Fix: PS4 NAT-type mislyktes

Spillere som bruker PS4-plattformen for å hengi seg til spill, rapporterer ofte at de får en feilmelding "PS4 NAT Type Failed". Dette problemet oppstår vanligvis når du ikke klarer å høre den andre personen i chatten og oppdager at du ikke har riktige internettinnstillinger lagret på konsollen.

Dette problemet er veldig generisk. Vi vil gå gjennom løsningene som er involvert for å løse dette problemet, og det vil bare fungere "hvis" problemet er ved vår side. Vi vil endre innstillingene i PS4 og ruteren din. Hvis dette ikke fungerer, er det ikke mye du kan gjøre, bortsett fra å kontakte Internett-leverandøren din og fortelle dem ditt scenario.

Før du går videre, må du sørge for at nettverket ditt fungerer perfekt, dvs. at du har tilgang til internett. Du kan bruke en annen enhet for å sikre deg dette.

Hva er typene NAT?

NAT (kort skjema for nettverksadresseoversettelse), representerer muligheten til å oversette en offentlig IP-adresse til en privat IP-adresse. Ved å bruke denne mekanismen tilordner ISP en offentlig IP til flere hundre klienter samtidig. Når pakker går ut, får de tildelt den offentlige IP-adressen, men et tydelig portnummer. Når en pakke kommer inn, blir den offentlige IP-en erstattet av den private IP-en som er tilstede i nettverket, og portnumrene endres tilsvarende. En NAT-adressetabell er tilstede på NAT-enheten for å gjøre konverteringen. Den samme prosedyren pågår med ruterne i hjemmet ditt. Det er tre typer NAT til stede:

 • Åpen (Type 1): Her er systemet direkte koblet til internett (det er ingen rutere eller brannmurer i mellom). Ved å bruke dette, bør du sannsynligvis ikke ha problemer med å koble til andre PS4-systemer.
 • Moderat (Type 2): Systemet er koblet til ruteren, og i de fleste tilfeller bør du ikke ha noen form for problemer.
 • Strengt (type 3): Systemet er koblet til via en ruter uten et etablert DMZ-oppsett eller åpne porter. Du kan 'oppleve' problemer med tilkoblingen eller talechatten.

Feilen “PS4 NAT Type Failed” blir vanligvis utløst på grunn av feil nettverksinnstillinger, eller nettverksbrannmuren som forårsaker problemet. Endring av type NAT er en av de effektive løsningene for å løse denne oppførselen. Vi vil prøve disse ved hjelp av ruterinnstillinger.

Følg løsningene fra toppen og arbeid deg nedover deretter.

Løsning 1: Konfigurere PS4-nettverksinnstillinger manuelt

Noen ganger kan PS4 NAT-feilen oppstå hvis det er feil nettverksinnstillinger lagret på konsollen. Du bør sjekke PS4s IP-adresse og se om den er tildelt riktig eller om den er endret riktig. Følg trinnene nedenfor for å sjekke IP-adressen:

 1. Naviger til hovedskjermen på PS4 og åpne Innstillinger . Når du er i Innstillinger, klikker du på underkategorien til Nettverk .

 1. Klikk nå på alternativet " Vis tilkoblingsstatus ".

 1. Her vises IP-adressen som er tildelt PS4-konsollen.

Hvis konsollen ikke har de riktige innstillingene allerede er angitt, kan vi prøve å sette dem manuelt. Her er en vri; du trenger en datamaskin som er på samme nettverk som PS4. Vi vil bruke den datamaskinen til å sjekke detaljene til internettforbindelsen og deretter legge inn de samme detaljene på PS4.

 1. På datamaskinen (som er koblet til samme nettverk som PS4), trykk Windows + R, skriv “ cmd ” og trykk Enter. En gang i ledeteksten, utfør følgende kommando:
ipconfig / all

Du får all informasjon om alle nettverksgrensesnittene på datamaskinen din. Velg den riktige (den som er koblet til samme nettverk som PS4) og se alle detaljene her. Vi vil legge dem inn senere.

 1. Nå fyr konsollen din og gå til Innstillinger> Nettverk> Konfigurer internettforbindelse

 1. Du får velge å velge det tilkoblingsmediet du vil koble PS4 til internett fra. Velg riktig og fortsett.

 1. Velg “ Custom ” fra neste meny . Siden vi skal legge til informasjonen manuelt, vil vi bruke tilpasset.

 1. Siden vi ikke bruker proxy-serveren, vil vi ikke velge den fra neste alternativ.

 1. Etter å ha lagt inn de nødvendige detaljene, test tilkoblingen. Her, som du kan se, er NAT-typen din 2. Sjekk om problemet ble løst, og du kan få tilgang til og betjene alle modulene som forventet.

