Fix: ARK kan ikke spørre serverinfo for invitasjon

ARK: Survival Evolved er et action-eventyr overlevelses videospill utviklet av Studio Wildcard, i samarbeid med Instinct Games, Efecto Studios og Virtual Basement. I spillet er spillerne strandet med mange forhistoriske dyr, og de trenger å overleve, alt i online flerspiller!

Imidlertid ser spillet ut til å være umulig å spille for noen mennesker, da de offisielle serverne ser ut til å være usynlige. Når folk bruker nettleseren i spillet, er listen tom og Steam-serverleseren viser meldingen "Kan ikke spørre om serverinformasjon for invitasjon". Vi har samlet flere arbeidsløsninger for forskjellige årsaker til feilen, og vi håper det vil være nyttig for brukere over hele verden.

Hva er årsaken til at serverinformasjon ikke kan spørres for å invitere når du spiller Ark?

Det er flere hovedårsaker til problemet, og det kan oppstå enten med en populær server du vil bli med, men du får feilen på forhånd. Det andre scenariet er at denne feilen vises på din egen server der alle som prøver å bli med på serveren mottar denne uheldige feilen. Her er noen årsaker:

 • En feil Winsock-katalog som må tilbakestilles er en av de viktigste årsakene til problemet, men det kan løses ganske enkelt.
 • Automatisk tilkobling til en server som ikke lenger eksisterer eller som har flyttet til et nytt sted ved hjelp av lanseringsalternativene, er et av problemene som også kan forårsake denne feilen.
 • I tillegg, hvis du vil være vert for en ARK: Survival Evolved-server, vil du kanskje frigjøre visse porter som vanligvis brukes av spillet, ettersom de kan være opptatt av et annet program du har installert på datamaskinen.

Løsning 1: Bruk en nyttig kommando

"Netsh winsock reset" er en nyttig kommando som du kan bruke i ledeteksten for å tilbakestille winsock-katalogen tilbake til standardinnstilling eller ren tilstand. Du kan prøve denne metoden hvis du opplever "Kan ikke spørre serverinfo for invitasjon" når du prøver å starte ARK: Survival Evolved.

 1. Søk etter "Kommandoprompt" ved å skrive den enten rett i Start-menyen eller ved å trykke søkeknappen rett ved siden av den. Høyreklikk den første oppføringen som dukker opp som et søkeresultat, og velg "Kjør som administrator" hurtigmenyoppføring.
 2. I tillegg kan du også bruke Windows Logo Key + R-tastekombinasjonen for å få frem dialogboksen Kjør. Skriv inn “cmd” i dialogboksen som vises, og bruk Ctrl + Shift + Enter-tastekombinasjonen for å kjøre kommandoprompt ved hjelp av administratorrettigheter.

 1. Skriv inn følgende kommando i vinduet og sørg for at du trykker Enter etter å ha skrevet den. Vent til meldingen "Winsock reset fullført vellykket" eller noe lignende for å vite at metoden har fungert og at du ikke har gjort noen feil mens du knytter.
netsh winsock reset
 1. Åpne ARK: Survival Evolved-spillet på nytt enten ved å dobbeltklikke på oppføringen på datamaskinen eller ved å starte det via Steam og sjekke om feilen fremdeles vises.

Løsning 2: Koble automatisk til serveren

Denne feilen kan også vises for brukere som pleide å koble seg automatisk til favorittserveren sin ved å angi lanseringsalternativene for spillet. Imidlertid, hvis serveren de brukte har forsvunnet, eller hvis den har byttet til en ny IP-adresse, må du enten fjerne dette lanseringsalternativet eller sette den til den nye serveren du vil koble til.

 1. Åpne Steam ved å dobbeltklikke oppføringen på skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen. Windows 10-brukere kan også søke etter det ved hjelp av Cortana eller søkefeltet, begge ved siden av Start-menyen.

 1. Naviger til Bibliotek-fanen i Steam-vinduet, og finn ARK: Survival Evolved i listen over spillene du eier i ditt respektive bibliotek.
 2. Høyreklikk på spillets oppføring i listen og velg Egenskaper-alternativet fra hurtigmenyen som dukker opp. Hold deg i Generelt-fanen i Egenskaper-vinduet, og klikk på Angi startalternativer-knappen.

 1. Slett oppføringen "koble til server-IP": "port" i vinduet Startalternativer der server-IP og port er faktiske tall som representerer serveren. Hvis dette lanseringsalternativet ikke var der, kan du prøve å løse problemet ved å finne ut IP-adressen til serveren du vil koble til og skrive "koble til".
 2. Start spillet på nytt og sjekk om problemet fremdeles vises når du søker etter servere i ARK: Survival Reloaded.

