i mappen.

Merk: Erstatt alle filer når du blir spurt mens du kopierer.

Løsning 2: Deaktivering av motstridende mods.

En annen mulighet er at modiene du har installert, kan være i konflikt med F4SE-komplikasjonen på grunn av at de er utdaterte eller ikke fungerer. Også, hvis versjonene av mods og F4SE-applikasjonen sammenfaller, kan det føre til problemer med applikasjonen. Derfor skal vi deaktivere modstridende mods i dette trinnet.

 1. Åpne Nexus Mod Manager.
 2. Høyreklikk på et mod som ikke støttes av NMM og som brukes gjennom F4SE .
 3. Deaktiver de mods en etter en, og prøver å kjøre spillet etter å deaktivere hver enkelt.
 4. Hvis spillet starter når du har deaktivert et bestemt mod, betyr det at konflikten ble forårsaket på grunn av det modet .
 5. Prøv å oppdatere den Mod og sjekke for å se om problemet vedvarer.
 6. Hvis Mod fremdeles forårsaker problemer , deaktiver det til problemet er løst av Mod-utviklerne.

Løsning 3: Slette plugins.

Plugins som brukes av applikasjonen kan være ødelagt eller utdatert og dermed forårsake problemet. Disse erstattes automatisk av applikasjonen hvis de slettes. Derfor skal vi i dette trinnet slette disse pluginene som senere erstattes automatisk.

 1. Åpne Fallout 4-installasjonsmappen den vanligvis ligger i
  C: \ Program Files (x86) \ Steam \ SteamApps \ common \ Fallout 4 \
 2. Åpne " Data> F4SE> Plugins" -mappene .
 3. Slett alt i Plugins- mappen.
 4. laste den Fallout 4 Script Extender og installere den.
 5. Sørg for å også installere alle nedfall 4 script extender Mods .
 6. Kjør spillet og sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 4: Kjør problemløseren for kompatibilitet.

Noen ganger kan det hende at applikasjonen har problemer med operativsystemet ditt, og det er derfor alltid en god ide å kjøre feilsøkingsprogrammet for kompatibilitet for applikasjonen og la den velge de beste innstillingene for deg. For det:

 1. Naviger til spillet installasjonsmappen.
 2. Høyreklikk på “ f4se_loader.exe ” og klikk på innstillingene .
 3. Klikk på " Kompatibilitet" -fanen.
 4. Velg knappen " Kjør kompatibilitetsfeilsøking ".
 5. Windows bestemmer nå automatisk de beste innstillingene for datamaskinen din.
 6. Test disse innstillingene og bruk hvis problemet er løst.

Løsning 5: Bekrefte integriteten til filer.

I noen tilfeller er det mulig at spillet kan mangle viktige filer som er nødvendige for at spillet skal kjøre ordentlig. Derfor, i dette trinnet, skal vi verifisere spillfilene. For det:

 1. Åpne den Steam programmet og logg inn på kontoen din.
 2. Gå til biblioteket og Høyre - KlikkFallout 4 .
 3. Velg Egenskaper .
 4. Klikk på " Lokale filer " -fanen.
 5. Velg alternativet " Bekreft integriteten til spillbufferen ".
 6. Steam vil nå ta litt tid å bekrefte spillfilene. Når den er ferdig, prøv å kjøre spillet og sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 6: Gi tilgang i brannmur.

Det er mulig at Windows-brannmuren kan forhindre at spillet kommer i kontakt med spillserverne. I dette trinnet skal vi tillate applikasjonen gjennom Windows-brannmuren.

 1. Klikkstart -menyen og velg Innstillinger -ikonet.
 2. I innstillingene velger du " Oppdateringer og sikkerhet ".
 3. Klikk på " Windows Security " -alternativet i venstre rute.
 4. I Windows Security-alternativet, velgBrannmur og nettverksbeskyttelse ”.
 5. Velg alternativet " Tillat en app gjennom brannmur ".
 6. Klikk på " Endre innstillinger " og gi alle Fallout4- relaterte applikasjoner tilgang gjennom både " Private " og " Public " nettverk.
 7. Klikk på “ OK ”, kjør spillet og sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 7: Kjører som administrator

Det er mange tilfeller der F4SE ikke kan utføre riktig på grunn av strenge protokoller på grunn av UAC. Siden F4SE bruker skript, krever de forhøyede tillatelser for å fungere. Hvis du ikke kjører programmet med administratorrettigheter, kan du møte problemet.

 1. Naviger til hovedkjørbarheten til F4SE, høyreklikk på den og velg Kjør som administrator . Du kan også angi at programmet alltid skal kjøre med administratoradgang ved å bruke kompatibilitetsfanen.
 2. En gang med administratoradgang, sjekk om problemet er løst for godt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det