Løsning 2: Aktivering av Universal Plug and Play (UPnP) på ruteren din

NAT-aktiverte enheter har løsningen for å bruke UPnP på ruteren for automatisk å konfigurere NAT-tabellen og utføre all nødvendig mekanikk automatisk. Det er et sett med nettverksprotokoller som tillater nettverksenheter å sømløst oppdage hverandres tilstedeværelse på internett og også etablere funksjonelle nettverkstjenester for datatjenester. Vi må aktivere dette alternativet på ruteren din og se om dette gjør susen.

Merk: Vær oppmerksom på at du trenger legitimasjonen til nettverksruteren som er hjemme. De er vanligvis trykt på baksiden av ruteren, eller de er på esken. Hvis de ikke er endret, er standard brukernavn 'admin' og standardpassordet er 'admin'.

 1. Logg deg på ruteren din . For å logge på må du oppgi IP-adressen som er tilknyttet ruteren, som også er oppført på baksiden eller i boksen. IP-adressen skal se ut som '192.168.1.1' eller '192.168.8.1' osv. Skriv inn nødvendige detaljer og få tilgang.

 1. Gå nå til UPnP-menyen og aktiver tjenesten. Hver ruter har sitt eget innstillingsoppsett, så du må søke gjennom dem eller se i håndboken for å finne hvor den ligger.

 1. Lagre nå endringene og strømmen begge enhetene. Etter å ha fått dem på igjen, sjekk internettforbindelsen på PS4 og se om riktig NAT-type nå er valgt.

Løsning 3: Aktivering av DMZ-server (Demilitarized Zone)

Siden problemet primært er knyttet til å koble til og oppdage flere enheter på internett, prøvde vi å bruke UPnP. Hvis det ikke fungerer, kan vi prøve å sette opp en DMZ. DMZ er et logisk eller fysisk delnett som eksponerer et nettverks tjenester som vender utad mot et ikke-klarert nettverk. Dette upålitelige nettverket er internett. Vi bruker PS4 som DMZ-vert .

Dette vil primært hjelpe til med å korrigere nettverkskonfigurasjonene på ruteren din og hjelpe til med å etablere gode forbindelser mellom konsoller. Det er ikke så mye sikkerhetstrussel. Bare fortsett og se om denne metoden fungerer.

 1. Naviger til nettverksinnstillingene på PS4 og noter IP-adressen.
 2. Logg deg på ruteren din . For å logge på må du oppgi IP-adressen som er tilknyttet ruteren, som også er oppført på baksiden eller i boksen. IP-adressen skal se ut som '192.168.1.1' eller '192.168.8.1' osv. Skriv inn nødvendige detaljer og få tilgang.
 3. Åpne nå DMZ-menyen på ruteren din. Denne menyen kan enten være til stede i NAT-underkategorien eller i videresending. Som nevnt tidligere, er oppsettet en annen ruter enn ruteren.
 4. Skriv inn IP-adressen til PS4 her og bruk endringer.

Tips : Hvis du bruker rutere som har alternativet NAT-filtrering osv., Kan du også aktivere Åpen NAT-filtrering .

 1. Lagre alle endringene og avslutt. Nå slår du av alle modulene (PS4 og ruteren din). Etter at du har slått av konsollen, må du kontrollere statusen for internettforbindelsen. Forhåpentligvis vil dette løse problemet.

Løsning 4: Videresende porter for nettverket ditt

Port videresending er handlingen med å omdirigere en kommunikasjonsforespørsel fra en adresse og portnummerkombinasjon til en annen mens pakkene krysser en nettverksport, for eksempel en ruter. Denne teknikken brukes mye for å gjøre tjenester på en vert som er i et beskyttet nettverk tilgjengelig for verter som er tilstede på den andre siden av gatewayen.

Sony har allerede oppført en rekke porter som du kan videresende. Vi kan prøve å gjøre det og se om dette løser problemet.

 1. Logg deg på ruteren din . For å logge på må du oppgi IP-adressen som er tilknyttet ruteren, som også er oppført på baksiden eller i boksen. IP-adressen skal se ut som '192.168.1.1' eller '192.168.8.1' osv. Skriv inn nødvendige detaljer og få tilgang.
 2. Naviger nå til Port Forwarding Før vi fortsetter å legge til portene i videresendingstabellen, anbefales det at du sørger for at PS4-en din får et navn, og at en av disse portene skal tildeles en IP-adresse .
 3. Legg nå til følgende porter i portoverføringstabellen på ruteren din:
80 (TCP), 443 (TCP), 3478 (TCP og UDP), 3479 (TCP og UDP), 3480 (TCP)

 1. Når du har gjort de nødvendige endringene, lagrer du fremdriften din og gjør en strømsyklus . Sjekk nå internettforbindelsen din på PS4 og se om problemet du har løst.

