Fix: Active Directory Domain Services er foreløpig utilgjengelig 'Windows 7, 8 og 10'

Feilen Active Directory Domain Services er foreløpig utilgjengelig, betyr at systemet ikke kan finne og koble til skriveren din, og prosessen stoppes derfor og kan ikke fortsette videre. Denne prosessen lar datamaskinen administrere og tildele ressurser. Hvis denne feilen oppstår, betyr det at det mest sannsynlig er et problem med tillatelser, drivere, UAC osv.

Vi har listet opp en rekke løsninger du kan sjekke. Begynn med den første og arbeid deg nedover.

Løsning 1: Tilbakestille skriverens spoolerinnstillinger

Spoolertjenesten er et program som er ansvarlig for å administrere alle utskriftsjobber som sendes til datamaskinens skriver. Utskriftstjenesten er vanligvis synlig for brukere, og de kan også avbryte en utskriftsjobb som er under behandling. Det lar dem også administrere jobber som for øyeblikket står på ventelisten.

Vi kan prøve å starte denne tjenesten på nytt og sjekke om dette løser problemet.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ tjenester. msc ”i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Finn tjenesten “ Print Spooler ” i listen over tjenester. Dobbeltklikk på den for å åpne egenskapene. Klikk på " Stopp " -knappen under systemstatus og trykk " Ok " for å lagre endringene.

 1. Siden vi har deaktivert tjenesten, kan vi nå fokusere på å slette skriverfiler. Trykk på Windows + E for å starte hurtig tilgang og klikk på “ Denne PCen ” i venstre navigasjonsrute.
 2. Naviger til følgende bane:

C: \ Windows \ System32 \ spool \ PRINTERS

 

Tillatelse kan være nødvendig for å få tilgang til følgende mappe. Trykk på Fortsett hvis du blir bedt om det.

 1. Når du er i mappen, sletter du alle filene i PRINTERS-mappen og lukker vinduet.
 2. Gå tilbake til kategorien Tjenester og start tjenesten " Skriverspooler ". Husk også å beholde oppstartstypen som “ Automatisk ”.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om skriveren kobles til riktig.

Løsning 2: Legge til skriver manuelt og oppdatere drivere

Hvis du ikke starter skriverspolen på nytt, kan vi prøve å legge skriveren til datamaskinen din igjen. Det meste av tiden blir skriveren automatisk lagt til PC-en din når du kobler til alle driverne som installeres. Vi kan prøve å oppdatere driverne og legge til skriveren igjen.

 1. Før vi starter prosessen, må vi fjerne skriveren fra den tilkoblede listen over enheter. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ kontrollpanel ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i kontrollpanelet, velger du " Store ikoner " ved hjelp av rullegardinmenyen øverst til høyre på skjermen og velger " Enheter og skrivere ".

 

 1. Finn skriveren, høyreklikk på den og velg “ Fjern enhet ”. En UAC vil dukke opp og be deg om å bekrefte dine handlinger som administrator.

 

 1. I det samme vinduet klikker du på “ Legg til en skriver ” tilstede nær toppen av skjermen. En veiviser vil veilede deg om hvordan du legger til skriveren på datamaskinen. Forsikre deg om at skriveren er koblet riktig til datamaskinen. Hvis du bruker skriveren over et trådløst nettverk, kan du prøve å koble den til datamaskinen via en USB.

 

 1. Naviger til produsentens offisielle nettside og last ned de nyeste driverne som er tilgjengelige på et tilgjengelig sted. Trykk på Windows + R, skriv “ devmgmt. msc ”og trykk Enter.
 2. Naviger til underkategorien " Utskriftskøer ", utvid den, velg skriveren din, høyreklikk på den og klikk på " Oppdater driver ".

 

 1. Velg det andre alternativet " Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare ".

 1. Naviger til stedet der du lastet ned de siste driverne for skriveren. Velg den og installer den ved å trykke på " Neste ". Når prosessen er fullført, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Løsning 3: Gi tilgang til PrinterPorts og Windows

Hvis begge løsningene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å endre tillatelsene til filer i registerredigereren. Det er mulig at feilen stadig dukker opp fordi kontoen din ikke har tilgang til noen viktige nøkler (for eksempel PrinterPorts osv.).

Merk: Registerredigering er et kraftig verktøy. Feil bruk eller endring av nøkler som du ikke vet noe om, kan hemme datamaskinen din og gjøre den ubrukelig.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ regedit ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i registereditoren, naviger til følgende filsti:

HKEY_CURRENT_USER> Programvare> Microsoft> Windows NT> CurrentVersion

 1. Høyreklikk på " Enheter " og velg " Tillatelser ... ".

 1. Velg kontoen din fra listen, og klikk alle avmerkingsboksene under kolonnen " Tillat ". Forsikre deg om at ingen gjenstander er merket av under kolonnen "Avvis".

 1. Fortsett den samme prosedyren for oppføringene i “ PrinterPorts ” og “ Windows ”.

 1. Når du er ferdig, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ble løst.

Merk: Du bør installere skriveren på nytt etter implementering av endringene ovenfor hvis skriveren fortsatt ikke fungerer.

Løsning 4: Gjenkjenne skriver ved hjelp av andre applikasjoner

En annen løsning for å løse dette problemet er å gjenkjenne skriveren ved hjelp av andre applikasjoner. Vi vil demonstrere dette ved hjelp av NotePad, da nesten alle datamaskiner har dette programmet som standard.

 1. Høyreklikk på skrivebordet ditt, velg Ny> Tekstdokument

 1. Skriv noe i det tomme rommet. Klikk på Fil> Skriv ut

 1. Et nytt vindu dukker opp som inneholder alle skriverne som er installert på datamaskinen din. Hvis du ikke finner skriveren, klikker du på " Finn skriver ... " til stede på høyre side av vinduet. Nå begynner Windows å oppdage skriveren din, og forhåpentligvis vil problemet bli løst.

Merk: Det var også noen rapporter der brukere sa at oppgradering av Office-pakken løste problemet. Det ser ut til at det var noen spesifikke filer korrupte som forårsaket problemet.

Videre bør du også sørge for at Windows OS er oppdatert til den siste versjonen ved hjelp av Windows Update-manager. Hvis skriveren fortsatt ikke fungerer på datamaskinen din, kan du prøve å kjøre feilsøkingsverktøyet for skrivere og også prøve å bruke skriveren på en annen datamaskin. Dette vil hjelpe til med å isolere problemet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det