Hvordan fikse Spectrum Remote fungerer ikke

Spectrum Remotes er de vanligste TV-fjernkontrollene som er tilgjengelige der ute i markedet. Det er kjent at de har programmerbare taster som du kan slå på flere enheter med samme fjernkontroll og til og med konsoller (for eksempel Xbox).

Til tross for deres popularitet og brukervennlighet, har mange rapportert at de opplever problemer med fjernkontrollen der den enten ikke fungerer i det hele tatt eller fungerer sparsomt med andre plattformer. Vi gikk over flere brukstilfeller og valgte våre avvik på problemet som kan oppstå:

 • LED- lys kan ikke blinke
 • Kanaler blir kanskje ikke endret av fjernkontrollen
 • Rødt LED- lys kan blinke igjen og igjen
 • Fjernkontrollen kan skifte kanal, men ikke volumet i TV-en
 • Svaret kan være tregt eller svakt
 • Fjernkontrollen fungerer ikke i det hele tatt

I tillegg til disse grunnene kan det også være noen andre som vil være relatert til at fjernkontrollen samhandler med andre enheter / plattformer. Løsningene nedenfor vil målrette alle problemene, enten de er oppført her eller ikke. Forsikre deg om at du starter med den første og jobber deg nedover deretter. De bestilles på grunnlag av nytte og kompleksitet.

Hva forårsaker at Spectrum Remote ikke fungerer?

Etter å ha undersøkt flere saker og analysert hver enkelt nøye, kom vi opp med en liste over årsaker til hvorfor dette problemet kunne oppstå. Noen av grunnene til at Spectrum Remote ikke fungerer, er men ikke begrenset til:

 • Antenne / signal sender ødelagt: Hvis signal senderen din er skadet eller ødelagt, kan det hende at fjernkontrollen ikke kan overføre data riktig, eller det kan gjøre det sparsomt. Dette er fysisk skade.
 • Fjernkontroll ikke satt riktig: Spectrum remote har flere moduser og alternativer som lar brukeren bestemme hvilken enhet som skal brukes. Hvis innstillingene ikke er riktig angitt, vil du oppleve flere forskjellige problemer.
 • Dårlig innstilte data: Siden Spectrum-fjernkontrollen lagrer data i sin lille lagring, er det sjanser for at datasettet er dårlig eller at det er i konflikt med systemet. Her løser problemet problemet ved å tilbakestille fjernkontrollen.
 • Paring ikke gjort riktig: Siden fjernkontrollene er programmerbare, er det sjanser for at du ikke har programmert fjernkontrollen riktig til å fungere med konsollen som du har tenkt å bruke.
 • Spektrum kabelboks problemer: I tillegg til de ovennevnte problemene, kan fjernkontrollen også ha problemer med Spectrum kabelboks. Her løser vanlige feilsøkingsteknikker problemet nesten umiddelbart.

Før vi går videre til løsningene, vær advart om at alle de programmerte tastene dine vil gå tapt. Videre må du sette alt på nytt for å få fjernkontrollen og kabelboksen til å fungere igjen, så vær advart.

Tips: Endre rekkefølgen på å slå på enheter

Et interessant funn som vi kom over var hvor rekkefølgen på å slå på enhetene hadde stor betydning om kabelboksen reagerte riktig på fjernkontrollen eller ikke. Her skal du først slå på TVen og deretter slå på kabelboksen .

Løsning 1: Skifte eksternt batteri

Spektrumfjernkontroller får sin kraft fra batterier som settes inn. Siden Spectrum-fjernkontroller tillater deg så mange funksjoner, bruker de også mye batteri over tid. Når batteriene går tom, fungerer fjernkontrollen normalt intermitterende eller nekter å jobbe i det hele tatt.

Selv om du byttet batteriene til fjernkontrollen for en stund siden, anbefales det at du setter inn et nytt par. Det er helt nødvendig å sørge for at batteriene er i orden, ellers feilsøker vi ingenting senere og kaster bort tid.

Løsning 2: Motorsykling hele oppsettet

Det er også muligheten for at problemet ikke er med fjernkontrollen, i stedet er det med hele systemet. TV-er og andre konsoller går vanligvis i en tilstand der de nekter å godta signaler sendt av fjernkontrollen. En komplett strømsyklus løser vanligvis problemet umiddelbart.

Merk: Vi kom også over flere tilfeller der en enkelt kraftsyklus ikke fungerte. I stedet utførte brukerne flere strømsykluser som løste problemet nesten umiddelbart. Lagre all fremdriften din på konsoller som Xbox hvis de er inkludert i oppsettet.

 1. Slå av hver enhet i oppsettet ved hjelp av av / på-knappen.
 2. Ta nå ut strømkablene til hver av enhetene og trykk og hold inne strømknappen i et par sekunder. Dette sikrer at alt slippes ut ordentlig.
 3. Ta ut batteriene på Spectrum-fjernkontrollen og vent i 3-5 minutter før du kobler dem til igjen. Trykk og hold inne av / på-knappen på fjernkontrollen i et par sekunder etter at du har tatt ut batteriene.
 4. La nå oppsettet være i rundt 3-5 minutter.
 5. Koble alt til igjen og slå på konfigurasjonen. Prøv å bruke Spectrum-fjernkontrollen og prøv å bruke den. Se om dette løser problemet.

