Forskjellen: Gull mot bronsevurderte strømforsyninger

Hjem / Meninger / Forskjellen: Gull vs bronsestyrte strømforsyninger

Forskjellen: Gull mot bronsevurderte strømforsyninger

Av Bill Wilson 10. september 2019 2 minutter lest

Å plukke ut og installere en strømforsyning for en spill-PC er egentlig ikke en vanskelig oppgave. Det første du gjør er å lage et grovt estimat av hvor mye strøm du faktisk trenger for systemet ditt. Den generelle regelen er å ha litt takhøyde og få en strømforsyning bare litt høyere enn dine behov. Dette er kun for fremtidssikringsformål. Men du har kanskje sett forskjellige merker på forskjellige strømforsyninger. Disse har vanligvis merkelapper som 80+ med en slags navngivning etterpå for sertifisering. De vanligste er 80+, 80+ bronse, gull og sølv.

Men hva betyr alle disse merkene og sertifiseringene? Og burde det være en reell bekymring for gjennomsnittsforbrukeren? Det er det vi skal diskutere i dag. Denne korte guiden vil forklare forskjellene i PSU-rangeringer og hvilken du faktisk trenger.

Hva er 80+ sertifisering?

La oss først rydde opp litt forvirring. En strømforsyning av forbrukerkvalitet som fullt ut leverer den nominelle effektiviteten hele tiden, eksisterer ganske enkelt ikke. Dette for å spare strøm når systemet er i tomgang. Anta at du har en 400W strømforsyning, og den trekker faktisk 475W strøm fra veggen. Dette betyr at de resterende 75W ikke blir brukt og bare blir omgjort til varme. Så effektiviteten er 475W / 400W. Dette tilsvarer 80% effektivitet.

Enkelt sagt, mer effektive PSUer genererer mindre varme og kaster bort mindre strøm. Hvis en PSU gir 80% effektivitet ved 20% belastning, 50% belastning eller 100% belastning enn den sannsynligvis har en 80+ sertifisering. Du bør absolutt se opp for denne sertifiseringen hvis du ønsker å installere PSU i et nytt system.

Gull mot bronsestyrte strømforsyninger

Alle 80+ sertifiserte PSU-er leverer 80% effektivitet ved en spesifisert belastning (nevnt ovenfor). Men det er noen flere varianter av dette. En annen ting å merke seg er at 80+ PSU-er også har merker som 80+ bronse, sølv, gull, titan og platina. Forskjellen mellom alle disse er at noen har høyere effektivitet ved 20%, 50% og 100% belastning. De vanligste vi ser produsenter presse ut er 80+ bronse og 80+ gull.

Strømforsyningsenheter med bronse

80+ strømforsyninger fra bronse er mer enn nok for gjennomsnittsforbrukeren. Disse strømforsyningsenhetene gir en jevn 80% effektivitet på 20%, 50% og 100%. Hvilket betyr at hvis systemet gradvis belastes, vil en strømforsyning med bronse alltid holde seg på 80% effektivitet.

80+ PSU-er med bronse har vært en av de mest populære strømforsyningene for bygg av forbrukerkvalitet. De er vanligvis veldig rimelige og har lang levetid. De er fortsatt ganske pålitelige (i det minste for vanlige PC-er). Så hvis du ikke er så spent på å sprenge på en strømforsyning, vil 80+ bronse sannsynligvis være nok.

Gyldne PSU-er

80+ gullforsyninger markedsføres i premiumenden av markedet. Ærlig talt, dette er mer enn de fleste noen gang vil trenge. Å gå høyere enn dette gir bare ikke mening for mange mennesker. Å se på spesifikasjonene skal fortelle deg hvorfor. Ved 20% belastning gir de 87% effektivitet. Ved 50% belastning gir 90% effektivitet. Til slutt, ved 100% belastning, kan de gå opp til 87% effektivitet.

Foruten å være åpenbart mer pålitelige, utfører de merkbart bedre enn bronsevurderte PSU-er. En annen interessant ting å merke seg er at 80+ PSU-er ofte har det beste pris / ytelsesforholdet. Så hvis du kan punge ut litt mer penger, er det en fin investering. Du vil ha sjelefred med systemet ditt i mange år fremover.

Siste tanker

Forhåpentligvis er du nå klar over forskjellene mellom PSU-rangeringer. For å si det kort, hvis du har et stramt budsjett, er 80+ bronse fortsatt ganske bra. 80+ Gold er imidlertid definitivt mer pålitelig og en bedre investering generelt for fremtidssikring. Det er fortsatt mange ting som går ut på å finne ut en strømforsyning. Slik som viften som brukes, byggekvalitet og total pålitelighet. Forskjellen mellom dem er viktig, og det er alltid en god ide å få en overlegen rangert strømforsyning hvis mulig. Men hvis du er interessert i å kjøpe en ny PSU til spilldatamaskinen din, så vær ikke bekymret, siden vi allerede har lagt ut en ekspertguide over de beste strømforsyningene du kan få i 2019.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det