Fix: Konfigurasjonssystemet kunne ikke initialiseres

Feilen “Configuration system failed to initialize” oppstår når systemet ikke klarer å starte noe målapplikasjon riktig og støter på en slik feil. Faktisk er denne feilmeldingen veldig generisk og er forankret i en rekke forskjellige scenarier og tilfeller.

Det oppstår vanligvis når du prøver å kjøre et nytt program eller når du starter datamaskinen. Det er en veldig vanlig feil, og løsningene spenner fra å avinstallere noen applikasjoner til å endre konfigurasjonsfilene. Enkelte tredjepartsapplikasjoner er også kjent for å forårsake et problem. Vi har listet opp en rekke forskjellige løsninger; ta en titt.

Merk: Hvis denne feilen oppstår på grunn av .NET framework, anbefales det at du avinstallerer den og laster ned den nyeste versjonen fra Microsofts offisielle nettsted før du følger alle løsningene som er oppført nedenfor.

Løsning 1: Kjører systemfilkontroll

Denne feilen kan oppstå på grunn av dårlige konfigurasjoner på datamaskinen. Når datamaskinen kommer over disse feilene, kan den ikke fortsette med operasjonen den utfører; derav feilmeldingen. Vi kan prøve å kjøre SFC-skanningen og sjekke om det er noen integritetsbrudd. Hvis det er det, kan vi kjøre DISM-kommandoen for å fikse dem.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk Enter for å starte datamaskinens oppgavebehandling.
 2. Klikk nå på Filalternativ øverst til venstre i vinduet og velg " Kjør ny oppgave " fra listen over tilgjengelige alternativer.

 1. Skriv nå " powershell " i dialogboksen og sjekk alternativet under som sier " Opprett denne oppgaven med administrative rettigheter ".

 1. En gang i Windows Powershell, skriv “ sfc / scannow ” og trykk Enter . Denne prosessen kan ta litt tid ettersom hele Windows-filene dine skannes av datamaskinen og blir sjekket for korrupte faser.

 1. Hvis du støter på en feil der Windows oppgir at den fant en feil, men ikke klarte å fikse dem, bør du skrive " DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth " i PowerShell. Dette vil laste ned de korrupte filene fra Windows-oppdateringsserverne og erstatte de korrupte. Vær oppmerksom på at denne prosessen også kan ta litt tid i henhold til internettforbindelsen din. Ikke avbryt på noe tidspunkt og la det gå.

Hvis en feil ble oppdaget og ble løst ved hjelp av metodene ovenfor, start datamaskinen på nytt og sjekk om feilen fremdeles dukker opp.

Løsning 2: Kontrollere konfigurasjonsfilene

Vi kan sjekke om denne feilen genereres av konfigurasjonsfilene til Microsoft Framework. .Net-rammeverket inneholder et stort klassebibliotek og ga også språkinteroperabilitet på tvers av flere forskjellige applikasjoner og språk. Mange applikasjoner er avhengige av dette for å kjøre og utføre oppgaver i Windows-operativsystemet.

 1. Naviger til følgende filsti:

C: \ Windows \ Microsoft.NET \ Framework64 \ v2.0.50727 \ CONFIG

 1. Høyreklikk på konfigurasjonsfilen til applikasjonen som feilen oppstår i, og velg Rediger (Du kan bruke Notepad ++ for å få en klarere oversikt over konfigurasjonsfilen i stedet for å bruke standard notisblokk).

 1. Når du er inne i konfigurasjonsfilen, må du sørge for at det første barnet under tittelen er “configSections ”. Hvis du får en feil, kan det være mulig at dette ikke er tilfelle. Hvis det er, fjern konfigurasjonselementet som er tilstede mellom foreldretittelen “konfigurasjoner” og barnetittelen “configSections”.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om dette løser problemet.

Løsning 3: Slette konfigurasjonsfilen til applikasjonen

Det kan være en forekomst der konfigurasjonsfilen til applikasjonen som gir deg feilen er ødelagt. I dette tilfellet kan vi slette konfigurasjonene og prøve å starte applikasjonen på nytt. Når applikasjonen starter, vil applikasjonen opprette nye konfigurasjonsfiler automatisk, og forhåpentligvis fungerer den som forventet.

 1. Gå over følgende filstier:

C: \ Brukere \\ AppData \ Lokalt

C: \ Brukere \\ AppData \ Roaming

 1. I begge tilfeller sletter du konfigurasjonsfilen for applikasjonen. Du kan slette eller flytte hele mappen til et nytt sted og gi nytt navn (i tilfelle du vil erstatte den tilbake). Start datamaskinen på nytt og sjekk om dette gjorde noen forskjell.

Løsning 4: Utføre en ren oppstart og avinstallere uønskede applikasjoner

Vi kan prøve å rense datamaskinen din. Denne oppstarten lar PCen din slå på med et minimalt sett med drivere og programmer. Bare de viktigste er aktivert mens alle andre tjenester er deaktivert. Deretter kan du prøve å starte applikasjonen og sjekke om den slås på etter behov. Hvis den gjør det, kan du aktivere alle applikasjonene / tjenestene en etter en og bestemme hvilken som forårsaket problemet. Når du har funnet ut applikasjonen som forårsaket problemet, kan du avinstallere det.

Merk: Det er mange tilbakemeldinger fra brukerne om at det var applikasjoner som "webkompanjong", "ad adware" osv. Som forårsaket problemet.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv “ msconfig ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Naviger til kategorien Tjenester som er til stede øverst på skjermen. Sjekk linjen som sier " Skjul alle Microsoft-tjenester ". Når du klikker på dette, blir alle Microsoft-relaterte tjenester deaktivert og etterlater alle tredjeparts tjenester.
 3. Klikk nå på " Deaktiver alt " -knappen som er tilstede nederst på venstre side av vinduet. Alle tredjepartstjenestene blir nå deaktivert.
 4. Klikk Bruk for å lagre endringene og avslutte.

 1. Gå nå til oppstartsfanen og klikk på alternativet " Åpne oppgavebehandling ". Du vil bli omdirigert til oppgavebehandling der alle applikasjonene / tjenestene som kjører når datamaskinen starter blir oppført.

 1. Velg hver tjeneste en etter en, og klikk " Deaktiver " nederst til høyre i vinduet.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om feilen fremdeles vises. Hvis ikke, betyr det at det var et eksternt program som forårsaket problemet. Søk gjennom de installerte programmene dine og finn ut hvilket program som forårsaker problemene dine.

Løsning 5: Opprette en ny lokal konto

Hvis alle ovennevnte løsninger ikke fungerer, kan vi prøve å lage en ny lokal konto på datamaskinen din og sjekke om feilen også vedvarer der. En lokal konto er en konto som ikke er tilknyttet Microsoft-e-posten din. Den inneholder bare et brukernavn og et passord. Vi sjekker problemer på en lokal konto for å sikre at den nåværende kontoen du opererer i ikke er ødelagt eller har feil konfigurasjoner. Hvis feilen ikke ligger i den nye lokale kontoen, kan du overføre dataene dine dit og slette denne gjeldende kontoen trygt. Du kan lære mer om hvordan du oppretter en ny lokal konto ved å lese //appuals.com/your-microsoft-account-wasnt-changed-to-a-local-account-0x80004005/.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det