Fix: & ldquo; Feil ved lasting av media Filen kunne ikke spilles av & rdquo; på Chrome

Brukere vil støte på feilen "Feil ved innlasting av media: Filen kunne ikke spilles av" når de prøver å se en video på et nettsted som er vertskap for videoinnhold. Problemet oppstår hovedsakelig når du prøver å laste en fil i et format som ikke støttes ved hjelp av JW Player. Mesteparten av tiden utløses feilen når JW Player har til oppgave å laste inn en .wmv- eller .mov- video som ikke bruker H264- videokodeken.

Selv om problemet ofte forekommer på både stasjonære og mobile versjoner av Chrome, er ikke feilen eksklusiv i denne nettleseren - Problemet er også kjent for å vises i Firefox og Safari. Som det viser seg, er problemet enten forårsaket av feil konfigurasjon av den innebygde mediaspilleren eller utløses av visse nettleser-informasjonskapsler eller plugin (utvidelse).

Hva er JWPlayer?

JW Player er verdens mest populære innbyggbare mediaspiller med 20 milliarder månedlige strømmer. Fordi den er ekstremt lett, fungerer ganske bra i alle nettlesere (til og med utdaterte versjoner), og integreres sømløst med alle annonsenettverk, har det blitt det foretrukne valget for alle de store nettsteder som har videoinnhold som er vertskap for selv.

Selv om det uten tvil er den mest stabile mediaspilleren for innebygde videoer, kan en feil konfigurasjon tvinge JW-spilleren til å laste inn en videofil som ikke støttes av mediaspilleren. Dette vil utløse feilen ved lasting av media: Filen kunne ikke spilles av . Hvis feilen er en feil gjort av nettadministratoren, har sluttbrukeren svært få måter å løse problemet på.

Å fikse feilen ved lasting av mediefilen kunne ikke spilles av

Hvis du for øyeblikket sliter med dette problemet, bør du starte med å avgjøre om det er et mediespillerproblem, eller om nettleseren din forårsaker problemer.

Du kan gjøre dette enkelt ved å åpne nøyaktig samme URL i en annen nettleser. Hvis du støter på den samme feilen, kan du sannsynligvis anta at problemet er utenfor din kontroll. Det beste du kan gjøre i dette tilfellet er å kontakte nettadministratoren på det aktuelle nettstedet og be om en undersøkelse angående problemet ditt.

I tilfelle videoen spiller bra i en annen nettleser, må du følge noen feilsøkingstrinn for å identifisere problemet. Nedenfor har du en samling metoder som har gjort det mulig for Chrome-brukere å komme forbi Feilen ved innlasting av fil . Feilen kunne ikke spilles .

Hvis du for øyeblikket sliter med dette problemet, og du klandrer Chrome-nettleseren din for det, feilsøk ved hjelp av metodene nedenfor. Følg hver potensielle løsning i rekkefølge til du finner en levedyktig løsning.

Merk: Husk at avhengig av plattform, vil ikke alle metodene være anvendelige.

Metode 1: Oppdater Chrome til den nyeste versjonen

Hvis du tidligere har bestemt at feilen bare vises med Chrome, må du først kontrollere at du har den nyeste versjonen. JW Player oppdaterer regelmessig listen med støttede formater, men de fungerer kanskje ikke ordentlig hvis du bruker en utdatert versjon av Chrome.

PC-brukere

Normalt er Chrome konfigurert til automatisk å laste ned og bruke oppdateringene i bakgrunnen når du lukker og åpner nettleseren på nytt. Men hvis du ikke lukker det på en stund, kan det hende du har en ventende oppdatering. Her er en rask guide for manuell oppdatering av Chrome på en PC:

 1. I Chrome åpner du handlingsmenyen (trepunktsikon) øverst til høyre.
 2. Klikk på Oppdater Google Chrome .

  Merk: Hvis du ikke ser denne oppføringen, er du på den siste versjonen.

 3. Når oppdateringen er lastet ned, klikker du på Startnytt . Chrome starter automatisk med den nyeste versjonen.

Android-brukere

I likhet med hvordan det er på PC-er, bør Chrome automatisk oppdateres når en ny versjon blir tilgjengelig på Android. Imidlertid kan denne prosessen bli stoppet av en innstilling for Google Play Butikk. Som standard forhindrer Play Store nedlasting av appoppdateringer fra en mobildataforbindelse. Hvis du ikke har koblet til et Wi-Fi-nettverk på en stund, har du kanskje ikke den nyeste versjonen. Slik oppdaterer du Chrome på Android-enheten din:

 1. Åpne Play Butikk- appen og trykk på handlingsmenyen (øverst til venstre).
 2. Gå til Mine apper og spill for å se en liste over alle tilgjengelige oppdateringer oppført under Oppdateringer .
 3. Se etter Chrome- oppføringen og trykk på Oppdater- knappen som er tilknyttet den.