Løsning 3: Videresend flere porter

Denne metoden er spesielt nyttig for personer som er vert for sine egne ARK: Survival Evolved-servere, og de kan ikke starte den på grunn av denne feilen. Det ser ut til at spillet bruker flere porter som definitivt må videresendes i Internett-innstillingene hvis du vil at brukerne skal kunne spille på serverne dine.

 1. Åpne en favorittnettleser, skriv Standard Gateway-nummeret (IP-adresse) i adressefeltet øverst i vinduet, og trykk Enter.
 2. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt for å få tilgang til ruteren grensesnitt. Standard brukernavn og passord bør være oppført i ruterdokumentasjonen du mottok da du kjøpte den, på et klistremerke på siden av ruteren eller på Port Forward-nettstedet.

 1. Finn portvideresending-delen i nettleservinduet mens du fortsatt er logget på ruteren din. Hver ruters vindu ser ut til å være litt annerledes. Vanlige menyetiketter for delen av innstillinger som inneholder Port Forwarding er "Port Forwarding", "Applications", "Gaming", "Firewall" og "Protected Setup", så sørg for at du blar til du finner den.

 1. Uansett hva ruteren eller grensesnittet er, må du oppgi samme grunnleggende informasjon. Skriv inn porten du vil åpne under Intern og ekstern, eller skriv inn en rekke porter som skal åpnes under Start og slutt. Spesifiser utgående regler for alle porter nedenfor:

Alle plattformer

TCP / UDP-porter 7777 og 7778

TCP / UDP-port 27015

 1. TCP- og UDP-forkortelsene er alternativene du bør velge under alternativet Type tjenestetype. Siden du bare kan velge ett av alternativene, må du kanskje gjenta disse trinnene flere ganger til du har dekket alle områdene som er presentert ovenfor.
 2. Klikk på Save of Apply-knappen og sørg for at du starter ruteren på nytt og datamaskinen du bruker som server for å se om du nå kan kjøre serveren din riktig.

Løsning 4: Installer spillet på nytt

Å installere spillet på nytt er sannsynligvis din siste utvei, men denne metoden har bidratt til å løse problemet for brukere som nesten var ute av ider. Metoden avhenger av Internett-hastigheten din, men hvis du holder deg tålmodig, kan metoden løses før du vet det, da Steam-klienten tar seg av prosessen for deg nesten automatisk.

Merk: Før du begynner å installere spillet på nytt, prøv å verifisere integriteten til spillbufferen og sjekk om det løser problemet. Hvis det ikke gjør det, kan du gå til installasjonen på nytt.

Instruksjonene nedenfor er delt inn i to deler: instruksjoner for brukere som kjøpte en fysisk kopi av spillet på en DVD for å installere spillet og et alternativ for Steam-brukere, så sørg for at du følger instruksjonene nøye.

 1. Klikk på Start-menyknappen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter den eller ved å finne den i Start-menyen (Windows 7-brukere). Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne Innstillinger-appen som en ny funksjon i Windows
 2. I Kontrollpanel-vinduet bytter du til Vis som: Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.

 1. Hvis du bruker Innstillinger på Windows 10, klikker du på Apper-delen fra Innstillingsvinduet for å åpne listen over alle installerte programmer på datamaskinen din.
 2. Finn spillet ARK: Survival Reloaded i listen, enten i Innstillinger eller Kontrollpanel, klikk på det en gang og klikk på Avinstaller-knappen i Avinstaller et programvindu. Bekreft eventuelle dialogvalg for å avinstallere spillet, og følg instruksjonene som vises på skjermen.

Alternativ for Steam-brukere:

 1. Åpne Steam ved å dobbeltklikke oppføringen på skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen. Windows 10-brukere kan også søke etter det ved hjelp av Cortana eller søkefeltet, begge ved siden av Start-menyen.

 1. Naviger til Bibliotek-fanen i Steam-vinduet, og finn ARK: Survival Evolved i listen over spillene du eier i ditt respektive bibliotek.
 2. Høyreklikk på spillets oppføring i listen og velg Avinstaller oppføring fra hurtigmenyen som vises etter høyreklikk.
 3. Følg instruksjonene som vises på skjermen, og bekreft eventuelle dialoger som ber deg om å bekrefte ditt valg om å avinstallere spillet.

For å installere spillet du kjøpte på nytt som en fysisk kopi, må du sette inn disken du kjøpte det på og følge instruksjonene som vises på skjermen i installasjonsveiviseren.

Hvis du har kjøpt den på Steam, må du laste den ned igjen fra Steam ved å finne i biblioteket og velge Installer-knappen etter å ha høyreklikket på den. Kontroller om feilen "Kan ikke spørre om serverinfo for invitasjon" fremdeles vises når du søker etter offisielle spillservere.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det