Løsning 3: Aktivere kontroll av TV

Det er mulig at mens du prøver å kontrollere TV-en din ved hjelp av Spectrum-fjernkontrollen, er alternativet for å kontrollere TV-en ikke engang aktivert. Dette kan være veldig frustrerende ettersom du vil utføre alle handlingene riktig, vil du være i stand til å kontrollere Spectrum Cable-boksen, men ikke TV-en. Spectrum har et alternativ i innstillingene som du må aktivere. Følg trinnene nedenfor:

 1. Klikk på menyknappen på Spectrum-fjernkontrollen, og pass på at boksen er slått på og navigeres til menyen.
 2. Bruk nå piltastene til å navigere ned til Innstillinger og støtte . Trykk på OK eller Enter for å åpne den.
 3. Når du er i støtte, bruk piltastene til å navigere til fjernkontroll .
 4. Velg nå alternativet Koble fjernkontroll til TV . Når neste skjermbilde kommer, klikker du på alternativet Koble til TV .
 5. Listen over de mest populære TV-merkene vil bli gitt her. Hvis TV-en din ikke er på listen, kan du fortsette og klikke på knappen Vis alle . En ny skjerm vil dukke opp der alle TV-ene blir oppført alfabetisk. Velg TV-apparatet og trykk OK.
 6. Etter å ha fulgt alle instruksjonene på skjermen, vil du kunne kontrollere TV-en din fra Spectrum-fjernkontrollen uten problemer i det hele tatt.

Løsning 4: Bytte mellom kabel og TV

Vi kom også over flere forespørsler om at brukere ikke kunne bytte til TV-kontrollmodus når de brukte Spectrum-fjernkontroll. Spectrums oppførsel er litt forvirrende, men det er ikke noe vanskelig med det. Normalt, når du trykker på Volum- eller Kanal-knappen, går signalet til kabelmodulen. Denne oppførselen oppstår selv om du trykker på TV-knappen for å bytte til TV.

For å bytte til å kontrollere en annen enhet, må du trykke på en kombinasjon av taster på fjernkontrollen. Følg instruksjonene nedenfor:

 1. Trykk og holdCBL knappen øverst til høyre på fjernkontrollen og deretter trykke og holdeOK / SEL knappen på midten i noen sekunder og slipp begge.
 2. Den CBL vil bli opplyst og vil forbli slik. Nå må du trykke Volum ned- knappen en gang og deretter klikke på TV . CBL-knappen begynner å blinke når du trykker på Volum ned-knappen, så det er ingenting å bekymre deg for.
 3. Hver gang du bruker kanal- eller volumknapper, vil de overføre til TV i stedet for kabel som de var før.

Merk: Hvis du vil standard tilbake til kabel, trenger du bare å trykke Volum opp i stedet for Volum ned.

Løsning 5: Tilbakestille Spectrum Remote til fabrikkinnstillinger

Hvis du har programmert Spectrum-fjernkontrollen feil i en slik grad at du ikke er i stand til å bruke den riktig, kan du prøve å tilbakestille den til fabrikkinnstillingene fra fabrikken. Vær oppmerksom på at dette vil tilbakestille alt, og du må konfigurere fjernkontrollen igjen fra bunnen av. Forsikre deg om at du også vet legitimasjon til kontoer som allerede er konfigurert.

 1. Trykk og holdTV -knappen.
 2. Mens du fremdeles holder den, trykker du OK i 1 sekund og slipper deretter begge knappene samtidig. Her vil alle tre knappene (TV, DVD, AUX) blinke og TV-knappen forblir opplyst.
 3. Nå må du trykke og holde nede Slett- knappen i 3 sekunder . Her blinker TV-knappen og holder seg av.
 4. Nå tilbakestilles TV-fjernkontrollen til fabrikkinnstillingene. Nå må du reparere den med RF2IR-omformer:
 • Først fjerne den RF2IR omformer fra Set Top Box .
 • Trykk og hold nede Finn
 • Nå må du sette RF2IR-omformeren tilbake i Set-top-boksen mens du holder Finn
 • slipper den Find Dette ville ha slettet den gamle paringskoden.
 • De neste trinnene er enkle. Du må bringe fjernkontrollen nær noen få meter fra digitalboxen og trykke på hvilken som helst tast på fjernkontrollen for å koble den til RF2IR-omformeren.
 • Når sammenkoblingen er vellykket, vil trykk på Finn- tasten på RF2IR-omformeren føre til at lyden i fjernkontrollen spiller av og den fungerer som forventet.

Løsning 6: Kontakt spektrumstøtte

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan du kontakte Spectrum-støtten din og fortelle dem om problemet. Videre kom vi også over situasjoner der fjernkontrollen ikke jobbet med et bestemt Spectrum-apparat mens det var med andre. Dette er et veldig vanlig scenario og kan oppstå for alle.

Det var også noen tilfeller der firmware til Spectrum-modemet enten var ødelagt eller utdatert. Folk ignorerer vanligvis denne muligheten fordi det ikke er mye vekt på firmware i Spectrum TV-boksen. Prøv å kontakte supporten og forklar situasjonen for dem. Forhåpentligvis vil problemet bli løst på kort tid.

Merk: Hvis du fortsatt har problemer, kan du også prøve følgende løsninger:

 • Installer Spectrum- applikasjonen på nytt hvis du bruker den.
 • Fjern Wi-Fi-innstillingene på andre enheter hvis du bruker dem med Spectrum Box.
 • Hvis du har problemer der fjernkontrollen unødvendig slår andre ting på, for eksempel Xbox, kan du slå av funksjonen fra innstillingene.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det