Metode 2: Slette hurtigbufferen og informasjonskapslene

Nå som du har oppdatert til den nyeste versjonen, la oss se om problemet blir løst etter at du har slettet nettlesingsdataene. Avhengig av enheten du bruker, er prosessen litt annerledes.

PC-brukere

 1. Åpne Chrome og få tilgang til handlingsmenyen (trepunktsikon) øverst til høyre.
 2. Gå til Flere verktøy> Fjern nettlesingsdata .
 3. Velg kategorien Grunnleggende, og bruk rullegardinmenyen i nærheten av tidsområde for å velge All time .
 4. Merk av i boksen ved siden av informasjonskapsler og andre nettsteddata og den ved siden av bufrede bilder og filer . Trykk på Clear Data for å slette Chrome-lagrede cache-filer.

 5. Når prosessen er fullført, start Chrome på nytt og se om problemet er løst.

Android-brukere

 1. Start Chrome på Android-enheten din og trykk på handlingsmenyen (øverst til høyre).
 2. Gå til Innstillinger og trykk på Personvern .
 3. Rull helt ned og trykk på Fjern nettleserdata .
 4. Velg Grunnleggende -kategorien, og sett Tid Range til All-time ved hjelp av rullegardinmenyen. Merk av i boksene knyttet til informasjonskapsler og nettsteddata og bufrede bilder og filer . Trykk deretter på Slett data for å slette dem.

Metode 3: Deaktivering av Chrome-utvidelser (kun PC)

Chrome-utvidelser er kjent for å forårsake feilen "Feil ved lasting av media: Filen kunne ikke spilles" på Chrome. Dette er enda mer sannsynlig hvis du bruker utvidelser for å beskytte online surfing.

Heldigvis er det en rask måte å finne ut om utvidelser utløser problemet. Bare åpne Chrome i inkognitomodus. For å gjøre dette, klikk på handlingsmenyen (øverst til høyre) og velg Nytt inkognitovindu . Foruten å la deg bla mer privat, deaktiverer Incognito Mode alle utvidelsene dine som standard (med mindre du tillater dem manuelt).

I inkognitomodus, åpne URL-en som viser "Feil ved innlasting av media: Filen kunne ikke spilles av". Hvis videoen vises helt fint i inkognitomodus , er det stor sjanse for at en utvidelse forstyrrer avspillingen av videoen. I dette tilfellet limer du inn “ chrome: // extensions” i Chromes omnibar. Dette fører deg til en side der du kan overvåke alle utvidelsene dine. Bruk denne siden til å deaktivere utvidelsene dine systematisk ved å fjerne merket for Aktivert . Etter hver deaktiverte utvidelse, sjekk om du kan spille av videoen. Når du har identifisert den skyldige, fjern utvidelsen ved å klikke søppelikonet.

Metode 4: Tilbakestill Chrome-innstillinger til standard (kun PC)

Hvis du har kommet så langt uten resultat, er det en siste ting du kan gjøre. Selv om dette mest sannsynlig vil fjerne alle innstillinger eller utvidelser som forårsaker problemet, kan det også skape noen problemer.

Når du tilbakestiller Chrome-innstillingene dine, endres de fleste innstillingene til standardtilstanden, inkludert nettsteddata, informasjonskapsler, utvidelser eller temaer. Bare dine tilpassede skrifter, bokmerker og lagrede passord blir bevart.

Her er en rask guide for å tilbakestille innstillingene for Chrome-nettleseren til standard:

 1. Åpne Chrome og klikk på handlingsmenyen (trepunktsikon) øverst til høyre.
 2. Gå til Innstillinger og klikk på Avansert for å utvide rullegardinmenyen.

 3. Bla helt ned til Tilbakestill-delen og klikk på den. Du må bekrefte igjen, og vent deretter til Chrome starter på nytt.

Metode 5: Deaktivering av maskinvareakselerasjon

I noen tilfeller har det vært kjent at maskinvareakselerasjonsfunksjonen i Chrome-nettleseren forårsaker problemer med å spille media online. Derfor vil vi i dette trinnet deaktivere maskinvareakselerasjon fra innstillingene. For det:

 1. Åpne Chrome og start en ny fane.
 2. Klikk på "Tre prikker" øverst til høyre og velg "Innstillinger".
 3. Rull ned og klikk på rullegardinmenyen "Avansert" .
 4. Under overskriften "System" klikker du på " Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig " for å slå den av.
 5. Sjekk om problemet vedvarer.

Når Chrome er tilbake til standardtilstanden, bør problemet fjernes. Hvis du fremdeles støter på problemet etter å ha fulgt hver metode ovenfor, er problemet utenfor din kontroll, og du må vente på at nettadministratoren skal fikse det.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det