Løsning 5: Bruke Ethernet-kabel

Å prøve å koble til via en Ethernet-kabel er alltid en sikrere måte å koble konsollen til ruteren på, fordi den opphever ethvert signaltap og gir en tapsfri forbindelse med ruteren. Selv om trådløs blir kvitt de ekstra ledningene som kommer inn og ut av PS4, kan det noen ganger møte problemer på grunn av sikkerhetstiltakene som ruterne har vedtatt. Derfor vil vi i dette trinnet prøve en alternativ måte å koble på. For det:

 1. Koble PS4 fra det trådløse nettverket.
 2. Koble PS4 til ruteren ved hjelp av en Ethernet-kabel.
 3. Når Ethernet-kabelen er koblet til, kobler du konsollen til routerens trådløse nettverk.
 4. Sjekk om PS4 er i stand til å koble til på denne måten, og du kan koble Ethernet-kabelen etter at tilkoblingen er fullført.
 5. Sjekk om PS4 NAT-typen fortsatt mislykkes.

Løsning 6: Spør ISP

Det er mulig at Internett-leverandøren din nylig har gjennomgått noen endringer på slutten, noe som også påvirket nettverket ditt og dets evne til å spre seg med PS4-serverne. Derfor anbefales det å sjekke inn med dem for å spørre om eventuelle nylige endringer i brannmurserverne eller NAT-typene som også er gjort på ruteren / tilkoblingen din. For det meste er denne typen problemer forårsaket av en brannmurendring fra slutten, og det kan løses ved å be dem endre alt tilbake slik det var for deg eller å la PS4 koble seg fra slutten.

Løsning 7: Deaktivering av IPV6

I noen tilfeller kan problemet skyldes at ruteren din bruker IPV6-tilkoblingstype for å koble PS4 til serverne, og det kan vanligvis løses ved å endre den fra ruteren, men du må ha en datamaskin for å kunne forplante disse endringene. For det:

 1. Start nettleseren din og skriv inn IP-adressen din i adressefeltet.
 2. For å finne IP-adressen vår, trykk "Windows" + " " R "for å starte kjøringsprompten. Skriv inn "CMD" og trykk "Shift" + "Ctrl" + "Enter" for å gi administratortillatelser. Skriv også inn “ipconfig / all” i cmd og trykk “Enter”. IP-adressen du må oppgi, skal være oppført foran alternativet "Standard gateway" og se ut som "192.xxx.xx".
 3. Etter å ha angitt IP-adressen, trykk “Enter” for å åpne ruteren påloggingsside.
 4. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt i de respektive kategoriene på ruterens påloggingsside som begge skal skrives på baksiden av ruteren. Hvis de ikke er det, bør standardverdiene være "Admin" og "admin" for både passordet og brukernavnet.
 5. Etter at du har logget på ruteren, kan du se etter en IPV6-innstilling og sørge for å deaktivere den og bruke IPV4 i stedet.
 6. Kontroller om det å bytte fra IPV6 til IPV4 løser problemet for PS4.

Løsning 8: Endring av DNS-server

I noen tilfeller kan problemet oppstå på grunn av feil oppdagelse av DNS-serveren fra PS4. Derfor, i dette trinnet, bytter vi ut DNS-serveren vår til standard Google DNS og sjekker om det løser problemet med NAT-typen mislyktes på PS4. For det:

 1. På PS4 navigerer du til hovedmenyen og åpner deretter “innstillinger”.
 2. Klikk på "Nettverk" og velg deretter "Konfigurer internettforbindelse".
 3. Velg tilkoblingstypen du bruker.
 4. Velg "Tilpasset oppsett" og klikk deretter på "Automatisk" alternativet for IP-adresseinnstillingene.
 5. Velg "Manuelt" fra "DNS-innstillinger" .
 6. I primær DNS skriver du inn “8.8.8.8” og i sekundæradressen “8.8.4.4”.
 7. Hvis det er flere alternativer, er det bare å velge “Automatisk”.
 8. Når du har konfigurert forbindelsen på denne måten, må du teste den og deretter sjekke om problemet fortsatt vedvarer.

Merk: Prøv også å deaktivere Xfi Advanced Security-funksjonen og sjekk om det løser dette problemet med PS4 NAT-typen mislyktes.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det